2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • HEXAGON

    A KÖVETKEZŐ SOROK AZ ASVA.INFO-RÓL, AZ ELSŐSZÁMÚ HAZAI P2P ÉS BITTORRENT HÍRPORTÁLRÓL SZÁRMAZNAK.

    Torrent oldalak nap mint nap születnek, hazánkban is, és persze külföldön is. Igazán egyedit, és nagyot alkotni már nehéz. Az isoHunt-nak most mégis sikerült. A web2 hullámát meglovagolva egy olyan oldalt hozott létre, amely talán eddig a hiányzó láncszem volt a fájlmegosztók világában.

    Amióta a világ világ, a torrent oldalak egy sémára épülnek. A torrentek kategóriákban vannak, esetleg címkékkel még tovább rendszerezzük őket. Ebből a sorból a Gazelle-vel készült oldalak sem kivételek, pedig arra azt mondhatjuk, hogy valami egészen új. Az isoHunt új projektje, a Hexagon erre legalább tízszer rálicitál, és az egészet egy másik oldalról közelíti meg.

    A torrenteket a szokásos kategóriák helyett itt csoportok segítségével különítik el. Csoport lényegében bármi és bárki lehet. BitTorrent oldal, egy hétköznapi baráti társaság, vagy egy önálló internetes oldal vagy zenekar.

    Folytatás...

    cizoe 15 éve 25

  • Blokkolnád?

    Kicsit félrevezető a cím, bevallom. :DDD Na szóval kinek milyen appok vannak rögzítve a tálcán? :DDD

    nekem ezek

    Sorban: Explorer, Ffox, WLM, Tweetdeck, Skype, Utorrent, WMP12, MPC Homecinema, Traktor pro, Reason 4, PS CS3, Illustrator CS4, Premiere pro CS3, Word07, Notepad++, Filezilla

    cizoe 15 éve 76

  • Fennec - A sivatag "kurvajoarc" állata

    A legjobb arc állat a Földön. A sivatagi róka.

    A kép saját kreálmány. :)

    cizoe 15 éve 25

  • yt

    Január vége óta 12,062 videót néztem meg bejelentkezve a Youtubeon. Kár, hogy régi accomat bannolták, ott volt még párezer, 2006os reg volt.

    cizoe 15 éve 18

  • Windows 7

    Egyre több embernél látom telepítve a Windows 7-et, és hát megdöbbenve tapasztaltam, hogy jó 60%-uk nem használja a tálcára rögzítés funkciót, ami az új ablakkezelés alapját képezi. Inkább még a gyakran használt programokat is az asztali ikonok közt keresgetik. Kicsit nekik is szól ez az egész.

    A kép saját, letölthető itt: (1280x1024) (1650x1080) (1920x1200)

    cizoe 15 éve 33

  • aug31

    cizoe 15 éve 12

  • NewsFire 1.6

    Kerestem valami jó kis RSS olvasót a gépre, megspórolandó sok böngészést, kattintgatást. Így rögtön az asztalomon láthatom a friss bejegyzéseket, nem kell egy zűrzavarból kihalásznom az engem érdeklő híreket. Találtam is jó sok erre szolgáló alkalmazást, ám amik tetszettek szinte kivétel nélkül fizetősek voltak. Ilyen volt például a Fever, ami egy remek kis program, szinte mindent tud ami nekem kell, ám számomra igen borsos áron (30USD) vásárolható meg a licenc.

    Ezután elkezdtem ingyenes alternatíva után nézni, és így akadtam a NewsFire nevű remek kis app-ra. Mindent tud amire szükségem van, sőt egy picit többet is. Képes szinte minden típusú feed beolvasására, és megjelentésére. Szépen kezeli a képeket, és működése is kielégítően gyors. A dockon mindig megjelenik a friss/olvasatlan postok száma, valamint innen kezelhetjük is az alkalmazást. Frissíthetjük a feedeket, vagy amennyiben zavar a sok újdonság, mindegyiket olvasatlannak jelölhetjük. A főablakban kicsit azért több lehetőségünk van, egyenként is testre szabhatjuk a hírforrásokat, újat adhatunk hozzá, csoportokba rendezhetjük őket.

    Folytatás...

    cizoe 15 éve 7

  • A µTorrent esete a nagymacskával

    http://logout.hu/dl/upc/2009-08/28/97478_chxbp8cfbglxev5u_untitled.jpg

    Lecseréltem a Transmissiont a beta µTorrent 0.9.1.2-re. Erre azért volt szükség, mert a Transmissiontől és a Vuze-tól is a hideg futkosott a hátamon, no meg hiányzott a Windows alatt megszokott microtorrent. Egyelőre jónak tűnik, feature-ök tekintetében teljesen megegyezik az aktuális win32-es verzióval. A stabilitásról még nem tudok nyilatkozni, eddig gyorsnak és fürgének éreztem. Sebességileg hozza az elvártat. Nem nagyon láttam trackert, ahol "not supported client" hibát kaptam volna. Szóval remélem folytatódik a fejlesztése, mert ez is csak ezév májusi verzió. Jöhetne már egy friss béta, esetleg egy stable kiadás.

    Szinte ismerős minden...

    Letölthető innen

    Rendszerkövetelmények:
    Leopard 10.5.x, vagy újabb

    cizoe 15 éve 10

  • cizoe cdp-pc project 01.

    A múltkori blogpost révén sikerült is találni lakhelyet a gépecskének, hisz vwpolopg kollégának köszönhetően sikerült beszerezni a kiindulási pontnak számító Sony CDP-M18 cd lejátszót, kidobálni belőle a felesleget, és elkezdeni az építést. A szerkezet remek, a tetején lévő apró karcokat leszámítva tökéletes a számomra. Ezt viszont egy újrafújással perfektül orvosolhatom, szóval probléma kilőve.

    Aktuális belső:
    GA-8SIML lap (s478, integrált sis650)
    Pentium 4 (northwood) 2500MHz
    40Gb Seagate HDD
    1GB Kingmax DDR
    215W FSP táp (külső táp lesz helyette, csak a tesztelés végett van most ez)

    A képek csak annak szemléltetésére készültek, hogy lássátok, milyen passzentosan befér egy mATX lap meg egy HDD egymás mellé. Notebook külső táp, noti dvd író (az eredeti deck helyére), még ram, egy lp vga (majd idővel kiderül pontosan milyen, még vacilálok) kerül bele. A gép nem lesz egy erőgép, hisz a 2.5gigás P4 (idővel persze ez változhat, és valószínűleg fog is) és a lap nem egy masszív alap egy modern pc-hez.

    Folytatás...

    cizoe 15 éve 10

  • Melyik vagy?

    cizoe 15 éve 35

  • Találtam egy cicát

    Ma éppen a kertben sétálgattam mikor találtam egy cicát.

    cizoe 15 éve 46

  • Mi a furcsa a képen?

    cizoe 15 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.