2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A (netes) társkeresés labirintusában #3:avagy... :(

    ...avagy minden 6-os 8-asnak hiszi magát, és 10-est keres minimum. :(
    Előzmények: első rész, második rész Aki ezt olvassa, olvassa el előbb ezeket is. Ez a befejező rész, ami nem lesz vidám.

    Eredetileg annó a válásom után egy poénos blogolásos cucc akart lenni, ami a bénázásaim, sikereim tartalmazza és esetleg alapot szolgálhat a hasonló helyzetben lévőknek. A második rész után nem sokkal sikerült találnom valakit, akivel több, mint másfél évig együtt voltunk: az egyik tinder randissal elmentem házibuliba és ő volt a házigazda. Másnap áthívtam, és minden ment ahogy kell, a tinderest amúgy sem érdekeltem igazán. Tehát nem a társkeresők sikere, hanem az élő találkozás sikere volt. Pár hónapja sajnos különböző okok miatt vége lett, de azóta is jóban vagyok a családdal, náluk mosom a kocsit, az apja a szerelőm, szoktak nálam vacsorázni. Így ismét aktívan használni kezdtem a társkeresőket. Sajnos... :W

    Folytatás...

    chopin42 11 hónapja 205

  • A fundamenta szinonima a bürökratikus mocsokra, de beijedtek, nyertem.

    FRISSÍTÉS: alul részletezem, vége...
    Alapszitu: lakáshitel náluk, havi 2x32890 törlesztő, csoportos beszedéssel a 6. munkanapon.
    A történet 2021 decemberében kezdődött, ott én néztem be, bár kicsit necces az is. Egészen addig mindig 10-én vonták, így meggyőződésem volt, hogy az a határidő. Volt is akkor pénz, de nem vonták le, nem értettem, de nem mentem utána, mert úgy voltam vele, megvan ár az okuk, túlfizetés, stb...majd jött a meglepi: a bank ugye csak a sikeres terhelésről küld sms-t, a sikertelenről nem, így nem volt fogalmam róla, hogy hátralék van, mert 8-án próbálták levonni. Persze értesítést 15-én küldtek SMS-ben, MAJD levélben még később. A rendezésre a határidő, találjátok ki: legkésőbb 15., efölött hátralékos büntetés stb...Befizettem, utólag, úgy ahogy elmondták, majd a következő havival a hátralékos cuccokat is. Tanulópénz volt, gondoltam én... :W :W

    Most is adódott egy ilyen helyzet, de felkészült voltam (na persze...). 8-án vonták volna, én ELŐRE felhívtam őket, elmondtam miért nem fog sikerülni, megkérdeztem, hogy hogy rendezzem, jó lesz-e akkor, stb, 10-én reggel pedig el is utaltam mind a két részletet a megfelelő módon (közlemény rovatba ami kell, két különböző). Majd hátradőltem, bőven határidő előtt volt, elmentettem a bizonylatot, mi baj történhet?

    Folytatás...

    chopin42 1 éve 9

  • Első autóm: Az Oktáv

    Előzmény

    Friss jogsi, első autó...de milyet? Kis pénz, kis foci, tudom...
    Itt taglaltam az alapszitut, annyival egészíteném ki, hogy a keret 1 millióra duzzadt…ami kellett is.
    Régóta „adós vagyok” ezzel, úgyhogy leírnám, hogyan is jutottam hozzá első autómhoz, és mik a tapasztalataim. Ugye felmerültek a tuti tippek: G-H astra, Focus, ilyenek. Legyen nagy csomagtartó.
    Hosszú lesz, de remélem nem unalmas és kicsit betekintést enged a hasonló helyzetben lévőknek, mi vár rá.
    Amibe sikerült beülni, nem sorrendben: Opel G astra, H astra kombi sport és nem sport ülésekkel, Vectra C, Corsa C, Ford Focus II kombi, Fiesta I, Alfa Romeo 159, Toyota Corolla E110, Corolla E120 Wagon, Renault Megane 2 kombi, Chevrolet Lacetti hatchback, Seat Cordoba II, Kia Cerato és utoljára sikerült beleülni egy Skoda Octavia Tour 2006 1.4 16v-be is.

    Hogyan kerestem autót?

    Folytatás...

    chopin42 2 éve 24

  • Friss jogsi, első autó...de milyet? Kis pénz, kis foci, tudom...

    Üdv!

    A cím összefoglalja: 32 évesen meglett a jogosítványom, 44 órából, 350 ezer körül (2. vizsga sikerült, elsőt a visszaúton elrontottam az utolsó 5 percben). Ha van jogsi, nem akarom, hogy porosodjon, effektíve használnám is. Ehhez kell egy autó.
    198 cm, 105 kg körüli vagyok. Első generációs Skoda Fabián tanultam, 1,4 liter, Tdi, 3 henger, jól megy. Legalacsonyabb ülésmagasság, leghátra tolva (mögém max egy gyerek). Így kb az ölemben volt a kormány, a combom és a kormány közé nem igen fért be a kezem. A lábaim közelebb voltak a derékszöghöz mint az egyeneshez. Ragaszkodtam az oktatómhoz (ritka jó). Épp befértem, megszoktam.
    Ezek alapján keresem leendő autóm, nem ma, nem holnap, hanem megfelelő lehetőség esetén venném meg. Lényeges, hogy beférjek kényelme(sebb)en, legyen csomagtartó, és ne egy rom legyen, hanem megbízható, könnyen szerelhető típus. Márkahűség nincs (hülyeségnek tartom, pláne manapság). Pécsett használnám bevásárláshoz, helyi közlekedésre (város két vége között heti néhányszor oda-vissza), illetve évente 2-3 alkalommal hosszabb utakra (nyaralás, anyám illetve távolabbi rokonok látogatása az ország különböző pontjain, de tőlem minimum 200 km-re).
    Erre van (lesz) kb 600 ezer Ft, ami gyakorlatilag nemigen lehet több, tanár vagyok, lakáshitellel, diákhitellel. Tudom, kis pénz. Ez van...

    Folytatás...

    chopin42 2 éve 308

  • A (netes) társkeresés labirintusában #2: avagy randi vs "nem lelki" örömök: 3:0

    Előzmény
    Nos, itt a második fejezet, immár némi tapasztalattal.
    Következőkről esik szó: Facebook Dating, Tinder, ééés Badoo :DD, illetve a találkák.

    Profilom kb úgy néz most ki, hogy 6 kép, két inges koncert előtt (kint+bent), kirándulós 2db, zongorázós 2db (ugye zongorista és zongoratanár vagyok), leírás pár szóban magyarul és angolul, instagram link. Szóval nagyon trendi vagyok. Elsődleges terület 60km-ig, Pécstől.

    Facebook: Egyesek tanácsára a korábbi bejegyzésben beregeltem a Facebook Datingre is. Aki nem ismerné, a facebook mobilappban ha az ember rákeres a "dating"-re, akkor kiadja a társkereső részét a dolognak. Lényege, hogy az ismerőseid közös ismerőseivel kezdi, majd bővíti a beállítottak alapján a találatokat. Közvetlen ismerősöknek akik szintén regisztráltak NEM ajánl fel, csak ha titkos kedvencként megjelölöd. Elve ugyan az mint a másik kettőnek: van x balra, valami csillagszóró középen, meg szívecske jobbra. Kölcsönös szimpátia esetén kezdődhet a buli. Eredményesség: 0, zéró, illetve egy ork belájkolt első nap, de azóta SEMMI. Hozzátenném, hogy mivel rejtve van, sokkal kevesebb az ember, így nagyon hamar kibővítette 72 órára a távolságot. Ez már 1 hete tart.

    Folytatás...

    chopin42 3 éve 105

  • A (netes) társkeresés labirintusában #1

    Ezen fórumbejegyzésem adott egy ötletet: leírom a történteket, néha frissítem, majd később szörnyülködök, aki olvassa az pedig jót röhög/nem unatkozik. :C

    Alapsztori: 7,5 éves kapcsolat, 5,5 év házasság, januárban lett közölve velem a szakítás ténye, utána el is költöztem, most kimondták a válást. A lakás enyém, lesz, megváltom, ehhez ismerősök felé és a fundamenta felé fennálló tartozást kell fizetnem, nem kevés ideig. Most visszaköltöztem, megosztjuk a lakást, június végéig így is marad, akkor fog elköltözni végleg. Most Ő kiment a barátjához, ekkor elérkezettnek láttam az időt, hogy bemenjek ismét a társkeresés céltalan labirintusába: erre a tinder csodálatos lehetőségnek (tűnt). :K Ez volt vasárnap (05.23).

    A fórumban már írtam, itt csak tömören: macskás kép pipa, 5 érdeklődés pipa, reggelre tucatnyi lájk várt. Ehhez kellett a goldulás, baléfékségem végett rögtön egy évig leszek aranyember. Aki lájkoltak: istenhátamögött1, istenhátamögött 2, más ország (!), túlsúlyerdő, nem az esete másnak se, nem rossz de 100+km, stb volt a felhozatal. Mondanom sem kell Egyik sem lett "meccs".

    Folytatás...

    chopin42 3 éve 96

  • Az alsó szomszéd és fiának esete a lépcsőházban

    Üdv!
    Első blog, mérgemben írom.
    Sztori alapja:
    10 emeletes panel, 8. emeleten lakunk. Alattunk lakó "pár" egyik tagja egy rendkívül alkoholista kinézetű, szakadt zsémbes rosszindulatú banya, a párja meg egy alkesz tag. 60-70 között vannak. A Faszival nincs gond, az csendes, a nő viszont rendszeresne ordít (vele). A kutyájuk egy szakadt bolhafészek, aki ordítva ugat, ha leejtesz egy tollat, vagy az ajtajuk előtt lépéseket hall. A tévéjük sokszor üvölt, ha ők épp nem, és a kutya sem ugat.
    Ez így megy évek óta, toleráljuk, mert annyira nem rendszeres, és nem sokat vagyunk otthon, általában 10 utén pedig nem jellemző. A napokban viszont durván rákapcsoltak, és egy harmadik személy is bekerült a képbe.
    Lényeg: A harmadik személy egy 35 körüli tag, úgy "találkoztam" vele, hogy hajnalban kinéztem, ki horkol a folyosón. A lépcsőfordulóban feküdt, körülötte gyógyszeres maradékok, cigicsikkek, sörösdobozok. Nem volt magánál, annyira részeg volt. Mivel többszöri felszólításra sem reagált és igazolta, hogy kicsoda, valamint sose láttam, kihívtam rá a rendőröket. Azok kedvesen felkeltették, és elbeszélgettek vele (ismerték), hogy itt nem maradhat, mert őket "seggberúgják", mivel kihívták őket, így muszáj intézkedniük.

    Folytatás...

    chopin42 3 éve 46

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.