2021. május 10., hétfő

Gyorskeresés

Az alsó szomszéd és fiának esete a lépcsőházban

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdv!
Első blog, mérgemben írom.
Sztori alapja:
10 emeletes panel, 8. emeleten lakunk. Alattunk lakó "pár" egyik tagja egy rendkívül alkoholista kinézetű, szakadt zsémbes rosszindulatú banya, a párja meg egy alkesz tag. 60-70 között vannak. A Faszival nincs gond, az csendes, a nő viszont rendszeresne ordít (vele). A kutyájuk egy szakadt bolhafészek, aki ordítva ugat, ha leejtesz egy tollat, vagy az ajtajuk előtt lépéseket hall. A tévéjük sokszor üvölt, ha ők épp nem, és a kutya sem ugat.
Ez így megy évek óta, toleráljuk, mert annyira nem rendszeres, és nem sokat vagyunk otthon, általában 10 utén pedig nem jellemző. A napokban viszont durván rákapcsoltak, és egy harmadik személy is bekerült a képbe.
Lényeg: A harmadik személy egy 35 körüli tag, úgy "találkoztam" vele, hogy hajnalban kinéztem, ki horkol a folyosón. A lépcsőfordulóban feküdt, körülötte gyógyszeres maradékok, cigicsikkek, sörösdobozok. Nem volt magánál, annyira részeg volt. Mivel többszöri felszólításra sem reagált és igazolta, hogy kicsoda, valamint sose láttam, kihívtam rá a rendőröket. Azok kedvesen felkeltették, és elbeszélgettek vele (ismerték), hogy itt nem maradhat, mert őket "seggberúgják", mivel kihívták őket, így muszáj intézkedniük.
Reggel csak a maradványai voltak (szemét), de később az alsó szomszéd ajtaján dörömbölt, segítséget kért, az anyjának ordított. Így derült ki, hogy a kedves fiacskája az illető. Délben indultam melóba, az úriember még mindig ott volt, éppen telibehugyozta a lépcsőházat. Figyelmeztettem, hogy takarodjon, de kb se kép, se hang, kihívtam a rendőröket. Elmentem. A feleségem délután ért haza, nem rég hívott, hogy ott piál, csendesen. Tehát a rendőrők vagy le se sz@rták, vagy simán kitessékelés után visszament.
Közös képviselőt hívtam, elmondta, hogy az alsó szomszédnak van egy börtönben lakó fia, gyorsan összeraktuk, hogy most engedték ki. A közös képviselő amúgy semmirevaló, semmirekellő ember.
Mit tehetek? Ha kihívom rá a rendőröket, azok nem tesznek semmit. A közös képviselő azt állítja, nem tud semmit tenni, hívjam a rendőröket.
Engem viszont baromira zavar a hugyos alkesz exbörtönös tag. Ki tudja, bedrogozva mikor gurul el a gyógyszer, és kezd betörni, vagy zaklatni engem, vagy a többi lakót. Az anyjához be van jelentve.
Ötletek?

Hozzászólások

(#1) domos


domos
senior tag

Meg kell b*szni az egész bandát rendesen. Másból az ilyen nem ért.

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#2) hokuszla


hokuszla
aktív tag

Ha üvölt a tv, hogyan hallja a kutya, amikor leejtesz egy tollat? Valami sántít.

8700 16GB 1050Ti 256+1024GB

(#3) tothbe


tothbe
addikt

El kell költözni, ebből máshogy nem fogsz kijönni. Van az amikor érdemes harcolni az igazadért, de ilyen esetekben hiába is tennéd, csak ideiglenes megoldások lesznek és végül mindig visszaáll ugyanez. Ennyi.

By(e) Tothbe

(#4) Krugszvele


Krugszvele
aktív tag

A jog semmilyen eszközével nem tudsz tenni semmit.
Egyedül az garázdaság marad, ha megvered - kérdés ért-e belőle, szerintem nem.

Még most kell eladni a lakást és megvenni a vidéki kis házat, amiről régóta álmodoztok :)

(#5) Kolondrum

Döbbent a legjobb szó erre, hogy ilyen létezik és nem történik semmi.

Poco F2 Pro @MI 11i ?

(#6) dugo_


dugo_
veterán

Olyan helyre kell költözni, amit az ilyen arcok nem tudnak kifizetni...

(#7) mephi666


mephi666
veterán

ha elég gyakran hívjátok rá a rendőröket és azok elkezdik bírságolni, nem szedi meg annyira magát, hogy előbb-utóbb visszaültessék? (gondolom semmi munka, semmi bevétel...)

...ha az anyjához van bejelentve, akkor nem tudná a 4 fal közt intézni a dolgait? :U közös képviselő is egy p*cs lehet, ha semmit nem tud (nem akar) ...szépen számlaképes takarítóbrigádot hívni minden alkalommal és a számlát benyújtani annak a lakásnak, ahová tartozik (nekik is álljon már érdekében, hogy eltakarodjon onnan)

ui: nálunk a régi közös képviselőt jóval kevesebbért leváltották... szvsz becsülettel végezte a dolgát: amikor dolgom volt vele, mindig megtaláltam és intézkedett... (néhány lakónak nem tetszett, hogy a gyereke születésekor nem az ő apróbb problémáik maradtak nála az 1. helyen és a munkáját a megszokott 120% helyett, csak 90%-osan végezte...)

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#8) Fred23


Fred23
veterán

Nekem úgy tűnik, ezt a helyzetet csak olyan módon lehetne kezelni, amit aztán nem mesél el az ember sehol, senkinek. :)

(#9) ivana


ivana
Ármester

Hívd azzal a 112-őt, hogy egy ön és közveszélyes drogos telepedett meg a lépcsőházban. Remélhetőleg beviszik a pszichiátriára, ahova a leírás alapján amúgy is való.

Az a baj, hogy mivel oda van bejelentve kidobatni nem nagyon tudod. Amúgy azt hiszem az anyja jogsértést követ el azzal, hogy nem engedi be, de nem vagyok jogász.

A rendőrök nem tudják miért bevinni. Viszont kórházba vitetned sikerülhet, ami amúgy is hasznos lenne szvsz.

[ Szerkesztve ]

(#10) chopin42


chopin42
őstag

Kösz a hozzászólásokat mindenkinek, most elvitték estére, feleségem garázdaságról való társalgást hallott, miután a csávó kifejtette, hogy "nem árt ő senkinek".
A helyzet azért is gáz, mert jól mutatja: aki kijön a börtönből, kb a kutyát nem érdekli már. Az alsó szomszédom meg egy rohadék, mert nem akarja beengedni a saját gyerekét. Mellesleg van joga kirakni, mikor a csávó be van jelentve?
Elköltözés nem játszik, mert (még) eleve nem a miénk, az adásvétel most zajlik éppen. Már itt lakunk egy ideje, csak most tudjuk megvenni.
Toll vs tv/ kutya:
A kutya akkor ugat, ha éppen rájön, ekkor kb kiordítanak neki a nappaliból, hogy "kuss legyen", persze ugat tovább. Ha leejtek egy tollat az egy példa volt, de néha azért is képes ugatni, mert csörgök a kulcscsomóval. Ezek ilyen random dolgok: néha ordítoznak, néhja hangos a tv, néha ugat a kutya. De ezekkel még együtt tudunk élni, viszont ez az utóbbi pár nap rendesne kiakasztott.
Ügyvédet kérdeztem, lehet birtokvédelmet kérni a lépcsőházra, emellett minden alkalommal ki kell hívni a "kedves" védelmezőket. Bár sopk reményt nem fűzök az intézkedésükhöz, amíg valakinek nem esik baja, vagy keletkezik anyagi kára. Remélhetőleg erre nem kerül sor, és egy békés szaró-hugyozó alkesszal van dolgom...

Szakmai kérdések csak a fórumban.... Corsair Vengeance 2x8GB 3000 c15 eladó! Phanteks Enthoo Pro eladó!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.