2018. január 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Steve Jobs és a gyümölcsevés

  Steve Jobs neve szinte mindig felmerül, amikor a gyümölcsevés hébe-hóba felbukkant, mint téma. Ahogy Ashton Kutcheré is. Az átlagpolgárok ilyenkor veszett módon nekiállnak élni a Google kereső adta lehetőségekkel, ami természetesen előszeretettel hozza fel az előbb említett hírességek nevét, összefüggésben a gyümölcs alapú táplálkozással.

  Ashton Kutcher számomra a legkevésbé sem releváns, ezért csak Steve Jobs esetét elemezném ki egy kicsit jobban. Sajnos bármennyire is intelligens ember volt, mégsem volt képes megérteni valami nagyon fontosat, ami aztán az életébe került. Holott ha megértette volna, még ma is élne és virulna, cége pedig vélhetően jóval erősebb lenne, mint most - vele a fedélzeten.

  Steve Jobs életében a gyümölcsevés akkor bukkant fel, amikor a keze ügyébe került Ehret Arnold legnagyobb műve, a Mucusless Diet Healing System nevű könyv (továbbiakban MDHS). Ebből a műből nyerte az inspirációt mind az életmód átvételére, mind a cég logójának megalkotásához. Mint a történelemből tudható, Jobs csak annyit értett meg, hogy holnaptól akkor gyümölcsöt eszik és minden szuper lesz. Itt rontotta el.

  Folytatás...

  Bubee82 11 hónapja 75

 • Milyen az életem gyümölcsökön?

  Már egy ideje annak, hogy egyik napról a másikra úgy döntöttem elhagyom azt az átlagos életformát, amit 31 évig éltem (beleszámítva azt az időt is, amire még nem lehetett ráhatásom). Valamiért - annak ellenére, hogy egyrészt fejest ugrottam az ismeretlenbe és ráadásul a szöges ellentéte volt annak, amit valaha tanultam vagy tapasztaltam - könnyű volt, magától értetődő.

  Ha visszanézek azt látom, hogy nem szenvedtem meg. Talán azért is van ez így, mert az új életmód eredményei nagyon hamar jelentkeztek, így nem is volt időm azon keseregni, hogy mit "kellett" hátrahagynom. A legtöbb ember így indít, amikor valami komoly változást fontolgat. Az első gondolat mindjárt az - sajnos -, hogy mit kell hátrahagyni, feladni. Az ilyen embereknek én nem is szoktam tanácsolni, hogy változtassanak. Legyen az bármi. Ők nem érettek meg a feladathoz.

  Minden megváltozott. Hihetetlen, de azzal, hogy már nem eszem azt, amit az emberek 99%-a, egyszerűen a világról alkotott nézeteim teljesen átalakultak. Előretört az ösztönösség, az intuíció, a belső hangban való törhetetlen bizalom. Sokkal élesebben, tisztábban látok mindent. Kissé túlzás, de talán mentálisan több változáson mentem keresztül, mint fizikálisan. Bár utóbbi sem piskóta, annyi szent. Minden lenyugodott bennem és ezáltal körülöttem is. Megtanultam, hogy ha arra koncentrálok, hogy fizikálisan, egészségileg rendben legyek, akkor az magával hozza a belső békét.

  Folytatás...

  Bubee82 11 hónapja 175

 • Spirituális gyümölcsevés (1. rész)

  Egy méregtelenítő életszemlélet és rendszer, amely nem takar kizárólagosságot, hanem intuitív életvitelre tanít.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 1 éve 722

 • Nap rutin

  A ma élő ember eltévedt, letért arról az útról, amely a Természet talaján lett kiépítve számára. A Természet elemei ugyanis az ember életének minden aspektusában ott vannak és döntő szerepet játszanak a faj felemelkedésében vagy hanyatlásában.

  Az utóbb pár ezer évben a Természet törvényeivel megszűnt a kapcsolatunk, az összeköttetés, amely valójában olyan erejű, mint a köldökzsinór anya és magzata között. A törvények figyelmen kívül hagyása az ember testének funkcionalitásában óriási degenerációt okozott és potenciálisan elérhető életkorát nagymértékben lecsökkentette. Mindez magával vonta a szellemi csökevényesedést is, amely főként az érzelmi intelligenica és az empátia részleges, esetenként akár teljes hiányát okozta. Ez a láthatatlan erő az, amely az embert és az őt körülvevő állatokat össze képes kapcsolni, segít megérteni a Természet működését, annak végtelen körforgását. Továbbá ez az, ami alapjául szolgál a fajtársak között egészséges kapcsolati rendszer fenntartásában, ugyanis az érzelmi intelligencia énünk legmélyéből ered, amelyet nem szennyezhet be a civilizáció mocska, legfeljebb nagyon elnyomhatja azt. Annyira, hogy jelentős erőket kell megmozgatnunk ahhoz, hogy újra a felszínre hozhassuk azt.

  Folytatás...

  Bubee82 1 éve 14

 • Az igazságról röviden

  Az igazság nagyon fáj. De csak akkor, ha folyamatos hazugságban éljük az életünket. Az egónk pedig mindig arra késztet, hogy hazudjunk - elsősorban önmagunknak. Azáltal pedig másoknak is. Az igazság bennünk van, ott hordozzuk mélyen, legbelül. Az igazság nem kívül található, hanem belülről áramlik kifelé - amennyiben szabad utat kap. És az egónk a létező legnagyobb akadály mind felett.

  "Az igazság olyan, mint az oroszlán. Nem kell megvédened. Engedd szabadjára. És az megvédi magát."

  - Szent Ágoston

  Bubee82 1 éve 15

 • Egész-ség

  Egész-ség.

  A csodálatos magyar nyelv egyik ékessége ez a szó. Az egyik legkomplexebb, legtömörebb kifejezés egy ember (lét)állapotára. Mégis, hétköznapjainkban ledegradálódott, közhelyessé vált. Nem jelent semmi mást, mint azt, hogy valamely személy az adott időpontban vagy intervallumban testileg ép és betegségek tüneteitől mentes. Azonban ez nagyon messze áll a szó valódi értelmétől és az igazságtól.
  Egy ember csak akkor válik egésszé, vagyis egész-ségessé és teljessé, ha nem csupán biológiai szervezete kerül egyensúlyi állapotba (homeosztázis), hanem egész lénye együtt alkotja meg az egészet. A lény szó ismét rendkívül kifejező, hiszen ötvözi a hús-vér materialista és lélekkel összefüggő spirituális, láthatatlan, Isteni jellemzőket.

  A egész-séges állapot az, amelyben a test, tudat és lélek épsége, sértetlensége egyaránt fennáll. Ekkor egy ember élete teljesen megváltozik, ahogy belül, úgy kívül is. Nem csak önmaga, hanem az őt körülvevő világ is. Ez a testi és lelki tisztaság lesz az, amely kiemeli a jelenlegi állattá alacsonyodott státuszából.

  Folytatás...

  Bubee82 1 éve 3

 • Dánia, avagy életem legmeghatározóbb küldetése. (3. rész, folytatás)

  Szevasztok! Mielőtt az írásba belefognék, szeretném ismételten üdvözölni azokat, akik az eddigi...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 7 éve 9

 • Dánia, avagy életem legmeghatározóbb küldetése. (3. rész)

  Üdvözlöm ismét azokat, akik olvasták az előző írásaimat. Elnézést kérek, hogy ennyire elhanyagoltam a...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 9 éve 9

 • Dánia, avagy életem legmeghatározóbb küldetése. (2. rész, folytatás)

  És a folytatás: ÉS A TÖBBI PROBLÉMA Időközben Jani lelépett a farmról, de jött...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 10 éve 4

 • Dánia, avagy életem legmeghatározóbb küldetése. (2. rész)

  Megjegyzés: A mostani írásom két részletben, egyszerre kerül elétek, mivel túl hosszúra...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 10 éve 0

 • Dánia, avagy életem legmeghatározóbb küldetése. (1. rész)

  Nagy utazás volt. Felnőtté válásom megfontosabb időszaka, mely során azt mondhatom hogy...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 10 éve 7

H​i​rd​e​t​és​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.