2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • NYÁK készítés házilag

    Modding során előfordulhat, hogy a célhoz nyomtatott áramköri lap szükséges, melyet mi is elkészíthetünk.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 11 éve 128

  • Fa billentyűzet születése. Update! 2013.08.11

    Üdv Minden olvasónak!

    Ebben a blogbejegyzésben lehet majd nyomon követni a fából készülő billentyűzet születését, hasonlóan a F'egér bloghoz minden lényegesebb munkafolyamat után frissítem majd.

    ____________________________________________________________

    Update

    Az elmúlt kb két hétben sok minden történt, megvoltak az első kísérletek a gombok készítésére, melyek sajnos teljes kudarccal végződtek, de hogy pozitív dolgokat is írjak elkészült a billentyűzet burkolata. A feliratok ráégetve, a Storm jel és a visszajelző ledek fényvezető elemét is kiöntöttem műgyantából. A burkolat már csak lakkozásra vár.

    A DCMM-re indulásig van még szűk másfél hét, így nem tudom a gombok, hogy alakulnak majd. Sajnos elképzelhető, hogy az eredeti műanyag keycup-al viszem ki Kölnbe, de nem adom fel a fából készítését sem.

    Részletes leíráshoz tekerj a bejegyzés végére!

    ____________________________________________________________

    Folytatás...

    Bari 12 éve 41

  • Egy kis vasárnap délutáni modding

    Nem rég hozzájutottam a nyeremény SSD-hez, melynek beépítéséhez moddolni kellett kicsit.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 16

  • Egy kis vasárnap délutáni modding

    Nem olyan rég a Prohardvertől tiszteletét tette nálam Rudi és Eszterencs , hogy interjuh-t készítsenek velem. Továbbá elhozták az Egérmodding versenyen megnyert Patriot Pyro SSD-t és a szakmai díjként kapott serleget

    Korábban Rudival már beszélgettem, hogy a készülő faházamhoz tervezek fa borítású billentyűzetet is készíteni. A Cooler Master jóvoltából megleptek egy CM Storm Quick Fire Pro billentyűzettel is, nem titkolva, hogy szívesen látnák fa borításúvá alakítását.

    Folytatás...

    Bari 12 éve

  • Automata szellőzésvezérlő áramkör

    Egy nagyobb projekt végére értem végre, mely egy számítógép ház szellőzését hivatott biztosítani.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 72

  • Automata szellőzésvezérlő áramkör

    Egy nagyobb projekt végére értem végre :D
    Az áramkör egy számítógép ház szellőzését hivatott biztosítani, melyet egy servo által mozgatott szellőző lamellák mozgatásával éri majd el.

    Az áramkör lelke egy 16F1938-as pic, a kapcsolás viszonylag egyszerű, nem úgy a pic-ben lévő program, a fejlesztése elején választott 16F886 kicsinek bizonyult program memória terén, így esett a választás erre a 16k programmemóriát tartalmazó típusra.

    A pic órajelét egy 20MHz-es kristály biztosítja. Az LCD egy 2×16 karakteres inverz kék-fehér darab. A menüt vezérlő gombok felhúzó ellenállásai a picen belül lettek bekapcsolva. A hőmérséklet méréshez LM35DZ típusú hőmérő szenzort alkalmaztam, melynek a 2,56V-os referencia feszültséget egy TL431CD állítja elő. Az LCD kontrasztja egy 10k-s potméterrel lehet beállítani. A servo mozgatásánál keletkező feszültség ugrásokat a 3db 1500uF-os kondenzátornak kell kiegyenlítenie.

    A nyákterv elkészülte után kimarattam, kifúrtam, méretre vágtam és kémiai ónoztam a nyákokat. A gombok egy külön nyáklapra kerültek, melyek az LCD áramkörének síkjába emel a fő panel és a kicsi közt lévő csatlakozó tüskesor.

    Folytatás...

    Bari 12 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.