2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • cikk helyett

    Elaludtam, mint a szél, holnapra lesz csak összefoglaló.

    Addig egy kis videó a stáb útjáról, itt

    Bog

    Barca2009 15 éve 15

  • KAS nyereményjáték: eredményhirdetés

    Ezúton is szeretném megköszönni minden kedves nevezőnek a jobbnál-jobb képeket, amiken jókat mulattunk a nagy éjjeli postolások közepette! Nyerteseink: Stiky, JoeYi, mrlujoak.

    Apropó, lesz még post a Barca2009 felhasználónév alatt, részemről szeretnék írni Barcelonáról fotós szemmel, Bog pedig ha minden igaz, készít egy werkfilmet az egész utunkról. Elméletileg Szasza is pennát fog ragadni élményeinek írásos szummázása végett - ha már eddig nem tette meg :P -, tehát lesz még post, de sajnos visszacsöppentünk a kemény hétköznapokba, én jelenleg a keddi Touch Cruise 2 cikket írom, hogy rögtön utána nekiállhassak a szerdainak.

    BarcelonaBocha

    Barca2009 15 éve 6

  • puszta véletlen, hogy élünk és kösz Gubro

    Hazaértünk.

    Nem sokon múlt, hogy ezt egyáltalán leírhatom.

    Most az mindegy, hogy a Barcelona-Bécs járat két órát késett és éjfél után jöttünk ki a bécsi reptérről, s a parkolójegyekkel való vacakolás, meg a kocsiba pakolás miatt szinte egy óra volt már, amikor a szakadó hóban elindultunk haza, ez nem érdemelne egy postot.

    Az viszont igen, hogy mivel a magam részéről totál fáradt voltam (és vagyok, ezután alvás), ezért Gubro bevállalta, hogy hazavezet, ő többet aludt nálunk, plusz hivatásos jogisja van, plusz ismeri az út minden gödrét.

    Bicskéig esett a hó egyfolytában, de ettől függetlenül lehetett tartani az előírt sebességet, s gyorsan ideírom, mielőtt valaki megvádolna: a 140 km/h-t sosem léptük át, ezt is csak előzés során, általában 120-130 között forgott a gép, ez teljesen stabilnak érződött, az út nedves volt ugyan, de tiszta.

    Aztán Bicske után Szasza és Bocha arra riadt fel, hogy eszement fékezés (ők aludtak), én viszont végignézhettem az egészet, de még utána is nehezen raktuk össze Gubroval, hogy mi történt, legalábbis azon túl, hogy megmentette az életünket.

    Folytatás...

    Barca2009 15 éve 37

  • A napok már egybefolynak

    Túl sok minden történik, már azt sem tudom, hogy mi után mi jön. Egy a biztos, ma délután ötkor kikergettek minket a kiállításról, vége, finito, kaput. Még kijövetelkor láttunk egy lelkes arcot, aki press bilétával megpróbált bemenni, lehet, hogy késett a gépe, de ha be is jutott, már csak üres standokat fotózhatott. A Huawei például olyan gyorsan összerámolt, hogy amikor még a Samsungnál a staff csoportképet csinált, addigra nekik már darabokba volt szedve a plazmájuk, és csak üres polcok, fityegő kábelek jelezték, hogy szorgos nép a kínai.

    De előtte zajlottak az események bőven, rájöttem, hogy az összes hostesscsaj mellé oda lehet állni egy fotóra, és úgy fog kinézni a kép, mintha ő iszonyat boldog lenne, hogy velem fotózkodhat.

    Délelőtt egész végig a General Mobile-t kerestük, meg is találtuk, de az volt írva a stand tetejére, hogy Genera Mobile, és ez baromira nem stimmelt. Tegnap éjjel három órán át vágtam a "modus" videót, amit ugyaneddig renderelt a gépen, és kábé állati jó lett, az ember meg várja ilyenkor a respektet ezerrel, hogy majd az olvasók arcondicsérik, erre semmi reakció.

    Folytatás...

    Barca2009 15 éve 17

  • BRÉKING! Kezdődik a KAS nyereményjáték!

    Kitörő örömmel értesítek mindenkit, hogy ebben a pillanatban elindult a Kas nyereményjátékunk első két fordulója, melyek fődíja egy-egy 0,33 literes, dobozos Kas Limón üdítőital, avagy az istenek nedűje!

    A játék két részből áll, mindkettő a Kashoz kapcsolódik. Az elsőben hat képet publikálunk, mindegyik egy rejtvény. Értelemszerűen meg kell fejteni őket, a megoldásokat pedig a fórumba várjuk. Az első helyes megfejtés lesz a nyertes - mindegyik képhez csak egy megoldás létezik, ha netán mégsem, akkor az a nyerő, amelyikre mi gondoltunk. Kérek mindenkit, hogy a megfejtéseket egy, azaz egy hozzászólásban publikálják, a megfejtéseket a képek sorrendjében várjuk, fentről lefelé nézve. Ha valaki módosítana a megfejtésén, kérjük, hogy új hozzászólást írjon, ne a régit módosítsa. A szerkesztett hozzászólásokat nem fogadjuk el!

    A második forduló lényege, hogy a tisztelt olvasóktól hasonló képrejtvényeit várunk holnap (február 19.) este nyolc (20:00) óráig. A pályázatokat a fórumba kéretik berakni, a képek maximális mérete 520 x 520 pixel lehet. Aki ennél nagyobb képet rak fel, illetve más szerverre tölti fel és onnan linkeli, azt sajnos kizárjuk a versenyből. A zsűri természetesen a Mobilaréna barcelonai delegációja, a döntést szubjektíven hozzuk meg, a mérce az lesz, hogy mekkorát röhögünk a képen - hiszen a második fordulót alapvetően a saját szórakoztatásunkra rendeztük.

    Folytatás...

    Barca2009 15 éve 77

  • Ma ezért nem postolunk

    Pár perccel ezelőtt egy egész századnyi rendőr érkezett a szállásunk elé.

    Minket kerestek.

    Nem tudjuk, mivel vádolnak.

    Biztos a konkurencia aljas cselszövése volt. Mindjárt kiveszik a gépet a kezemb...

    Barca2009 15 éve 9

  • Második napi élmények

    A mai napon már reggel szétváltunk, Gubro és Szasza elmentek a napelemes töltő sajtótájékoztatójára, Bocha meg én pedig 10-ig aludtunk. Aztán kitettünk még a szállásról pár hírt, hogy azért legyen valami (rezgés? mozgás?), majd nekiindultunk, hogy a másik párossal ütközzünk a FIRA-n.

    Sikerült is, a press centerben álltunk tanácstalanul, mert nem volt hely leülni, úgyhogy elkezdtünk bepróbálkozni nagy standok press részeinél, de mindegyik fullos volt. Úgyhogy a magam részéről meguntam, és leültem a földre videót vágni, mert a munkának haladnia kell. Aztán egyszer csak felszabadult egy hely, meg mellette még egy, s onnantól nem is engedtünk oda senkit. Mindig ketten elmentünk fotózni, informálódni, aztán vissza, hírek írása, majd csere, és így ment egész nap.

    Ennek eredménye lett az az adag cikk, amit ma kaptatok, és amiből holnap délelőttre is jut bőven. Az ebéd ezúttal kimaradt, a reggeli sem volt bőséges, úgyhogy hamar erőtt vett a társaságon az input igény, de bírtuk fél hatig. Bochaval elugrottunk a HTC-hez, mert azt olvastuk, hogy létezik valami Magic becenevű kütyü, de mivel ezt eddig nem láttuk, és Gubroék sem találkoztak vele, ezért utána akartunk járni.

    Folytatás...

    Barca2009 15 éve 4

  • Microsoft sajtó szubjektív

    Pár napig eltartott, mire megemésztettem.

    Nos, az esemény a FIRA kiállítással átellenes oldalán lévő Hotel Catalunyában volt. A kezdés előtt pár perccel már tömött sorban érkeztek a sajtómunkások - velünk egyetemben.

    A bejáratnál ellenőrizték, hogy megvan-e a varázserejű Press-kártyánk, majd behatolhattunk a nagy terembe, ahol még éppen le tudtunk ülni, sokan maradtak ülőhely nélkül.

    Természetesen nem lehet sajtótájékoztató késés nélkül, addig is zenét hallgathattunk, ami így utólag talán jobb is volt, mint ami utána következett.
    Megérkezett Steve bácsi.
    Mindenki tapsolt, úgy látszik, senkinek sem volt éppen tojás a kezében.
    Elkezdte. Mit elkezdte, sokkterápiát alkalmazott. Emberünk nem alapszinten üvöltött. Kicsit ki is vörösödött a feje.

    Szaszával észrevettük, hogy a hátunk mögötti kb. 100 centis plazmát gyakorlatilag súgógépnek alkalmazták, Mr. Ballmer arról olvasta fel beszédét. Nem is fellolvasta, egyenesen elénekelte. Nem nagyon értem, hogy az üvöltözés a hype-keltés része volt, vagy csak egyszerűen a megalománia fizikai manifesztációja.

    Folytatás...

    Barca2009 15 éve 7

  • BRÉKING! Nyereményjáték!

    Eldöntöttük, hogy a kiállítás végével felteszünk - előreláthatóan - tíz plusz egy kérdést a MWC-vel illetve a mi itteni tevékenységünkkel kapcsolatban, a legszerencsésebb olvasónk pedig megnyerheti Spanyolhon Kincsét, az istenek nedűjét, azaz

    Egy dobozos Kas Limónt!!!
    ...amit a szerkesztőségünk valamely tagjától/tagjaitól vehet át.

    ¿Tienes Kas?

    Barca2009 15 éve 24

  • Első napunk menetrendje

    Kemény és fárasztó napunk volt. Miután a még otthon vásárolt 3M típusú füldugóim segítségével átvészeltem az éjszakát, reggel Bog keltett, hogy lassan indulunk. Hogy hova? Természetesen a Nokia sajtótájékoztatóra, ami reggel 10-kor kezdődött, valahol messze, úgyhogy nem igazán tudtuk, hogy hogy jutunk el oda. Végül nagy nehezen, de megérkeztünk, gyönyörű épület, kellemes szendvicskék, sok ember. Az interior design lenyűgöző volt, a hatalmas méretű terem különféle színű fényekben úszott, maga a bemutató is kiváló volt, ezt így kell csinálni. Arról nem is beszélve, hogy míg Bog real-time írta a cikket, mi Gubroval fotóztunk, jómagam pedig egyből Photoshopolta is a képeket, így bár nethiány miatt helyben nem tudtunk postolni, némi időt megspóroltunk magunknak.

    Nokia sajtótájékoztató...

    Ezt követően mi Boggal elindultunk a délben esedékes Samsung sajtótájékozatóra, Gubro és Szasza pedig elkezdték keresni a press kitet a Nokiánál, mivel azt kifelé menet nem kaptunk. Családi metrókártyánkat náluk hagytuk, így nagy örömmel konstatáltuk, hogy egy Nokiás busz állt a kijáratnál, ami öt perc múlva indult a Firára. Fel is szálltunk, maga az út pedig felért egy kisebb városnézéssel, hiszen a hegyen át mentünk, csodálatos volt a kilátás.

    Folytatás...

    Barca2009 15 éve 11

  • A tegnapi csajról...

    Na, csak hogy tiszta legyen a kép. A szállásunk ilyen youth hostel jellegű cucc, van egy lounge, ahol van két kanapé, tv, egy desktop pc, italautomata és erkély a dohányzóknak. Meg hát kicsit nagyobb, mint a szobánk, ráadásul konnektor is akad.

    Szóval itt ültünk tegnap este, és a hostel egyéb vendégei is, de ők italoztak és tévéztek. Két új-zélandi csaj már az erkélyről füttyögött a népnek, hogy "one beer, one fuck", és baromira élvezték, úgyhogy amikor befutottunk este, addigra már szexire itta magát mindkettő, de főleg a szőkébb.

    Nem is nagyon zavartatta magát, a négy fős kanapénkra le akart ülni ötödiknek (hogy csináljuk közös fotót, meg hogy ő egy bitch, muhaha), aztán Bocha a lelkére beszélt a csajnak, amitől teljesen meghatódott, viszont abbahagyta a zavargásokat, és elment beszélgetni másokkal. Amikor viszont elővettem a kamerát, hogy felvegyem magunkat éjjel négy notebookkal, akkor felsikkantott, hogy "I love camera" és hát...

    Szóval kicsit még kapacitáljuk, akkor minimum toplessben nyomta volna, de azt nem lehet feltölteni a youtube-ra. Aztán tisztáztuk, hogy Gubro married, mi hárman pedig "engaged" vagyunk, és akkor visszavett egy kicsit, de előbb még összeveszett a barátnőjével, tiszta valóságsó volt ilyen mondatokkal, hogy "you know what? fuck this fucking trip!", aztán könnyes szemmel kibékültek, egy élmény volt nézni.

    Bog

    Barca2009 15 éve 21

  • Tömeg, nyomor

    Ezt utálom a legjobban. Elmész a kiállításra, ötven cucc van nálad (fényképezőgép, videokamera, notebook, töltő, elemtöltő, memóriakártyák, pendrive-ok, objektívek, kábelek), három táskával átverekeded magad a sok öltönyösön, és a press centerben nincs hely. És nem úgy, hogy oh, pont most nincs hely, hanem úgy, hogy már minden sarkon a földön is ül egy újságíró egy notebookkal, tehát tényleg nincs hely.

    Ráadásul vannak pofátlan seggarcok, akik azt csinálják, hogy bejön reggel, leteszi a notiját egy helyre, kipakolja a cuccait, aztán lazán otthagyja az egészet, plusz a széken a kabátját, és elhúz sajtóra, vagy fotózni. Hát dögöljön meg az összes. Mert ha odamegyek, és leverem a földre a redvás gépét, hogy ne foglald itt a helyet te kis gané mások elől, akkor visszajön és még ő lesz upset.

    A CBS meg a SKY meg csak lazán azt csinálja, hogy fognak egy sarkot, és telepapírozzák, hogy reserved for CBS, aztán ha odaülsz, akkor pattog. Egyébként is felcseszem az agyam, hogy mekkora parasztok némelyek, tolakszik a fényképezőgéppel, és még az sincsen, hogy bocs.

    Na, megjött Gubro és kiszúrt két helyet, úgyhogy most végre székre tudok ülni...

    Bog

    Barca2009 15 éve 0

  • Amitől nem tudunk postolni...

    Kérjük, hogy az alábbi videót csak erős idegzetűek tekintsék meg!

    A szállásunk társalgójában voltunk, van ott ugyanis egy négyszemélyes kanapé, ahol sokkal kényelmesebben tudunk dolgozni, mint az asztalt nélkülöző szobánkban. Főszerkesztőnk épp kitalálta, hogy vesz rólunk egy videót, ha már éjfél múlt és mi még mindig dolgozunk... ekkor történt. Kommentár nélkül.

    YouTube link
    (Logoutra sajnos nem lehet videót feltölteni)

    Barca2009 15 éve 51

  • BRÉKING! VAN KAS!!!!

    Nos kérem, Bog és Bocha Acer event-en tömi a fejét, mi pedig Szaszával elmentünk kajálni. Irgalmatlan adag kababot (igen, itt nem kebab) ettünk 6.90-ért.

    kép: kas1kicsi.jpg

    Az éltető KAS

    Körülnéztünk a közeli Sparban, és jelentem, találtunk Kast. Vettünk is gyorsan két ampullával, beraktuk a hűtőbe.

    kép: kas2kicsi.jpg

    Szasza csínytevés közben

    Eldöntöttük, hogy a srácoknak nem szólunk, majd észreveszik ezt az írást és örülnek. :-))

    BarcelonaGubro

    Barca2009 15 éve 15

  • Sony Ericsson sajtó - szubjektíven

    Idén nagyon paráztunk, hogy nehogy a tavalyi csapnivaló szervezés ismétlődjön meg. 2008-ban is a kiállítás megnyitója előtt volt a Sony Ericsson bemutatóestje, de akkor sikerült olyan helyszínt választaniuk, ahol még egy szék sem volt. Most azonban már a meghívón is az állt, hogy lesz kanapé.

    A hely nem volt vészesen messze, öt megállót mentünk az L3 metróval, mi a Paral-lel nevű állomásnál lakunk, s véletlenül a Diagonal nevű megállóig kellett utaznunk, szóval kissé geometrikusra sikerültek az előzmények. A helyszínre érkezve konstatáltuk, hogy ordas nagy sor áll az Ópium Filmszínház előtt, de meglepően gyorsan haladt, így hamar (mintegy 20 perc) alatt bejutottunk.

    kép: sesajto5.jpg

    Ott kanyarog a sor

    Welcome drink rögtön többféle is akadt, Gubro kollegával a rioja-t választottuk. A teremben egy jókora vászon volt, belépésünkkor az látszott, hogy 22:00, de ez nem a pontos idő volt, hanem ennyi perc volt még hátra a bemutató kezdetéig. Másodpercben nem számolt vissza, csak percenként ugrott, mint Pesten az M3 órája. Mindegy, még így is jobb volt, mint tavaly, amikor ötmillió újságíró nyomorgott, s ötletük sem volt, hogy mikor fog kezdődni a történet.

    Folytatás...

    Barca2009 15 éve 37

  • Barcelona képekben

    Mivel Bog még jelenleg is írja a postot a Sony Ericsson sajtótájékoztatóról, a tisztelt nagyérdemű kívánságait szem előtt tartva feltöltök párat az általam készített fotókról - talán jobb a semminél.
    A képek nagyíthatók.

    BarcelonaBocha

    Folytatás...

    Barca2009 15 éve 3

  • Megérkeztünk!

    A cím elég beszédes - kis csapatunk túl van a nem kicsit fárasztó úton, elfoglaltuk a katalán fővárost!

    Szasza és Bog hajnali öt körül örül, hogy az osztrák benzinkúton meleg van

    Maga az út meglepően hosszúra sikerült, pontosabban meg nem lepődtünk rajta, mert így terveztük. Bog hajnali négy óra tizenöt perckor vett fel minket Szaszával a lakásomnál, a tisztelt kolléga ugyanis nálam aludt, én meg egyébként a kedvesemnél, ami negyed négyes kelést jelentett, mivel haza kellett sétálnom. Ezt követően felvettük Gubrót a Batthyány téren, majd elindultunk Bécsbe Károllyal, azaz Bog autójával - ami mellesleg egy japán coupé, tehát nem kicsit nyomorogtunk hátul, de végül 160 km/órás átlagsebességgel elég gyorsan megérkeztünk az osztrák fővárosba. Ahol egyből problémába ütköztünk, ugyanis nem találunk parkolóhelyet a parkolóházban, azaz helyet találtunk, de az összes parkolóházban csak bankkártyával lehetett fizetni, előre, ami nekünk nem felelt meg, mert készpénzt vittünk magunkkal. Végül a termináltól nagyon távol találtunk egy utólag fizetős parkolórészt, majd az elképesztő szélviharban átszaladtunk a check-inhez, amin nagyjából tíz perccel a zárás előtt át is verekedtük magunkat.

    Folytatás...

    Barca2009 15 éve 32

  • Korai start

    4:15-kor indulunk vasárnap. Reggel. Mivel a gépünk 8:40-kor száll fel Bécsből. Odáig pedig kocsikázunk. Tavaly Ferihegyről repültünk el, de idén annyival olcsóbb volt a bécsi járat, hogy még úgy is megéri bőven, ha oda ki kell autózni, fizetni a pályamatricát és a 6 napos parkolást.

    11:00-kor szállunk le Barcelonában, Bocha már rutinos utazó, hehe, mert tavaly túlélte élete első repülését. Az már más kérdés, hogy hajnali fél 5-kor mennyire fogja értékelni a társaság, hogy belenyomorítjuk magunkat négyen egy 2+2 üléses gépkocsiba, csomagokkal, de legalább a közvetlen kapcsolat kialakul a munkatársak között.

    Okvetlenül készítünk képet, videót is muszáj lesz, mert ha már kocsikázunk egyet, akkor gyorsan be is tesztelünk két navit a műszerfalon.

    Bog

    Barca2009 15 éve 61

  • Kedves invitáció az LG-től

    Ezt sikerült küldeniük egy .hu végződésű email címre:

    Hola,

    Aquí os pasamos la agenda de LG Electronics para el MWC. Como verás, el
    lunes 16 a las 14.00h en una rueda de prensa presentaremos las últimas
    novedades de la compańía. Y el martes 17 a las 11.30h, LG te invita a
    visitar su stand junto a los portavoces espańoles, que mostrarán de
    primera mano las principales novedades de la compańía para 2009.

    Saludos

    Rebeca

    Rebeca odatette magát keményen, a mellékletben volt egy két oldalas ppt is, szintén spanyolul. Ég a pofám, de nem ismerem ezt a nyelvet, csak annyira, hogy kihámoztam, hogy valami sajtóeseményről van szó, aztán pedig meg lehet nézni a standjukat.

    Bog

    Barca2009 15 éve 9

  • Barcelona-blog 2009 - kickoff

    Akárcsak tavaly, idén is megyünk Barcelonába, hiszen itt rendezik meg az év legfontosabb mobilkommunikációs eseményét, a Mobile World Congress-t. Múlt évben is folyamatosan frissítettünk egy ilyen blogot, mint ez, háttérinformációkról, élményekről, benyomásokról számoltunk be, mindarról, ami az 5 napos kiruccanás alatt történt velünk, szerkesztőkkel, de nem feltétlenül szakmai vonatkozásúak, vagy annyira szubjektívek, hogy hírben az Aréna főoldalon nem publikálhatóak.

    Idén sem lesz ez másként. Annyit mindenképpen már most meg tudunk ígérni, hogy miután most négyen megyünk, ezért reményeink szerint teljeskörűen le tudjuk fedni a kiállítás eseményeit, s frissíthetjük ezt a blogot is.

    A frissítések személyes bejegyzések lesznek, de a Mobilaréna főoldaláról mindig elérhető lesz ez a blog, így csupán egy kattintás az olvasónak, hogy a szakmai hírek elolvasása után/előtt/közben rögtön elolvashassa az esetleges kommentjeinket, illetve a hírrel kapcsolatos eseményeket.

    Haladni kell a korral, úgyhogy idén videokamerát is viszünk, s igyekszünk mozgóképeket is postolni, hogy az olvasók még közelebb érezzék magukat a katalán fővároshoz, s velünk együtt élhessék át azt az élményt, amit nekünk - mobilkommunikációs újságíróknak - jelent egy ilyen jellegű esemény élőben.

    Barca2009 15 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.