Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemlehet
őstag
Én is próbáltam és ugyan arre jutottam. Beszélve egy áramlastanban járatos mérnök ismerősömmel ő azt mondta, hogy max akkor van szignifikáns hatása, ha elégtelen a venti statikus nyomása és vastag a radiátor, de szerinte a normál vastagságú radi egy modern ventivel közel optimális teljesítményt ad gyors fejszámolás alapján.
Nyilván valamennyi extra hőt el tud vonni a nagyobb légáram, de mivel így is-úgy is a szobahőmérséklet a fő korlát az, hogy ezt 1 vagy 1,5 fokra közelítjük meg igazából mindegy.
Plusz a legtöbb AIO-nak a baseplate-je elképeszően primitív, tehát sokszor a hőtranszfer korlátja nem is maga a radi, hanem maga a heatspreader-baseplate kapcsolat.
Elég sok összetevős ez a téma, de valószínűleg egy jobb minőségű paszta vagy egy PTM7950 többet hoz a konyhára mint néhány plusz venti az AIO radin.Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
-
caprine
senior tag
Lehet ki kellene esetleg probálni a tetejére tenni valami szükitöt kupos tölcsérszerűséget hogy begyorsuljon a légáramlat, és hátha lenne valami mérhető hatása is. Mondjuk biztos csúnya lenne.
Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic