2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Nyelvtanulás anyanyelvi területen

    Sokan vagyunk úgy, hogy nem megy az angol, nem felel meg az iskolai oktatás, mivel így...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 29

  • Az élet mint, póker

    Kicsit elvont a téma de azé nézzük meg mi sül ki belőle. Az élet, mint egy hosszú, nagyon hosszú póker meccs sorozat.
    Kezdésnél osztanak 5 lapot, (megszületik a kissrác vagy kislány) elkezdik tanulmányozni ezt az 5 lapot ugyanúgy mikor egy kisgyermek, elkezdi felfedezni a világot. Csak nézi-nézi, és csak néz előre és a lapjaira és próbálja kiismerni a többieket, hogy milyen lapokat is rejtegetnek, mint mikor a kis gyerkőc bekerül az ovi nevezetű kóterba. Először magára van hagyva, mivel senkit nem ismer, de elkezd ismerkedni, barátokat szerezni.
    Eljut oda, hogy cserélni kell a lapokat, mert nem jó a lap felhozatal, Ovis, kisiskolás korban változik a kissrác, változnak az érzelmei, világszemlélete stb. szinte ő is kicseréli saját érzéseit a világ dolgaival szemben.

    Cserélt, de nincs semmije így vagy kénytelen bedobni vagy blöffölni, kell. Valami rosszat tett a srác de nem mondja el az igazat, inkább hazudik az ovónéninek, vagy szüleinek de ezt később belátja.

    Eljutunk egészen a 8 osztályos suli végére, általános nyelven, általános iskolához melynél megkapjuk a bizonyítványunkat rossz, illetve jó jegyekkel tűzdelve. Kiteríti a srác a pakliját és így tesz a többi cimbora is, eldől hogy ki játszott okosabban, kivolt taktikusabb, ki tudott blöffölni vagy éppen kinek volt nagyobb szerencséje.

    Vagyis a szerencse éppúgy hozzátartozik az élethez, mint hazugság, még ha nem is szeretjük.

    Folytatás...

    A Parfümös 17 éve 0

  • Az angol nyelv megtanulásához tippek, trükkök

    Manapság az angol nyelv ismerete már elengedhetetlen dolog. Angol nélkül nem sokat ér az ember a munkahelyén, külföldön meg még annyit se. Ezt nagyrészünk tudja is evvel ujjat nem árultam el. De mivan akkor, ha egyszerűen képtelenek vagyunk megtanulni ezt a fránya angolt, hiába mondják, hogy nagyon könnyű nyelv egyszerűen nem megy. Ha nincs, úgymond nyelvérzékünk és csak bukdácsolunk az angol mondatok és szavak között, ha már egyáltalán eljutunk odáig. Mert ugyebár nem egyforma az agyunk azon részének a fejletsége mely segítségével marad meg a fejünkben az idegen nyelvek szabályai, szavak kiejtései stb..
    Egy saját példát említve, én már 10 éve tanulom az angolt de, egyszerűen sehogy se megy.
    Pár igeidőt belém tudtak verni és pár száz szót (talán, egy-két száz) de ilyen nagy idő alatt se akar összeállni a fejemben a kép olyan szintre, hogyha elolvasok egy angol oldalt le, tudjam szóról-szóra fordítani és legtöbbször, mégse értem mit olvastam sajnos. Bezzeg más dolgokat egy elolvasás után is megtudok jegyezni, legyenek azok bulvár vagy IT-s hírek, szóval, amit nem akarok, a könnyen megmarad a fejemben. Ezeket azért írom, mert gondolom evvel a problémával nem csak én, vagyok egyedül.
    Ha tudnátok nekünk segíteni, hogy miként tanuljuk meg ezt a fránya nyelvet, akkor azt megköszönnénk.

    A Parfümös 17 éve 60

  • Dota avagy mi lesz a warcraft III jövője?

    Dota, Dota? Hmm ez a szó nem sok embernek jelent konkrét dolgot szóval akkor kezdjük az...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 1

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.