2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Beadtam a derekam...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Új telefont vettem 3,5 év után.

Pedig nagyon nem akartam, de már ideje volt. Az LG V20 lassan 5 éve jelent meg és már 2 éve nem jön rá szoftverfrissítés, sőt az én dualsim verzióm még a 9-es Androidot sem kapta meg. Egyre többször vettem észre lassulást, a kijelzője meg egyre gyakrabban ég be ideiglenesen.

Viszont nagyon feltette a lécet. Full alumínium ház, kivehető akksi (gyári 3500-as 4100-asra cserélve), 3.5mm jack, lézeres autofókusz, OIS, 16:9 képarány, 513 ppi. Extraként always-on másodlagos kijelző, quad-DAC, 3 mikrofon, rádió és infra.
A mai kínálatot elnézve nagyon sok mindent ki kell húzni erről a listáról, ha új telefont keresek...

De azért lassan összeállt a kívánságlista a GSMArena keresőjét használva: ne legyen üveg hátlapja és legalább a keret legyen fém. Legalább 2020-as megjelenésű, hogy kapjon frissítést egy darabig és a chipset se legyen túl régi. Android 11. Nem nagy igények, de máris leszűkült a kör 18-ra.
Legyen magas képfrissítés, SD slot és 5G az időtállóság miatt. A kameránál OIS.
Egyetlen versenyző maradt: Galaxy S20 FE 5G. Külön bónusz, hogy ez az egyetlen S20 verzió, amelyik Snapdragont kapott a Samsung Exynos helyett.


Nem a legjobb fotó, de ennyit tud a DJI Osmo kevés fénynél

Örülünk, Vincent? Nem igazán, mert rá voltam kényszerülve. Észrevehetően nehezebb, pedig kisebb, mint az LG. Nem tetszik a kilyukasztott kijelző - az LG megoldása jobb volt - és fura a képarány (20:9). A képernyő alatti ujjlenyomatolvasót feleslegesnek tartom. Az audio jack hiányzik, akárcsak a cserélhető akksi vagy a fém hátlap. Támogatja a 25W-os töltést, de csak 15W-os töltőt adnak mellé. Mintha visszafele fejlődnénk.

Hogy ne csak a negatívumokat említsem - maga a kijelző szép, napfényben is jól látható és nem tűnik fel, hogy az LG-hez képest 20%-kal alacsonyabb a képpontsűrűsége. Itt is megvan a dupla-kopp ébresztés. A kamerája jó képeket lő, és van 3x optikai zoom. A működése gyors és már a szeptemberi biztonsági frissítést is megkapta. Nem volt túlságosan drága, használtan vettem £330-ért (~135k Ft), semmi karc, csak két tűhegynyi ütődés van az alsó kereten.

Mi lesz a V20 sorsa? Talán megpróbálom feltenni rá a Lineage OS 18-at. Bár lehet a DS kiadással nem is megy, de ha működik minden, még az is lehet, hogy visszaváltok. :D

Hozzászólások

(#1) futo001


futo001
senior tag

LG V szériáról nehéz váltani. Nekem egy V10 elromlott (mai napig a kedvenc, kinézet alapján), követte egy V20, azt pedig egy V40. Innen viszont nem tudom merre lesz majd tovább. Gondolom valami Xiaomi van tudja fene...

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#2) zone válasza futo001 (#1) üzenetére


zone
őstag

Az az igazság, hogy már egy éve is nézegettem a kínálatot, de elszomorító, hogy milyen irányba mennek az új telefonok. A többségén csúszkáló, törékeny üveg hátlap, notch, minden ragasztva, vagy a jack vagy az SD kártya hiányzik és mindez aranyáron.
Nekem a V20 előtt G4 volt, az is majdnem 3 évig volt meg.

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#3) Adam289 válasza futo001 (#1) üzenetére


Adam289
csendes tag

V60? :))

(#4) stemplar07 válasza Adam289 (#3) üzenetére


stemplar07
őstag

Európában a V60 elfogyott, a janado.de árult új 24 hó garival EU 256/6GB-os dualscreen változatot, 600€-s áron, nagyon jó telefon... szeretem ( V10 óta a V50 kivételével mindegyik megvolt.. a G8x is nagyon jó készülék..tartaléknak el is tettem)) 2,5 nap üzemidő egy kijelzővel .. ( még pár db V50 van náluk) . V60 amiket még lehet kapni, azok USA független verziók, de nincs magyar nyelv rajtuk 128/6 GB , és a GSM képességeik is kérdőjelesek ..
végig tekintve a mai telefon piacot, nagyon nehéz a választás... ,,melegszik,merül,140HZ de minek, nincs dac/jack,törik a kamera, mindezt 300 ezerért.. :W

[ Szerkesztve ]

(#5) Adam289 válasza stemplar07 (#4) üzenetére


Adam289
csendes tag

Nekem is onnan van a V60 :) nem terveztem lecserélni a telefonomat idén, talán jövőre, de volt ez a kihagyhatatlan ajánlat, és tudtam, hogy ugyanezekkel a problémákkal fogok szembesülni mikor telefont akarok választani, így lecsaptam az utolsó nagyágyúra :D

(#6) stemplar07 válasza Adam289 (#5) üzenetére


stemplar07
őstag

:) jó döntés, nagyon jó készülék ..

(#7) icemad


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

S20 fe 4g is snapdragon, legalábbis az új verzió. Én még az exynosost vettem megjelenéskor. Talán az elmúlt 5-6 évben nem utáltam egyik használati tárgyamat sem annyira, mint azt a retket. Eladni sem lehet, mert a kutyának sem kell. Vettem egy oneplus 8t-t, ez meg ment a fiók mélyére... Jó üzlet volt nagyon. :(((

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#8) zone válasza icemad (#7) üzenetére


zone
őstag

Ezt nem is tudtam, hogy van v2. Az viszont meg elég zsákbamacska lett volna nekem, ebayen keresgéltem és sok ember azt sem tudja, hogy milyen telefont árul.
A 8T kb ugyanaz, mint az S20 FE 5G, de semmikép nem kellene az üveg hátlap.

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#9) mickemoto


mickemoto
őstag

A én telefonom most két éves. Szerencsére eddig semmi lassulás , fagyás. Igaz még soha nem frissítettem, és nem is fogom. :)

(#10) stemplar07 válasza stemplar07 (#4) üzenetére


stemplar07
őstag

helyesbítés 256/8GB a V60

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.