2022. szeptember 27., kedd

Gyorskeresés

A rendszeres "rendszergazda" II.

Írta: | Kulcsszavak: rendszergazda . munka

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Azt hiszem, hogy aki olvasta az első részt, annak nem kell bemutatnom a címszereplőt. Aki viszont lemaradt volna róla, az ide kattintva megismerheti imádnivaló kollégámat, aki miatt a háttérképemet lecseréltem, hogy legyen a közvetlen közelemben valaki, aki együttérez velem.


A háttérképem

Legutóbb nem említettem, hogy megkérdőjelezhető szakértelméhez rendkívüli buzgóság is társul, így szinte minden egyes apróságot bejelent a főnökségnek. Már várom a napot, hogy mikor rohan el elújságolni, hogyan és milyen nehézségek árán tudott egy csavart becsavarni. Így természetesen joggal panaszkodik minden szembejövőnek, hogy ő mennyit dolgozik. Miközben fáradságot nem kímélve sikerül feltelepítenie egy Office-t, addig én a logout blogon tudósítok a "rendszergazdáról", ezúttal a verbális megnyilvánulásai helyett a munkája gyümölcseire koncentrálva.

1.
Mivel "rendszergazdaként" nem tudhat minden olyan jelentéktelen dologról, mint például a Feladatütemező, a bekapcsolva hagyott gépek problémájára megoldást kellett találnia, elvégre nem ellenőrizheti végig az összes gépet. A megoldás a Logmein nevű távelérést biztosító szoftver képében érkezett, amivel otthonról, munkaidő után egyesével(!) kikapcsolgatta a gépeket. Néhány ismerősöm szerint, akinek ezt elmeséltem, már ez is az elmebaj határait súrolja, de ez semmi. Az igazi agybaj ezután jön.

Erről ugyanis nem szólt senkinek, se a vezetőségnek, se nekem, se a dolgozóknak. Csak akkor tudtam meg, amikor egy paranoiásabb irodista megkért, hogy nézzem már meg, vajon mit telepített a kolléga a múlt héten, mi az a kis kék ikon az óra mellett. Mint kiderült, az összes gépre feltelepítette, amihez hozzáfért: a főnök gépétől megkezdve a könyvelésen keresztül a leveleket író Mancika gépéig mindegyikre. Tehát akár a szabadnapján, otthonról is végignézhette volna ki hogyan dolgozik, milyen e-maileket olvas vagy belenézhetett volna a bizalmas iratokba úgy, hogy senki nem tud róla.
Mondanom sem kell, ez jópár embernél kiverte a biztosítékot és mivel ezek után nem nagyon bíztak benne, rám maradt a program leirtásának izgalmas feladata.

2.
Egyszer kérte, hogy adjak egy CD-t a fiókból. A Windows 7-et akarta kiírni. Nem sikerült.

3.
Új internetszolgáltatónk lett, és vele együtt gyors net, 100/100 Mbps optikai kábelen. Ezt önfeláldozóan egy hétig teszteltem, csak az én gépembe volt bekötve. Természetesen sorban jöttek az érdeklődők, hogy milyen lesz, mennyire lesz gyors az új net. Jött egy kolléga, aki az esküvői videóit szerette volna feltölteni egy ismerőse szerverére, de a "rendszergazda" egyből lebeszélte róla, mert szerinte akár 5 napig is eltartana azt az 5 DVD-t feltölteni, non-stop feltöltéssel!
Gyors fejszámolás után halkan csak annyit jegyeztem meg, hogy picikét hamarabb is meglenne, viszont a rokonok hamarabb megkapnák, ha postán küldené.

Néhány hónappal később teljesen el volt ájulva, amikor 20 perc alatt letöltött 4 gigát.

4.
Már nem emlékszem miért, valamiért egy gépen újra kellett telepíteni az Explorer 9-et (azt hiszem sehogy nem akart magyar nyelvre váltani), és ekkor azt kérdezte a "rendszergazda", szó szerint:
- De ha letörlöm az Explorert, az nem vágja szét a rendszert?
- Már miért tenné? - kérdeztem.
- Mert csomó minden arra épül!
Erre már nem tudtam mit mondani.

Nem akarom leterhelni az olvasókat, és magamat sem. Miközben írtam, szinte újraéltem a borzalmakat, így legyen ennyi a második adag. Nem kell aggódni, van még. Sajnos.

Hozzászólások

(#1) Vakegérke


Vakegérke
veterán

"Egyszer kérte, hogy adjak egy CD-t a fiókból. A Windows 7-et akarta kiírni. Nem sikerült."

:D :DD :C

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#2) Samus


Samus
addikt
LOGOUT blog (1)

Még ilyet! :D

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#3) zarayg


zarayg
aktív tag

eskü találkoznék ezzel a fószerral :C nagyon állat :C még nagymuterom is okosabb nála:DD

Telefonszámom: 36-30/935-51-87! || Szépen kérlek! Ha írok PM-et, akkor legyél hajlandó válaszolni rá! Köszönöm. || Üzletszabályzatomat itt olvashatod el: https://bit.ly/2Mr3ARe

(#4) vwpolopg válasza zarayg (#3) üzenetére


vwpolopg
őstag

Miért nem rúgják ki, de most komolyan?

Szerk.: Nem válasz akart lenni, bocsi:)

[ Szerkesztve ]

(#5) zarayg válasza vwpolopg (#4) üzenetére


zarayg
aktív tag

np:)

kell egy buta személy (gondolom én) aki már bocsánat szarért-hugyért elvállalja, és nem is kötegszik vele senki, csak csinálja a """dolgát""":D

Telefonszámom: 36-30/935-51-87! || Szépen kérlek! Ha írok PM-et, akkor legyél hajlandó válaszolni rá! Köszönöm. || Üzletszabályzatomat itt olvashatod el: https://bit.ly/2Mr3ARe

(#6) zone válasza vwpolopg (#4) üzenetére


zone
őstag

Azért nem rúgják ki, mert uniós pályázattal lett felvéve és a szerződött idő elején az Uniótól kapta a fizetést. Ha most kirúgnák a további foglalkoztatás helyett, akkor vissza kellene fizetni az uniós bértámogatást.
Azt pedig sajnos nem sokan látják, hogy csak okoskodik és valójában egy nagy balfék, mert ahogy a franciák mondják, seggnyaló.
Nekem annyiban jó, hogy az unalmas és egyszerű dolgokat rá lehet bízni és kevesebb dolgom van, viszont el kell viselnem ezeket a dolgokat.
Nem is tudom, hogy mi lenne a jobb, ha elmenne és én csinálnék minden unalmas melót ugyanannyi pénzért vagy a mostani helyzet, hogy nyugi van, de közben időnként a plafonig szalad a vérnyomásom.

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#7) EczkE


EczkE
addikt

Ez a bejegyzés is nagyon jó lett. :D

Várom a folytatást. :K

Asszem mindenféleképpen!

(#8) darál0w válasza zone (#6) üzenetére


darál0w
Jómunkásember

a sok facepalmtol lassan bőrkeményedés lesz a kezeden és a fejeden is... :DDD

jaaaa...és jöhet a következő adag. ;]

[ Szerkesztve ]

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

(#9) juliabrilke


juliabrilke
addikt

Szerintem kérjél a vezetőségtől veszélyességi pótlékot.

Egyébként az embernek milyen végzettsége van?

(#10) nincsisbéla válasza EczkE (#7) üzenetére


nincsisbéla
aktív tag

+1! Hiszen: még-még-még, ennyi nem elég! :K

Mentalita'

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.