2022. október 6., csütörtök

Gyorskeresés

Kötelező az iPad két belga iskolában

Írta: | Kulcsszavak: ipad . belgium . iskola . kötelező

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Két belga középiskola, a Blankenberge városában található Sint-Jozef Kereskedelmi Iskola és a Sint-Pieter Középiskola vezetői döntöttek úgy, hogy minden tanuló számára kötelezővé teszik az iPad használatát.

A tavaly márciusban bejelentett, idei tanévben induló, 710 diákot érintő program ellen néhány szülő panaszt nyújtott be. Habár a szülők mellé állt a Flamand Oktatási Bizottság, az iskola vezetője azt mondta, hogy mérlegelték a bevezetés idejének módosítását, de végül úgy találták, ez több kárt okozna, mint hasznot. Állítása szerint a 700 érintett szülőből csak 10 tiltakozott az előkészületekkel és konzultációval kapcsolatban, a pedagógia értékét nem vonták kétségbe. A belga sajtó arról számolt be, hogy néhány szülő már át is íratta a gyermekét más iskolába.

A legolcsóbb iPad jelenleg 499 dollár, de az iskola tanulói 150 dolláros éves díj fejében egy évre kibérelhetik, három év után pedig a tulajdonukba kerül az eszköz. Ha figyelembe vesszük a tankönyvek egyre magasabb árát, hosszú távon ez gazdaságos is lehet.
Egy ilyen döntés nem kockázatmentes, hiszen nem kevés tanulóról van szó és nem is egy rövid távú tesztről. Az is kérdéses, hogyan tudnak majd fegyelmet tartani, az órák alatt hogyan korlátozzák a játékok és az internet használatát. Mindenesetre egy év múlva kíváncsian várjuk a projekt értékelését.

Az ötlet egyébként nem egyedi, idén márciusban már lehetett arról olvasni, hogy 2013-ban tervezik megnyitni az amszterdami Steve Jobs Általános Iskolát.

források: [link], [link]

Hozzászólások

(#1) Thunderzolee


Thunderzolee
addikt

Fényévekre van a magyar oktatás még ettől.. :/

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#2) Akos96


Akos96
senior tag

Mér' nem e-könyv olvasót? Kiadhatnák azon a tankönyveket, és nem lehetne nagyon elkalandozni tanóra közben, max. fekete-fehér Playboy jöhetne számításba (de ez olyan, mint a műanyag villa a repülőgépen: akinek megy azzal, menne anélkül is...).

"A tévében nézed a szaxofonost, És azt gondolod, hogy de jó neki."

(#3) lsebestyen


lsebestyen
addikt

Várható volt, Steve Jobs utolsó projektjei is ezek voltak, az oktatás átszabása, persze hogy jól működjön, ehhez az is kell, hogy olyan programok/alkalmazások legyenek, amik nem vonják el a gyerek figyelmét.

(#4) Jhonny06 válasza Akos96 (#2) üzenetére


Jhonny06
veterán

Gondolom itt azért nem kizárólag e-book olvasásról lenne szó, rengeteg interaktív alkalmazás van iPad-re, ami segíti a tanulást, egy e-bookon még egy mozgóképet se tudsz megjeleníteni.

(#5) zone válasza Thunderzolee (#1) üzenetére


zone
őstag

Sok helyen már most is 25-30 ezerbe kerülnek a tankönyvek, szerintem van néhány olyan magyar középiskola, ahol lenne rá igény és megfelelő értelmi szintű tanulók is.

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#6) Gergosz2 válasza zone (#5) üzenetére


Gergosz2
veterán

+1

(#1) Thunderzolee
Dél Korea még előrébb jár ott már 2015 elvileg csak e-könyvek lesznek.

Bár én mai napig joban preferálom a nyomtatott könyveket, de előbb utóbb úgíis muszáj váltano, mert olcsóbb.

[ Szerkesztve ]

Nokia 6030 Hardcore User // I ♥ Panic Restaurant by Taito

(#7) Thunderzolee válasza Gergosz2 (#6) üzenetére


Thunderzolee
addikt

Na pont erről beszélek.

Orbánék inkább ebbe az irányba vitték volna el a nagy rendcsinálásukat a tankönyvpiacon. Bevezethették volna, h középiskolától felfelé a tankönyvek nagy részét e-book formájában kell ezentúl kiadni, és minden diák kap egy 10"-os tabletet.
Na persze nem kell iPadet, vannak töredékébe kerülő WayteQ, Concorde, stb tabletek, amik tudtommal szinte csak az akksi-időben térnek el az iPad/Galaxy Tab, stb nagyágyúktól.
És akkor bejelenthette volna, h kínai magyar vegyesvállalatot hoznak létre a tabletek itthoni gyártáshoz, mikor itt volt a kínai államfő.

Diákként biztosan népszerű intézkedés lett volna, h nem kell tankönyvekkel bajlódni ezentúl. Amúgy sem értem miért kell olyan sokféle tankönyv, mikor én jártam iskolába, az unokatestvéreim az ország különböző pontjain is ugyanazt a tankönyvet használta, mint én, nyaranta mikor nyaralni voltam náluk, ill. ők nálunk, ugyanazokat a példafeladatokat oldottuk meg, mert ugyanazt tanultuk mindannyian.

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#8) Thunderzolee


Thunderzolee
addikt

Tessék, idevág:
http://index.hu/belfold/2012/08/28/a_keziras_vagy_a_folyoiras_hal_meg/

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#9) Ringman válasza Thunderzolee (#7) üzenetére


Ringman
nagyúr

mert abban nem lett volna ellopható pénz

egyébként kíváncsi vagyok, hogy hány tabletet loptak volna el (mondjuk miközben a gyerek megy iskolába), vagy adtak volna el/vitték volna zaciba, mert másra kellett volna a pénz.

az a baj a sok tankönyv helyett 1 tablettel, hogy oldod meg, hogy egyszerre több oldalt nézel a keresztbehivatkozások miatt, illetve mi van, ha a példatárra és az elméleti könyvre egyszerre van szükséged?

eladó biciklis cuccok: aliexpress matt full karbon nyereg: 6,3k; PRO Turnix Perf. anatomic 275x132mm – 25k; Shimano 105 FC-5800 ezüst 52 és 36 fogas új lánctányér 12k/3k; time atac hybrid pedál+stopli: 12k; time xc2 pedál+stopli: 8k; garmin speed sensor2: 9k

(#10) Gergosz2 válasza Thunderzolee (#7) üzenetére


Gergosz2
veterán

tanuláshoz elég lenne valami e-bookami megbírkózik a pdf-fel, mert 100% hogy a gyerek nem könyvolvasóként fogja használni a tabletet ha teheti.

Nokia 6030 Hardcore User // I ♥ Panic Restaurant by Taito

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.