2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

(M)Ilyen volt 2017 !?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A 2017-es évem volt eddig talán a legunalmasabb évem. Igazából történt több említésre méltó dolog is, de semmi olyan, amiért elmondhatnám, hogy ez volt az én évem.
2017-re igaz, nem is nagyon volt nagyobb/több célkitűzésem és célok nélkül nem is lehet előre haladni.

Az év mint, kb. mindíg igencsak lassan indult. Cégen belül és a privát életemben is érezni lehetett, hogy év elején még a legtöbben szabadságon vannak és elutaztak.
Én nem voltam így ezzel, vagy is nem vettem ki szabadságot, mert karácsonyra vettem ki és év elejére nem akartam.

Január közepén volt apám születésnapja, de nem mentem haza, mert márciusra terveztem menni és ha egy évben egyszer hazamegyek, az épp elég. Hazamenni az nekem nem jelent szabadságot, persze ezt a szüleim kevésbé értik meg... de már nem zavar. Ők is tudnának jönni, de az ugye „nagy előkészülettel jár”, mert annyi dolguk van a nyugdíjasoknak, hogy csak na :B

A februárom munka terén hozott némi mozgást, mert fel akartam mondani. Már tervezgettem egy ideje, mert habár mint munkahely szuper, kollégák, anyagiak, egyéb juttatások... minden tökéletes, csak épp nem élvezem amit csinálok. Ahogy előrébb léptem szinte évről évre, úgy lett unalmasabb a munka.
A következő pozíciót érdekesnek tartottam, de a vezetőség szerinte oda még nem voltam elég „pró”.
Még 2016 szeptember/októberben munka mellett elkezdem egy sulit, mert már akkor másik irányba gondolkodtam.

Márciusban mentem haza egy hétre és a gyerekkori haverok közül mára már senki nincs ott, mindenki külföldön van.
Ennek ellenére nagyjából elfoglaltam magam, mert az akkor pár hónapos unokahúgomat először láttam.
Emellett az történt, amit utálok és, amiért kevésszer megyek haza. Jön boldog, boldogtalan, akiket kb. nem is ismerek, mert a szüleim barátai/ismerősei és 0-24-be megy a nyavajgás, hogy ott nyugaton minden jó, itt minden rossz.

Áprilisban megszabadultam az összes Apple cuccomtól (iMac, MacBook, iPhone...) és váltottam MS-re, Androidra. Megjött a Surface Studiom mint iMac utód és vettem egy Surface Bookot mint MacBook utód és az akkor megjelenő Galaxy S8+.
Jót tett a váltás, élmény volt visszamenni a Windowsra és igen, nekem tetszik a W10. Az Android meg... elérte a szintet amire vágytam.
Április végén, május elején voltam egy kisebb szabadságon, mentem hegyekbe elbújni a világtól. Jót tett és utána voltam Bécsben is pár havert meglátogatni.

Április végétől június közepéig céges úton voltam USA-ban, egybekötve egy kis Spring Breakkel a „bítcsen”. Az nem volt rossz, de nem lett jobb a véleményem az amerikaiakról.
Onnét hazaérve mentem Horvátországba Spring Breakre ;] Az jobb volt, nekem legalább is.

Augusztusban a szokásos kis szabadságom csináltam és mentem az osztrák hegyekbe. Van ott ismerős és már 4. éve találkozunk ott egy kisebb haveri körrel. Javarészt fotósok... pár napos túrázás fotózással és esti lerészegedéssel egybekötve.
Még ebben a hónapban járt volna le a felmondásom, de végül nem lett belőle semmi, mert megkaptam a kívánt pozíciót a cégnél papíron.
Volt előszerződésem egy másik cégnél, akik végül még többet is fizettek volna, hogy ha még is átmentem volna, de a pénz nem minden.

Hivatalosan szeptembertől kezdtem neki és ennek örömére kivettem pár nap szabadságot megnézni, hogy nem-e romlott sört osztanak az Oktoberfesten. Nem volt romlott :DDD
Október elment nagyon gyorsan, 1 évvel öregebb lettem, meg szebb és okosabb, ahogy ez évről évre lenni szokott :DD
Lecseréltem a Nikon cuccaim Fujira, avagy dSLR-ről MILC-re váltottam.

November elején megint Bécsben voltam haveroknál és ott lett ünnepelve a szülinapon is... a bécsi sörök sem voltak romlottak, cserébe rosszak. Mondjuk pár üveg után már tűrhetőbb volt.
Volt ott Guano Apes koncert is, ami baromi jó volt.
Hó végén eladtam a Surface Studiót meg a Bookot és összeraktam egy asztali atomerőművet.

Decemberre már semmi „eksön” nem jutott, év végén szabi volt és átcsúsztam 2018-ra.

Ami nem tetszett 2017-ben, hogy mint íram kissé unalmas volt, de ezt talán magamnak is köszönhetem. Amikor szabad voltam, lett volna időm, akkor sokszor csak punnyadtam. Keveset éltem a hobbimnak (fotózás, videózás) és focizni is max Boxon.

2018-ra pár dolgot összeszedtem és szeretném kivitelezni:
-sokkal többet túrázni és fotózni.
-több sport
-6pack
-utazások, habár ez már 99%-ban fix: március Anglia (havercsaj férjhez megy), május dél Spanyolország túra pár fotós taggal, augusztus Sziget-fesztivál itteni haverokkal, október vége-november eleje Kanári szigetek gyerekkori haverokkal, karácsony Liszabon.

Hozzászólások

(#1) kemotox


kemotox
addikt

Egész évre egy hatos sör? Normális vagy? ;]

(#2) total90 válasza kemotox (#1) üzenetére


total90
veterán

Volt ott azért több is :B

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#3) Areturus válasza total90 (#2) üzenetére


Areturus
tag

Az én tavalyi évemhez képest szorgalmas voltál! Én mindössze otthon jártam szüleimnél mikor végre megkaptam a szabimat, nem utazgattam sok felé csak itt Inland. Tavaly rekord mennyiségű munkánk volt, felhalmoztam 200 túlórát. Személy szerint most a GL titulusra és posztra pályázok cégen belül, meglátjuk mi lesz belőle az elkövetkezőkben :B Ha nem jutok egyről a kettőre X idő alatt akkor részlegváltás lesz, már van is elképzelésem.

[ Szerkesztve ]

(#4) petipetya válasza kemotox (#1) üzenetére


petipetya
nagyúr

Az már masszív alkoholizmus. :Y

"nincs rá lezsóidő"

(#5) kemotox válasza total90 (#2) üzenetére


kemotox
addikt

A végére értettem, miszerint egy 6packot tervezel 2018-ra :D

(#6) total90 válasza Areturus (#3) üzenetére


total90
veterán

Nekem az előző éveim mozgalmasabbak voltak és remélem a 2018-as év is az lesz.

(#5) kemotox

Na most esett le... :DDD

Ha nincs jó, ló a szamár is.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.