Ma is, mint az előző bejegyzésemben egy név nélküli kaját mutatok be. Ez is olyan mindenfélét összerakok cucc lesz
Hozzávalók 2 személyre (jó bő adag):
-csirkeszárnya combja (kis apró, jó ropogósra lehet sütni)
-zöldségek úgy, hogy kb. 1 kg legyen az összsúly (répa, borsó, borsó héj, gomba, tengeri saláta, fehér spárga, fehér retek és piros paprika)
-olaj
-vaj
-fűszerek (só, bors, ki mit szeret)
-Erős Pista+fokhagymakrém (ezzel kell bekenni a húst)
-egy nagy fej vöröshagyma
Elkészítési idő: kb. 45 perc
A folyamat...
Én ilyenkor mindig a zöldségek mosásával, pucolásával, szeletelésével kezdem:
Általában keménységi sorrendben szeletelem, tehát a legkeményebbel, a répával kezdem (fenti kép). Igyekszem vékonyra vágni, hogy könnyebben átpárolódjon majd.
Ahogy kész, úgy rakom bele a serpenyőbe, amibe előtte vajat olvasztottam szét:
Ezeket lassú tűzön pároltatom a vajban lefedve és közben jöhet a hús téma is:
A húst besózom és borsozom ízlés szerint, majd a serpenyőbe teszem, amibe egy kevés olajat teszek.
Közben előkészítem a "krémet", amivel bekenem majd a húst:
Összekeverem egy kis tálban Pistit meg a fokhagymakrémet, majd rákenem a húsra:
Ezután le lehet fedni a húst is és közepes lángon sütni. Amikor a hús egyik fele átsült ...
...akkor a nagy fej vöröshagymát 4-be vágom és lapjaira szedem, majd hozzáadom a húshoz. Jó ízt ad neki:
Lassan a vége felé jár a sütés:
Amikor minden kész, akkor tálalás és lehet burkolni
Folyt. köv. valamikor valami kajával