2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

A világ legjobb szósza

Írta: | Kulcsszavak: kaja . orgazmus . étel . étkezés . narancs . citrom . csili . mangó

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Amióta megpróbálok odafigyelni mit eszem, egyre inkább kerülöm a mesterséges termékeket és megpróbálok itthon előállítani valamit. Ez nem mindig sikerül... de katasztrofális csak egyszer volt, amit még a kutya sem akart megenni ;]

Ma az egyik kedvenc szószom kotyvasztottam és gondoltam bemutatom, hátha más is kedvet kap elkészíteni.
Ezt a szószt én általában szárnyashoz ajánlom, de csipszhez is csináltam már és úgy sem rossz.

Hozzávalók:

Citromot és a narancsot (fél narancs bőven elég) kifacsarod, de a gyümölcs húsát ne dobd ki.

Megpucolod a mangót, majd a citrom és narancs levélvel, majd ezek húsával összekevered.

Valamilyen robotgéppel pürésíted. Én kézi botmixert használam erre a célre, jól tette a dolgát. Megéri jól pürésíteni, plána ha a narancsnak és a citromnak sok leve van. Minnél sűrűbb, annál jobb.

A következő lépésben jöhet a hagyma, fokhagyma és csili paprika (lehetőleg nagyon) apróra vágása.

Ha ez is megvan, akkor összekevered és addig főzöd, amíg szép sűrű nem lesz.

Sóval, borssal ízlés szerint lehet ízesíteni majd vájúhoz ülni és tolni befele :B

Néhány tipp:

- Ha csipszhez akarjátok, akkor hagyjátok kihülni.
- A szószba 24 óráig pácolni szárnyas húst, majd a szósszal együtt kisütni... kulináris orgazmus :C
- Ha a narancsnak vagy a citromnak nagyok sok leve van, akkor nem lesz sűrű. Ezzel érdemes vigyázni. Viszont ha így jártál, akkor sincs veszve semmi, csak tovább kell főzni, amíg elpárolog a sok lé.

Remlélem lesz akinek tetszik és majd ki is próbálja. Egy ilyet összehozni nem nagy pénz, mert kb. fél liter lesz belőle. Akármilyen bolti szószbol ha fél litert akarsz, akkor többet fogsz fizetni... csak ezt meg kell csinálni, azt meg elég a polcról levenni :P

Hozzászólások

(#1) BoB


BoB
veterán

Chili nélkül is érdemes megcsinálni? Vagy anélkül sz@r?

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#2) Dluinet válasza BoB (#1) üzenetére


Dluinet
nagyúr

A chili helyettesítheted Carolina Reaper-rel is. ;]

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#3) BoB válasza Dluinet (#2) üzenetére


BoB
veterán

Akkor már inkább teszek bele egy kis Resiniferatoxin-t ;]

(ez a legerősebb ismert ilyen anyag. 10g halálos adag)

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#4) Hieronymus válasza BoB (#1) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Gondolom bármely erőspaprikával kihelyettesíthető. :K
A mangó ízhez nagyon passzol az erős.

Kicsit egyszerűsíteni is lehet az elkészítésen.
A hagymák és a csilipaprika egy része feldarabolva mehetnek a mangóhoz, turmixolni. Nem kell sokat aprítani őket. A paprika egy részét viszont igen, mert jól néz ki a kész mártásban/dipben.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#5) BoB válasza Hieronymus (#4) üzenetére


BoB
veterán

Jó hát azt gondoltam :D

Sajnos nem fogyaszthatok erőset. Pedig imádom.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#6) DeFranco válasza BoB (#1) üzenetére


DeFranco
nagyúr

kell. bele. erős!

[ Szerkesztve ]

(#7) mephi666


mephi666
nagyúr

hehe, pont most olvasgattam a legolcsóbb tesco-s csípős dip tégelyét, hogy mi van benne, mert legközelebb házilag akarok valamit kutyulni :DDD én paradicsomban, hagymában, paprikában gondolkoztam elsőre, de ez is jónak tűnik és ki lesz próbálva

ui: parmezánt kellene még valahogy a csípőshöz szerkeszteni, mert a sajt is jó :)

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#8) total90 válasza BoB (#1) üzenetére


total90
veterán

Úgy csak édes-savanyú lesz, csípősen jobb. Keress valami gyengébb paprikát, vagy csak simán bors.

(#7) mephi666

Parmezán, natúr joghurt, fokhagyma, uborka, menta... :K Grillhúsokhoz nagyon adja.

Ha nincs jó, ló a szamár is.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.