2022. május 21., szombat

Gyorskeresés

Remélem, ezért nem vágnak ki :D

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Egyik nap véletlenül belebotlottam a P@@@@ hirdetésébe a Hardveraprón. Eszembe jutott, hogy hallottam már a cégről, és hogy régen kis híján nagyobb értékű cuccokat is sikerült tőlük beszerezni. Kiváncsiságból felütöttem a weblapjukat, majd megdöbbenten konstatáltam a káoszt. Egy rövid kommentet hagytam a HA-s hirdetés alatt, de visszakérdeztek, hogy mit találok problémásnak az említett cég weblapjával kapcsolatban. Nos, én kifejtettem...

Nos, a motor szintjén szerintem teljesen hozza azt, amit tőle el lehet várni. Amit a következő sorokban leírok, nem sértésnek szánom, csupán objektív véleményként közlöm.
- A főoldalra belépve "Lorem ipsum dolor sit amet" kezdetű, random generált latin szöveg fogad. Még ha tudnék latinul, sem lenne valami informatív. Legalább valami receptet tehettetek volna oda, hogy hogyan kell paprikás krumplit főzni, ha már nem tesztek ki valamiféle bemutatkozó szövegrészletet.
-A weblap egyik fele angol, a másik magyar. Nekem nem oszt nem szoroz, mert értem, de szerintem mind a csak magyarul, mind a csak angolul értők számára világosabb lenne, hogy mi van leírva.
-Egyes termékkategóriák kiválasztása esetén a böngészőablak tetején "Teszt6" ill "teszt1" és ehhez hasonló feliratok jelennek meg. Nem zavarja az érthetőséget, de befejezetlen, összecsapott munka benyomását kelti. Nem tudom, hogy megfordul-e a weboldalt meglátogatók fejében, hogy vajon az árúsított készülékek átvizsgálása során is hasonló alapossággal járnak-e el? Természetesen ilyesmit feltételezni botor gondolat, hiszen biztosan nem ugyanaz a kollega felel a webes tartalmakért, mint aki a beérkező termékek minősítését végzi.
-A Google a barátunk - hangzik el a tudatomban az a méltán elcsépelt mondat, ami sok ember információéhségére kínál megoldást. És mennyire igaz! Amennyiben ugyanis bármire kiváncsi vagyok az Önök által kínált termékekkel kapcsolatban, az egyetlen lehetőség mely adódik számomra az a következő: kimásolni a sorozatszámot, és megkeresni a termék adatait. Sőt, mi több! Ha már amúgy is a méltán népszerű keresőmotort nyűvöm, miért is ne írjam be utána, hogy "eladó" ? Amennyiben a termékek adatai fel lennének tüntetve, nem is navigáltam volna el az oldalról megkeresni, hogy milyen paraméterekkel rendelkezik a kiszemelt termék - már amennyiben ez lehetséges, hiszen az asztali konfigurációk esetén a lehetőségek száma határtalan. A következő linken lévő konfiguráció ugyanis meglehetősen újszerű köntösbe csomagolva frissíti fel a kombinatorikai ismereteket:

[Link] - Gondolom érthető, hogy miért nem linkelek. A pc neve helyett az alaplap sorszáma szerepelt csak, ennyit elég tudni.

Az alaplap ASUS P5G41T-MLX - ez csak egy féle lehet, ha a revíziók között nem teszünk különbséget.
A processzor foglalata s775, amibe mindössze 11 termékcsalád (pentium 4 - Intel Xeon) számtalan különböző modellje dolgozhat. Ha a modellek között nem teszek különbséget, akkor 11 féle lehetőségem van.

A gépen két darab memóriafoglalat van. A DDR3 memóriák között üzemfrekvenciában is megkülömböztethetünk minimum 3 üzemfrekvenciát és (1, 2, 4, 8) 4 méretet. Persze a teljesség igénye nélkül, elhanyagolással élve ez 2*12 lehetőség.
Most tartok 264 lehetséges konfigurációnál, ami a megadott adatok alapján lehetséges. Tovább nem számolok, szerintem Önök számára is világossá vált a probléma természete - már ami a tartalom mennyiségi és minőségi színvonalát illeti.

- Annak a megemlítését, hogy a "Hitelfeltételek" menüpont alatt miért egy szállítási információkra vonatkozó angol szöveg van, már nem is tartom olyan fontosnak. A "Szervíz" menüpont alatt található teljes tartalomhiány remélhetőleg nem fedi a valóságot. Ezek után a "Szervezeti Felépítés" menüpont alatt tátongó üresség árulkodó jelként is felfogható.

Hozzászólások

(#1) d@vee


d@vee
senior tag

Áhh :D Ha szépen megkérlek, priviben átlinkeled az oldalt? Csak merő kíváncsiságból :DDD

[ Szerkesztve ]

Ja

(#2) TheLázs válasza d@vee (#1) üzenetére


TheLázs
csendes tag
LOGOUT blog

Pofára estem kicsit, mert ők nyomát sem találták ennek a rettenetnek amit én az oldalukként kaptam. Kiderült, hogy én angol böngészővel nyitottam meg angol oprendszerről, ezért a sok latin. Mert hogy multilingual a weblap (taps taps taps)

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.