2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Napló

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az előző bejegyzés óta kiköltöztem Németországba. A költözés és a lakáskeresés simán zajlott, alig hoztam magammal valamit. Apránként lakom be a helyemet. Garázsom is van, ami eddig soha nem volt rendesen. Zwickau nem arról híres, hogy gazdag, vagy drága hely lenne, de azért kellemes meglepetés volt a garázzsal-rezsivel együtt is mindössze 400 €-s albérletár. Már van ágyam, konyhabútorom - ami ráadásul egyre kevésbé hever darabokban - előszobám, íróasztalom. primkó ruhásszekrényem, hűtőm, mosógépem, fürdőszobapolcom és egy nagy, hosszúszőrű szőnyegem. Élvezet berendezni, miután már az "alap" dolgok megvannak.

Nőügyek

Ezt az elejére vettem, mert már nagyon szerettem volna kiírni magamból. Az áprilisi szakítást követően az volt az eredeti elképzelésem, hogy amennyiben totális sikertelenséggel jutok el októberig - a nyarat, otthon töltött időt is beleértve - akkor regisztrálok valami csodás társkeresőre idekint. Ehhez képest találkoztam...

... Kapolcson a fesztivál alatt egy érdekes és csinos lánnyal, akivel akár még lehetett is volna valami, de nem lett.
... Egy nálam kicsit idősebb nővel, aki rövid ismerkedés után kerek-perec ajánlatot tett. Elfogadtam, jól szórakoztunk.
... Egy régi ismerőssel, akivel elkezdtünk közeledni, de annyira kiszámíthatatlan volt, hogy inkább hanyagoltam. Érdekes módon "férfias" nő abban az értelemben, hogy rutinosabban mozog a vállalati világban, mint egy némelyik korunkbeli férfi. Talán pont a jelleméből fakadó céltudatos jövőképében nem volt már nekem hely, én pedig nem élveztem a második helyet. Kétszer mondott le utolsó pillanatban, a harmadikat nem vártam meg.
... Egy fiatal, friss egyetemistával, aki éppen tört ki otthonról, és nagyon jó barátok lettünk - bár nem tagadom, gyengéd érzelmek fűznek hozzá, úgy érzem, hogy nála a fiatalabb kora és a drasztikusan más élethelyzet miatt (is) falakba ütköztam.
... Egy nagyon kemény, belevaló nővel, aki meg nem nevezett egyetemen tanít és éppen doktorál. Ő is kicsit idősebb nálam, de a jellemünk nagyon hasonló. Ez kezdetben vonzott, mert láttam, hogy teremtett rendszert az enyéméhez hasonló káoszon. Aztán láttam benne a saját jellemhibáimat. Kívülről nézve egy kicsit összerázott ez utóbbi, de tanulásnak igyekeztem felfogni. Nagyon kellemes heteket töltöttünk együtt, az elején kinyilatkoztatva kölcsönösen, hogy nem szeretnénk komolyat a másiktól.
... Egy nálam szintén kicsit idősebb orosz nővel - már Németországban. Na, ő nem egyszerű. A vége felé esett le, hogy valami nincs fejben rendben, de mire idáig eljutottam, már túl voltunk egy hármas kalandon. Életemben nem gondoltam volna, hogy ilyesmiben részem lesz, és utólag kicsit sajnálom, hogy túlságosan be voltam rúgva, mire arra került a sor.

És most tartok ott, ahol a part szakad. Elmentem egy rock-kocsmába idekint, és egyből sikerült egy zenekarba botlanom, ahová beállhatnék billentyűzni. Amikorra hívtak, hogy hallgassam meg őket, érdekel-e ilyen műsor, megjelent egy diákcsapat. A diákcsapatban volt egy húsz év körüli, magas, csinos német lány. Párosan voltak, azt hittem, hogy ő is foglalt. Oda sem mertem menni, be sem mertem mutatkozni.

Ahogy telt az idő, a zenekar lejátszott néhány számot, hallom, ahogy a pultossal cserfesen beszélget, és a "Személyiségteszt, személyiségteszt!" szavakat ismételgeti. Ekkor már úgy voltam vele, hogy a hódítás puszta szándéka nélkül, csak egy jót beszélgetni odamentem. Ennek az lett a vége, hogy a társaság beszélgetett, hallgatta a zenét, de Anna csak rám figyelt és velem beszélgetett - mindenféle erőltetés nélkül. Kiderült, hogy zenél, és hogy pszichológushallgató. A zenekar befejezte a játékot, én rám pedig rámtört a fáradtság. Olyan hirtelen, hogy egy gyors, a frontemberrel folytatott megbeszélést követően le is léptem.

Ekkor belém hasított, hogy ott felejtettem valamit. Este felütöttem a facebookot az összes információval, amivel rendelkeztem. Tudtam, hogy a városomban él, és mi a keresztneve. Hamar megtaláltam, és írtam neki egy üzenetet. Azóta beszélgetünk, és szombaton találkozni is fogunk.

Amikor megláttam, illetve később megkaptam tőle az első választ, ugyanolyan liftezést tolt le a gyomrom, mint amikor Dorkával találkoztam először. Erős húzást érzek, majd meglátjuk, hova fut ki ez az egész. Ugyanakkor amint jelentkezett a liftezés, belém hasított a felismerés, hogy a lelkiismeretem egyszerűen nem engedi a többes játékot. Amibe belementem kaland, mind az elején kijelentettük, hogy nincs benne semmi komoly. Most viszont, hogy bennem valami komoly kezd kialakulni - még ha nagyon az elején is járunk - etikátlannak éreztem bármelyik "játszási-kapcsolatot" fenntartani. Ennek megfelelően is cselekedtem. Valakinek kerek-perec megmondtam, hogy mi a helyzet, és megkértem, hogy mellőzzük a megbeszélt látogatását a helyzetre tekintettel, volt, akivel lazább volt a kapcsolat, és csak simán hátrébb léptem annyit, hogy egyértelmű legyen az érdeklődésem csökkenése. Tehát most egyelőre itt tartunk.

Szakma

Simson alkatrész keresekedelemben dolgozom Igazából "projektmenedzser" is lehetne a posztom megnevezése. Munkám során reagálva a vevői igényekre - vagy saját ötleteket kidolgozva tervezek alkatrészeket, átalakítókészleteket vegyesen, majdnem minden Simson típushoz. Kiváltunk a cégtől, aki a kereskedést végzi, és igyekszünk a piac felé lassan, elvállalva egy-egy külső megbízást is. A cél, hogy tervezőiroda legyünk, aki vígan megél a piacról és sok különböző és érdekes megbízást kap akkor is, ha a Simson-kereskedősdi elszárad.

Negatív eleme ennek, hogy a mérnöki tevékenységekből, mint olyan nem nagyon van részem. CAD-ezek naptól napestig, van benne bonyolultabb felületmodellezésig minden, de kimarad a programozás, kimarad a szimuláció. Az egyik énem azt mondja, hogy ne akarjak mindent, a másik pedig bátorít, hogy toljam csak tovább, mert ez is fejlődés.

Zene

A felszabadult idővel újra bástyát emelt életemben a zene. Biztos ponttá vált, egyszerre szociális felületként és visszahúzódási lehetőségként. Dalokat írok, amiket kéthetente csütörtökön eléneklek az otthon maradt barátaimnak. Találtam egy rockzenekart, akikkel próbálnunk kellene holnap este, de nagyon úgy néz ki, hogy lebetegedtem. Találtam egy zongoratanárt, akivel reményeim szerint tovább fejlődhetek. Hiányzott az életemnek ez a szelete, és nagyon örülök, hogy végre visszakaptam.

Hozzászólások

(#1) JoeYi


JoeYi
őstag

kerek-perec ajánlatot tett: mármint pénzügyit? :)

(#2) Krugszvele


Krugszvele
senior tag

400 euróból mit tudsz bérelni pontosan? Irgalmatlanul olcsónak tűnik!

(#3) UnA


UnA
Korrektor

És a Trabant-gyárban dolgozol? :)

(#4) bkercso válasza JoeYi (#1) üzenetére


bkercso
nagyúr

Jézusom! Akkor te már túl vagy mindenen. Innen nagyon nehéz lehet egy stabil, megelégedett kapcsolatot kialakítani (nem, nem találja az ember a kapcsolatot, hanem kialakítja; találni azt lehet, akivel aztán kialakítjátok), de ne legyen igazam. Valamiképpen a szexfüggésből ki kéne jönni, ha boldogságot szeretnél, mert nem akörül forog a világ jó esetben. :R

Olyan embert nem találsz, akivel mindig minden jó lesz, mert ilyesmi nem létezik, max. a fejünkben. (És olyan embert se lehet találni, aki majd a kedvedért megváltozik. Persze történhet ilyen, ha akarja az illető, de ritka, és az elvérésok amúgy is csak megölnek egy kapcsolatot.)

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#5) Hieronymus válasza bkercso (#4) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Picit túl tolod a dolgot. :D

Nekem nem az jön le a cikkből, hogy pénz alapú volt az ajánlat. Az első hozzászólás is csak egy kérdés volt. Ezekből nem lehet arra következtetni, hogy a hozzászólónak milyen szexhez kapcsoló szokási vannak.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#6) joghurt válasza Hieronymus (#5) üzenetére


joghurt
addikt

Azért én is elgondolkodtam rajta, vajon mi volt a célja az írással. Felvágás? Vagy hogy találgassunk, a hármas milyen összetételű volt, és ő melyik pozícióba került?

Azt környéke válogatja, a 400 eurós lakbér mennyire sok vagy kevés. Még Skandináviában is lehet olcsóbbat kifogni, és Ausztriában is fordul elő drágább (egy lakásért, különösen garázzsal vagy parkolóhellyel).

A tej élet, erő, egészség.

(#7) Somatom válasza joghurt (#6) üzenetére


Somatom
veterán

Felvágás? Mire? Amit leírt, az az ő korában ez egy síma szombat este. :) Zwickau egy ostblock kisváros, ipari múlttal (Trabant gyár). Az azért más, mint az echte nyugatnémet rész.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#8) TheLázs


TheLázs
csendes tag

JoeYi

Az ajánlat körülményei a következők voltak. Beszélgetésünk közben megkérdezte, hogy hogy vagyok. Mondtam neki, hogy a friss szakítás miatt nehezen, nincs még "kipróbált eszköztáram", nem tudok olvasni az emberek reakcióiról, és nem találom a helyemet - azt sem, hogy egyáltalán milyen "ligában játszom", milyen beállítottságú lányok jönnek be. Erre a szemembe nézett, és megkérdezte: Megdugj@l@k? Mindezt a két összekapaszkodott baráti társaság füle hallatára, totál fesztelenül. Nevetgéltem egy jót, mert nem számítottam a kérdésre. Aztán egy órával később elmentünk koncerteket hallgatni közösen, és elkezdtem óvatosan kezdeményezni. A többit az olvasóra bízom.
Nagyon hálás vagyok neki, mert sok olyan gátlástól szabadított meg, amit magammal hoztam, és adott egy jó visszajelzést, hogy a magas, girhes informatikus-testű szőrös yeti engem is meg lehet kívánni. Pláne, hogy ez komoly probléma volt a 8 (!) éven keresztül húzott kapcsolatban, aminek legfeljebb 2 évig kellett volna tartania.

Krugszvele

Egy autóknak túl kicsi garázs, ahol a motorokat tartogatom, plusz egy házközpontis régi épület egy, két szoba + konyhás, körülbelül 50 négyzetméteres lakása az első emeleten.

UnA

Simson alkatrész keresekedelemben :) Igazából "projektmenedzser" is lehetne a posztom megnevezése. Munkám során reagálva a vevői igényekre - vagy saját ötleteket kidolgozva tervezek alkatrészeket, átalakítókészleteket vegyesen, majdnem minden Simson típushoz. Kiváltunk a cégtől, aki a kereskedést végzi, és igyekszünk a piac felé lassan, elvállalva egy-egy külső megbízást is. A cél, hogy tervezőiroda legyünk, aki vígan megél a piacról és sok különböző és érdekes megbízást kap akkor is, ha a Simson-kereskedősdi elszárad.

bkercso

Szexfüggés úgy nagyon szerintem nincs. Pornófüggés ellenben volt, és onnan indulva kifejezetten "egészségesebbnek" élem meg, hogy volt 3 partnerem az áprilisi szakítás óta. A nyolc éves kapcsolatom vége felé nagyon sokat nyeltem és sérültem, lehet, hogy most ezért túlkompenzálok. A lány, akivel a rock-kocsmában találkoztam, más mint mindenki előtte. Úgy érzem, hogy ő nagyon megfogott, pedig aztán lehet, hogy nem is nagyon akart :)

Igyekszem megmaradni az egészséges szinten, és - ahogy most kicsit bele is fáradtam ebbe a kicsapongásba - lehet, hogy hagyom visszalendülni az ingát, és most ismét egy kicsit befelé fordulok.

joghurt

Nem felvágás volt a célom, inkább egy fajta számvetés önmagammal. Korábban úgy indultam, hogy megszólított egy lány, én meg megijedtem és elszaladtam. Konkrétan történt ilyen. Jól esett kiírni magamból ezt a sok élményt, kellemes érzés visszaemlékezni az utazásomnak erre a fontos szakaszára. Ez nem azt jelenti, hogy mostantól orgiákba járok, de jól esett megtapasztalni egy kicsit, hogy meddig jó érzés elmenni, ahol már megfontolom a visszafordulást az általam eddig évekig megszokott, egyszerűbb élet felé, hogy aztán valahol félúton megállapodjak.

Somatom

Kis német Detroit. Először pánikba estem, hogy nincsenek fiatalok, aztán megtaláltam őket. Most már jól elvagyok, csak meg kell, hogy találjam az állandó embereket az életembe, akikkel kölcsönösen számíthatunk egymásra.

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#9) bkercso válasza TheLázs (#8) üzenetére


bkercso
nagyúr

Az ember természetes módon, legbelül igényel egyfajta kizárólagosságot azzal, akivel lefeküdt. Ez a gátlás persze feloldódik (jó)pár partner után, de ezzel nem nyersz, hanem csak vesztes. Lehet, hogy ezt ilyen fiatalon nem látod és talán meg se tudnám mutatni pár sorban... De érzelmi szinten nagyon könnyen maradandó károkat okozhatsz magadnak.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#10) TheLázs válasza bkercso (#9) üzenetére


TheLázs
csendes tag

Azt sikerült ebből a pár alkalomból leszűrnöm, hogy ahhoz, hogy "érdemes" legyen egy együttlét, és csak ne üres szögelés, nagyon kell a mély érzelmi kapcsolat. Akivel ez megvolt - egyetleneggyel, akivel szorosan összezárva töltöttünk viszonylag sok időt - ott teljesden más volt minden.

Annak idején szerintem a hosszú kapcsolatban is ezért szenvedtem: nagyon nagyon ritka volt az az eset, amikor az intimitás és a szex egyszerre volt jelen. Vagy csak az előbbi, vagy csak az utóbbi. Eddig életemben összesen 6 partnerem volt az alkalmi kalandokat és a tartós kapcsolatokat összeszámolva. Azt érzem, hogy sokkal többet nem szeretnék, mert a megtapasztalása annak, amit eddig hiányoltam, már megtörtént. Tudom, hogy ez nem az én életmódom.

Értem az intelmeket, és igyekszem megfogadni.

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.