2023. február 2., csütörtök

Gyorskeresés

Napló

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Három hete az életem szakmai oldalának tanácstalansága vetette ki belőlem az ide írt posztot. Az élet ugyanolyan, ahogyan a világ is, mint július elején. Én azonban mégis gyökeresen más oldalát ismertem meg mind az életnek, mind saját magamnak. Szeretném megörökíteni itt mindazt, amin keresztülvitt az elmúlt három hónap.

Az áprilisi szakítást követően a túlélésé volt a főszerep. Nem volt más, csak a diplomaszerzés. Ennek rendeltem alá mindent: fizikumot, étkezést, függőséget. Minden annak a szolgálatába állt Június 29-ig, hogy teljes mellszélességgel bírjak tanulni és koncentrálni. A munka meghozta a gyümölcsét, kiválóan sikerült a záróvizsga.

A vizsga közeledtével azonban elkezdtem érezni, hogy ez a működés tarthatatlan. Rend és rendszer kellett az életembe. Néhány sík, amin elindulva rendbe tudom magam szedni. Kell a fegyelem - legyen ez a munkában és a testedzésben, kell a játék - legyen ez a kirándulásban és a zenében, és kell a pihenés - ez pedig a filmekben, baráti kapcsolatokban. Rohamtempóban elkezdtem edzeni, szigorúan tartva egy ritmust. Megszállottja lettem rövid időre az önfejlesztésnek. A legerősebb, legjobb önmagamat akartam kihozni magamból. Ruhákat vettem ész nélkül - amikre egyébként szükség is volt - faltam a pszichológiai témájú könyveket és új dolgokkal kísérleteztem.

Ez lett a tematikája a Júliusnak: legyek erős, legyek egész. Itt már nyíladozni kezdett az értelmem az ellenkező nem irányába. Itt kell, hogy tegyek egy kis kitérőt a pornográfia-függőségről. A hosszú és ilyen tekintetben sivár előző kapcsolatomban sikerült félremennie a férfiasságról alkotott elképzeléseimnek. Nem volt meghódítás és játék, semmi erotikus energia. Kár lenne ezért a partneremet hibáztatni, én sem tudtam kezelni a kialakult helyzetet: egyszerűen nem tudtam kiállni magamért. Sem nemet nem bírtam mondani, sem az igent nem tudtam szeretettel és játékkal előcsalni. Ez ahhoz vezetett, hogy egy idő után egyszerűen felhagytam a kezdeményezéssel, és a pornóban leltem meg azt a szelepet, ami ezeket az energiákat segített kiszellőztetni. Valósággal függő lettem. Többször próbáltam erőszakkal letenni, de soha nem sikerült.

A szakítás után a záróvizsgáig a függőség megmaradt, mint egy szelep a stressz és a feszültségek leeresztésére. A vizsga másnapján viszont úgy múlt el, mintha elvágták volna. Semmi hiányát nem éreztem. A fölös energiák helyette az edzésben, zenében, és az ellenkező nem keresésében jöttek elő. Zeneszámokat írtam - úgy, ahogyan még életemben nem ment. Énekelni kezdtem - közeli és zeneileg magasan képzett barátom visszajelzése alapján nem is rosszul. Az edzésben pedig szigorú rendszert tartottam, amit táplálkozással támogattam.

Az ellenkező nemnél tartottunk, tehát lányok. Először találkozó baráti társaságokban akadtam egy-egy olyan lányba, aki felkeltette az érdeklődésemet. Az elején még le kellett dolgozni magamról nagyon sok gátlást: hoztam magammal, hogy kezdeményezni rossz. Ezt nagyon sokáig tartott lebontani. Először sikerült eljutni odáig, hogy beszélgetésbe elegyedjünk könnyen és természetesen. Utána lassan sikerült ezt megfelelő fellépéssel párosítani, hogy határozottan és mégis tiszteletteljesen értésre adjam a szándékomat, mi szerint az illető érdekel, szeretnék tőle többet.

Az új lépések megtétele mindig "többszöri" próbálkozásra sikerült. Tudatában, hogy csak szeptember elejéig maradok, könnyű volt súlytalanul űzni az ismerkedést, gyorsan alakultak ki szórakoztató, vagy mély és lelkizős beszélgetések. Az ezt meghaladó kezdeményezés azonban - a fent részletezett okokból - rettenetesen nehezen ment. Nagy nehezen sikerült eljutni odáig, hogy megfogjam valakinek a kezét, miután már hosszasan el voltunk veszve egymás szemében.

Egyszer csak azonban történt valami. Találkoztam egy nővel, aki nagyon egyértelmű jeleket adott nekem arról, hogy érdeklem. Ebből aztán megszületett életem első igazi egyéjszakás kalandja.

Egészen addig úgy éreztem, mintha én egy porszívóügynök lennék, aki egy-egy csinosabb vásárlónak próbál eladni valamit. Mellette éreztem először úgy - és ez azóta is tart - hogy én egy értékes ember vagyok. Egy olyan csomag, ami izgalmas és sokoldalú. Egy olyan ember, akire vágyni is lehet.

Elmondva ez "alapnak" tűnik, de megélve teljesen más. Rengeteg önbizalmat sikerült nyernem ezzel, ami ironikus módon pont, hogy csökkenti a "nagyképűségemet". Eddig a harsány, hangos, figyelemre éhes énem próbált kétségbeesetten visszaigazolást kicsikarni magának. Most már - és remélem, hogy ez így is marad - csak csendben visszagondolok, emosolyodom, és megoldom magamban ezt a kérdést.

Azóta is töretlenül ismerkedek, minden online segítség nélkül, csak a világban járva-kelve. Rettenetesen élvezem, és játéknak fogom fel az egészet.

Lett egy új motorom.

Pannonia T5H - 1970. Meglett rá a jogosítvány is, és most alig lehet leszedni róla. Nagyon élvezem az utazást akár egyedül, akár útitárssal. Érdekesség, hogy egy mélyponton hipnoterapeutánál járva megálmodtam ezt a motort. Az álomban elsuhantam az akkori magam mellett egy ilyen, fekete Pannonián.

Szakmai oldal

Most már egészen biztos, hogy kiköltözöm. Megvan az ára mindennek, mellette pedig már keresem gőzerővel az albérletet. Van ötletem is, hogy mit kell fejleszteni a gépészes-vegyészes tudásom ötvözésével. Ez persze csak szabadidős projekt, mellette megmarad a jelenlegi munkahely.

Kaptam továbbá egy - szóbeli megállapodás alapján egyelőre - ipari megbízást. A diplomamunkám egy szoftver fejlesztése volt, ami segít ipari 3D-nyomtatásokat kiértékelni. Úgy néz ki, hogy ennek a folytatása lesz az első komoly, mérnöki megbízásom önálló mérnökként. Egy kis szerencsével belefér még a KATA-ba, és kiválóan fog mutatni majd az önéletrajzomon is.

Boldog vagyok, és rettenetesen imádok élni. Semmitől nem félek most, hogy mi lesz. Mindenképp megoldjuk. Ha nem én egyedül, hát segítséggel. Köszönöm a támogatást és a kedves szavakat az előző poszthoz is utólag.

Hozzászólások

(#1) UnA


UnA
Korrektor

És a Pannónia is megy Németországba? :)

(#2) Hieronymus válasza UnA (#1) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

Oda inkább MZ-t kellene vinni vagy 2.VH BMW illene.

ruszkik, haza!

(#3) TheLázs


TheLázs
csendes tag
LOGOUT blog

Egyelőre viszem magammal a Pannit, aztán remélhetőleg becsúszik egy DKW NZ350, vagy utódja, Izs 49

[ Szerkesztve ]

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#4) cinemazealot


cinemazealot
addikt

Katával óvatosan, ha cég a megrendelő! Ez esetben 3 heted van a munkát kiszámlázni.

(#5) TheLázs


TheLázs
csendes tag
LOGOUT blog

És a pénzt is megkapni, legálisan. Ez vált a kiköltözésemben az utolsó nagy lökéssé.

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.