2019. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Káromkodva Cool-abb Kommunikálni?

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Este van, este, ki van nyugalomban?
Ki feje bólingat serényen a topban?
User feje zúg, lesi a Logot,
Káromkodva veti az ON-t és az OFF-ot.

Bár közérdekű eme iromány, de mivel rövid és garantáltan fájdalmas, ezért inkább ideillett, és tán így is idetalál, akit a köpönyeg illet.

Még valamit előrebocsájtok, ..hogy nem kiabálok
..pedig most az is helyénvaló lehetne

Szóval a tárgyra térve:

Q:
KÁROMKODVA COOL-ABB KOMMUNIKÁLNI?

NEM ÉRTEM MIÉRT SIKK MANAPSÁG A TARTALMAT TRÁGÁR SZAVAKKAL TUPÍROZNI?? Vagy az adja meg a hangulatot meg az ízt? Netán a hangsúlyt? Vagy csak nem a tartalmat?

Vagy, aki jól megmondogatja a magáét, az az igazi "csávó", az a belevaló fickó?! Arról messziről órdít, hogy senkitől, semmitől sem retten vissza? Egyszóval nagyon cool?

Valóban? Ez lenne ma a trendi ???

Vagy odajutottunk, hogy a szavakat már jobb észre sem venni?

Tudom, ez nem egy népszerűség-növelő hsz, de ...,. ...most majdnem én is valami cifrát mondtam.

És látjátok, ez is zavar, hogyha elolvasok egy pár itteni írást, utána órákig cikáznak a szóvirágok a fülembe', engem is ránevelve az itteni illemre.

Pl bog érdekes témákról nagyon érdekesen ír, de lassan gyerekeknek már olvashatatlanok lesznek az írásai, mert minden második szava valami ocsmányság. Feltétlen szükség van erre? Ha igen, akkor kinek és miért? Vagy mondjátok meg, rakjatok helyre, világosítsatok föl:
A MAGYAR APANYELV EGYÜTT MOZOG A VILÁG VÁLSÁGGAL? ..avagy ez a magyar anyanyelv evolúciója? :F

Hozzászólások

(#1) talmida


talmida
(Közösségépítő)

Nem akartam bog blogját szétoffolni, ezért írom ide az odaillőket.

IN GOD WE TRUST!

(#2) joey04


joey04
(Jómunkásember)

a dolog számomra egyszerű
a káromkodást illemből szoktuk kihagyni általában a kommunikáció során. viszont a saját blog nem akar megfelelni semmilyen illemnek, ezért úgy beszélhet az ember, ahogy akar, nem úgy, ahogy az illem megkívánja. a káromkodás abban is segít, hogy jobban beleéld magad a történetbe, hiszen egy ilyen mondat: "a fene vigye el, milyen unalmas egy előadás" kb álmosító. ellenben egy "bazmeg ekkora geci nagy szart még nem láttam", sokkal jobban átadja, mennyire is egy fos volt az előadás.
teljesen egyszerű dolgoknál is bejön ez a séma, az hogy nagyon jó már nem elég kifejező, ha az van leírva, hogy kibaszott jó, tudom, hogy tényleg valami király dologról van szó.
a káromkodás nem illendő ismeretlenekkel szemben, hivatalos helyen, vagy olyan ismerősökkel szemben, akik ezt nem tolerálják. akik viszont igen, azoknak sokkal élvezetesebben lehet leírni, elmondani egy adott történetet. a személyes blog is maximum azoknak szól, akik tolerálják ezt a stílust, ezért ott megengedett szvsz.

(#3) talmida válasza joey04 (#2) üzenetére


talmida
(Közösségépítő)

Hmm. Képzeld, van itt egy magyar barátunk, aki ugyanezt mondja, mint te. Sőt azt hiányolja, hogy angolul nem lehet olyan jól káromkodni, mint magyarul, mert nincsenek rá megfelelő szavak. A magyar nyelv bezzeg micsoda széles skálát kínál a káromkodni óhajtóknak. Ezekszerint tényleg nagyot változott a kultúra, mert a káromkodás ma már nem negatívum, hanem "csak" egy szinező elem, ha jól értem?

Az iskolákban is elfogadott ez? Hivatalos helyeken is? Pl rendőrrel is beszélhetsz káromkodva?

[ Szerkesztve ]

IN GOD WE TRUST!

(#4) joey04 válasza talmida (#3) üzenetére


joey04
(Jómunkásember)

hát annyira nincs megengedve az iskolában mint amennyie Bog elengedi magát, de enyhébb a szigor ezen a téren (is). de hivatalos helyen, hivatalos emberekkel szemben azért nem illik most sem.

(#5) mephi666 válasza joey04 (#4) üzenetére


mephi666
(PH! kedvence)

nekem is ő jutott eszembe azonnal, de ő szerintem igényesen és nagyon egyedi stílusban csinálja... az ő írását 100szor élvezetesebb olvasni és felüdítően szórakoztató, mintha akárki helyesírási hibákkal megfűszerezett szörnyűségét kellene...

eszembe jutott ide egy mondat: "franciául kéj káromkodni... mintha selyemmel törölnénk a seggünket" :))

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#6) Vakegérke

Bog írásai tényleg ízesek, de korántsem hiszem, hogy trágár szavakkal fűszerezve ízesebbek, mint szalonképesen.

Nos, aki ismeri itteni létemet, az tudja, hogy távol áll tőlem az a hangnem, amit a kocsis használ. Semmire sem jó.

Van ám még valami. Sokszor szó esett arról, hogy néhány gyerkőc talán éppen innen szedi fel a szóhasználatot, stílust, hiszen itt felnőtt nénik és bácsik osztják az igét, márpedig ha ők így beszélnek, írnak, az csakis jó lehet.
Na, csókolom alássan, ez a veszélye a dolognak.

Aki itt megszólal, az felelősséggel tartozik azok iránt, akikhez szól. Tolerancia nincs. Gyerekek is olvashatják az írásokat, bejegyzéseket.

Megnyugtatok mindenkit, tartom saját színvonalamat. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#7) joey04 válasza mephi666 (#5) üzenetére


joey04
(Jómunkásember)

MATRIX jeee. :R

(#8) joey04 válasza Vakegérke (#6) üzenetére


joey04
(Jómunkásember)

Semmire sem jó.
te nem tudod jól használni.

(#9) Vakegérke válasza joey04 (#8) üzenetére

Tévedsz. :K

Szép a mi nyelvünk, a legárnyaltabb a világon. Káromkodásban is az elsők között vagyunk. Nem lennék annyira birtokában szókincsünknek, hogy egy jó kacskaringós "János bácsis"-t kikanyarítsak, úgy gondolod?
Nem teszem. :N

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#10) joey04 válasza Vakegérke (#9) üzenetére


joey04
(Jómunkásember)

lásd Bog írásait. azt te nem tudnád káromkodás nélkül olyan élvezetesen, humorosan visszaadni.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.