2019. június 26., szerda

Gyorskeresés

Csináld magad gamer szék

Írta: | Kulcsszavak: gamer . szék . gamerszék . ülés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdv kedves fórumtagok!

Rövid leszek, amennyire csak lehet, mert amit műveltem nem biztos hogy fel tud érni egy itteni cikk szintjére.
Sokat gondolkoztam, hogy a gánytopikba rakjam-e, vagy csak írjam le egy szalvétára, és hagyjam egy padon, valahol a Blaha Lujza téren.
Mivel régen írtam, mégis úgy döntöttem, hogy be orcátlankodok ide.

1. Bevezető
Az egész valamikor 2 hónapja kezdődhetett, amikor megelégeltem a 3000 Ft-os irodai forgószékem recsegését, és a derékfájásomat, amit bizonyítottan a gép előtti görnyedés vált ki sorozatosan.
Régóta szerettem volna beújítani egy kényelmesebb széket, de folyton zsákutcába torkollott a dolog.
Lehet hogy ti is jártatok már hasonlóképpen, miszerint elkezdtetek agyalni:
Áruházról áruházra járás, majd eldönteni mennyit is ér meg egy szék. Ha túl olcsó, az olyan is. Ki akar csöbörből vödörbe kerülni?
Haladva tovább a drágább irányba, a következő gondolatok merültek fel: Az ott már egy 500-as SSD ára, és csak műbőr, ami nem túl igényes ennyi pénzért. Az ott meg már bőven 50K, de miért nem fért bele egy fejtámla az árba??
Na az ott tetszik! És az ára is egész jó, de mikor megnézem a cédulát, rögtön rájövök, hogy az a számsorozat csak a termék kódja, nem az ára. Az egy nullával hosszabb. >_<
Egy korrekt vízhűtés lehet jobban kellene az XFX R9 390 vga-mra, mint egy csicsás 110K-s szék.
Értem én hogy meg kell élniük valamiből, de a valódi értéke ezeknek a vackoknak én szerintem kimaxolható lenne 50K-ig. Komoly iparág lett a hobbink.
Amikor eleget csalódsz, és átmész egy másik 4 betűs áruházba, rájössz hogy ugyanaz a helyzet, csak más néven futnak a termékek. 5 áruházból sem tudtam elhozni 1 db. széket, és nekem 2 kellett, mert a barátnőm is hatalmas kocka.

Ezek után eldöntöttem, hogy inkább építek magunknak, és akkor még belefér egy tengerparti nyaralás is az Augusztusba.

Az írás elején emlegettem a gánytopikot, aminek nagy tisztelője vagyok, mert még a legigényesebbekkel is előfordulhat, hogy egy projekt végére adott idő alatt pontot kell tenni.
Nekem ez az idő egy Szombat délután volt, és 2 széket kellett legyártanom.

2. Az ülésekről röviden:
RECARO bőr sport Alfa Romeo hímzéssel.
Volt szerencsém egyszer belepréselni a kis testem ezekbe a csodákba, és nem igazán lehet elfelejteni azt az érzést.
Nyilván nem ebay-ről fogok ilyet rendelni, legfőképp nem <330K-ért , de hogy tisztában legyünk mibe is huppantunk bele:

Amikor eldöntöttem hogy magam építem meg a székeinket, már tudtam, hogy egy kényelmes autó ülésre esik majd a választás, és ezen a nyomon elindulva, egy kis kutatómunka következtében botlottam egy magyarországi hirdetésbe, amiből már csak ez a kép maradt fent:

(köszönöm google adword, azóta sem látok más hirdetéseket, bár most már lassan kezdi elnyomni mindenféle nyaralásos ajánlat)
Kissé leharcoltnak tűnik, de szemrevételezésnél kiderült hogy csak poros. Minimálisan kopott persze, és az egyiken található oldalt egy apró szakadás, de ez könnyen javítható. Nedves, mosószeres mikroszálas törlővel nekiesve elég szépen visszajött az élők sorába. Fontos szempont volt, hogy nem dohányfüstös vackot akarok a lakásomban tárolni, ezért a cigifüst kizáró tényező volt. Mivel ezek az ülések autóba valóak, ki kellett találnom hogy milyen talpat kreáljak nekik.
Megvalósíthatósági próbák:
Első ötlet, amit youtube videókon lehet találni, hogy az elhasználódott forgószék gázrugós talpára szerelik fel direktben. Ez több sebből is vérzik, mert ez nem egy 8 KG-os corsa ülés, bár annak is van némi súlya, amivel szépet lehet borulni, nem beszélve a rögzítés kivitelezéséről. Sokan csak belehajtanak önmetsző csavart az alsó lemezbe, ami egy idő után biztos hogy kilazul. Szóval biztonsági öv, és oldal légzsák hiányában törvényszerű masszív talpat építeni:
A talpak:
---
Ne is mondjátok! A barátnőmtől már megkaptam, hogy szép koporsókat hoztam! :) Előnye, hogy üreges, elől nyitott, és bele tudunk pakolni mindenfélét, amit nem látok szívesen az asztalomon. (fejhallgató, pénztárca,szerszámos ládám...)
Első ötletem szerint zárt szelvény, és szögvas lett volna, mert fateromnál van trafó, és gáz-oxigén hegesztő is, de mivel most javíttatta a házuk tetőszerkezetét, felajánlott faanyagot, (tetőléc, OSB lap) így még gazdaságosabbra tudtam fogni a kivitelezést, pedig szeretek hegeszteni.Az ülés saját rögzítő sínekre lett szerelve, ezért előre-hátra állítható. A magasság be lett mérve az asztalunkhoz, az fix.

Hogy könnyebb legyen mozgatni, egyenesen guruló görgőket vettem hozzá, amit fel is szereltem mind a kettőre. Előre-hátra könnyedén állítható a pozíciója.
A befejezés hamarosan eljön, ami az alsó rész kipofozásáról fog szólni.
Barátnőm ötlete szerint [PLAYER 1] [PLAYER 2] felirat fog a dobozok hátulján díszelegni, de hogy az osb lapot lefedjük valamivel, szerintem az öntapadós tapéta elfogadható lenne.
A mintázat karbonszálas, vagy taposó lemez:

vagy:

Majd meglátjuk. A legjobb bennük, hogy új map betöltésnél, teljesen vízszintbe le tudjuk dönteni, és tudunk kicsit nyújtózni, vagy ha csak youtube-oznánk, 45°-ba döntjük, és kényelemben mindjárt jobb az élet! :)

Árakkal, és korrektebb (ingame) képekkel még jövök, ha sikerült teljesen befejezni a szépítését.
Köszönöm hogy elolvastad. :R

Hozzászólások

(#1) Gdi


Gdi
(senior tag)

Miután tizenpár éve faterom lezúzta a Zastava-nkat, én annak az ülését használtam gépezős ülőalkalmatosságnak.
Ha szétmegy a mostani Metrós (az áruházas, nem a járműves) székem, akkor lehet nézek valamit a közeli autóbontóban :D

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#2) SüdiLaller válasza Gdi (#1) üzenetére


SüdiLaller
(fanatikus tag)

:D Az kemény! Nekünk is parkolt az udvarban 1-2 donor autó régebben, de azok még nagyobb fájdalmat generáltak volna. Nissan vanette cargo. Melós kisbusz, és akárhova mentünk Faterommal, vágtáztunk, hogy mihamarabb kimászhassunk belőle. Sok sikert a majdani alkotásodhoz! :R

Sony Z2™ 6.0.1® vízálló* = megáll benne a víz.

(#3) távcsőves


távcsőves
(őstag)

Nekem tetszik! A tapéta jó lesz.

(#4) SüdiLaller válasza távcsőves (#3) üzenetére


SüdiLaller
(fanatikus tag)

Köszi!
Eddig nyerő, de bevallom azért nem kapkodtam el, mert innen jöhetnek jobb ötletek is.
Festeni nem nagyon akarom, mert sok lenne vele a vacakolás, felület előkészítés stb...

Sony Z2™ 6.0.1® vízálló* = megáll benne a víz.

(#5) Soybex


Soybex
(őstag)

Zseniális ! :)

Az információ nem egyenlő a tudással. A tudás egyedüli forrása a tapasztalás.

(#6) kmisi99


kmisi99
(PH! kedvence)

Egész jó, de kihúzni, betolni nem túl kínlódós? Vagy lesz az alján valami? Akár valami pici görgő is mehetne rá ami azért nem gurul össze vissza, de jobban mozgatható.

Dell Precision M4600

(#7) SüdiLaller válasza kmisi99 (#6) üzenetére


SüdiLaller
(fanatikus tag)

Pótoltam a hiányosságot, valamiért először kimaradt.
4-4 kerék lett felszerelve. :)
Köszi, hogy jelezted!

Sony Z2™ 6.0.1® vízálló* = megáll benne a víz.

(#8) kmisi99 válasza SüdiLaller (#7) üzenetére


kmisi99
(PH! kedvence)

Na ez így rohadt jó, kicsit gyáriasabban kinézve 150-200 000ft ot is el lehetne kérni érte "gamer" szék néven.

Dell Precision M4600

(#9) Bambuszpro


Bambuszpro
(tag)

Úúúú ez nagyon tetszik. Pont mostanában gondolkodtam ,hogy lassan ideje lenne cserélni a régi görgős székemet valami kényelmesebb darabra.Néztem árakat is de ami normális és kényelmes az nem az én pénztárcámhoz van szabva.

Most meghoztad ehhez a kedvem.Akár ez egy élhető alternatíva is lehet számomra. Egy kérdés: a dobozokat te csináltad vagy lehet kapni ilyeneket készen? Illetve akkor hegeszteni ügye semmit nem kellet?

Manapság az okos telefonok és a ostoba emberek korát éljük.

(#10) SüdiLaller válasza Bambuszpro (#9) üzenetére


SüdiLaller
(fanatikus tag)

Király! :Y
Vágj bele egész nyugodtan. Ha kell segítek is.
A dobozokat én gyártottam le, körfűrész, fúrógép elegendő volt a munkához. Hegeszteni nem kellett semmit, mert mindent csavaroztam. ( facsavar+metrikus az átmenő rögzítésekhez.)
De ahogy előttünk írták, lehetne még "gyáriasabb" akkor eladható lenne jobban.

Sony Z2™ 6.0.1® vízálló* = megáll benne a víz.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.