2019. március 25., hétfő

Gyorskeresés

Unreal Tournament és Acer Extensa 5620Z esete

Írta: | Kulcsszavak: unreal tournament

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nemrég sikerült megszereznem az Unreal Tournament nevű klasszikust teljesen magyarul (vicces:D, eddig angulol játszottam az asztali gépemen (P4 3.0GHz, 2048GB, GF7600GS) és a suliban (Celeron 2.9, 256MB RAM, integrált SiS videocsoda), de mikor elindítottam, szembesülnöm kellett azzal, hogy ez így nem járható út, a játék ugyanis játszhatatlan volt. Jóval 1000 FPS felett futott, hiába húztam mindent maxra, semmi hatás. Össze vissza minden mindenfelé ment. Próbáltam OpenGL drivert, ott pedig Slow Motion-ban futott (nem szaggatott, de olyan volt, mint a Mátrix-ban az időlassítás, csak a golyónak nem volt effektje:D). Szoftveres mód ugyanúgy ment, mind a D3D, Hypergyorsan (pedig nem a HyperBlast pályán játszottam :DD ). Elkezdtem kutakodni, kiderült, hogy a CPU a ludas. Túl gyors a duplamagos proci a játéknak. Ajánlották a játékot a "-Cpuspeed=x" paraméterrel indítani (x=a mag sebessége), de semmi. Ajánlották az unrealtournament.init módosítva bekapcsolni a VSYNC bekapcsolását, ez sem hozott eredményt. Ajánlották a SpeedStep kikapcsolását, és a processzor lassítását, ezt nem próbáltam, mert bonyolult És végül ajánlotta EGY tag (mindenki a fentieket mondta, csak Ő ezt), hogy tegyük a kompatibilitást Win 98/Me-re. És láss csodát, a játék "belassult" 60 FPS-re, tökéletesen játszható. Úgyhogy akinek ilyen problémája lenne, próbálja ki a kompatibilitás átállítását. Kellemes Játékot mindenkinek!

Hozzászólások

(#1) Thunderzolee


Thunderzolee
(PH! addikt)

Lakótársam mesélte, van pár ilyen játék, ez nála már ismert probléma..

(Hallod, lehet Ő segített a fórumon? :D )

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#2) Samus válasza Thunderzolee (#1) üzenetére


Samus
(PH! addikt)

Nem hiszem, Gamespot UT-s fórumán találtam ezt a megoldást. De most kipróbálom az Undying-ot is, az is furcsán ugrálva ment (UT engine hajtja). Most keresem a régi nagy klasszikusokat, amik jól futnak X3100-on is :D Jöhetnek az ajánlatok:D (Medal of Honor AA, Spearhead, Breakthrought megvolt, RTCW szintén, Sims és társai NEM kell :DD )

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#3) Thunderzolee válasza Samus (#2) üzenetére


Thunderzolee
(PH! addikt)

Ahh, pedig egyik barátnőmnek megvan a SIMS összes... egy 250HDD-n.. :D

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#4) Gambit


Gambit
(őstag)

"kompaktibilitás"??? Biztos ezt akartad írni? (Kétszer is.)

''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford

(#5) Samus válasza Gambit (#4) üzenetére


Samus
(PH! addikt)

Javítva, elnézést kérek, ezeket keverem :D És jöhetnek ám a régi Best of Klasszikusok. olyan 1999 legyen az alja, és 2004 a plafon (hogy azért az X3100 alatt elfusson (GF FX5200 128Mb kategória)).

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#6) zoltanz


zoltanz
(PH! nagyúr)

Még lett volna néhány eshetőség pl virtuális gép vagy Linux és Wine és szoftveresen videómegjelenítés mellett és mehet is. :DD

(#7) Samus válasza zoltanz (#6) üzenetére


Samus
(PH! addikt)

Szoftveres mód sem ment. Virtuális gépet minek, Linuxot pedig szintén (elég nekem a Debian minden nyűge a suliban:D). Egyébként a Wine fórumán olvastam a -cpuspeed parancsról, és a VSYNC enegdélyezéséről. A Virtualbox pedig a rendszer prociját használja, és azzal volt a "baj". Nem tudom, hogy a kompatibilitás mit segített, de rendbejött, és mostmár az Undying is fut rendesen.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#8) zoltanz válasza Samus (#7) üzenetére


zoltanz
(PH! nagyúr)

Nem csak Debian létezik a világon. :) Lényeg hogy megy, jó mondjuk a virtuálisgép 2 procerssszormagnál kezdődik, két oprendszernél persze és így tovább.

[ Szerkesztve ]

(#9) ollie válasza Samus (#2) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

Remélem szereted az RTS-t:

Homeworld és Homeworld: Cataclysm
Ground Control és Dark Conspiracy

Szerintem máig a legjobb RTS-ek, a C&C féle agymenések még a lábukat sem csókolhatják meg ezeknek, itt valóban kell tervezni, taktikázni és gondolkodni.

***

(#10) Samus válasza zoltanz (#8) üzenetére


Samus
(PH! addikt)

T2390 (2 magos proci, 1.86 GHz, 1 MB cache). De hogy miért kell két oprendszer a virtuális géphez.
ollie:
sajnos nem nagyon szeretem az RTS-t. FPS, TPS, autós (szimulátor is). nagyjából ennyi. Jah és RPG is jöhet, de nem Diablo, hanem Ghotic szerű (tényleg, az I-II megvan eredetiben, GS teljes játék volt :D)

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.