2019. június 18., kedd

Gyorskeresés

Google Navigáció - Te hogy terveznéd?

Írta: | Kulcsszavak: Google . Maps . Navigáció . útvonal

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mi a hiba az útvonaltervben?
Jó, én is birka voltam (elismerem a "user fail" részt), hogy nem néztem bele, mielőtt elindulok, a felénél pedig gyanús volt, hogy innen jöttem (Felsőmarklár-dűlő).

Indulás: Jakabhegyi Kollégium, hátsó bejárat (Pécs, Jakabhegyi út 8/A - H)
Cél: PTE Szemklinika (Pécs, Nyár utca 8.)

Értem én, hogy még béta a dolog. De ez durva volt.
Ez van akkor, mikor az ember a navigációra bízza magát, nincs helyismerete, és rá sem néz a térképre előtte.

Tanulság: Legközelebb az egyetem felől megyek a kollégiumhoz, kikerülve ez a csoda-dűlőt (volt, hogy vissza kellett kapcsolnom egybe, mert a szekér nem tudott felkapaszkodni a helyenként 50 foknál is meredekebb nagyon meredeknek tűnő "úton", még odafelé.)

Mellesleg nem ártana némi beállítási lehetőség a Google Navigációba. Például az útvonal típusa (legrövidebb, leggyorsabb, stb.) A kikerülésnél kicsit többet is be lehetne állítani, mint a fizetős utak és autópálya, az irány jó, csak hihetetlen lassú...Egyébként jól működik, gördülékeny a program, csak most épp elment az esze, csinált nekünk egy olyan utat, hogy néhol a hajunk égnek állt. Mióta megvan az autó, így még nem kínoztam meg szegényemet, mint ezzel a kalanddal...

Hozzászólások

(#1) Kolondrum


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Holnap pécs felé (érintem) jövök haza, kétkeréken. Ha minden jól megy.

Suzuki 99Le (1185kg) és Kawasaki 72Le (174kg). Egyik tartós, másik "lép". 195/65R15 Hankook téli 4-es eladó, 2014 év végi, 5mm. 10k, Dunakanyar. No posta! Képet püben!

(#2) lapa


lapa
(PH! kedvence)

nem értem mit rontott el. egyirányú volt a kiindulási pont? gondolom igen, azért kaptad ezt. ha nem egyirányú akkor guglinak jelez, mert szerinte az.

(#3) Cucuska2


Cucuska2
(őstag)

Azért az 50 fok az kicsit sok, itt valami gáz lesz a számolásban.

(#4) lapa válasza Cucuska2 (#3) üzenetére


lapa
(PH! kedvence)

akartam is kérdezni unimoggal nyomta-e le.

(#5) Samus válasza lapa (#2) üzenetére


Samus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tudtommal nem volt egyirányú, tábla nem jelezte, a térkép szerint sem az (egyirányú utcában nyíllal jelöli a kötelező haladási irányt). A vicc, hogy itthon megterveztem Mapsben, és érdekes, rögtön balra fordított, nem csinált ilyen hülyeséget.

Az ötven fok lehet kicsit túlzás, jó lesz negyvennek is, de brutálisak voltak azok a hegyi utak. És itt emberek laknak, és nem is akármilyen házakban.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#6) greenity válasza Samus (#5) üzenetére


greenity
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Tényleg nincs ott egyirányú tábla, aminek én annak idején nagyon tudtam örülni...

Nem minden az, aminek látszik.

(#7) lapa válasza Samus (#5) üzenetére


lapa
(PH! kedvence)

a 40 fok az ~90%, azon még mindig csak pár válogatott kocsi megy fel (terepfokozatban vagy nagy lendülettel, de minimum összkerékben, máshogy esélytelen). csak mondom, hogy kocsiból sokkal durvábbnak tűnik, ember befosik már 30-35 fok körül is, repülnek hátra a cuccok, hanyattesés-érzés stb.

lásd, és ezek még mind huszonpár fokosak (se).

ha ohhoni maps jól csinálta, akkor tényleg elég gáz.

upd: nem lehet, hogy véletlen odébbökted a kék csíkot? nemtom egyátalán lehet-e csak úgy odébbökni, mint pc-n.

[ Szerkesztve ]

(#8) Samus válasza lapa (#7) üzenetére


Samus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Törlöm is a leírásból, a lényeg az, hogy iszonyat meredeknek tűnt. Autóból simán néztem a derékszög felének, főleg mikor kerítések voltak. Nem az egész út volt ilyen, csak egy rövid szakasz, de épp elég volt ez is.

Nem tudom, hogy lehet-e ujjhúzással változtatni, de sajnos az új verzió a gombok nélkül nagyon macerás lett...(és a sebességet sem mutatja már, nem értem, miért nem) beírtam a címet, azt mondta 7km/7 perc. Nekem jónak tűnt. Legközelebb, mint írtam, megnézem mit tervez, utána indulok el rajta...

Az egyetlen, ami látványosan fejlődött, a pozicionálás gyorsasága. Korlátozott mobilnettel (és persze aktív GPS mellett), hidegindítás után 5 másodperc múlva már pontosan tudta, hol vagyok. És a térképet is hihetetlen sebességgel töltötte le még ezzel a max. 32kbps sebességgel is. 2 perc alatt kész volt a teljes 40km szakasz nagyíthatóan.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#9) dqdb válasza lapa (#7) üzenetére


dqdb
(PH! kedvence)

40 fokos emelkedés még lépcsőből is eléggé durva tud lenni, az 50 fokos pedig már inkább létra. Végignéztem az útvonalat Street View-ban, az útszéli elemeket figyelve 8-20% közé tenném a meredekebb szakaszokat, azaz felfelé kerekítve 5-12 fokos lehetett az emelkedés. Persze az alsó érték még mindig meredeknek nevezhető, a felső érték nagyon meredeknek.

Viszonyításképpen ez itt 15%-os (8,53 fok), a maximális meredeksége a szakasznak kissé feljebb 17% (9,64 fok). Ez még simán kitekerhető bringával megfelelő áttétellel halszálkázás nélkül, és itt még nincsen olyan érzésem, hogy mindjárt hátraesek. Úgy rémlik, hogy átlagos személyautóval 25%-os lejtő az a határ, amikor már az autó orrától nem igazán látod az utat magad előtt.

Update: nem válasz akart lenni, és látom, a meredekséggel kapcsolatban lassú voltam.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#10) lapa válasza Samus (#8) üzenetére


lapa
(PH! kedvence)

nekem tetszik az új, mert a régi több verzióban is fagyott néha, előszeretettel komplex 3 szintes autópálya-csomópontok előtt. mondjuk nekem a régi se mutatta a sebességet, vagy nem tudom.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.