2022. szeptember 28., szerda

Gyorskeresés

Sparky linux i686 xfce – linuxot a régi gépre ?

Írta: | Kulcsszavak: Sparky i686 . sparky linux . xfce . linux régi gépre

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Egy professzionális felhasználónak gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy milyen rendszert tesz a gépére, hiszen a legtöbb esetben a konzol is elegendő, vagy egy minimális grafikus felület.

Ez egy családi, avagy közös használatban lévő, régebbi gépen már nem annyira igaz.

Legalább annyira kell gyorsnak lennie, mint amennyire naprakésznek és hát ez a kettő együtt sajnos már nem nagyon áll meg a legtöbb rendszer esetében.

Legutóbb a manjaro – és azon belül a JWM kiadások nagyon megtetszettek és úgy futottak, mint az álom, ám hogy ezek után mi történhetett, fogalmam sincs, a soron következő kiadás tele volt hibákkal, lassú volt és ráadásul az én Asus A9Rp laptopomon már el sem indult, egyszerűen dobták a kernelből a támogatást… sajnos gyors véget ért barátságunk, bár nyilván ettől még a manjaro egy remekbeszabott rendszer és jó támogatással érkező linux.

Tehát tovább keresve belebotlottam ebbe a Sparky linuxba és most egy kis áttekintést adnék aok számára, akik még nem találkoztak vele, nem ismerik.

Nem csak hogy nagyszerűen kezelhető, rengeteg egyéb felülettel is rendelkezik, de nagyon sok jól ismert alkalmazás is megtalálható a csomagok között, kényelmes és egyszerű a használata és ami a legfontosabb, hogy fut a gépemen és nem is akárhogy!

Szóval, jelenleg, a cikk írásának pillanatában nem csak hogy működik, hanem nagyon is gyors és meglepően szépen fut az én windows xp kategóriás gépemen! Az pedig nem mai darab.

Nagy megelégedettséggel használom és remélem ez még sokáig így is marad.

Szerintem tökéletes windows alternatíva lehet, ha ez így marad.

Kapcsolódó fórumszál:
[link]

Akkor a bemutató:

Hozzászólások

(#1) bob011


bob011
tag

Szimpatikus a cucc!
Milyen laptopon megy?

(#2) S-kami válasza bob011 (#1) üzenetére


S-kami
újonc

Szia!

Egy Asus A9Rp -n.

példa:
https://www.jofogas.hu/budapest/Asus_A9RP_laptop_elado_61002725.htm

Annyi, hogy találtam hozzá memóriát, sikerült a zalaegerszegi bolhapiacon 500 Ft -ért vennem egy 512 MB ram modult, mert ugye az alaplapi VGA megeszik 128 -at, szóval így sincs egy giga...
;)

[ Szerkesztve ]

Puppy linux, mert megérdemlem!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.