2022. szeptember 26., hétfő

Gyorskeresés

Lelépés alapjai képekkel

Írta: | Kulcsszavak: The-West . erődharc . erőd . kézikönyv

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Általában az elhibázott lelépéseken bukik el védelem. Minél szűkebb egy erőd, annál nehezebb jól fel-lelépni. Ha egy szektorba többen akarnak belépni, mint ahány mezője van, akkor a fölösleg kinn fog rekedni. Rossz esetben fenn marad a tornyon vagy a falon, és jól lelövi az ellenfél, aki pont erre számít. Az alábbi ábrákon sötétkék szín jelöli azokat a szektorokat és mezőket, ahová a falakról SZABAD lelépni, és vörös szín jelöli azokat a mezőket, ahová toronyból SZABAD belépni. Lehet máshová is, de annak emberhalál lehet a vége. A vörös szektorokba offline harcost ne állíts, és az erőd belsejéből se lépj oda!


Kis erőd: kék - falakról; vörös - tornyokból

A kis erőd belseje nagyon szűk, itt kell a legjobban figyelnie az oldalsó falasoknak. Az alsó tornyosok biztonsággal kiugorhatnak jó nagy térbe, felül viszont hamar a nyakukon lesz az ellenfél. Arra ügyelni kell, hogy a felső falon hamar beengedjék őket. Okos húzás ilyenkor a felső falasoktól egyből lelépni a saját kék mezőikbe.


Közepes erőd: kék - falakról; vörös - tornyokból

A közepes erődnél elsősorban a katona torony alatt érdemes figyelni. Mert onnan a falasok is csak a torony alá tudnak belépni. Szóval itt tanácsos kiugorni. Arra viszont vigyázz, hogy ha ötnél többen kiugornak, akkor egy ember csúnyán a tűzvonalba kerül. Érdemes megegyezni, hogy ki hova ugrik. Mondjuk a 4 legalacsonyabb ÉP-s be, a többiek ki. A munkás torony alatt is hasonlóan nehéz a helyzet. Ezeket a lelépéseket már gyakorolni kell, nincs mese.


Nagy erőd: kék - falakról; vörös - tornyokból

A nagy erőd a legegyszerűbb a szélső falasok számára. A bal és jobb fal alatt is bőven van hely a kék szektorokban. Ha itt vörös szektorba lépsz a falról, akkor szégyelld magad! Az alsó (katona és munkás) tornyok helyzete is egyszerű. Ott be lehet ugorni egy-egy nagy, alsó szektorba. Felül viszont valószínűleg az ellenfél a közelben marad, szóval csak két biztonságos mező van kinn, ahonnan jó, ha hamar el lehet menekülni. Ha a felső fal szélén állsz, korrekt dolog a melletted lévő torony lelépésekor neked is lejönni a falról (kék szektorba), hogy a többieknek legyen helye menekülni. Ez a többi erődnél is érvényes, ahol kifelé ugráltak a felső tornyokból.

Vissza a kézikönyvhöz

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.