2022. október 2., vasárnap

Gyorskeresés

Hogyan kell külső chatszobát foglalni

Írta: | Kulcsszavak: The-West . erődharc . kézikönyv

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A harc előtti rangosztás és irányítás rendszerint külső chaten történik, többnyire a mibbit szervrein. Ez a rendszer még azelőtt alakult ki, hogy a The-Westbe belső chatet integráltak, de annak korlátozottsága miatt, továbbra is ajánlott használni. Ahhoz, hogy egy szobát irányítani tudjunk, egyes résztvevőket törölni tudjuk, némíthassuk a beszélgetést, operátori (OP) joggal kell rendelkeznünk.

Hogy a szobát biztosan birtokoljuk, más OP jogú ne tudja tőlünk elvenni, célszerű a tulajdonosává válnunk. Ehhez először is regisztrálni kell magunknak egy felhasználót. Ehhez elég belépni a Mibbit chatre (http://02.chat.mibbit.com/), azzal a felhasználói névvel, amit regisztrálni szeretnénk, és érdemes egyből a szoba (channel) nevének a birtoklásra kijelölt szobát megadni.

Ekkor bejutunk a megadott névvel a megadott szobába, egyelőre még birtokosi jog nélkül. Az első dolgunk a felhasználónév regisztrálása az alábbi paranccsal:

/msg nickserv REGISTER jelszó mailcím

Ezzel az utasítással az aktuális nickünket regisztrálhatjuk a jelszóként megadott azonosítóval. Ha már valaki más regisztrálta a kiválasztott nicket, akkor mást kell választanunk. A megadott mailcímre kapunk majd egy levelet, abban az egyik sorral tudjuk igazolni a regisztrálást. Innen minden mibbitre belépésnél azonosítani kell majd magunkat, ha ezt a nicket használjuk, hogy a rendszer tudja, tényleg rólunk van szó. Azonosításhoz az alábbit kell beírni:

/msg nickserv IDENTIFY jelzó

Most már van azonosított chates nickünk, jöhet a szoba regisztrálása az alábbival:

/msg chanserv REGISTER #szobaneve jelszó szobaleírás

Itt a szobaneve a regisztrálni kívánt szoba neve, a jelszó egy bármilyen jelszó (nem kell a nickhez megadottat regelni), a szobaleírás pedig egy tetszőleges szöveg, de mindenképpen ott kell lennie. Ha mindent jól csináltunk, készen is vagyunk. A regisztrált szobába lépve az azonosított (nickserv identify utasítással) nickünkkel, megjelenik majd jobbra a felhasználólistán a nevünk mellett hogy a szoba tulajdonosa vagyunk (kis házikó) és az operátori jog (kis csillag).

Harc közben a /mode #szobaneve +m kóddal némíthatjuk el az OP joggal nem rendelkezőket. A némítás a /mode #szobaneve -m kóddal oldhatjuk fel. Valakit OP joggal a /op nickneve kóddal lehet, az OP jog megvonása pedig /deop nickneve. Ugyanezzel a módszerrel zárhatunk ki, vagy engedhetünk vissza felhasználót a szobába a /ban és /unban utasításokkal.

Vissza a kézikönyvhöz

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.