2022. szeptember 27., kedd

Gyorskeresés

Ki visz majd haza?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Úgy hozta a sorsom, hogy 26 év vállalkozás után lecsúsztam, de nagyon. Pedig voltak olyan évek, amikor jól ment a maszeknak. Ez már a múlt. Ma már nem engedhetem meg magamnak, hogy autót tartsak, így kénytelen vagyok a közösségi közlekedést használni, ami nem nagyon igazodik az igényeimhez. Azért még hálás lehetek a sorsnak, hogy legalább van munkahelyem. A létfenntartáshoz a fizetés is elég, de többre aligha tervezhetek.

Sok gondom egyike, hogy a munkaidő befejeztével a busz indulásáig egy egész órát kell várnom. Ezt az időt kénytelen vagyok az utcán álldogálva eltölteni. Szerencsém van, hogy az utóbbi néhány hónapban még eső sem esett, mert nincs még egy eresz sem, ahová beállhatnék. Elérhető közelségben csupán egy kocsma van, de ehhez se pénzem, se hangulatom.
Az út szélén álldogálva sokszor felvesznek ismerősök, akik autóval tartanak hazafelé. Előfordul persze, hogy nem vesznek észre, vagy azt gondolják, hogy ha a megállóban várakozom, akkor hamarosan jön a buszom. A város végén már egyértelműbb lenne, de mások jóindulatára várni olyan megalázó.

Hozzászólások

(#1) Kolondrum

Szokás kérdése a t.közlekedés. Én meg az autót nem tudom elképzelni, már azért sem mert drága. Egy pesti kiruccanás annyi lenne pénzben sokszor, mint amiért felmegyek. A bérletem fizetik. Tovább nincs mit mondani. Haveromat is kérdeztem (havi 28.5k jövedelem) kell a kocsi? Majd megevett, h enélkül nem megy.... Mondom jó!

Komolyabban: Volt szarrágó vállalkozó főnököm is csúszik le. Mindenki otthagyja, marad a segédmunkás meg a kis tanuló, de ők nem mennek oszlopra. Lehet csengetni az ELMŰ,s bariknak. HAHAHA! ;]
Igen komolyan jól esik!

[ Szerkesztve ]

RMX3301 - Suzuki Vitarához eladó néhány tartozék. Érdeklődni privátban

(#2) potyautas válasza Kolondrum (#1) üzenetére


potyautas
csendes tag

Ha fizetik a bérletet, az nagy könnyebbség. A télen Pesten laktam. Vonattal ketten hazajöttünk, meg vissza, az 10 000 Ft. Ennyiből Suzukival is kijön. A várakozási időről nem is beszélve.

(#3) Kolondrum válasza potyautas (#2) üzenetére

Választhatok: Busz-Autó-Netszámla. A mi éri meg sorrendjébe írtam le. Autónak egy része jön csak ki, kb annyit kéne hozzátenni ami a busznak az a rész amit nekem kell állni (14% ~ kb mint diák koromban a bérlet azaz lóf***sz), de ha autóval pl felmegyek pestre akkor azt senki nem fizeti, ellenben a bérlet akkor is jó ha nem dolgozok pl hétvégén. Netszámla, vicces....
Nem publikus hol mennyiért, de én hála égnek ha utazok nagyon nagyon olcsón teszem, pofátlanul olcsón, de csak tömegközlekedéssel. Sőt párom ha velem van csak annyit kérdeznek: Veled van? Bólintok és free! ;]

[ Szerkesztve ]

RMX3301 - Suzuki Vitarához eladó néhány tartozék. Érdeklődni privátban

(#4) Carlo009


Carlo009
tag

Gratulálok neked, hozzám hasonlítva sikeresen éled életed! Biztos nagyon jó lehet neked, bevallom irígyellek érte.
."..kénytelen vagyok a közösségi közlekedést használni..." Én nem tudnám már sem a buszt, sem a vonatot megfizetni.
"...van munkahelyem..." Örülj neki, nekem nincs munkahelyem. Havi 28ezer FT-ból élek.

(#5) Szten Márs válasza Carlo009 (#4) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Szerintem az RPG-ddel maradj a saját topicodban, mások IRL dolgait már nem illendő bevonni a játékodba, azt hiszem...

(#6) potyautas


potyautas
csendes tag

Megoldódott a gondom. Most megint ugyanazon a munkahelyen dolgozom, mint amikor ezt a bejegyzést írtam, de nem várok se a buszra, sem pedig arra, hogy ismerősök szánalomból hazavigyenek. Kerékpárral járok, hiszen oda-vissza csupán 20km. Eleinte -bevallom- megerőltető volt, de már megedződtem. Még az önbecsülésemnek is jót tesz, hogy közel az 59-hez képes vagyok rá.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.