2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

UPC Direct összefoglaló (tervezet)

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A UPC Direct témaösszefoglalóját szeretném megújítani, itt lenne hozzá egy tervezet. Várom a véleményeket! :)

Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!

Bevezetés
A UPC DTH S.à r.l. egy, a Liberty Global leányvállalataként Magyarországon is működő telekommunikációs és távközlési vállalat, mely műholdas televízió mellett már Internet és telefonszolgáltatást is biztosít előfizetői számára. A UPC Direct jelenleg harmadik a magyarországi műholdas piacon, a több mint 282 ezer előfizetőjével (2015. Január). A UPC Direct nem összekeverendő a kábeles tévészolgáltatást nyújtó UPC Magyarország Kft.-vel.

Elérhetőségek, ügyfélszolgálat
Telefonon:
- Telefonszám: 1214 (külföldről: +36-1/688-1048)
- Elérhetőség: hétköznapokon 8:00-22:00 óráig, hétvégén 10:00-22:00 óráig

Skype™
- Skype™-azonosító: upcdirect.magyarorszag
- Elérhetőség: hétköznapokon 8:00-22:00 óráig, hétvégén 10:00-22:00 óráig

Online üfsz.
- UPC Direct Facebook-oldala
- Üzenet írása

Személyes ügyfélszolgálat
(Magyar Posta ügyfélszolgálati helységeiben)
- 1062 Budapest VI. Teréz körút 51., nyitva tartás: H-P: 7:00-20:00, Szombat: 8:00-18:00
- 8200 Veszprém Kossuth Lajos utca 19., nyitva tartás: H: 7:00-19:00; K-P: 8:00-19:00; Szombat: 08:00-12:00
- 6000 Kecskemét Kálvin tér 10-12., nyitva tartás: H: 7:00-19:00, K-P: 8:00-19:00, Szombat: 08:00-12:00
- 4400 Nyíregyháza Bethlen Gábor utca 4., nyitva tartás: H-P: 7:00-19:00, Szombat: 8:00-12:00

Szolgáltatások
TV
- A szolgáltató jelenleg 3 alapcsomagban értékesíti a csatornákat, melyekhez prémium csomagok rendelhetőek. Az alapcsomagok csatornakiosztásai
- A prémium csomagokról itt található további információ!

Internet
- Csak Combo csomagban rendelhető (azaz TV+Internet+Telefon)!
- Alapvetően a Combo alapcsomagokhoz 10 Mbit/s Internetkapcsolat jár (ez a Basic Net), mindezt xDSL technológián és WiFi-képes digitális elosztóval.
- A sávszélesség igény szerint növelhető Net L (15 Mbit/s max. letöltési sebesség) vagy Net XL (30 Mbit/s max. letöltési sebesség) extra csomagokkal is.

Telefon
- Csak Combo csomagban rendelhető (azaz TV+Internet+Telefon)!
- A Combo alapcsomagokhoz járó telefonszolgáltatás igény szerint tovább bővíthető valamelyik extra csomaggal, melyekről további információ itt található!

További információ a szolgáltatások árairól, tulajdonságairól és az igénybevételeinek feltételeiről a weboldalon olvasható!

Szolgáltatói beltéri egységek (set-top-boxok)
- Philips DSR8111 / HD-DVR (DVR-, és HD-képes, merevlemezzel ellátott eszköz, mely Nagravision 3 kódolású kártyát fogad, amit párosítanak)
- Philips DSR4101 / S8 SD (kicsi szürke, melybe korábban Cryptoworks, majd később Irdeto2 kódolású kártyát adtak, melyek nem párosítottak)
- Philips DSX6010 / M5 SD (korábban Cryptoworks, majd később Irdeto2 kódolású kártyát adtak hozzá, amik nem párosítottak)
- Humax UD-Fox SD (Nagravision 3 kódolású kártyát fogad, amit párosítanak)
- HUMAX UD-FOX HD (HD-képes, Irdeto 2 kártyát fogad, amit párosítanak)
- HUMAX HD DVR (DVR-, és HD-képes, Nagravision 3 kódolású kártyát fogad, amit párosítanak)
- KAON CO3600 (DVR-, és HD-képes, Conax Cas7-es kódolású kártyát fogad, amit párosítanak)

Előfizetői kártyák
- Nagravision kártya (párosított)
- Irdeto kártya (párosított)
- UPC Direct Freesat ICE (Irdeto kártya, ami jelenleg Cryptoworks módban üzemel. Egy központi frissítéssel át tudják állítani Irdetora. Ezt adják csak kártyás előfizetéshez is. Nem párosított.)

Segítség a műholdas vétel beállításához
Antenna, vétel
- A UPC Direkt vétele a Thor 5-6 műhold 1W nyugat 1 fok-ról érhető el. Az antenna elhelyezéséhez a déli irányba szabad, akadálymentes kilátásnak kell lennie.
- Ezzel az oldallal megkönnyíthetjük a beállítást egyénileg (segítség hozzá: 1.kép, 2.kép, 3.kép, 4.kép, Videó, Android app)
- A csatornák egyéni kereséséhez itt található további információ!

Saját beltéri egységek
- Nagyon sok embernek megfelelő amit a szolgáltató ad. Viszont vannak olyanok, akik szeretnének más műholdakat/csatornákat is nézni. Erre a legtöbb szolgáltatói készülék nem alkalmas. Esetleg más szolgáltatónál is előfizetni, ami esetleg más műholdon szolgáltat. Ez esetben figyelnünk kell, hogy a szolgáltató kártyája átrakható más készülékbe. A legtöbb esetben ezt külön kérnünk kell, mert párosítva vannak a szolgáltató által biztosított készülékhez.
- Vásárláskor ügyeljünk arra, hogy a választott STB DVB-S (HD-csatornákhoz DVB-S2) támogatással rendelkezzen, és tudja fogadni a szolgáltató által biztosított előfizetői kártyát!

CI-modul
- Nagyon sok beltéri egységben van lehetőség a kártya fogadó mellé behelyezni modul fogadót, amibe a szolgáltatói kártyát lehet helyezni. A mai (lapos képernyős) TV-készülékek között is egyre többször találunk DVB-S2-es tunerrel szerelt modelleket, így beltéri egység nélkül is használható ez a szolgáltatás.
- Létezik a CI és a CI+ változat. A CI elegendő a UPC Direct szolgáltatásához. Viszont visszafelé kompatibilisek. Tehát a CI+ modul is megfelelő.

Hasznos linkek és dokumentumok
- UPC Direct weboldala
- A hivatalos forgalmazói lista
- Fizetés elektronikus úton
- Segítség a kártyacseréhez

Fogalommagyarázat
- xDSL: Telefonvonalon nyújtott szélessávú Internetszolgáltatást biztosító technológiák gyűjtőneve.
- Párosított kártya: A kártya csak abban a beltéri egységben használható, ahova azt regisztrálták, más eszközben nem fog működni.
- CI-modul: Egy olyan modul (többnyire TV-készülékekhez), amik lehetőséget biztosítanak arra, hogy a kódolt csatornák is nézhetőek legyenek. Ezek a modulok legtöbbször csak az előfizetői kártya behelyezése után működnek (de léteznek kártya nélküli variánsok is).
- DVB-S és DVB-S2: Technológiák, melyekkel rendelkezniük kell a használni kívánt beltéri egységeknek.
- Beltéri egység: Olyan (doboz alakú és áramot igénylő) eszköz, mely - a TV-készülékkel történő csatlakoztatás után - lehetőséget biztosít különféle technológiák segítségével továbbított csatornák nézésére még akkor is, ha a szolgáltató hálózatában használt technológiákat a TV nem ismeri.
- Előfizetői kártya: Olyan (általában bankkártya méretű) kártya, mely azonosítja az előfizetőt a szolgáltató hálózatában és lehetővé teszi a kiválasztott kódolt csatornák megtekintését is.
- DVR (-Ready): A szolgáltatás használatával lehetőségünk van külső tárhelyre (vagy a set-top-box belső tárhelyére) megállítani és rögzíteni az élő adást, illetve ezeket a felvételeket később visszanézni.

Átdolgozta: mbalint987

Hozzászólások

(#1) kcsa


kcsa
veterán

Szia, véletlenül találtam ide, mint megrendelő (egyelőre nem előfizető :) )

Azt véletlenül nem tudod hogy milyen eszközt adnak xdsl-hez? Weboldalon van egy manual (valami ZTE, most persze nem találom), de abban nincs modem, csak egy router.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.