2022. július 6., szerda

Gyorskeresés

Függőségi vita

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Pár perce vitába bonyolódtam öcsémmel a függőséget okozó dolgokról (köztük a drogokról is).

Ő azt állítja, hogy a cigaretta is drog, mert függőséget okoz. Én úgy érzem, hogy ennek a mondatnak nincs értelme. Javítsatok, ha tévedek, de a drog a kábítószer angol neve és a kábítószer más néven tudatmódosító szer.

A cigaretta tudomásom szerint nem módosítja a tudatot, tehát nem kábítószer, csak függőséget okoz. Mellette az alkohol és akár a számítógép is okoz függőséget, de a tudatot közülük csak az alkohol és a kábítószerek (tudatmódosító szerek, aka. drog...szerintem), persze ne felejtsük ki utólag a vegyszereket sem a felsorolásból.

Ő azt állítja, neki ezt tanították az iskolában, de Én egyszerűen nem látom a logikát benne. Megkockáztatom azt felhozni, hogy álmodozott és valamit félrehallott. Én lennék lemaradva a témában?

Peti

Hozzászólások

(#1) nem_tom


nem_tom
őstag

Nem álmodoztam. Amúgy konkréten könnyű drognak minősül az alkohol, a kávé és a cigaretta.

(#2) Wictor válasza nem_tom (#1) üzenetére


Wictor
senior tag

És ha én minden nap megeszek 1 tábla csokit, mert csokifüggő vagyok, akkor én már drogozom? Mivel ugye függő lettem. Szerintem JetiRulez-nek van igaza. A drog az drog, a többi meg esetlegesen függőséget okoz, de nem minősül drognak.

(#3) moha21


moha21
addikt

Öcsédnek igaza van a nikotin dopamint szabadít fel az agyban, tehát, ha enyhén is tudatmódosító hatású.

Az alkoholról csak annyit, hogy szerintem nem igazán lehet könnyű drognak tekinteni. A heroinon kívül tudtommal az egyetlen szer aminek olyan fizikai elvonási tünetei lehetnek amibe bele lehet halni. / Delirium tremens /.

Más a drog az angol drugs szóból származik amibe a gyógyszerek / nyugtatók, antidepresszánsok stb../ is bele tartoznak.

(#2) Wictor : a tábla csokival nincs is nagy gond, mert jóval kisebb károkat okoz, mint a cigi például. Persze 200 kg-os vagy cukorbeteg embernél ez is másképp működik...

[ Szerkesztve ]

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#4) gabor85


gabor85
őstag

Ja hogy ti tesók vagytok? :P
Jetinek van igaza, szerintem

(#5) nem_tom válasza Wictor (#2) üzenetére


nem_tom
őstag

A miértre már nem emlékszem, de biztos volt még más oka is és nem csak a függőség miatt minősülnek könnyű drognak, az általam felsorolt dolgok.

(#6) kmisi99


kmisi99
addikt

A csoki is okozhat függést! Én ha egyszer rászokok egyszerűen nem bírom leállítani magam hogy ne egyem! Ha leszokok akkor évekig megvagyok de amint nagy tételben van itthon és elkezdem enni akkor egyre többet kezdek már ma is megettem 2 szeletet :D

(#7) Lauda


Lauda
félisten

Ő azt állítja, hogy a cigaretta is drog, mert függőséget okoz.

Ez igy igaz. Te szerintem arra kovetkeztettel ebbol, hogy minden ami fuggoseget okoz, az drog, viszont ilyet nem allitott senki. :D

De jo lenne tisztazni a drog fogalmat is, mert szerintem itt senki sem tudja pontosan mit jelent.

[ Szerkesztve ]

(#8) madstunt


madstunt
addikt

hát azzal hogy nem tudatmódosító azzal vitáznék...

(#9) Wictor válasza kmisi99 (#6) üzenetére


Wictor
senior tag

2 szeletet? Nálam a napi 5-6 szelet a minimum... :D

(#10) Bada Bing


Bada Bing
tag

Az angol drug szó mindenféle gyógyszert, ill. járulékos hatása (tehát nem tápanyagtartalma) miatt fogyasztott szert jelent. Az angol szó jelentése egyértelműen lefedi a cigarettát is.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.