2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Lightning-USB kábel kiosztás iPhone-hoz

Írta: | Kulcsszavak: iphone . kábel . usb . lightning . javítás . kiosztás . tartozék . nem . támogatott

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Volt egy kínai Lightning kábelem, amit sikerült egy túl "szűz"' USB csatlakozóból kirántani. Mivel a csati kissé még új volt, és rendesen fogott, a kábel szakadt ki az USB dugójából.

Egy ideig aztán parkolt a cucc, mert nem volt olyan iPhone a közelben, amivel lehetett volna tesztelni, sem olyan kábel, amiről egyáltalán a kiosztást kimérjem. (A Lightning oldaláról mondjuk találtam kiosztást, de az USB továbbra is kérdés volt.) Most azonban lett, így tettem rá másik dugót. Ha már lemértem + lejegyzeteltem magamnak, hogy melyik szál micsoda rajta, gondoltam meg is osztom. Hátha más is van úgy, hogy amúgy van otthon szerelhető USB csati, ami még mindig olcsóbb, mint egy új kábel (még Kínából is, a 300Ft-osoknál is).

A D- D+ kikeresésével nem szórakoztam (mármint, hogy az 1 és 2 közül melyik a D- D+), úgyis csak annyi a lényeg, hogy a megfelelő helyre menjenek. A Lightning csatin 8 érintkező van, mondjuk ezt utólag rajzoltam be, mert jól kiégett a képen :D

Ha ezen rajz alapján javítasz kábelt (amúgy csak saját felelősségre ;) ) akkor mindig mérd ki az USB oldal + és - oldalát!

Update : Levittem a kábloszt az autóba, hogy majd az lesz az autós töltő. Elsőre nem lett, mert közölte a telefon, hogy "Ez a tartozék valószínűleg nem támogatott" . Fejvakarás, meg némi mérés után kiderült, hogy a szivargyújtós töltőben nincsenek összekötve az USB adatvonalak. Összekötődtek, és máris tölt a telefon.

Hozzászólások

(#1) Oldman2


Oldman2
veterán

A cím alapján logikusan ez a kiosztás nem jó iPad-hoz?

(#2) hcl válasza Oldman2 (#1) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Jó lehet, de nem gondoltam rá, mert olyanom nincs, az Apple meg úgy variálja a dolgait, ahogy épp’ kedve van...

Mutogatni való hater díszpinty

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.