2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Lenovo T420 zsanér hackelés

Írta: | Kulcsszavak: lenovo . t420 . zsanér . törés . csere . gányolás

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A T420 átlagos használatra egy tök jó lapos, főleg valami jobb kiépítésben. Hiába jó azonban a konstrukció, mindennek vannak hibái. Ennek pl. a bal zsanérja szokott szétesni, hasonlóan a 430-hoz. Mindenképpen macera, még ha amúgy jól működik is a gép, hogy simán szétnyílik a kijelző bal alsó sarka, mint mindenféle konzumer cuccoknál, amikor kiszakad a műanyag fedélből a zsanért rögzítő réz persely.

A családban található 420 bal zsanérja kb. 10 évnyi használat után pusztult el. Kicseréltem (Kínából a kb. gyári új cseredarab volt vagy 4500Ft, a gép szétbontásával meg nem untatok senkit), de nem látszott menthetetlennek az sem, ami benne volt. A fém rúd a zsanérhoz préselve van, a zsanér anyagával. Erről tört le az egyik csap.


Itt már kifúrtam, de a lyuk helyén volt egy szép törés


Így néz ki, amikor nincs egyben

Szerencsére már van pár éve Dremel klón fúróm, amivel szépen ki lehetett bökni a spiátert, és belehajtani egy kisebb csavart a törés helyén. Érzésre szépen felveszi az erőt, és el is fér a fedélben.


És az eredmény

...szóval mielőtt cseréled, próbáld meg kifúrni a sajátját, spórolhatsz pár ezret :) Nem egy bonyolult cucc.

Update : És bingó! Kb. egy hónap után a kínai cucc beállt, mint a szög :D Ki lehetett nyitni a gépet, de borzasztóan nyikorgott, nehezen mozgott, nem sokáig bírta volna a fedél. Ment vissza a javított. :)


A csavar pont elfér a zsanér szára és a fedél széle között. Huh :)

Hozzászólások

(#1) Ed3r_X_


Ed3r_X_
nagyúr

Én annak idején egy Lenovo Y580-on "javítottam" a zsanért. Nem azért, mert eltört, hanem mert lötyögős volt. Ott ha jól tudom egy csavart meghúzva újból kb. a gyári feszességre lehetett hozni. Szerintem a mai napig az van benne. Az új zsanérokat meg eladtam árában itthon :)

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#2) hcl válasza Ed3r_X_ (#1) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

AZ a jobbik eset, ha csak annyi :)

Mutogatni való hater díszpinty

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.