2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Terrarisztika

Írta: | Kulcsszavak: cornsnake . gabonasikló . sikló . hüllő . hüllőtartás . terrarisztika

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A bejegyzést azért hoztam létre, mert terrarisztikába vágtam a fejszém. Kezdetben gabonasiklót szerettem volna, de a család nem rajongott az ötletért. Késöbb sikerült kiegyeznem velük egy leopárd gekkóban.

gabonasikló

leopárd gekkó

Hogy jelenleg hogy áll a helyzet, az a bejegyzés utolsó hozzászólásaiból kiderül.

Hogy honnan jött az ötlet? Nógrádon jártam. Egy romos várban egyszer csak elém termett egy sikló. Jámbor jószág volt, sikerült a kezembe venni és lefotózni. Nagyon megtetszett, jófej kis krapek. Itt van 2 kép róla:

Telefonnal készült képek(Blade)

Igazából azt nem tudom, hogy pontosan milyen fajta. Úgy néz ki elsőre, mint egy kockás sikló, de az elvileg vízhez kötött. Na már most a helyszín egy romos vár. Nincs ott egy deka víz sem.

Crystalheart-nek hála, megtudtam a faj pontos nevét. A talált sikló, egy rézsikló(Coronella austriaca) volt.

Hozzászólások

(#1) Hasek


Hasek
Közösségépítő

Open

Üdv. H

(#2) Alexios


Alexios
veterán

Van terrarisztika topik, én írtam bele utoljára, de halott..

Szerintem az se hülyeség, ha te csinálsz terráriumot, én a szakállas agámáimnak most csinálok egyet osb lapból, viszonylag olcsón megvan, jó nagy, stb, gondolkodtam is rajta, hogy csinálok egy cikket róla logoutra, majd még meglátom:)

Az, hogy felkapcsolod a villanyt szerintem nagy stresszt nem fog neki okozni, persze jobb ha olyan helyre tudod rakni ahol ilyen hatások érik, de az, hogy rövid időre kint világos lesz nem fogja nagyon zavarni.

Biker leírása teljesen jó hátterezésre, stb, de beírod google-be, hogy terrárium hátterezése és nagyok sok jó cikket fogsz kapni(vagy akvárium hátterezés, kb ua. csak akváriumnál még inkább oda kell figyelni).

(#3) albert8


albert8
addikt

Első és legfontosabb dolog, hogy komolyan gondolod-e? mert csak azért mert megtetszett ne vegyél mert gond lesz belőle :)
ha pedig tényleg szeretnél akkor kérdezz nekem is voltak Gekkóim teknőseim úgyhogy amiben tudok segitek szivesen :K

Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/

(#4) Hasek válasza Alexios (#2) üzenetére


Hasek
Közösségépítő

És tényleg van... és tényleg halott. :(

Gondoltam Én is a saját építésű terráriumra. Igazából akkor a polcos szekrényem(ilyesmi) egyik szintjét teljes egészében neki áldoznám. Ez helyben is bőven elegendő lenne számára, és még jól is mutatna(nem csak úgy oda lenne rakva egy "üvegkalitka", hanem szépen be lenne építve). Nos, ezt a részét majd még kitalálom.

Hátterezésnek akkor még majd utánanézek a neten. Igazából minden alapanyag van itthon, ami a biker féle hátterezéshez szükséges, azért gondoltam elsőként erre. Bár szerintem Én fenyőkérget használok majd aljzatnak.

Fényváltakozás meg akkor azt mondod, hogy nem gond. Esetleg ha egy függönyt felszerelek, vagy egy lepelt ráterítek a terráriumra? Vagy nincs rá szükség?

Milyen gyakran érdemes takarítani a terráriumot? Az tiszta, hogy az ürüléket, meg az el nem fogyasztott ételmaradványokat lehetőleg mindig el kell távolítani, meg naponta friss vizet kell biztosítani, de egy ilyen nagyobb tisztítást milyen sűrűn kell beiktatni? 2 hetente?

Illetve még egy kérdés, hogy a csapvíz(tehát a hálózati) megfelel ezeknek az állatoknak? Van kúti vizünk is, de a csapvíz sem rossz minőségű(szerintem legalábbis). Mennyire érzékenyek erre?

albert8: Jelenleg tervezés alatt áll a dolog. Utána nézek mindennek, minden kérdést körüljárok. Most úgy állok hozzá, hogy szeretnék egy ilyen házi kedvencet. Ha már tudom is, hogy mivel jár(tehát utána néztem mindennek, illetve megtudakoltam a tenyésztőktől is a tudnivalókat), és még akkor is azt mondom, hogy képes leszek eltartani, akkor bele vágok. Mint írtam, jó gazdája szeretnék lenni. :K

[ Szerkesztve ]

Üdv. H

(#5) Alexios válasza Hasek (#4) üzenetére


Alexios
veterán

Lényegében mindegyik hátterezés a biker félére alapul(najó én picit másképp csinálom), azaz persze vannak a purhabos, meg műgyantás, stb változatok, de a hungaroceles a legegyszerűbb, és szerintem nagyon szépeket lehet kihozni belőle.

Nekem fel se kelnek az agámák arra ha felkapcsolom a villanyt :DDD De amúgy ha felszerelsz egy függönyt már tuti jó, de nem hinném, hogy ebből gond lenne:)

Hát ha azonnal kiszedsz mindent kb, akkor 2-3 hetente, vagy havonta szerintem elég a nagytakarítás én úgy szoktam hogy kb 1-2 hetente cserélem a homokjuknak kb a felét, és nem nagyobb időközönként az egészet.

Vízből nem lesz baj, simán jó a csapvíz is, annyira nem érzékeny állat a gabonasikló, sokan meg se tudnának oldani mást:)

(#6) albert8 válasza Hasek (#4) üzenetére


albert8
addikt

OKés szépen nézz utánna és döntsd el
Végül is ez nem egy madár vagy kutya vagy agáma amivel foglalkozni is kell,ez elvan általában magának is, de azt javaslom hogy azért néha majd mindenképpen vedd ki és szoktasd hogy hozzászokjon a szobádhoz, kezedhez, szölőkhöz ha vannak
mert akkor rosszul fogja érezni magát

terráriumot vehetsz bolban is ha akarod de az berendezve elég drága
szerintem vegyél egy sima akváriumot vagy terráriumot/ ha terráriumot veszel akkor fontos hogy legyen rajta felül egy rész ami ilyen rács ahol áramlik a levegő/
ha olcsóbban akarsz kijönni akkor egy sima akvárium és arra csináltatsz egy ilyen tetőt

jah igen és azt is el kell dönteni hogy hol szeretnéd kivenni bellőle a cuccokat, mert általában ezt az elejére tesznek egy kis ajtót és ott azt vagy szét vagy fel lehet csúsztatni és úgy nyillik

de nemtudom hogy van e üveges ismerősöd szerintem az a legegyszerübb
megadod neki a méreteket és ő legyártja neked pontosan olyanra amilyet akarsz :D

nah hát a berendezés ehhez tartozik egy kő vagy több egy fa vagy több és persze vagy homokot raksz alá vagy tőzeget én tőzeget ajánlok mert azt könnyebb takaritani
még növényeket is tehetsz bele csak ne legyenek mérgezőek!!!!
a biker féle módszer is nagyon jó, de ott is vigyázni kell hogy ne legyen benne mérgező anyag és ne harapjon ki belőle egy darabot :D

ha pl a géped vagy TV nem világit nagyon vagy nem éri a fénye akkor jó simán
én úgy szoktam hogy amielőtt elalszom azelőtt kapcsolom nekik is a villanyt le

takaritani 1 héten 1x kell szerintem én is úgy szoktam
de az ilyen feltűnő szarokat :D bármikor kiveheted

csapviz jó neki csak ne legyen nagyon hideg és nagyon meleg se

kell neki sok fény valami ilyen különleges lámpa, de asszem a sima is elég jó
kell neki valami melegitő télre pl árulnak ilyen melegithető köveket az jócucc :)

ez jutott elsőre az eszembe :D

[ Szerkesztve ]

Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/

(#7) biker


biker
nagyúr

"Egy romos várban egyszer csak elém termett egy sikló. Jámbor jószág volt, sikerült a kezembe venni és lefotózni. Nagyon megtetszett, jófej kis krapek."

erről eszembe jutott, mi a biologia tanár utolsó mondata?
- És gyerekek ez egy ártalmatlan sikló..... :)

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#8) Hasek


Hasek
Közösségépítő

Köszönöm az eddigi válaszokat! Sokat segítenek. :K

Most tudnék szerezni egy akváriumot ingyen.
Sajnos a méretei elég kicsik, konkrétan: 40(h) x 20(sz) x 30(m)
Abban biztos vagyok, hogy egy felnőtt példánynak ez kicsi, de egy pár hónapos még elvan benne, nem? Csak mert ha igen, akkor lehet hogy elhozom, és akkor majd ha megnő a sikló, majd váltok egy nagyobbra(addigra a gyakorlat is meglesz a tartásával kapcsolatban, tehát tudom majd pontosan, hogy pontosan milyen terrárium csináljak, mik a pontos igények).
Az említett akvárium egyik alsó sarkában van egy 1cm-es repedés. Ezért nem felel meg már akváriumnak(ezért is ingyenes). Viszont ha hátterezéssel hozzáférhetetlenné teszem ezt a repedést, akkor terráriumnak még tökéletes.

biker: Igen, először Én is megtorpantam, hogy akkor most mi is ez. Aztán láttam, hogy nem akar támadni, meg mikor megfogtam akkor hátulról a fejét kaptam el a biztonság kedvéért. :D

[ Szerkesztve ]

Üdv. H

(#9) Hasek


Hasek
Közösségépítő

Ja igen, olvastam hogy UV lámpát is fel lehet szerelni. A siklóknál konkrétan nem fontos, de a színeinek jót tehet. Ez alatt konkrétan mit kell érteni? Élénkebbek lesznek a színei? A másik, hogy miként kell üzemeltetni az UV lámpát? Tehát párhuzamosan a melegítőlámpájával? Vagy csak egy rövidebb ideig? Vagy este?

szerk.: UV lámpának bármilyen UV lámpa megteszi? Tehát akár egy PC-s is? Vagy akár egy pár UV led is?

[ Szerkesztve ]

Üdv. H

(#10) Alexios válasza Hasek (#9) üzenetére


Alexios
veterán

Siklónál konkrétan nem tudom hogyan van, nekem az agámáimnál kifejezetten terrarisztikai uvb-s fénycső van bent, ez megy egész nap nekik. Igen, úgy kell érteni, hogy élénkebbek a színek. Nem tudom a skiló mennyire igényli az uvb-t, de általában emiatt nem szokott jólenni más fajta cső, mivel azok többnyire csak uva-t adnak le.(illeve van ami uvc-t, de azt el kell felejteni, azzal csak kárt tudsz tenni benne)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.