Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hedgehanter
őstag
A kilabalas nekem amugy is egy kicsit viccesen hangzik igy 2 ev elmultaval hiszen evek kellettek a tonkretetelhez es viccesnek talalom amikor egy kis emelkedes van mindenki "huu de jo vege a szarnak" egy het mulva egy kis korrekcio "hat a kilabalas eleg ingatag labakon all".....

-
Hedgehanter
őstag
Az ciki (kicsi volt a stop loss)... Nekem meg megvannak a shortok, nem jo iranyba mennek de amig nincs meg az S&P nek az 1130 felett zaras addig nem erdekel...
Amugy is el fog telni egy par nap mire megindul valamerre szerintem es igazabol a legeslegtetejen shortolni ugyis majdnem lehetetlen szoval belefer egy kis minus...
Ha mar az jatek megy hogy megelolegezzuk a fordulast...
-
-
mephi666
nagyúr
még további erősödés? hm... nekem nem tetszene... az oldalazás sem igazán...
hirtelen esés lenne jó... aztán, hogy beálljon stabilan valami korrektebb szintre... durván elszállt most a frank, ez biztos (vagyis durván sz@r a forint)
ha valaki 2éve a jövőbe látott és bevásárolt 145körüli árfolyamon, az örülhet most magának nagyon... lesznek szerintem még a következő hetekben ingadozások az árfolyamban rendesen... ennyire magas még soha nem volt a forinthoz képest (habár ez világviszonylatban kb. lényegtelen) -
mephi666
nagyúr
elég volt ránéznem az mnb.hu-n a hivatalos napi árfolyamra és kávé nélkül beállt a vérnyomásom
mi a retkes p*csa lesz még itt? felmegy 230-240-ig a frank? 
nekem most küldte a raiffeisen a "díszes" levelet, hogy a lakásrészlet a köv fél évben (biztosítással, mindennel) 60.500HUF lesz... (54.500-ról)
az elmúlt 3 hónapra pont most utaltak vissza havi 4.5ezret, tehát az el is röppent így... majdcsak normalizálódik a helyzet és a köv. félév jobb lesz... emlegetik, hogy erősödik mindenhol a gazdaság, de itthon semmit nem érzünk...mit prognosztizálsz? amit 3 hónapja mondtál (kb 150 kommenttel ezelőtt), az az emelkedő trend rendesen bejött...
ui: így szokjon le az ember a dohányzásról

-
Hedgehanter
őstag
Azzal en is (otthonrol) csak a melohelyen tuzfal mogul nem megy....
Kirobaltam a questrade-s platformot tegnap az megy telorol bongeszoben es raadasul ott nincs day-trade "fuggoseg" szoval lehet megyek oda.... Nem mintha annyira day-tradelnek de azert szoktam es amikor meg csinalom akkor 2 van egy nap mert a fas-faz cserelgetem... 
-
Hedgehanter
őstag
Nem csak az a bajom hogy lassu....

A webes felulete 1 perc mig bejon meg mig frissit.... Letoltottem a desktop verziot de az sem igazan megy ha nincs kinyitva egy par port de az ok....
Meg aztan tele van a tokom az olyannal amikor valaki csinal egy webes GUI-t es hogy menjen nyissal ki portokat....
Hat nem azert webes hogy menjen port 80-443-on konyorgom... Az sem erdekel hogy nem frissiti az adatokat mert szarok ra de lagalabb menjen...!!
Nagyon felhuzott amugy, az elso napokban nem tudtam belepni uknown error hivtam oket es mondtak mindjart hivnak vissza ami nem tortent meg... 2 napig ultem es vartam majd jo lett..Ma meg vettem volna es nem csinal semmit se uzenet hogy megvan, semmi....
Hivtam a supportot es mondta nem tudja mi van majd megnezi es hiv vissza.... Ez betette az ajtot, nekem ennyi eleg is volt....Nekem csak az kell hogy vegyek meg eladjak de azt gyorsan, egyszeruen meg tudjam csinalni egy bongeszoben....
Nem vagyok happy at all (meg aztan a termeszetes hormon noveloket szedek es egy kicsit jumpy vagyok mostanaban).....

-
stangli
senior tag
Egy generációnak lett elege
Évtizedek óta nem látott mértékben vonják ki pénzüket a részvénypiacról az amerikai kisbefektetők, ezzel gátat szabva a további áremelkedésnek. A kérdés, megváltozhat-e a hozzáállásuk.
Az év első hét hónapjában összesen 33,12 milliárd dollár értékben vontak ki tőkét a hazai - tehát az Egyesült Államokban befektető - részvényalapokból az amerikai kisbefektetők. Ha folytatódik a tendencia, akkora tőke kiáramlással kell szembenéznie az amerikai részvénypiacnak, mint amilyet utoljára csak az 1980-as években tapasztaltak. - írja elemzésében a New York Times. Ráadásul a jelenség a közelmúltbeli gazdasági és tőzsdei ciklusokban megszokottól eltérően történik, a tipikus befektető akkor kezd el beszállni a részvénypiacra, amikor megérkeznek az első jelek a gazdaság felépüléséről. Most viszont annak ellenére lesznek egyre kockázat kerülőbbek az amerikai befektetők, hogy a vállalati profitok a felépülés jeleit mutatják.
Az Investment Company Institute (ICI) - amely folyamatosan nyomon követi az amerikai alapok tőkeáramlását - egyik szakértője úgy nyilatkozott, a jelenség azért is szokatlan, mert a gazdasági fellendülés ezen szakaszában éves szinten legalább 10-20 milliárd dollár friss tőke szokott érkezni az ilyen típusú alapokba.
A lap által megkérdezett elemzők szerint több ok is meghúzódik a jelenség mögött. Egyrészt a munkaerő piac gyengélkedése miatt az emberek biztonságérzete csökkent, s ez automatikusa kockázatkerülőbbé teszi a befektetőket. Másrészt a kevesebb jövedelem és az ahhoz képest magasra duzzadt jelzálog-törlesztőrészletek is erősítik a tendenciát, harmadrészt a csökkenő jövedelmek miatt az emberek egyre inkább hozzányúlnak nyugdíjcélú megtakarításaikhoz. Úgy tűnik - fogalmaznak szakértők - Amerikában az elmúlt évtized dupla medvepiaca után egy egész generációnak, a háború után felnőtt baby boomereknek egy életre elege lett a részvényalapú megtakarításokból.
Az amerikaiak nyugdíjszámláikon az elmúlt évtizedekben - köszönhetően a részvénypiaci boom által keltett bizalomnak - átlagosan 70 százalékot képviseltek a részvény alapú befektetési formák. Ez az arány 2009 elejére 49 százalékra csökkent, s idén sem emelkedett eddig 57 százalék fölé.
Az ICI statisztikái szerint idén mindössze két hónapig volt pozitív az amerikai hazai részvényalapok tőkeáramlása, márciusban és áprilisban, pont a 2009 márciusa óta tartó részvénypiac áremelkedés eddigi csúcsán. A részvényalapok készpénzállománya eközben változatlanul olyan mélyen tartózkodik, mint utoljára 2007 nyarán, igaz, júliusban emelkedett egy kicsit, 4,2 százalékra a korábbi 4 százalék alatti szintekről.
A kérdés, hogy miért akasztják mesterségesen meg az árfolyamokat, miközben szemmel látható, hogy emelkedni nem tud, ezt a kisbefektetők is látják... csak a politikusok nem...
-
Hedgehanter
őstag
Nem vehetek semmit amig nincs 25K-ra feltoltve a szamlam...
Venni akartam es az az uzenet fogadott hogy sorry you not authorised to make any transactions until the requirements are met vagy valami ilyesmi... 
Meg jott az email ma hogy:
Our records indicate that you currently have an Q Call in the amount of $$$$. You have been previously flagged as a pattern day trader. This message serves to inform you that your account equity has fallen below the minimum $25,000 requirement for day trading accounts. Please contact us via e-mail at margins@Just2Trade.com or toll-free at 1- 800-597-8767 to inform us of how you intend to cover this call.
You will be not able to execute any opening transactions until this call is satisfied.
-
Hedgehanter
őstag
-
Hedgehanter
őstag
-
Hedgehanter
őstag
Valoban nem meggyozo ami latszik, felfele ott az 1100 meg az 1113 mint ellenallas alul meg az 1083-as 50 SMA ez most nekem teljesen 50-50% hogy merre megy (bar hogy nekem medve piac van azt mondja eses lesz)....

Nem irtad mennyi ideig voltak meg a papirok...

Az XRT-bol meg lehet valami nem ha megvan a 200 SMA?
Amugy mindet csak ugy eladtad vagy megnezted oket elotte hogy mizu?
-
Hedgehanter
őstag
A VISN nagyon jol ment ma...

Ugy latom emelkedore fogadtal a papirjaid alapjan...

Jo lenne tudni mi lesz az irany, en csak azert csereltem le reggel a FAZ-t FAS-ra mert mar tegnap is neztem hogy nincs "ero" az esesben es a mai fos Goldman jelentes utan ha csak annyit esik mint ma reggel es rogton maszik felfele akor az nem jo jel az esesre fogadoknak...

Holnap meg jon a Morgan es ha az is fost jelent is van esely a felhuzasra de ha jo lesz akkor meg jon a penzeso..
De amugy techikailag esere fogadok csak jo lenne a felfele swingbol kapni egy kicsit....

-
-
fLeSs
nagyúr
múltkor írtam hogy sztem itt a DRYS alja de nem találom a hsz-t.

a DRYS és a CSIQ most azt csinálja amit kell.
az EWZ, RSX és XRT gyengélkedik.
VECO, CREE rendben van de most erős ellenállásba ütközött mind2.
a FAS korrekciójára meg már számítani lehetett, bár még mindig nagyon erős a felfelé momentum. -
Netmaster
tag
Igen, elég szép divergencia van a szokott dolgokhoz képest, markáns USD gyengülésben vagyunk (lehet, rájöttek az sem jobb a deákné vásznánál?
), de közben az arany és az olaj is beesett. EURHUF-hoz annyit, hogy ennél magasabb csak a Kósa-Szijjártó manővernél volt, szóval nem áll túl jól, új csúcson (még) nincs, és egyelőre BUX sincs új mélyponton, végülis nem sietünk sehova.Meglátjuk meddig lesz pattanás, részemről maradok a beleadásnál, középtávra. Arra azért nem árt figyelni, hogy folyamatos rendeződés van a piacon, én semmilyen összefüggésre nem építenék hosszútávon. DAX és S&P aránya teljesen megváltozott az utóbbi két hónapban, nemesfémek utóbbi időben hol dollárerősödés mellett is erősödtek, hol fordítva, devizák is elég érdekesen mozogtak.
-
Hedgehanter
őstag
Az valoban nagy bun lenne kihagyni.....

En a FAS-FAZ-zal "jatszok" mar egy ideje 1-2 napos tradeket csinalok a tokem egy bizonyos %-val, tegnap pl eladtam 25 ert a FAS-t es vettem FAZ-t amit ma eladtam 3,9% profit es vettem a FAS-t vissza..
Mar 4 hete csinalom ezt es eleg erdekesen alakul... 
Alapvetoen en is long-ra fogadok amugy, bar a 200SMA jo lenne ha megmaradna mert ha elesik gaz lehet...
-
Hedgehanter
őstag
Azt irtad feljebb hogy nincs maci.....

1100 ala sztem nem megy, eleg meggyozoen vette a 200-at, bar felulrol meg meg fogja biztosan nezni...
En ugy szeretnem (szoltam az erdekeben
)ha az 50SMA-rol most megnezne a 200SMA-t majd onnan meg folytatna felfele az 1150 korulig.... 
-
Hedgehanter
őstag
Azert mar harmadjara fut neki a 200 SMA-nak alulrol (mar at is "vitte") 3 het alatt amibol en azt latom hogy nagyon "akarja"...
Meg aztan a rossz hirekre sem ugy reagal mint mondjuk 1 honapja...A blogon erdekes szemmel nezik, bar en sem tennem ra a gatyam (a penzem van benne csak)
hogy most elajulas rally jon de emelkedni fog az tuti.... 
-
Netmaster
tag
Majd az lesz az igazi nyomda, amikor rájönnek, hogy az amerikai államkötvény egy fikarcnyival sem jobb a görögnél, és elfogynak a vevők.
Ez a japán faszi meg semmit nem tud, Kósára bezzeg már akkor esnek a piacok, amikor csak megköszörüli a torkát.

Viccesek ezek a blogok, remélem jót szórakoztál.
Én már csak maradok Nyilasinál és Vakmajomnál. -
Netmaster
tag
Az igazi "shortosok" évekkel ezelőtt óta várják a (gazdasági) összeomlást, ilyen távlatban pár év ide vagy oda nem számít. Részvényeknél meg hülye aki azt hiszi, hogy napok alatt egyenesen mínuszba megy az árfolyam.
Védik azt ezerrel. Ráadásul ha a FED beindítja a pénznyomdáját, tényleg olyan bika lesz itt, hogy csak na. 
-
mephi666
nagyúr
engem ez izgat leginkább, a deviza... a tőzsdéhez sülthal vagyok
(nem is lenne rá pénzem)...bízok benne, hogy csak a múltheti pánikkeltés b@szta hanyatt a forintot pár napra és elkezd erősödni mostantól... magas beosztásokban kicsit jobban kellene figyelnie az embernek, hogy mit beszél, mert a forint árfolyamára minden hatással van... visszasírom most nagyon a 150ft alatti chf árfolyamot
próbáltam 2-3éve számolgatni, néztem az árfolyamingadozást meg mindent és 165-ön vettem fel a hiteljeimet... (akkor jónak is tűnt ez és utána sokáig kedvező is volt az árfolyam) nem hittem, hogy így beüt a sz@r és hosszútávon ennyire ráfaragok... remélem a szülinapomra (júli3) beáll 180alá a frank... (de ez szinte lehetetlennek tűnik)te jobban követed ezt, szerinted mi az esélyes? tudom, hogy lehetetlen így megsaccolni, de szvsz. hosszú távon a stabil 180-185-ös chf árfolyam reálisnak tűnik... (pár hónapig, ha jól alakulnak a dolgok, ez be is következhet)
-
fLeSs
nagyúr
"Btw az USDHUF grafikon alapján én azt mondanám, hogy ez a pánikkeltés csak egy pár napos forintleértékelődést fog eredményezni, utána oldalazni vagy erősödni fog a forint, legalábbis technikai alapon. "
egyelőre az van amire számítottam. igaz az EUR-ral szemben jobban erősödik, mint az USD-vel szemben, az USD jelenleg egy nagyon erős emelkedő trendben van.
-
Netmaster
tag
Tőzsdén egyetlen dologban vagyok biztos, a számlám aktuális állásában. Tehát nem.

Viszont rajzoltam Dow chartra: http://www.imagebam.com/image/069a9d83533461
Lehet mondani, hogy a trendvonalak kamuk, meg a mozgóátlagok számítanak, én csak behúztam néhány párhuzamos vonalat. Biztos véletlenül néz ki így.
-
Netmaster
tag
Nem túlzottan szeretem ezeket a tőkeáttétes ultra ETF-eket, volatilis/ellened menő piacon hosszabb távon garantáltan szívsz velük. (fiktív példa, piac esik egyben 10%-ot, majd emelkedik 11-et, akkor szinte ugyanott van, ahonnét elindult, a 3x ultrád esik 30%-ot, majd emelkedik 33-at, az eredmény az eredeti 93%-a; ha nem egyben, hanem apránként esik-emelkedik, akkor még gyatrább a vége).
-
Netmaster
tag
Az, hogy előre beárazódik-e, majd kiderül, a Lehmant sem árazták be előre, csak egyik napról a másikra csődbe ment. (gondolom egy-két bennfentes azért kidobálta előtte a részvényét, de kb. ennyi)

Én inkább Jenga toronyhoz hasonlítanám ezt az egészet: tuti biztos, hogy összedől, de amíg lehet mindenki pakolgatja a szinteket.
(igaz, földrendés is tuti biztos, hogy lesz valamikor, de nem érzem az összefüggést, hogy a mi tevékenységünk okozza
)
Oké, deficit alatt valami görög vs. német különbséget értettem, tényleg szinte mindenhol van, csak nem mindegy mennyi. A kiadásokat amúgy is mindenhol vissza kell fogni. Igen, valami megoldást találnak minden bajra, de nem biztos, hogy eurón belül marad, lehet pont az lesz a megoldás, hogy kihajigálják a renitenseket.
Sok görögéhez hasonló pénzösszedobást nem visel már el az eurózóna. -
Netmaster
tag
Én azért tudnék mást is mondani. Deficit akad az USÁ-ban is, Kínában pukkadóban van egy ingatlanlufi, EU-ban a komoly baj még el sem kezdődött, Görögország a jéghegy csúcsa csupán, illetve a kiadásokon mindenhol faragni kell. Hirtelen ennyi jutott eszembe.

Rallyt azért még nem zárom ki, párszáz pontot mehetünk fel DJ-ban, lehetne ott egy szép fejváll. De hogy valójában mi történik, meglátjuk.
-
AceTom
aktív tag
Nem értek semmit a tőzsdézéshez, de felmerült bennem egy kérdés. Amerikában a tőzsdézés tényleg úgy néz ki, mint pl a Tőzsdecápák filmben? Mindenki nagy stressz alatt, kiabálnak, hogy vedd meg add el.. ? Csak mert ezek a videók kicsit olyanok, mintha úgy lettek volna megcsinálva, nem pedig valódi felvételeket mutatna. Leszámítva az utolsót.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bittorrent topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Menekül a HEVC licencdíja elől a HP és a Dell
- Hálózatokról alaposan
- OnePlus 8 - újrahasznosítva
- További aktív témák...
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad 1 15AMN7! AMD 7120U / 4GB / 128 SSD
- Bontatlan Steam Deck 512GB OLED + Dokkoló + 512 GB memóriakártya
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Apple watch SE3 2025 cellular eladó! Garanciával gyári dobozban
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% Akku
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de addig is élvezzük ki, amíg lehet
hirtelen esés lenne jó... aztán, hogy beálljon stabilan valami korrektebb szintre... durván elszállt most a frank, ez biztos (vagyis durván sz@r a forint) 

Hat nem azert webes hogy menjen port 80-443-on konyorgom... Az sem erdekel hogy nem frissiti az adatokat mert szarok ra de lagalabb menjen...!!
(nem is lenne rá pénzem)...
csak azé kérdem, hogy most miként látod