2021. január 18., hétfő

Gyorskeresés

Computex 2010: 3. nap

Írta: | Kulcsszavak: computex

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mondjuk ez a csokis nápolyi, amit vettem, azért egy kicsit mégiscsak extrém, mert sós földimogyorókrémmel van töltve. Azért finom, csak furcsa, de meg fogom enni. :D Viszont a makrélakonzerv isteni volt, vastag, hófehér halszeletek voltak benne, sokkal finomabb, mint amit otthon valaha is ettem.

A hűtőm kicsit túlhűt, a szendvicseimet is közel megfagyasztotta - bár ez éppenséggel nem volt baj, mivel úgyis 3 nap tárolás után ettem meg az utolsókat -, viszont mostmár gondoltam, lejjebb veszem. Naiv vagyok:

Nem tudom, meddig lesz még vicces, hogy folyton efféle zsákutcákba futok, de engem még mindig szórakoztat. Eszembe jutott, hogy kéne egy kis szótár az ilyen esetekre, aztán az is eszembe jutott, hogy oké, de hogy keresem ki benne a jelet? Ábécésorrendben??? :F Á, mégiscsak képtelenség lehet kínaiul megtanulni. :)

Ma majdnem nem aludtam el, de aztán mégis. :U 9:55-kor mentem le reggelizni (10 óráig lehet). Az a vicc, hogy az étteremben tök sokan voltak, úgy fest, elég sokan hagyják az utolsó pillanatra a kajálást. Szerencsére ma megint lesz üzleti ebéd és vacsoraparty is, szóval nem maradok éhen. :)

A levegő ma még "sűrűbb" lett, mint tegnap, de nem vészesen, és mivel jó meleg van, meg lehetett úszni ernyő nélkül, amúgy is sok az árkád meg a fa, ami véd. Mivel a vékony anyagú ruháimban pont olyan sebességgel száradok, mint ahogyan vizesedek az esőtől, így különösebben nem találtam zavarónak. Amúgy se hoztam magammal esernyőt, csak esőkabátot, azt meg röhejesnek éreztem volna ilyen enyhén szitáló időben. Azért rajtam kívül mindenki esernyővel közlekedett, úgy tűnik, itt nem szokás megázni, és annyira rosszul viselték az itteni emberek, hogy nincs ernyőm, hogy ahányszor megálltam egy zebránál, valaki odaállt mellém, és megosztotta velem az övét. Tök jó fejek. :-) Tényleg eszméletlen kedves mindenki, alapjaiban más az egész attitűdjük, a viselkedésük, az értékrendjük, mint mondjuk a mienk.

Kiállítási épület:

Ma igazi autentikus tajvani gyorsétteremben ebédelhettem, egy tajvani és egy magyar férfi társaságában. Ez a legkellemesebb összeállítású társaság, mert van közte egy helyi, aki tud kommunikálni és megmutatni, elmagyarázni a helyi dolgokat és érdekességeket, ugyanakkor van magyar ember is, akivel megfeszített koncentrálás nélkül tudok beszélgetni (mármint hogy nem kell angolul erőlködnöm), és a benyomásainkat azonnal megoszthatjuk egymással a környezetünk számára garantáltan érthetetlen anyanyelvünkön. :)

Ide, az étteremhez kapcsolódik a mai feladvány is, mert annak a bejáratánál fotóztam: mi lehet a jelentése a középső, állatos táblának?

Tegnap nagyon vígan hencegtem vele, hogy mennyire ügyesen eligazodom, meg hűdefejből közlekedem, hát ma frankón el is tévedtem nagy önbizalmamban. :D Mondjuk ez nagymértékben köszönhető két hülye mániámnak is: az egyik hogy nem szeretek arra menni visszafelé, mint amerre odafelé mentem, a másik, hogy nem szeretek várakozni a piros lámpnál, inkább akkor elmegyek abba az irányba, amerre épp zöld, és majd később megyek át egy párhuzamos átkelőnél (pláne itt, ahol 2-3 percig is kell néha várni egy-egy pirosnál). Ezek nagyon klassz dolgok, meg így hamar be lehet barangolni a környéket, de azért ehhez az is kell, hogy az utcák párhuzamosak és merőlegesek legyenek, ne pedig kanyarogjanak, illetve hogy legyenek sűrűn gyalogátkelők, és ne szaladjak bele olyanba, hogy fél km-en keresztül nem tudok átmenni, mert például fal van az út közepén. Szóval ma sikerült jó háromnegyed órát kirándulnom az esőben, ebből jó 20 percig viszonylag fogalom nélkül, hogy merre lehetek, ahelyett, hogy irányban 10 perc (+ 2 perc lámpavárakozás) alatt hazamentem volna. Végülis egyáltalán nem bántam, jó volt, legalább láttam új helyeket. :) Viszont nem fotóztam, mert esett és féltem a fényképezőmet.

Nem nagyon látszik, de pl. itt is fal van az út közepén, meg amúgy is elég nagy a forgalom, nem lehet csak úgy akárhol átmenni, azt hiszem, pont itt kezdtem el elcsellengeni a piros lámpa miatti türelmetlenségemben:

Itt jön mindjárt a rejtvény megoldása...

A rejtvény megoldása: a tajvaniak nem bíznak az Egyesült Államokból behozott marhahús minőségében, be is tilitották az importot. Aztán nemrég ezt a tilalmat feloldották, de sok helybélit továbbra is nyugtalanít a marhahús eredete, és nem szívesen eszik importhúst. A tábla azt jelöli, hogy ebben az étteremben garantáltan nem használnak fel amerikai eredetű húst.

Hozzászólások

(#1) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

hú de odamennék zabálni :D

| CFNyP VII | 3D nyomtatás Bp és környéke -> bit.do/fliccprint |

(#2) Dany007


Dany007
veterán

Ahogy látom ott sincs túl jó idő... :U
Lehetne kérni több Kínai nénis képet? ;]
Az előző (ph) cikkben volt pár rózsaszín szépség. Látom van ízlésed ;)

Amúgy kemény ez a kínai nyelv. Nekem is pont az jutott eszembe, mint neked. Hogy kéne egy szótár, de akkor meg mi alapján keresnéd ki... :D Próbálnál összehasonlítani párezer jelet, vajon melyik egyezik... nem megoldás. :)

Ez az amerikai hústilalmat se nagyon értem =/ Dehát ők tudják.

(#3) Gave


Gave
őstag

Gondolom ok is megneztek a Food Inc-et :). A filmtol nekem is elment az etvagyam egy hetre :).

(#4) Jadro


Jadro
veterán

Azért elég kemény, hogy maszkban nyomják a felszolgálók/szakácsok a kajáldában.

Samsung Galaxy S10 black

(#5) KEndre válasza Jadro (#4) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

de minek, ha a vendégek által annyira azért nem steríl a környezet... :F

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#6) eszterencs válasza Dany007 (#2) üzenetére


eszterencs
HÁZIGAZDA

Lesznek szépségek nemsokára a ph-n... még ma! ;)

(#7) Pukkancs


Pukkancs
tag

Az étteremnél lévő izének a jelentése nem más, minthogy: Amerikai asztronauta maszkosharcos taureneknek belépni tilos.

(#8) Panther válasza Dany007 (#2) üzenetére


Panther
HÁZIGAZDA

Esetleg lehetne a szótár a fő vonások alapján, amolyan fa-szerkezetben: első fejezet ha a jel közepén van függőleges vonal. Második ha középen vízszintes. Harmadik, ha... stb. Aztán a fejezeteken belül alfejezetek, hogy hol van még vonal, és a végén eljutnánk a 6-8adik szintre, ahol már csak 8-10 jel lenne, amiben megtalálod ami kell. Hm? :)

[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]

(#9) Shalala válasza KEndre (#5) üzenetére


Shalala
senior tag

Pont a vendegeg miatt viselik a maszkot :),
naluk eleg komoly volt az influenza jarvany, emlekezhettek a hirekbol. Ha kicsi esely is van egy uj jarvanyra akkor raadasul az osszes bolti alkalmazottnak kotelezo a maszk viselese, mert sok emberrel talalkoznak soknak adhatjak tovabb ha elkapnak vmit. Mult ev novemberben ranezesre kb az emberek 70%-a maszkban nyomta, neztek is mikor kohogtem az utcan ;]

(#10) dezz válasza Panther (#8) üzenetére


dezz
nagyúr

Hé, le vagytok ragadva a középkorban! :D (Könyvnyomtatás.)

Egy 21.sz.-i szótár* így működik: ráirányít a jelet tartalmazó képre -> kis képernyőn kiváasztott jelet megérint -> erre az hét nyelven kiírja a jelentést és el is mondja. :))
* program a mobilban, stb. :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.