2020. július 3., péntek

Gyorskeresés

Computex 2010: 1. nap

Írta: | Kulcsszavak: computex

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ma reggel is elaudtam, remek. Mondjuk nem is csoda, nagyon sokáig fenn voltam és dolgoztam. Annyira elaludtam, hogy a szuper svédasztalos reggelit egy az egyben kihagytam, és a szobámban ittam egy neszkávét, miközben folytattam a melózást. Aztán volt egy találkám a gyalogtávolságra lévő, közelebbi kiállítóhelyen, amire rám cseppet sem jellemző módon, igen rendesen, időben elindultam, de csak azért, mert egy órával elszámoltam magam. :D Az a röhej, hogy mégsem értem oda túl hamar, annyira elszórakoztam, elbámészkodtam az időt. Amúgy tegnap is és ma is verőfényes, napsütéses idő volt, de nem volt elviselhetetlen kánikula, nagyon kellemes, finom nyári meleg van, élvezem. Szerencsére nem állandósult az első napon tapasztalt hűvösebb, esős idő.

Tegnap elfelejtettem mesélni, hogy megvolt az első saját vásárlásom: vettem egy körömlakkot. (Aki engem egy icipicit is ismer, most biztos felkapta a fejét, mert nem vagyok az a szépítkezős típus, de mindenre van racionális magyarázatom.*) Persze vettem már metrójegyeket, meg egyszer taxiztam is, de azok kikerülhetetlen pénzköltések volt, nem számítanak nálam "vásárlásnak". :)

Mellékelem a számlát, csak úgy az érdekesség kedvéért (rajzolt állatka nem hiányozhat!):

Ma nem fotóztam sokat privát, mert tényleg egész nap a kiállítással foglalkoztam, végülis ma már teljesen megkezdődött.

Utcaképek:

Mindenki robogóval jár, vagyis rengetegen, a közelekedés is teljes mértékben alkalmazkodik ehhez: a robogósoknak külön négyzetek vannak felfestve az aszfaltra, ahol várakozhatnak a piros lámpánál vagy kanyarodásnál. Mivel sok mászkál ezekből, sok is parkol mindenfelé:

De a kerékpár is népszerű, ez egy tipikus automata városi kölcsönző (aranyos figura ezeken is):

Már megint a 101, közelről:

Te mit ennél ezek közül?

A szálloda, amiben lakom, este:

Esti séta, a negyedik képen egy Shell kút :)

Mára csak egy egyszerű feladványom van: milyen üdítő látható a képen? Klikk a képre a válaszért. :)

*mivel jó meleg van, szandált hordok, és abból kilátszanak a lábujjaim. Na most itt nem lehet az ember rendetlen, szépen kell kinézni, márpedig nekem a bal nagylábujjamon eléggé be van kékülve a körmöm, mert focizás közben kissé megtapostak pár hete. Hát ezért vettem a körömlakkot. A történet igazi szépsége, hogy nem szeretem az erős, hivalkodó színeket, ezért egy szép halványrózsaszín, csillogós lakk mellett döntöttem. Csak este döbbentem rá, miután felkentem, hogy ez a lakk nem fed eléggé ahhoz, hogy ne látszódjon át rajta ugyanúgy a bekékült köröm. :W :D

Hozzászólások

(#1) Racecam


Racecam
(MODERÁTOR)

Fekete körömlakk nem volt? Az tuti üt és semmi kék nem látszott volna. :)

(Nagyon jók a beszámolóid, lájkolom is mindegyiket!! ;) )

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#2) bLaCkDoGoNe


bLaCkDoGoNe
(veterán)

Kis érdekesség arról, hogy miért úgy írják a Coca-Colát kínaiul, ahogy.

"The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

(#3) Fáraó válasza bLaCkDoGoNe (#2) üzenetére


Fáraó
(őstag)

Jó sztori. :)

VIGYORRRGAZMUS.....

(#4) BiP


BiP
(veterán)

Már megijedtem, hogy ennyire kellett az a körömlakk, hogy 111dollárt hajlandó voltál kiadni érte. Aztán leesett, hogy Tajvanon is dollár van :)

(#5) vans?


vans?
(őstag)

Nagyon érdekes beszámolók :R mennyire más világ...

(#6) Shalala


Shalala
(senior tag)

A blokkot tartsd meg, lehet vele ingyen lottozni :D
Evvel osztonzik hogy a vasarlok mindenkeppen kerjenek blokkot ne szamla nelkul vasaroljanak

(#7) Ndruu


Ndruu
(MODERÁTOR)

Automata városi bringakölcsönző - ez fergetegesen jó, mennyire más világ...
A 0. napos bejegyzésben a metró belsejéről készült kép azért elrettent engem, ugyanis borzalmasan utálom a szűk, kicsi, zárt helyeket.
A tisztaság mindenhol látszik és legalább süt a nap nem úgy, mint itt...

Harrrr!!!!

(#8) eszterencs válasza Shalala (#6) üzenetére


eszterencs
(HÁZIGAZDA)

Á, wow! :-D És hol tudok vele lottózni? Mondjuk meg akartam tartani a számlákat, nem lottózni, hanem emlékbe, de most kísértésbe estem :-)

Látok a tetején számot egy védett mezőben (pénzmintaszerű grafika van alatta), az lehet az vajon, amivel játszani lehet?

(#9) BiP válasza Ndruu (#7) üzenetére


BiP
(veterán)

Budapestre is terveztek ilyet, meg más normális európai városban létezik már ilyen, ha jól tudom. (mármint a bringás dologra gondolok)

Mondjuk tényleg kicsit szűkebb, mint a bp-i, de annyira nem vészes. Én a tömeget jobban utálom. A képen látható embermennyiség egy ekkora kocsiban teljesen elviselhető.
Kultúrált helynek tűnik amúgy a beszámoló alapján.

[ Szerkesztve ]

(#10) eszterencs válasza BiP (#9) üzenetére


eszterencs
(HÁZIGAZDA)

Szerintem nem szűkös, és a távol-keletiek egyrészt amúgy is kisebb termetűek (bár a tajvaniak amúgy pont nem, de majd erről úgyis írok), másrészt náluk az intim szféra is kisebb, hajlamosabbak egymás fejére ráállni (bár a tajvaniak szerintem pont nem). :D

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.