2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Warcaft: A kezdetek élménybeszámoló

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

/Az írás maga SPOILERMENTES, de a kommentben a SPOILER jelzővel nyugodtan írhatsz olyat, csupán jelezd a társaid felé/

Ezt az írást elég fáradtam közlöm, ugyanis most jövök a moziból és reggel pedig meló. Ugyanakkor muszáj időt szakítani erre, hogy mit is láttam az imént.

Nos, nem is tudom mennyi játékadaptációt láttam ( a perzsia hercegét igen), de ez a legkiemelkedőbb alkotás eddig és igen, ha úgy vesszük ez egy kiváló, új kezdet a játékok vászonra viteléhez. Kívülállóként (értsd: nem játszottam még a játékkal, csupán egy Warcaft: Legendák képregényem van, ha jól tudom) azt mondom nagyon jó mozi volt. Nem hiszem, hogy teljes mértékben értettem mindent, de azért a film érezhetően ügyelt arra, hogy az olyan buta nézők is, mint én, követni tudják az eseményeket.
De kezdjünk is bele. Milyen a látvány? Nyilván nem mondok meglepő tényt, de lehengerlő. Talán az idén a legszebb film eddig és lehet az is marad. A CGI nagyon király, az orkok elég élethűen néznek ki, a környezetet gyönyörűen ábrázolták. Magyarán, aki látvány moziként ugrik be meglesni, nem fog csalódni.
(persze volt, hogy szidták a trailer-ben lévő csecsemőt, hogy milyen ormótlanul nézett ki, én nem találtam benne hibát, sem az előzetesben, sem a film alatt)
A színészek nagyon jól alakítanak, nem mondom, hogy Oscar gyanúsak, de a játékukban van élet, így számomra élvezhető volt, nem volt idegen, nem éreztem azt, hogy a színészek nincsenek tisztában karakterük helyzetével.
A történet. Nos szerintem jó volt, igazából nem tudom mennyire volt kiszámítható a WOW-soknak. Mivel én nem játszottam a játékkal, ezért nekem jó csavar volt ott a végén (előzetes alapján nem erre számítottam). Az egész elég szépen van felépítve, de úgy érzem, hogy több is volt ebben a sztoriban, de lehet a játékidő miatt kényszerültek így írni a forgatókönyvírók. Félreértés ne essék, ettől a film még jó, csak kicsit olyan sietősnek éreztem. Volt, amikor egy-egy illetőről alig derült ki valami és ha történt a filmben valami drámai pl. ezzel a személlyel, nagyon semlegesnek hatott, mintha nem lett volna elég idő 1-1 karakter kibontására.
Poénok voltak a filmben, végül is nem voltak rosszak, működtek.
A 3D nem volt rossz, elég jól sikerült, egy kicsit megemelte a sima látvány által nyújtott élvezeteket, tehát ha van rá plusz felesleges pénzed, még azt mondom, hogy érdemes beruházni rá.
A zenék epicek voltak, élvezhetőek, nem gagyik.
A trailerben nem igazán lőttek el semmit, mégis, aki megnézte az elsőt, annak nem érdemes a 2.-t, a moziban sokkal jobban hatnak a jelenetek. Amúgy, van néhány jelenet, ami kimaradt a filmből!?
Őszintén, ennyi lenne első nekifutásra, az egészet át kell gondolnom, csak hát, néha-néha, egy-egy lehet unalmasabb pillanatban a szemeim áttekintettek a vászonról a mellettem lévő csajra, aki hát éppenséggel elég szellősen öltözött, felvett egy elég rövidgatyát és na... :U az volt a látvány igazán... ;] :B azok a lábak...:K :Y
Tehát én nagyon jól szórakoztam. :K 10/8 - itt a filmet értékeltem :DDD
Jöhet a folytatás :)

Nyugodtan lehet alul kommentben (ha lesz egyáltalán) spoilerkedni, csak tegyétek ki elé a SPOILER jelzőt.

Szerk: Holnap este fele lehet írok egy spoileres beszámolót is ugyanide :)

Hozzászólások

(#1) wertigo1984


wertigo1984
(PH! addikt)

Megmondom oszinten nem szeretem a strategiai jatekokat, de nagyon vartam a filmet. Ott akartam volna lenni az elso vetitesen (altalaban az elsok kozt vagyok) de be kellett jonnom melozni, igy masnap neztem meg (igy is fullon volt a moziterem, nem csodalom :K ).
Imadom a fantasyt, igy teljesen magaval ragadott a film, es varom a folytatast. Szep volt Blizzard :R , remelem egyszer a Starcraftbol is keszul egy ugyanilyen film.

(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."

(#2) Viktor77


Viktor77
(Jómunkásember)

Érdekes, hogy a legtöbben a WoW-val jönnek. Pedig a filmnek semmi köze a WoW-hoz (a világon kivül persze), a Warcraft 1 (némileg megváltoztatott) történéseit mutatja be, míg a WoW a Warcraft 3 után játszódik/kezdődik (a vanilla).

Some people move on, but not us ... not us

(#3) Timyyy


Timyyy
(őstag)

Köszi az írást, örülök hogy élvezhető a film olyannak is aki a játékkal nem játszott - mint én sem. A héten tuti megnézem! :))

Gearbest & Banggood kuponok google táblázatban (nem kell hozzá se facebook, se engedély): https://goo.gl/951EVn | BMW R1100R & Suzuki SV 650 <3

(#4) elektrotank válasza Timyyy (#3) üzenetére


elektrotank
(tag)

Igazából nem egy nagy film, de valami nagy sülhet ki belőle, ezért talán érdemes lesz a részese lenni. :)

Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.