2021. október 21., csütörtök

Gyorskeresés

Alap háttér cseréje a MokeeOS romban

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A legtöbb rommal ellentétben a MokeeOS-ban lehetőségünk van az alap háttér tetszőleges képre való lecserélésére. Ez az a háttér, ami az alap programok (settings, üzenetek, zenelejátszó, hívás közbeni képernyő) háttere, ez az alap androidban teljesen fekete, más főzött romokban esetleg más színű (alap miui-ban fehér), de a lényeg, hogy a MokeeOS-ban ennek a megváltoztatását fejlesztői eszközök és fejlesztői tudás nélkül mi is el tudjuk végezni.

A lényeg a következő: a rom system/framework mappájában levő framework-res.apk-ban, a res/drawable-hdpi mappában kell lecserélni egy screen_background.png képfájlt egy másik, általunk kívánt képfájlra.

background.zip letöltése

Amire szükség lesz azzal a módszerrel, ahogyan én csinálom:
Total Commander
Winrar (valószínűleg csupán totalcommanderrel is meg lehet csinálni, de nekem így kényelmes)

Ha Winrart használunk, akkor a winrarban is be kell állítani a tömörítés mértékét "store" értékre (itt nem számmal van jelölve)
Nálam a totalcommander a zip fájlokat nyitja meg, a winrarhoz viszont az apk fájlokat társítottam, így azokat a winrar nyitja.

Készítsük elő a háttérnek való képfájlt... erre tökéletes pl. az IrfanView képnézegető-szerkesztő, de bármi más, amivel méretezni és png formátumba menteni lehet egy képet. A képnek 480x854 pixel méretűnek és png formátumúnak kell lennie. Ha kész van, nevezzük át screen_background.png-re.

A mellékelt background.zip-et nyissuk meg a TC egyik ablakában (ez tulajdonképpen egy update zip) és menjünk a system/framework mappába (jelenleg üres)

Totalcommander másik ablakában nyissuk meg azt a rom zip fájlt, ami épp a telefonon is fut és keressük meg a system/framework mappában a framework-res.apk-t. Másoljuk át az üres framework mappába. Itt nyissuk meg dupla kattintással.

Ha a winrarhoz van társítva az apk fájl, akkor dupla kattintásra a TC megkérdi, hogy mit csináljon, válasszuk a Kicsomagol és futtat lehetőséget és ekkor egy winrar ablakban megnyílik a framework-res. A res/drawable-hdpi mappában lesz a képfájl, ha megvan akkor kattintással jelöljük ki, majd delete.

Keressük meg az előre elkészített saját screen_background.png fájlt és csak egyszerűen húzzuk bele a winrar ablakba, bele fog másolódni. Ezután csukjuk be a winrart. Ekkor a totalcommander ismét dob egy ablakot, amiben az van, hogy megváltozott a framework-res, újracsomagolja-e. Persze, okézzuk le.

Csukjuk be a background.zip-et a totalcommanderben és mehet a telefonra az sd kártyára. Ugyanúgy recoveryből flasheljük, mint egy update zipet. Újraindítás után a settingsben és a többi helyen már az új háttér fogad.

Jómagam elkészítettem vagy 5 féle background zipet és mivel simán át lehet nevezni őket, így meg lehet különböztetni őket az sd kártyán, melyik milyen hátteret tartalmaz. Ha megunom az adott hátteret, akkor egy flasheléssel máris új hátteret tudok csinálni.
Mivel a romban a karakterek fehérek (vagy közel fehérek) célszerű nem világos hátteret választani, mert összemosódik a betű a háttérrel, de ez már szubjektív kérdés.

Egy kis ízelítő:Hozzászólások

(#1) poller


poller
tag

Szia!

A flashelés alatt azt érted, hogy instal zip from sdcard a recoveryben?

byebye droid! Hello winphone! (Nokia Lumia 625)

(#2) poller válasza poller (#1) üzenetére


poller
tag

Ja nem..megvan :)

byebye droid! Hello winphone! (Nokia Lumia 625)

(#3) крокодил


крокодил
tag

Nagyon klassz lett a leírás. A boot képernyőt is ki lehet cserélni ezzel a módszerrel? Gondolom az nem ennyire egyszerű, bár logikailag hasonló lehet. Az lenne a hab a tortán... :C

(#4) domerator válasza крокодил (#3) üzenetére


domerator
veterán

Uppsz... azt elfelejtettem, hogy ide hozzá is lehet szólni.... arra meg válaszolni is kell.

Igen a bootanimációt is ki lehet cserélni és az egyszerűbb ennél.

Reggae ‘till I die ... iPhone 12 mini, iPhone 4S 8GB iOS 6.1.3 (!!!), MacBook Air 2017, Homepod (sztereó)

(#5) крокодил válasza domerator (#4) üzenetére


крокодил
tag

Jobb később mint soha. :Y
Megvan. :DD

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.