2024. július 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • A Mobilaréna hírei

  A Mobilaréna hírei az elmúlt bő másfél évben – amióta rendszeres (közel mindennapi) látogatója vagyok a nevezett oldalnak – a legváltozatosabb telefonokról, technológiákról, a mobil világ napi történéseiről adtak számot. Ezzel nincs is baj, ám azzal annál inkább, amilyen köntösben ezek a hírek megjelennek. Hadd érzékeltessem felsorolásszerűen hogy mire is gondolok:

  - Ha egy mobilkészülékről (legtöbbször telefon ugyebár) szól a hír, akkor vagy a hardvere, vagy a szoftvere nyugszik méghozzá valamilyen alapokon... legtöbbször egymásén: a hardver szoftveres alapokon illetve vica versa... más variációt a cikkek ennek kifejezésére nem ismernek. (pedig biztosan van)

  - A mobilkészülékeket előállító cégeket mintha tilos lenne egynél-kettőnél többször a nevén nevezni egy hírben... ehelyett a legkisebb-középső-legnagyobb dél-koreai, tajvani, finn, satöbbi gyártó titulust kapják meg szegény cégek... pedig egyáltalán nem pongyola fogalmazás, ha pl. a Nokia cégnév 4-5 alkalommal is leíródik egy cikkben.

  - Ha már szóba került a kapják szó... minden egyes telefon, tablet és egyéb szerkezet a róla szóló cikkben különféle alkotórészeket kapott... mindezt egy nyelvtanilag ugyan legtöbbször helyes, ám az unalomig ismételt, irgalmatlan hosszú felsorolás formájában. Ennél sokszor jobb lenne néha egy felüdítő, akár listaszerű ismertetés is.

  Folytatás...

  domerator 12 éve 12

 • domiui DSJ 1.11.25 reloaded

  domiui DSJ 1.11.25 reloaded

  Aki gyors animációkra vágyik, az a rom telepítés után a Spare Parts-ban (Finomhangolás) az ablak és egyéb animációkat állítsa át gyorsra.

  Figyelem! A rom telepítés után nem fog működni a videofelvétel (még külső kamera appal sem), ezért a következő zipet recoveryből flasheld fel és minden rendbejön:

  videojavítás.zip

  Főbb különbségek az első 11.25 light-hoz képest:

  Beats Audio márc. 14-i verzió benne
  Bravia engine benne (ez mondjuk nem akkora durranás)
  Quickpic 2.0.1
  Perfectkeyboard free 1.1.6
  Zeam Launcher 3.1.1.0

  Régi gyors zöld market van benne (2.3.6) és nem frissít!

  Főleg build prop bejegyzések vannak a gyorsítás érdekében, szerintem egész jól sikerült.

  CPU beállítva smartass 400-700-1000 értékekre (nem kellett az 1200!!!)

  Mobilnet tweak is bele lett téve a build propba, ma EDGE hálón marhagyors volt az operamininext... de ez majd nálatok dől el.

  domerator 12 éve 0

 • MokeeOS 120311

  domokee120311

  MokeeOS 120311

  Ugyanúgy késik benne a tárcsázó, ha viszonylag sok névjegy van a telefonban (nekem több száz), tehát ezt nem sikerült javítaniuk. Smartass továbbra sincs a cpu governorok között, marad a jó öreg interactive (végülis nem is működik rosszul).
  A grafikus felületet picit átalakították, a hívóképernyőt nagyon...
  Gallery 3D szintén fagyos, Quickpic ment bele helyette.

  Az eddigiektől eltérően ebben a romban benne hagytam:
  Live wallpaper
  Compass calibrate
  Motorola Phone Portal
  Theme chooser (mondjuk ezt amúgy is csak a sajátból szedtem ki az előzőnél)
  Voice search
  VPN services

  Amiket kiszedtem:

  Adw launcher
  dsp manager (akinek esetleg mégis kell, recoveryből visszateheti innen)
  email
  gallery 3d
  google backup transport
  google feedback
  google partner setup
  google pinyinime
  google quick search box
  latin
  maps
  market updater
  mokee helper
  mokee system ota
  motosmarthandwriting
  pacman
  pinyin
  stk
  street
  strokeime
  switcher
  talk2
  term
  vending

  Beleraktam:

  Folytatás...

  domerator 12 éve 0

 • Alap háttér cseréje a MokeeOS romban

  A legtöbb rommal ellentétben a MokeeOS-ban lehetőségünk van az alap háttér tetszőleges képre való lecserélésére. Ez az a háttér, ami az alap programok (settings, üzenetek, zenelejátszó, hívás közbeni képernyő) háttere, ez az alap androidban teljesen fekete, más főzött romokban esetleg más színű (alap miui-ban fehér), de a lényeg, hogy a MokeeOS-ban ennek a megváltoztatását fejlesztői eszközök és fejlesztői tudás nélkül mi is el tudjuk végezni.

  A lényeg a következő: a rom system/framework mappájában levő framework-res.apk-ban, a res/drawable-hdpi mappában kell lecserélni egy screen_background.png képfájlt egy másik, általunk kívánt képfájlra.

  background.zip letöltése

  Amire szükség lesz azzal a módszerrel, ahogyan én csinálom:
  Total Commander
  Winrar (valószínűleg csupán totalcommanderrel is meg lehet csinálni, de nekem így kényelmes)

  Ha Winrart használunk, akkor a winrarban is be kell állítani a tömörítés mértékét "store" értékre (itt nem számmal van jelölve)
  Nálam a totalcommander a zip fájlokat nyitja meg, a winrarhoz viszont az apk fájlokat társítottam, így azokat a winrar nyitja.

  Folytatás...

  domerator 12 éve 5

 • Update zip készítése

  Mindenekelőtt nagy köszönet szezso15 fórumtársnak, aki megcsinálta az alap update zipet, mivel én nem tudtam volna, mert nem vagyok szakember.

  update zip letöltés

  Amire szükség lesz: Total Commander
  A Total Commanderben a zip tömörítés mértékét 0-ra kell állítani.

  A total commanderben - mivel kétablakos - az egyik ablakban nyissuk meg az alap (üres) update zipet, benne a system mappát, azon belül pedig az app mappát. A másik ablakban keressük meg a kívánt apk fájlt, amit be akarunk tenni a romba. Ha másik romból akarunk áttenni valamilyen apk-t (csak példaképp: ha a miui számológépe jobban tetszik, mint a droidé), akkor a másik ablakban nyissuk meg a romot, abban keressük meg a system/app mappát és a kívánt apk fájlt kijelölve egyszerűen F5-tel másoljuk át.
  Ezután csukjuk vissza az update zipet és mehet a telefonra (sd-re).
  Az update zip tetszőlegesen átnevezhető, mivel a recoveryben van olyan menüpont, hogy Install zip from sd card, vagyis engedi tallózni a kártya tartalmát. Ennélfogva az sem szükséges, hogy a kártya gyökerében legyen az update zip, én pééldául sokszor BT-n küldök át a telefonra egy-egy fájlt és az ugye ilyenkor a Bluetooth mappába kerül, de azt ugyanúgy meg tudom keresni a recoveryben.

  Folytatás...

  domerator 12 éve 1

 • MokeeOS120225defymod_HUN

  A Mokee rom nagyrészt magyarított változata. A magyar részek a cm7 kang romból lettek átemelve, a többi maradt angol, de így is jól használható.

  Telepítés:

  1.
  Ha már mokee romot használsz, akkor recoveryben csinálj egy backupot, majd factory reset után tedd fel a magyarított romot, ez a legtisztább... ha felment, akkor recoveryben a data partíciót állítsd vissza és minden előző adatod meglesz.

  FONTOS!
  HA AZ EREDETI ROMBAN NEM A ZEAM LAUNCHERT HASZNÁLOD, AKKOR A BACKUPOT MINDENKÉPPEN ÚGY CSINÁLD, HOGY ELŐTTE A ZEAM LAUNCHER LEGYEN KIVÁLASZTVA, MINT ALAPÉRTELMEZETT LAUNCHER!

  2.
  Ha ez az első mokee rom, akkor mindenképpen factory reset utáni telepítést ajánlok... felmegy csak wipeok után is, de én a tiszta telepítés mellett voksolok... döntsd el.

  MokeeOS120225defymod_HUN

  domerator 12 éve 1

 • Apk Translation Wizard

  Apk fájlok fordításához (magyarításához) való, kipróbáltam, látszólag hibátlanul működik.

  Apk Translation Wizard

  domerator 12 éve 0

 • MokeeOS120225mod-defy

  A mokee 12.02.25-ös verziója szokás szerint erősen kitakarítva.
  Zeam Launcher, Quickpic 2.0, Moto Connected Music benne.

  A bootanimáció miuis de csak azért, mert tetszik a grafikája :DDD

  mokeeos120225defymod

  Live wallpaper update, recoveryből flashelhető (ha utána bootloop lenne, akkor mindkét volume és a power gomb egyidejű megnyomásával reboot, majd rögtön recoverybe lépj be és wipe cache, wipe dalvik cache után jó lesz.)

  mokee live wallpaper

  domerator 12 éve 0

 • mokeeos-120217SzyWHMOD

  mokeeos-120217SzyWHMOD

  Alternatív letöltő link:

  mokeeos-120217SzyWHMOD

  Update:

  A froyoban megismert Connected Music Player recoveryből flashelhető változata a mokee rom számára:

  Connected Music Player

  domerator 12 éve 1

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.