2022. október 5., szerda

Gyorskeresés

Életem legfontosabb döntésének kapujában....

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Biztos mindenkinek az életében vannak nagy mérföldkövek, amikor olyan döntést hoz, ami kihatással van a jövőjére. Nekem az elmúlt 21 évem alatt akadtak nehéz döntések, de egyik sem olyan fajsúlyú, ami előtt állok. Ugyanis az a helyzet, hogy jelenleg ott tartok, hogy ugyan már van bejelentett munkám, kis túlzással még talán önfenntartó is lehetnék, de sajnos ezzel nagyon messzire nem jutnék, és nem látom az alagút végét. Érettségi óta két más fajta képzésre is beiratkoztam, mindkettőnek az lett a vége, hogy idő előtt abbahagytam. (hogy miért, az megérne egy külön posztot, de most nem ez a lényeg). A későbbiekben mindenképp szeretnék elvégezni egy főiskolai kurzust, az informatika valamelyik szegletében, de hogy pontosan melyikben, azt még talán magam sem tudom, de jelenleg nem vagyok abban a helyzetben, hogy erről gondolkodjak. Mert ugye egy ilyet meg is kell finanszírozni (állami támogatásos kurzusra jelenleg esélyem nincs), amire jelenleg nincs keret. Viszont van más lehetőség.

A helyzet ugyanis az, hogy lehetőséget kaptam, hogy kiköltözzek külföldre, pontosabban Londonba. Végleg. Merthogy a testvérem, és kicsiny családja már fél éve kint élnek, és körülbelül 2-3 hónap múlva jutnak el oda, hogy gond, és minden féle teher nélkül kiköltözzek hozzájuk, és addig lakhatok ott, amíg olyan nem lesz a helyzetem, hogy külön lakásba ne költözzek. És azt gondolom, ezt a lehetőséget semmiképen nem szabad elszalasztani. Ami azzal jár, hogy mindent itt kell hagynom, amit az elmúlt 10 évemben felépítettem, mióta Pesten lakom. Az itt lakó családtagok, a barátaim, a kapcsolataim, minden. De úgy érzem, jelen helyzetemben nincs kiút itthon Magyarországon. Komoly végzettség hiányában a kutyának nem kellek komoly, valamire való munkahelyen, erre rá kellett jönnöm az utóbbi 2 évben, mióta munkára dobtam a fejem. És azt gondolom, egy ilyen lehetőség, nem minden nap adódik az ember számára. És már egy ideje ezen jár a fejem, de, úgy igazán még nem fogtam fel, mire is vállalkozom a közeljövőben. Félelmetes, de egyúttal izgalmakkal, és pozitívummal teli ez a kép. Várom már :)

Hozzászólások

(#1) callmeakos


callmeakos
veterán

Szezámtárulj :)

All→M8

(#2) II.Démonlord válasza callmeakos (#1) üzenetére


II.Démonlord
tag

"Komoly végzettség hiányában a kutyának nem kellek komoly, valamire való munkahelyen"

Így külföldön se sok esélyed lesz egy normális állásra. Egyébként egy próbát biztos megér kimenni, de arra is ügyelni kell, hogy mi van akkor ha ott se tudsz előbbre jutni ...

(#3) upsyka válasza callmeakos (#1) üzenetére


upsyka
aktív tag

Akinek lehetősége van tiplizzen erről a szemétdombról! 25 éve halllgatjuk, hogy jobb lesz... Tök mindegy ki van hatalmon, mert csak bábok a nyugat gyarmatán.
Minden lelkifurdalás nélkül mennj ki, mert a saját megélhetésed, jövődön és életeden (ha van, családodon) kívűl más nem számít!!!

Nem vagyok én kertész,hogy gyökerekkel foglalkozzak...

(#4) Ed3r_X_


Ed3r_X_
nagyúr

Egy próbát megérne, de azért itthon se vágnék el minden szálat.

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#5) Dany007


Dany007
veterán

Viszlát!
Nem szabad kihagyni! Véletlenül sem! Miután belejössz az angolba akár ott kint is szerethetsz valami plusz szakmát stb...
Akinek lehetősége van az húzzon innen a ge...be minél előbb.
Ha mást nem is, de a jobb élet lehetőségét biztosan megkapod. Aztán már csak rajtad áll hogy mit kezdesz vele.
Itthon meg millió egy dolog van, amin akkor se tudsz változtatni ha két diplomás sok százezret kereső ember leszel...

(#6) petipetya


petipetya
nagyúr

Arra reagálnék, hogy itt kell hagynod mindent. Ez igaz, ám a mai technikai háttér azért ezt kevésbé fájdalmassá tudja tenni: voip, videóbeszélgetés, fotók, email, és a Facebookra ott is fel tudsz menni.

"nincs rá lezsóidő"

(#7) Kiki18 válasza callmeakos (#1) üzenetére


Kiki18
őstag

Őszintén szólva,én már 3(azaz 3) családról is hallottam ,akik úgy döntöttek,hogy külföld,és hogy az hú de szuper jó lesz.(A 3 család soha nem hallott egymásról). A célpontok Anglia ,Luxemburg és Németország voltak. Mindegyik nagy búcsúpartival,lezsírozott melóhellyel,külföldi kapcsolatokkal indultak el.
A legrövidebb a németországi volt,3 hét után comagoltak haza,mert jött a "ja bocsi,már mégsem lesz az a meló,mert ezért-azért".
Luxemburgiak húzták a legtovább,3 év volt a kintlétük,mindkét szülő már a sokadik melóhelyen voltak,felélték az összes tartalékaikat,adósságba estek,és csak utána adták fel és jöttek vissza,haza. Azóta az apuka se kapta vissza itthoni állását,jelenleg fusimelózik,ami rosszabb mint a lutri.Egyedüli hasznot a két gyerek látta,mert megtanultak franciául,igaz egy évvel elcsúsztak az érettségiükkel.

Én nem elijeszteni akarlak.Csak óvva intelek,hogy gondold meg.

Apám 2 évet dolgozott németben,mint vendégmunkás. Havonta ingáztak(stuttgart és környéke). Több volt a pénz,de a költség is. Ott nem 20 forint azsömle meg a kifli...se a kenyér,se a hús(legyen az bármilyen).
És arra is készülj fel,hogy magyar vagy.A magyart sehol se szeretik,megeshet hogy elzavarnak a boltokból,butikokból.

(#8) callmeakos válasza II.Démonlord (#2) üzenetére


callmeakos
veterán

Nos, történetesen már tudok mondani valamit ez ügyben.
Nem tudom más országokban/városokban ez hogy megy, jelen esetben Londonról tudok csak nyilatkozni. Az a helyzet, hogy mint mondtam a testvérem fél éve él kint, és jelenleg ott tart, hogy 2 gyerek mellett munkát kell visszamondania, mert nincs elég ideje mindenre, és egy mukkot nem beszél angolul. A tapasztalat az, hogy ha egy kicsit is beszéled a nyelvet, és akarsz dolgozni (ergo nem azért mész ki hogy lesz valami hozzáállásod van, hanem mész a munka után) elég gyorsan keríthetsz magadnak olyan munkát, amivel egy szobát már ki tudsz bérelni ott, úgy, hogy közben minden mást megoldasz kényelmesen (étkezés, közlekedés, ez az). Csak annyit, hogy az ottani minimálbér 900 font. Tessék számolni. Igaz, hogy az élet ott drágább, de nem annyival, hogy egy minimálbér mellett egyedül, egy szobában ne a létminimumért kelljen gülizned napi 8 órát.

(#4) Ed3r_X_
Persze, nem is kell úgy kezelned a dolgot hogy ha kimész, megszűnsz létezni mindenkinek. Csak le kell mondani arról, hogy pl. Szombat délután felhívod a barátaidat hogy este jöjjön össze egy kis iszogatásra. A legfontosabb szerintem ilyenkor az, hogy a kapcsolatokat fenn kell tartani, nem szabad elvágni magadat.

(#3) upsyka és (#5) Dany007

Ott a pont!

(#7) Kiki18
Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy jelen esetben nem úgy mész ki, hogy egyedül vagy, és magadra vagy utalva egy idegen országban. Jó az, ha valaki olyan támogat az első pár hónapban, akik már egy ideje ott laknak (testvérem párja immáron 2 éve, annak testvére 13 éve él kint ott). Jó dolog, hogy egy biztos menedékben vészeled át az első nehéz pár hetet. Aztán ahogy előttem mondták, a többi rajtad múlik.
Az, meg hogy a magyarokat sehol sem szeretik egy példa: testvérem nem egyszer szembesült azzal, hogy az utcán magyarul beszélget, és erre reagál pár utcán sétáló, mert az is magyar. És elmondása szerint ott nem szembesültek ilyen megkülönböztetéssel.

[ Szerkesztve ]

All→M8

(#9) RexMaximus


RexMaximus
aktív tag

Mit szeretnel? Mik a celjaid? Ha ezek rendben vannak neki lehett allni a megvalositasnak. Egyben meg lesz a valasz a kerdesre :)

(#10) Dany007 válasza Kiki18 (#7) üzenetére


Dany007
veterán

Persze, ez is benne van a pakliban.
No de azért érdemes lenne tudni a részleteket is ám.

Mert nekem is ígérgettek már fűt-fát de elsőre letudtam szűrni, hogy sok a buktatója... Nagyon sok összetevőn függ a dolog, és ésszel kell csinálni úgy ki lehet szűrni az ilyeneket.

Mindentől függetlenül a statisztika azt mutatja, hogy még mindig több embernek jön be a külföld, mint akinek nem. Nyilván nulla nyelvtudással, mindenféle szakmai képzettség, pénz és előzetes részletes tájékozódás nélkül nincs is értelme kimenni. Pedig sok ilyen is van.

Van pár akiknek nem sikerül, de a többségnek, akik ésszel kezdenek neki, azoknak igen.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.