Hirdetés

2022. szeptember 30., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) callmeakos


callmeakos
veterán

Szezámtárulj :)

All→M8

(#2) II.Démonlord válasza callmeakos (#1) üzenetére


II.Démonlord
tag

"Komoly végzettség hiányában a kutyának nem kellek komoly, valamire való munkahelyen"

Így külföldön se sok esélyed lesz egy normális állásra. Egyébként egy próbát biztos megér kimenni, de arra is ügyelni kell, hogy mi van akkor ha ott se tudsz előbbre jutni ...

(#3) upsyka válasza callmeakos (#1) üzenetére


upsyka
aktív tag

Akinek lehetősége van tiplizzen erről a szemétdombról! 25 éve halllgatjuk, hogy jobb lesz... Tök mindegy ki van hatalmon, mert csak bábok a nyugat gyarmatán.
Minden lelkifurdalás nélkül mennj ki, mert a saját megélhetésed, jövődön és életeden (ha van, családodon) kívűl más nem számít!!!

Nem vagyok én kertész,hogy gyökerekkel foglalkozzak...

(#4) Ed3r_X_


Ed3r_X_
nagyúr

Egy próbát megérne, de azért itthon se vágnék el minden szálat.

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#5) Dany007


Dany007
veterán

Viszlát!
Nem szabad kihagyni! Véletlenül sem! Miután belejössz az angolba akár ott kint is szerethetsz valami plusz szakmát stb...
Akinek lehetősége van az húzzon innen a ge...be minél előbb.
Ha mást nem is, de a jobb élet lehetőségét biztosan megkapod. Aztán már csak rajtad áll hogy mit kezdesz vele.
Itthon meg millió egy dolog van, amin akkor se tudsz változtatni ha két diplomás sok százezret kereső ember leszel...

(#6) petipetya


petipetya
nagyúr

Arra reagálnék, hogy itt kell hagynod mindent. Ez igaz, ám a mai technikai háttér azért ezt kevésbé fájdalmassá tudja tenni: voip, videóbeszélgetés, fotók, email, és a Facebookra ott is fel tudsz menni.

"nincs rá lezsóidő"

(#7) Kiki18 válasza callmeakos (#1) üzenetére


Kiki18
őstag

Őszintén szólva,én már 3(azaz 3) családról is hallottam ,akik úgy döntöttek,hogy külföld,és hogy az hú de szuper jó lesz.(A 3 család soha nem hallott egymásról). A célpontok Anglia ,Luxemburg és Németország voltak. Mindegyik nagy búcsúpartival,lezsírozott melóhellyel,külföldi kapcsolatokkal indultak el.
A legrövidebb a németországi volt,3 hét után comagoltak haza,mert jött a "ja bocsi,már mégsem lesz az a meló,mert ezért-azért".
Luxemburgiak húzták a legtovább,3 év volt a kintlétük,mindkét szülő már a sokadik melóhelyen voltak,felélték az összes tartalékaikat,adósságba estek,és csak utána adták fel és jöttek vissza,haza. Azóta az apuka se kapta vissza itthoni állását,jelenleg fusimelózik,ami rosszabb mint a lutri.Egyedüli hasznot a két gyerek látta,mert megtanultak franciául,igaz egy évvel elcsúsztak az érettségiükkel.

Én nem elijeszteni akarlak.Csak óvva intelek,hogy gondold meg.

Apám 2 évet dolgozott németben,mint vendégmunkás. Havonta ingáztak(stuttgart és környéke). Több volt a pénz,de a költség is. Ott nem 20 forint azsömle meg a kifli...se a kenyér,se a hús(legyen az bármilyen).
És arra is készülj fel,hogy magyar vagy.A magyart sehol se szeretik,megeshet hogy elzavarnak a boltokból,butikokból.

(#8) callmeakos válasza II.Démonlord (#2) üzenetére


callmeakos
veterán

Nos, történetesen már tudok mondani valamit ez ügyben.
Nem tudom más országokban/városokban ez hogy megy, jelen esetben Londonról tudok csak nyilatkozni. Az a helyzet, hogy mint mondtam a testvérem fél éve él kint, és jelenleg ott tart, hogy 2 gyerek mellett munkát kell visszamondania, mert nincs elég ideje mindenre, és egy mukkot nem beszél angolul. A tapasztalat az, hogy ha egy kicsit is beszéled a nyelvet, és akarsz dolgozni (ergo nem azért mész ki hogy lesz valami hozzáállásod van, hanem mész a munka után) elég gyorsan keríthetsz magadnak olyan munkát, amivel egy szobát már ki tudsz bérelni ott, úgy, hogy közben minden mást megoldasz kényelmesen (étkezés, közlekedés, ez az). Csak annyit, hogy az ottani minimálbér 900 font. Tessék számolni. Igaz, hogy az élet ott drágább, de nem annyival, hogy egy minimálbér mellett egyedül, egy szobában ne a létminimumért kelljen gülizned napi 8 órát.

(#4) Ed3r_X_
Persze, nem is kell úgy kezelned a dolgot hogy ha kimész, megszűnsz létezni mindenkinek. Csak le kell mondani arról, hogy pl. Szombat délután felhívod a barátaidat hogy este jöjjön össze egy kis iszogatásra. A legfontosabb szerintem ilyenkor az, hogy a kapcsolatokat fenn kell tartani, nem szabad elvágni magadat.

(#3) upsyka és (#5) Dany007

Ott a pont!

(#7) Kiki18
Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy jelen esetben nem úgy mész ki, hogy egyedül vagy, és magadra vagy utalva egy idegen országban. Jó az, ha valaki olyan támogat az első pár hónapban, akik már egy ideje ott laknak (testvérem párja immáron 2 éve, annak testvére 13 éve él kint ott). Jó dolog, hogy egy biztos menedékben vészeled át az első nehéz pár hetet. Aztán ahogy előttem mondták, a többi rajtad múlik.
Az, meg hogy a magyarokat sehol sem szeretik egy példa: testvérem nem egyszer szembesült azzal, hogy az utcán magyarul beszélget, és erre reagál pár utcán sétáló, mert az is magyar. És elmondása szerint ott nem szembesültek ilyen megkülönböztetéssel.

[ Szerkesztve ]

All→M8

(#9) RexMaximus


RexMaximus
aktív tag

Mit szeretnel? Mik a celjaid? Ha ezek rendben vannak neki lehett allni a megvalositasnak. Egyben meg lesz a valasz a kerdesre :)

(#10) Dany007 válasza Kiki18 (#7) üzenetére


Dany007
veterán

Persze, ez is benne van a pakliban.
No de azért érdemes lenne tudni a részleteket is ám.

Mert nekem is ígérgettek már fűt-fát de elsőre letudtam szűrni, hogy sok a buktatója... Nagyon sok összetevőn függ a dolog, és ésszel kell csinálni úgy ki lehet szűrni az ilyeneket.

Mindentől függetlenül a statisztika azt mutatja, hogy még mindig több embernek jön be a külföld, mint akinek nem. Nyilván nulla nyelvtudással, mindenféle szakmai képzettség, pénz és előzetes részletes tájékozódás nélkül nincs is értelme kimenni. Pedig sok ilyen is van.

Van pár akiknek nem sikerül, de a többségnek, akik ésszel kezdenek neki, azoknak igen.

(#11) dabadab válasza Dany007 (#10) üzenetére


dabadab
titán

"Mindentől függetlenül a statisztika azt mutatja, hogy még mindig több embernek jön be a külföld, mint akinek nem."

Hol lehet megnezni ezt a statisztikat? :)

DRM is theft

(#12) callmeakos válasza RexMaximus (#9) üzenetére


callmeakos
veterán

Attól függ melyiket nézzük. A közeli célokat, vagy a távoliakat.
Amíg a közeliek közül nem teljesítek valamennyit, a távoliakat csak álomhajkurászás lenne felállítani most. A közeliek meg triviálisak, de egyértelműek. :)

All→M8

(#13) upsyka válasza callmeakos (#8) üzenetére


upsyka
aktív tag

Sztem aki egyszer kijutott és nem talál munkát és vissza kényszerűl jönni, az valójában nem is akarta itthagyni az oszágot. Kb. olyan, mint a dohányzás, ha le akar valaki szokni, akkor le tud szokni vagy így vagy úgy, segítséggel vagy nélküle... Kűzdj, hogy ne kelljen ide vissza jönnöd, emlékezz milyen volt itthon élni és ez adjon erőt a kűzdésre a kinmaradásért!!!
Max látogatóba gyere haza, meg kirándulni, mert igaz, hogy szemétdomb ez az ország, viszont rengeteg szép hely van amit érdemes látni :)

Nem vagyok én kertész,hogy gyökerekkel foglalkozzak...

(#14) Dany007 válasza dabadab (#11) üzenetére


Dany007
veterán

Valószínűleg a ksh-n. ;]
De a második legnépesebb magyar város London-i cím elég sokat elárul.

(#15) aero.


aero.
veterán

én megtettem, egyedul.
nem volt konnyu, az első hetekben sírni tudtam volna, de immáron 2 hónap utan mar látszódik a fény az alagút vegen.

20 eves vagyok

akarmivel talalkozok itt, mindig eszembejut a semmirekellő országunk, lehet ezert a köveket ram dobni de ezt gondolom.

London a legdrágább itt, de ezt csak a kezdo magyar tokeddel fogod érezni, utana ugy tojsz ra minimallal is, ahogy akarsz, rajtad all mennyit raksz felre.

[ Szerkesztve ]

(#16) mickemoto


mickemoto
senior tag

Jelenleg nem is látható az alagút vége, a sötétség viszont egyre nagyobb.

Az információ korában a tudatlanság az választás kérdése. A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#17) Kiki18 válasza callmeakos (#8) üzenetére


Kiki18
őstag

Neked válaszolva...
Én a negatívumokat mondom el,semmi több. Sokan ezekkel nem számolnak ,nem kérdeznek,csak 1-2 sikertörténeten felbuzdulva "ők is szerencsét próbálnak". Nekem nincs egy olyan ismerősöm se,aki kiment olna,összejött olna neki,és a mai napig kint is van.Pedig elég embert ismerek...

A saját egyedi helyzeti előnyeiddel te vagy tisztába,de legalább ennyire a negatívumaiddal is légy tisztába.Ami itthon nem működik,az külföldön annyira se fog.És kérlek ,számold újra. Mert ott bizony az a pénz is édes kevés ahoz a megélhetéshez,amire te számítaz.

Saját véleményemet megformálva,és más vitafonalat elindítva:
Én nem értem azt,hogy miért jó,hogy otthagyom a hazámat. Se bú se bá,csak "takarodjak innen" (hogy más kifejezésével éljek),mert ez egy sz*rdomb.

Gyerekek,ez így nem működik.Ha valami rossz,azon javítani vagy segíteni kell,nem otthagyni. És sokan abba se gondolnak bele,hogy ahova megy,ott ugyanezt gondolják,és vándorolnak máshova(ki merre lát,vagy merre húzza a szíve alapon....)

Ez szerintem nevetséges.Tenni kell és dolgozni kell,és fejlőni kell és akarni kell. És nem pedig fújolni,lesz*rni,kikerülni,ürügyezni,a másikra kenni, és akkor talán jobb lehetne. És jegyzem meg ezen aponton,hogy külföldön is ugyanúgy megy a kizsákmányolás,a másikra kenés,a kihasználás,a hajtás,stb. Nem annyival másabb,mint azt itthon sokan hangoztatják.Kivételek persze vannak(Dubai,Monaco,Svájci városok,+1-2 hely)

Korodbeli vagyok,sztem pár hónap eltérés van köztünk,és csak a saját szemléletemet akarom mutatni.Kérlek(és kérek mást is) ,a személyeskedést kerüljük,nem akarok balhét. Ha valakit megbántottam,elnézést,de ezt álltalánosan értem,nem egy bizonyos személyre

(#18) aero. válasza Kiki18 (#17) üzenetére


aero.
veterán

teljesen felesleges volt ezt a kozhelyet leirnod, mert semmi értelme

(#19) Kiki18 válasza aero. (#18) üzenetére


Kiki18
őstag

Lehet véleményt kifejteni,mert ebből én sem fogok tanulni. :R

(#20) upsyka válasza Kiki18 (#17) üzenetére


upsyka
aktív tag

``Gyerekek,ez így nem működik.Ha valami rossz,azon javítani vagy segíteni kell,nem otthagyni. És sokan abba se gondolnak bele,hogy ahova megy,ott ugyanezt gondolják,és vándorolnak máshova(ki merre lát,vagy merre húzza a szíve alapon....)
Ez szerintem nevetséges.Tenni kell és dolgozni kell,és fejlőni kell és akarni kell. És nem pedig fújolni,lesz*rni,kikerülni,ürügyezni,a másikra kenni, és akkor talán jobb lehetne``

Te hol voltál az elmúlt 25 évben??? Csak nézz meg egy pár Hofi előadást vagy Szomszédok részt az M3-on...nevetséges, hogy 25-30 évvel ezelötti dolgok most is mennyire igazak. egészségügy,nyugdíjügy,oktatás és a politikát se felejtsük el....

De, hogy a blognál maradjunk, várjuk a késöbbi beszámolót a kintlétedről :)

[ Szerkesztve ]

Nem vagyok én kertész,hogy gyökerekkel foglalkozzak...

(#21) KGellért válasza Kiki18 (#17) üzenetére


KGellért
Műholdas

Szerintem is az a jobb hozzáállás, ha a rosszat megváltoztatni próbáljuk és nem otthagyni és elfelejteni minél hamarabb. Azt viszont belátom, hogy sok embernek nem igazán van választása, ha normálisan akar élni. Én erdélyiként nagyon átérzem a helyzetet, a valamirevaló munkaerő nagy része amint lehet itt hagyja az országot, még az erősebb nemzeti érzéssel megáldottak is. Szomorú, nagyon szomorú. Nekem most jön az érettségi, aztán az egyetem és be kell vallanom, hogy kissé félek. Fogok-e tudni rendes munkát szerezni? Engem is fel fog szippantani a nyugati csodavilág? Remélem nem...

@upsyka: A megoldás a nemzeti összefogás lenne. Ha az emberek elhatároznák, hogy helyben boldogulnak, jobbra fordulnának a dolgok. A nyugati országok annak köszönhetik a felemlkedésüket, legalábbis nagy részben, hogy Kelet-Európából a legjobb szakemberek állandóan elözönlik őket, olcsó és jó munkaerőt biztosítva. Persze a nemzeti összefogás (pl. ami a japánoknak már egyszer bevált) nem igazán megvalósítható és ha így haladunk soha nem is lesz. :)

[ Szerkesztve ]

(#22) RexMaximus válasza callmeakos (#12) üzenetére


RexMaximus
aktív tag

Eloszor a tavoliakat, utana jonnek a kozeliek mert azok a tavoliakat szolgaljak. A tervezes felulrol lefele tortenik, a megvalositas meg alulrol folfele. Mindezt leirni (!) (ugysem lesz vegleges, semmi sem allando, de a fo vonalak azert maradnak). Idonkent meg atnezni, kiegesziteni, elvenni, dolgozni rajta.

Egy olyan temat inditottal amire ugy erzem a lapcsalad olvasoi osszetetelet figyelembeveve, trivialis valasz fog erkezni (menjé' :) ).

Ez az alap amire a mindenapok epulnek.

Szubjektiv velemenyem amit a bejegyzesedben talalhato adatok alapjan gondolok:

Fiatal vagy, nincsenek komoly kotelezetsegeid amik itt tartananak. Csaladtag van kint ez plusz jo pont. Lehetoseg van ra, hogy mas vilagot "kiprobalj". Ha celjaidat szolgalja vagy nem ellentetes veluk akkor erdemes kiprobalni, mert kevesebb nem leszel tole, sot :).

(#23) Dany007 válasza Kiki18 (#17) üzenetére


Dany007
veterán

"Nekem nincs egy olyan ismerősöm se,aki kiment olna,összejött olna neki,és a mai napig kint is van.Pedig elég embert ismerek..."

Az a gond, hogy én meg pont fordítva. Ezért irreleváns az ilyen jellegű saját tapasztalat. Nálam is nálad is.
De a példa kedvéért az elmúlt 10 évből aki ismerősöm / rokonom kiment, közülük egyetlen egy jött vissza. De ő is azért, mert nyelvtudás meg minden előzetes ismeretek nélkül ment ki... így meg nem csoda.
Rajta kívül az összes többi ismerős (munkatársak, rokonok, régi iskolatársak, haverok) azóta is kint van és eszébe nem jutna visszajönni, max látogatóba!
Sőt, apám munkahelyéről ismerek egy nyugdíjas(!) asztalost aki pár éve ment ki Ausztriába és azóta is ott van. Persze ő vissza fog jönni, csak a nyugdíj miatt akar lehúzni ott még pár évet... de ez is elég durva szerintem.
Anno 2006-ban 5 srác mondott fel a cégünknél egyszerre. Kimentek Angliába, azóta se jöttek vissza. Az egyiket ismerem kicsit jobban, ő mondta 2-3 éve a válság idején, hogy ha munkanélküli is lesz ott Skóciában ő akkor se fog ide visszajönni!
Azóta másik 3 ember ment ki csak a mi cégünktől, meg 3 másik a rokonságból. Egyik se jött vissza.

Sőt, az egyik legjobb gyerekkori barátom is kiment, miután itthon semmit nem tudott kezdeni magával. Kb 8 osztályos végzettsége van. Egy külföldi gyárakat építő céghez ment ki. Majd egészen beletanult a szakmába (mert amúgy nem hülye csak lusta), kitanulta a nyelvet és egészen csoportvezetői szintig küzdötte magát. Ma már ott tart, hogy minden évben a Kanári szigeteken nyaral, itthon a Balaton déli partján építteti a saját házát, feleségének nem kell dolgoznia és így tovább... mindezt úgy hogy 8 általánosa van!
Persze ez kirívó példa és nem is azért írtam hogy ezt kell követni. Ez nagyon ritka. Kell egy jó szakma mindenképpen. Csak mondom, hogy én ilyet is ismerek és ha ő megtudta ezt csinálni a kb semmiből, a nulláról mindenféle anyagi vagy ismeretségi segítés nélkül, akkor más is megtudja csinálni.
És ez még csak a jéghegy csúcsa, mert az 50 év körüli nagybátyjám is kiment épületvillamossági végzettséggel Ausztriába, de mindkét unokatestvérem is kint van Németben és mezei pincérként jobban élnek, mint nálunk a cégnél a középvezetők(!) mondom jobban élnek(!) nem csak jobban keresnek!

Szóval lehet itt példát hozni bőségesen mindkét oldal érdekében. De egyik sem releváns statisztika. Egyvalami biztos, ami mindebből tisztán látszik, mégpedig az, hogy nem lehetetlen, nem kell hozzá isteni csoda! Ennyi.

(#24) Kiki18 válasza upsyka (#20) üzenetére


Kiki18
őstag

Én már demokráciába születtem bele. De láttam az összes Hofit,és átjött,tudom miről beszélsz. És sok olyan emberrel is beszéltem,aki a demokrácia előtti korban élt,és hogy az milyen jó volt...meg a Kádár korszak.Rendgetegen beszélnek erről a mai napig.De nem gondolnak bele abba,hogy hogy is működött az a világ.

Dany007: Szerintem azért megérne egy statisztikát.De évre lebontva,hogy mennyien mentek ki,és mennyinek sikerült is.
Régen ez biznisz volt,apám is járt Az összes szomszédos országban köjökkorában,plusz görög,német,anglia,röviddel 90 után. Akkor ez biznisz volt. Most meg Anglia fele török,magyr,bulgár,román,és millió más ember,akik mind ugyan ezen okokból mennek ki. Ugyanígy a németeknél(Ott sok a török). Hidd el,hogy az ország lakossága már megelégelte ezt az egészet...hogy miért,ki tudom fejteni,de csak ha érdekel bárkit is.

[ Szerkesztve ]

(#25) aero. válasza Kiki18 (#19) üzenetére


aero.
veterán

nem tudsz változtatni az otthoni helyzeten, senki nem tud, nem akar. Nem most kezdődött, alattam is megirtak, hogy bizony kétszámjegyű eve ez megy.

a masik hogy nem azert hagyja ott az ember a hazat, családját, mert csak. senki nem megy el önszántából.
tanulni meg egyetemre elmenni, 3-4 év rengeteg penz ... akinek tehetős szulei vannak annak lehet megeri, nekem nem érné. tobb egyetemet elkezdett emberrel vagyok kint, mind otthagyta mert szar volt es draga, igaz itt nem azt csinalja amit szeret de legalabb nem kell gondolkozni a boltban hogy kerüljön e sajt a felvágott melle... havi 80ert meg otthon turni a sargakat meg ahogy tonkretesznek mindent, kosz nem.

bocsanat hogy az elobb nem fejtettem ki, telom van csak, de vegul is osszehoztam

[ Szerkesztve ]

(#26) upsyka válasza Dany007 (#23) üzenetére


upsyka
aktív tag

És te még mindíg itt vagy és nem menntél ki ennyi rokon és ismerőssel a környezetedbe?
Csak kérdezem, mi tart itthon?

Nem vagyok én kertész,hogy gyökerekkel foglalkozzak...

(#27) callmeakos válasza Kiki18 (#17) üzenetére


callmeakos
veterán

Talán túl negatívan látod ezt az egész helyzetet. Csak hadd mutassam be a példámat:
Jelenleg a hét 6 napjából napi 8 órát dolgozom. A fizetésem nagyjából kimegy a kiadásokra (beszállni a közműszámlákba, kifizetni a telefonszámlát, internetet amit csak én használok,) és ott vagyok, hogy annyi marad, hogy minden hónapban tudok venni magamnak 1-1 olcsóbb ruhát illetve apróságot úgy, hogy közben a kaját azt továbbra is édesanyám veszi. Második éve tartok ott, hogy küldözgetem folyamatosan az önéletrajzomat, és szinte mindenhonnan elküldenek mert vagy nincs felsőfokú végzettségem, vagy nincs kellő tapasztalatom, vagy egyszerűen nem egy magamfajtát keresnek az adott munkára. Ahhoz, hogy valamiféle előrelépés legyen az életemben, valamilyen képzést el kell végeznem, amit finanszírozni kell. Ilyen helyzetben ez szerinted hogyan lehetséges? Mert ugye azt belátod, hogy nem élhetek édesanyámmal még 28-30 éves koromban, hisz nekem is van magánéletem, és már most is nagyon sok a kényelmetlen szituáció. Szerintem, ha adódik egy lehetőség, hogy változtass a dolgokon, azzal élni KELL. Nem pedig presztízs, és mindenféle okafogyott kérdést csinálni belőle.

[ Szerkesztve ]

All→M8

(#28) Blindmouse


Blindmouse
senior tag

Jelenleg (tavaj össyehasonlítva) abszolút értékben is nézve, olcsóbb angliában költségtérítéses egyetemre járni a diákhitel konstrukciójuk miatt mint magyar költségtérítésesre. Ha kimész, elvégzed az egyetemet, visszajössz, akkor soha nem kell hitelt fizetned kb. Cserébe nem olyan egyetemre jársz ami nincs benne a top 1000-ben a világon. Nem is értem miért gondolkodnál ezen.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#29) Dany007 válasza upsyka (#26) üzenetére


Dany007
veterán

Család meg a lakás. :) Így már sokkal nehezebb.
Plusz a rokonok Németben és Ausztriában vannak. Én meg csakis angol nyelvterületre vágynék. Ha fiatalabb lennék se lennék hajlandó német nyelvet tanulni. Angolt azt igen. 5-6 évvel korábban kellett volna. Igaz én akkor is mondtam a páromnak - mikor még se gyerek se lakás nem volt - hogy húzzunk ki a p...ba. De ő nagyon ellenezte. Mostmár perszer rájött ő is... :) Szóval igazából ennyi.
Lecsúsztam a dologról. Ha most lennék a húszas éveim elején, egyedülállóként, egy percig se hezitálnék.

Persze London-t meggondolnám. Drága is, növekszik a bevándorló ellenesség stb... Kanada pl jó lenne, de oda meg piszkosul nehéz hivatalosan bekerülni.

(#30) upsyka válasza Kiki18 (#24) üzenetére


upsyka
aktív tag

Inkább ne mennjünk bele, hogy mennyire demokrácia van az országba, mert ez nem az a topik és nem politizálunk, de atttól, hogy annak hívják, még ez nagyon nem az... A korodnál fogva nem tudod még átlátni a dolgokat és bizakodó, naív vagy ezen a téren. És ne érts félre, nem megbántani akarlak ezzel és nem személyeskedés, de hidd el 10-20 év mulva, mikor már több cikluson átestél rájössz, miről is volt most szó....

Nem vagyok én kertész,hogy gyökerekkel foglalkozzak...

(#31) Kiki18 válasza callmeakos (#27) üzenetére


Kiki18
őstag

Szerintem, ha adódik egy lehetőség, hogy változtass a dolgokon, azzal élni KELL.

Ezt aláírom,eggyetértünk.Buzdítalak is téged,és másokat is. Semmi személyes bajom nincs ezzel a hozzáállással.
Csak óvva intelek.Mert láttam,hogy hogyan omlottak össze álmok,és hogy törtek össze emberek és családok,mert úgy indultak neki,hogy milyen egyszerű lesz,mert a Jóska pista is megmondta....

Hidd el,nincs rosszabb,mint egy álmaitól megfosztott,összetört lelkű ember. Abba életet már soha nem lehelsz,mert úgy érzi,hogy pokolban ragadt.

upsyka bizakodó,naiv? Jelenleg a pesszimista szerepét töltöm be. :DDD :DDD
De tény,én nem voltam ott.Viszont nagy vonalakban ismerem annyira akorszakot,több teljesen független forrásból(család,barátok,rokonok,tanárok),hogy tudjak hasonlítani.

Olyan szempontból is igazad van,hogy egy huszonéves demokráciát akarunk hasonlítgatni több mint 300 éves demokráciához.Még abszolút gyerekcipő.

[ Szerkesztve ]

(#32) upsyka válasza Dany007 (#29) üzenetére


upsyka
aktív tag

Akkor ugyan abban a hajóban evezünk...

[ Szerkesztve ]

Nem vagyok én kertész,hogy gyökerekkel foglalkozzak...

(#33) Infinight válasza callmeakos (#1) üzenetére


Infinight
csendes tag

Ne hagyd ki a lehetőséget! :K Hatalmas magyar közösség van Londonban és úgy általában Angliában, érdekes kultúra. Az ismerősi körömből rengetegen mentek ki Angliába és csupa pozitívot tudnak mesélni, ha elvétve találkozunk magyarhonban. Szám szerint eddig 6-ból 1 ember ment vissza, ő is előre be nem tervezett dolog miatt. A kapcsolatok miatt ne aggódj, egyrészt aki eddig barátod volt az ezután is az lesz, másrészt biztos vagyok benne, hogy hamar fogsz magyarokkal összeakadni. :)
Én Svájcban élek, én is hátszéllel kerültem ide ki. Teszem hozzá, 0 némettudással, angol speces osztályba jártam világéletemben. Lépten-nyomon magyarokba botlok, igaz inkább az öregebb generációba (30+). Szerintem ne vacillálj, az első pár hónap biztos nehéz lesz, de gondolj tényleg abba bele, ahogy írtad: dolgozni akarsz kimenni, mert otthon a létminimumért küzdesz. Abból meg elég nehéz előrébb jutni...

Impossible is just a big word thrown around by small men...Impossible is nothing.

(#34) Dany007 válasza upsyka (#32) üzenetére


Dany007
veterán

Könnyen lehet. :)
Bár én pár éve még így is elgondolkoztam a dolgon. Utána is jártam pár dolognak... De elég nagy a kockázat. Amit húszon pár évesen még simán vállal az ember. Legrosszabb esetben elcsesz pár évet az életéből és hazajön stb... De egy gyerekkel az ember hátán már nem lehet kockáztatni. Oda már biztos szállás és munkalehetőség kell plusz a többi...
Mert amíg egy kezdő fiatal megteheti, hogy az első éveiben 5-6-od magával lakik egy lakásban, addig ezt mi nemigazán tehetnénk meg. :)

(#35) Hieronymus válasza callmeakos (#8) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

".. A magyart sehol se szeretik,megeshet hogy elzavarnak a boltokból,butikokból. .."

Ez alapból nem igaz.
Egyrészt nincs a homlokodra írva, hogy magyar vagy. Másrészt a szokásaink és viselkedésünk nem tér nagyon az európai átlagtól.
Nyilván van valamennyi akcentus a beszédben, tehát nem helybeli vagy, ez nyilvánvaló. De ez nem ok arra, hogy bárkit elzavarjanak, valahonnan. (Nyilván mindenhol vannak kivételek, de ez nem ok az általánosításra. És ekkor sem az elzavarásról szól a történet.)

ruszkik, haza!

(#36) Lauda


Lauda
félisten

Arrol nem magyarorszag tehet, hogy normalis, keresett szakma nelkul nem allnak veled szoba normalis munkahelyen. Ez angliaban is pontosan igy lesz es mashol is a vilagon. De klotyot sikalni, ablakot pucolni, meg szobat proszivozni megfelelsz. Mellete logsz mas nyakan. Ez egy kihagyhatatlan lehetoseg valoban. Azert remelem sikerul amit szeretnel.

(#37) dabadab válasza Kiki18 (#7) üzenetére


dabadab
titán

"A magyart sehol se szeretik,megeshet hogy elzavarnak a boltokból,butikokból."

Ezt a marhasagot hol hallottad?...

DRM is theft

(#38) upsyka válasza dabadab (#37) üzenetére


upsyka
aktív tag

egy időbe terjedt egy kép valami külföldi boltba ki volt téve, hogy magyar/cigány ne lopj... vagy valami ilyesmi, lehet onnan maradt meg neki

Nem vagyok én kertész,hogy gyökerekkel foglalkozzak...

(#39) Infinight válasza Lauda (#36) üzenetére


Infinight
csendes tag

Ez valóban így van, viszont arról magyarország tehet, hogy a szakmunkás képzés a béka segge alatt van, lassan egy portás álláshoz is okj-n képzett jedi-nek kell lenned. :U

Impossible is just a big word thrown around by small men...Impossible is nothing.

(#40) Kiki18 válasza dabadab (#37) üzenetére


Kiki18
őstag

90 után Szlovákia. Mai történelemkönyvekben is van róla kép!

Tapasztalati szinten pedig Románia.Anyai ágon Erdélyi vagyok,minden évben kimegyünk 1 hónapra. Ha megszólalsz egy boltban magyarul,megeshet,hogy ki se szolgál.Ez sajnos nem ritka(konkrétan Kolozsvár)

Szöges ellentét országon belül Marosvásárhely. Ott a lakosság fele még minig magyarnak vallja magát. Magyar boltok,magyar reklámok,szórakozóhelyek,és még sorolhatnám.És ott békességben,összedolgozva él együtt román és magyar(vásárhelyi ismerősök elmondása alapján,nem személyes tapasztalat).

(#36) Lauda: +1,de eddig szerintem a cikkíró is eljutott.Reméljük mások is.

[ Szerkesztve ]

(#41) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Ha nincs végzettséged, akkor nem lesz egy leányálom, kb. ugyanúgy el fog fogyni hónap végére a pénzed, mint itthon. 900 font a minimálbér, de egy normális szoba (nem lakás!) 300 font legalább, nagyon gyorsan elmegy a pénz.

Kalandvágyból viszont simán kimennék, felfedezni Angliát.. :) London talány annyiból jobb, hogy a végzettség nélküliek is el tudnak helyezkedni, mert van nekik megfelelő munka. Itthon ez már elég esélytelen. Akinek viszont kint jól megy, az valószínűleg itthon sem éhezett.

Lakást fenntartani ilyen fizetésből nem valószínű, szobát kivenni meg csak idegenekkel együtt tudsz, ha nincsenek ott barátok. Viszont ha nem csak 1-2 hónapig maradhatsz a testvérednél, az úgy korrekt. :R

Mindenesetre én sok sikert kívánok, nekem bejött London; igaz, csak hülye turistaként. :))

[ Szerkesztve ]

(#42) Pete55555 válasza Kiki18 (#40) üzenetére


Pete55555
addikt

Románia, Szlovákia az hol Anglia? Nyugat, meg kelet Európát veszed egy kalap alá...
Én sem rosszindulatból mondom, de hidd el, nagyon sok dolgot rosszul tudsz. 24 vagyok, én sem tudok még sokmindent, de te dobálózol itt ilyenekkel, hogy 20meg 300 éves demokrácia? Te nem itt élsz?
Jó felfogás ez, hogy ami nem jó, azon változtassunk, de be kell látni, van, amin nem tudunk, vagy csak olyan áron, ami nem éri meg.

A témához. Menj! Még ittvagy? Én a helyedben egy percet nem gondolkodnék.

...Szeretem leracsniztatni...

(#43) Lauda válasza Infinight (#39) üzenetére


Lauda
félisten

Infinight, Kiki18 ;)

Van itt gond rendesen, de mashol is van. Csak ne kinozzuk mar szerencsetlent azzal is, hogy a nem megfeleloen szakkepzettek nem kapnak busas melokat. Ez teljesen termeszetes es mindenhol a vilagon ezzel fog szembesulni. A klotyotakaritasbol meg sehol sem lehet normalisan elni. Persze mindenki maskepp gondolkodik. En azt az elvet kovetem, hogy kell egy olyan szakma, amibol hiany van, amivel konnyu/konnyebb munkat talalni adott helyen, ezeket altalaban jobban meg is fizetik, orulnek ha mesz. Innen el lehet indulni, munka van, penz van, ki tudja hol allsz meg. :) Nyelvtudast se feletsuk el persze. :)

[ Szerkesztve ]

(#44) Kiki18 válasza Pete55555 (#42) üzenetére


Kiki18
őstag

Külföldről volt ott szó,és kérdezték,hogy honnan a tapasztalat és történet. Hát elmondtam. Itt te vetted egy kalap alá,nem én.
És igen,itt élek. Nézd meg anglia történelmét,és a demokráciájukat. Az elején az sem volt leányálom. Nekünk annyival könnyebb,hogy tudunk példát venni,viszont annyival nehezebb,hogy nem kicsit el vagyunk csúszva nyugathoz képest!
Habsburgok,szabharc,1vh,2vh,vasfüggöny. Ez nyers történelem. Nézd magyar szemszögből,és látni fogod,hogy miért ennyire más világ a kettő. És alig 50 éve egy élet munkája volt egy autó,most meg már mindenki 10 év alatt akar milliomos lenni és mercivel járni.

Ez a probléma olyan szinten globális,hogy csak az lát rá,aki tanítja.Aki benne élt,az pedig azt látta,amit elé tettek.Akárcsak ma.Nem akarom ezt így folytatni,egyrészt a témaindító miatt(megint elnézésedet kérem),valamint fórumszabályzat és flamelehetőségek miatt.
Szívesen beszélnék erről,de ez nem az a fórum.

noxwill:Én támogatlak. Vesztenivalód nincs,amit pénzben ki lehet felyezni.Remélem a legjobbakat. És kérlek tájékoztass minket,ha belevágsz,hogy láthassunk pozitív példát is! :R

[ Szerkesztve ]

(#45) cskamacska válasza Lauda (#36) üzenetére


cskamacska
addikt

mindegy :)

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#46) HuMarc válasza Kiki18 (#44) üzenetére


HuMarc
addikt

Nem, te azt írtad, hogy 'sehol sem', erre visszakérdeztek, és te felhoztad példaként Romániát, és Szlovákiát, ami semmiképpen sem meríti ki az egész világot.

(#47) angyalpc2 válasza upsyka (#3) üzenetére


angyalpc2
aktív tag
LOGOUT blog

pontosan, bár így tettem volna én is... akkor áprilisban

(#48) Lauda válasza angyalpc2 (#47) üzenetére


Lauda
félisten

Ha menni akarsz menj. A mult az a mult, a jovodet te alakitod.

(#49) Kiki18 válasza HuMarc (#46) üzenetére


Kiki18
őstag

Ez igaz. Megpróálom pontosabban. Világszerte megvan a magyarok hírneve,ami túlnyomóan sajnos nem pozitív. :( Ahogy avélemények sem.
Románia és szlovákia erős példák,enyhébb formákban az összes környező országban jelen van.Ez is töri. És nem tartozik a témához.

Az észrevételt köszönöm. :R

(#50) aero. válasza Kiki18 (#49) üzenetére


aero.
veterán

én ahol megfordultam mindenhol szerettek a magyarokat, a mostani helyemen is ugy vagyok hogy utolag megtudtam azert valasztottak mert magyar vagyok

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.