2019. március 19., kedd

Gyorskeresés

Nem a válság miatt mész csődbe!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az utóbbi hetekben egyre inkább az az érzésem, hogy a csődbe menő vállalkozók 80-90%-a akár nem a válság elsődleges okaitól megy csődbe, hanem mert az a típus, aki a válság és a nehézségek hallatán lefekszik a földre, és sír, jajj válság van, és nem megy a bolt, és ezért a belépő vevőre is szarik (sorry) magas ívben.
Most sokan megutálnak ezért a fenti mondatért, de kifejteném, mit tapasztalok.

1: Dunaharaszti, fő úti patika. Bemegyünk két recepttel, egyiken gyógyszer, másikon keverendő kenőcs. Visszadja a kenőcsöt: ilyet nem tudunk keverni, mert egy anyag nincs hozzá. Majd a gyógyszert: ezt meg rendelni kellene, nincsen. Nézek rá: És b+? én vegyem meg a nagykerben? Válasz: ha úgyis elmegy másik patikába a kenőcs miatt, akkor a másikat is meg tudja ott venni. Igen????? Nos, ha én lennék ott az üzletvezető, akkor ez az ember a napi műszakot nem kellene befejezze! Veszteséget ne termeljen fizetésért! Ha megrendeli nekem, és másnap megyek érte, semmibe se kerül, de lehet akkor veszek még valamit mellé.

2: Dh. Damjanich utcai patika, és mondjuk az összes többi: két nagy homeopátiás szer forgalmazó/gyártó van, Boiron és Remedia. A Boiron 80golyó (1g) kerül 800Ft-ba. Jeleztük, hogy a Remedia kicsit olcsóbb, miért nem hozzák azt 10g-os szerelésben? (napi 2-3x 5 golyó hamar elmegy a 80-as egységből). Válasz: mert azt nem keresik mert drágább. Nem is fognak rendelni nekünk sem. Igazság az, hogy most direktben rendeljük a Remedia webshopból, 10g (1200 golyó) kerül 1800Ft-ba. Hoppá, igen, 4-6x olcsóbb a drágább cucc. Most volt két választása a patikában: eddig havi 20-30ezer ment el néha ilyen szerre, ha a másikat Ők hozzák nekünk, akkor 2 havonta 20ezer (most ennyit költünk), nem tetszett, most 0Ft. Melyik a jobb? nem értem az ilyet...

3: Helyi Ruff pékség. Feláll a hátamon a szőr a gondolatától is, de ez van, kalács minden csütörtökön sül. egy héten egyszer. Mert állításuk szerint ha minden nap lenne, akkor megunnák. Kérdeztem, hogy és ha benzin csak minden hétfőn lenne? nem tudtak válaszolni. Való igaz, hogy csütörtökön elmegy egy egész kocsinyi kalács, az kb 200db lehet, de ha minden lap lesütne 30-40db-ot, tutti elmenne, mert én nem azért akarok kalácsot enni, mert ma van kalácsnap, hanem mert bemegyek, és megkívántam.

4: Citroen M5 szalon. Ugye halljuk, válságban az autópiac is. Tegnap fél órát töltöttem a kiszemelt C3 Picasso körül. Egyedül voltam vevő bent, és volt kb 5 asztalnál munkatárs, akik egyesével valamit csináltak. Körbejártam, az összes ajtót kinyitottam, benéztem, minden ülésre beültem, lehajtottam az üléseket, vissza, megint körbejártam, megnéztem a C4 picassot is, az már túl drága lenne. MAjd körbenéztem, és miután továbbra is sz..tak rám, kijöttem. Rám se néztek, nem is köszöntek, se be, se kifelé! Persze hogy nem megy a szekér.

5: Szintén helyi, 5* étterem, szünnapok: V-H-K :D igen, 3 nap, közte a vasárnap. Nos, egyet kell tudni, a 18.000 lakosú Harasztiban van kb 10 étkezde, amiből 1db van nyitva vasárnap, illetve egy hol nyitva, hol nem. De amelyik nyitva, oda se érdemes menni, mert minden nap svédasztalos kaja, teltház nonstop, mer "annyit eszek, vazze, amennyit akarok!" :) Nem egyszer mentünk át családdal Szigetszentmiklósra vagy be pestre kajálni emiatt.

6: Sorolhatnám ide azt a hentest is, ahol marha csak csütörtökön van, ami péntekre el is fogy, és így mivel csak szombaton tudok menni (mert 3-ig van nyitva!) akkor már sosincs.

7: Rendszeresen vásárlok webáruházakból. Mikor vennék valamit, körbeérdeklődöm. Átlag: 5-ből 2 válaszol a kérdésre. Jó arány...

8: van saját webshopunk is. A beszállítók dettó. Általában 2x kérünk árlistát, és ha a 2. is használhatatlan, akkor a forgalmazó repül. Olyan listákat küldenek, hogy kb termékkód+ár. Mondjuk WE43Rt+g 32.000Ft. Ok, és? hogy vigyem fel a rendszerbe? név, leírás, ár, súly, kép, és még amit csak akarunk, "hát az neki sincs, katalógusból írjam ki" ok, viszlát. Eddig 5 beszállító került így ki, van helyette másik 5, de az a másik 5 sír, hogy nem megy a piac...

Egyszerűen nem értem az embereket! Sírnak, válság így, válság úgy, de SEMMIT nem tesznek a bevétel érdekében.
Én a válság kellős közepén, szeptemberben indítottam, a jellemzően szolgáltatás alapú kft-met, lekopogom, jelenleg elég jól megy a szekér, ki se látszok a munkából, mert szinte semmit nem utasítok vissza, amihez van képzettségem. És a cégalapítás ötlete egy komoly műtét utáni rehabilitációs kezelés alatt fogant, és a kórházból leveleztem le az alapokat. Mert nem tudtam, vissza tudok-e menni a munkámba. Nem apu-anyu adta a nyitó tőkét, mi izzadtuk ki a párommal, és meg is tettünk mindent azért, hogy menjen a szekér.
De a fenti példák csak a megemlítendő jéghegy csúcsa.
Van, aki nagyon eladná az ingatlanát, ami minket érdekelne is, mert költöznénk abba a városba, már a 4. alkalom nem jó neki, mert más dolga van, az értékesítő meg mondja, hogy közben sír, hogy nem kelt el a lakás. Én is árulom a lakást, ha jön egy érdeklődő, hazajövök hamarabb, vagy valami, de jöjjön, nézze, vegye-vigye.

Hátha lassan felébrednek az emberek, és rájönnek, hogy mozogni kell a válság ellen...

Hozzászólások

(#1) negyedes


negyedes
(PH! addikt)

A patikashoz: Nemregiben asorban alltam fajdalomcsillapitoert, a varosom egyik legnagyobb gyogyszertarjaban(Nagyszalonta, 20000 lakos kb), egy oreg neni akart szivgyogyszert venni, ami kb 150lejbe(durvan 23e HUF) kerul es a gyogyszeresz azt mondta, hogy maximum egy heten belul tudnak hozni, mert be kell menni erte Varadra es ot sem biztos, hogy lesz. Szoval nem biztos, hogy lehoztak volna masnapra neked a gyogyszert.

Ami igaz, hogy sokszor nagyon malek az eladok es inkabb elhajtjak a vevot, minthogy segitsenek neki.

Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor

(#2) Pukkancs


Pukkancs
(fanatikus tag)

Tiszta hülyék ezek az eladók, ilyenkor igyekezni kéne és minden szálba belekapaszkodni vagy mittudomén. Amúgy az a nagy hiba, hogy sok eladó azt hiszi, hogy a vevők vannak őérte, nem pedig ő a vevőkért, és ezért megengedi magának a lustaságot és a trehányságot.

(#3) Dany007


Dany007
(PH! kedvence)

Furcsa dolog ez a válság. Nálunk nem érezni. Igaz a cég ahol dolgozom foglalkozik reklám/grafikával, digitális nyomtatással, asztalos munkákkal, kiállításépítéssel / tervezéssel.
Szal, a digitális nyomtatás, és a grafika egy része az enyém, és ott inkább az ügyfelek küzdenek, hogy még elkészítsük a melóikat az adott héten. Annyi a meló, hogy az adott napon dél körül telefonáló ügyfelet 3 nappal későbbre kell raknom, mert előbb nem férne be...
Szal az én részlegemen azt vettem észre, hogy az elmúlt 1-2 évben csak növekedett a forgalom (persze a fizetésünk a válságra hivatkozva csökkent!!!Kevesebb lett, mint 4,5 éve, mikor odamentem : ) ).
Az asztalosüzem szintén pörög. Kollegák panaszkodtak, hogy már rendszeresen minden nap este fél 7 ig túlóráznak, hogy be tudják fejezni az épp aktuális munkát...
Szóval nálunk nincs válság. A válság csak egy jó indok volt a köcsög főnökeim számára, hogy legyen miért fizetést csökkenteniük. Mindezt úgy, hogy először bejelenti a cég 3,5 milliós kazánra ruházott be és milyen szépen felépült :U , majd elmeséli, hogy hány millióért aszfaltoztak le egy utat a cégen belül... :U aztán a végén siránkozva, válság így, meg úgy és sajnos fizetést kell csökkenteni. =/ Hogy rohadjon meg.

(#4) tkazmer


tkazmer
(PH! addikt)

szerencsére azért ez nincs mindenhol így, éppen bp. túloldalán (solymár) semmi ilyesmit nem tapasztaltam. a helyi legjobb étterem (ahova még bp.-ről is járnak ki) meg nekünk meg egy idős házaspárnak, mint visszatérő régi fogyasztóknak, még dec 31.-én is kinyitott pár éve (senki más nem volt akkor a 150fős étteremben)

(#3) Dany007
ha ugyanannyit fizetnek a munkáért, mint régen, akkor tényleg érthetetlen a főnököd álláspontja, azonban nem igazán ez jellemző mostanság :U
a beruházásokat meg könnyen lehet, hogy a cég eredménytartalékából finanszírozza most, hogy feltehetően a kazánt is és az útépítést is olcsóbban megússza, mint a válság előtt, és (pl. a kazánnal) hosszú távon pénzt takarít meg.
persze, ha nem jelenti be, hogy x milliót költött rá, az lehet, hogy jobban jön ki a ti szemetekben, ez tény.

[ Szerkesztve ]

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#5) Fecogame


Fecogame
(PH! kedvence)

Az autós rész azért durva... :U

7dBi DualBand WiFi antennák, raktárról ---> https://goo.gl/QAkqQm

(#6) Lenry


Lenry
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nos.. ők azok, akiket nem sajnálok, ha csődbe megy. majd találok olyan boltot, akiknek kell a pénzem.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#7) Zolás válasza Fecogame (#5) üzenetére


Zolás
(PH! addikt)

Jómultkor én is bementem igaz használtautót akartam venni de azért csak megnézem a szép új verdákat. kb 10 perce sasolom a verdát még a motorháztetőt is kinyitottam! de semmi reakció. Utána hátramentem a használtautós udvarra és 2 ember szinte letámadott hogy milyen kocsit akarok stb. Igaz nem találtam náluk autót de 10 méternél messzebb nem mentek tőlem hátha be akarom inditani valamelyiket stb.
A cikkirónak meg igazat kell adjak. Aki nem tesz semmit az nem is jut sehova.

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve

(#8) dabadab


dabadab
(Jómunkásember)

Mondjuk homeopátiás szereket felesleges gyógyszertárban venni, bármelyik élelmiszerboltban sokkal olcsóbban lehet szőlőcukrot kapni.

DRM is theft

(#9) Csemike válasza dabadab (#8) üzenetére


Csemike
(lelkes újonc)

:DDD

„A dolgok jó oldalát érdemes nézni, Cora kisasszony, igaz, nem mindig lehet tudni, hogy melyik a jó oldal. Nem nagyon feltűnő.”

(#10) Overlocker


Overlocker
(PH! nagyúr)

"Egyszerűen nem értem az embereket! Sírnak, válság így, válság úgy, de SEMMIT nem tesznek a bevétel érdekében."

Dehogynem, nekem a főnök felmondott így június 2-től nincs munkám. Leépítés indokkal, mert nem megy bolt..Hát úgy nem is megy, hogy nem vagyunk bennt szinte egész héten(főnök) és nem tesz semmit azért hogy előrébb menjen a bolt, inkább az alkalmazottjait szapulja..Nem is bánom hogy eljöttem, úgy hallottam akik maradtak, azokat meg 4h-ra fogja bejelenteni..pff

....egyetértek...engem a következő dolog zavar..

Nem a válság miatt mész csődbe, hanem mert felelőtlenül vettél fel hitelt!...Persze a bankoknak ez csak jó volt, hiszen minden évben több millárdos nyerességgel zárták az évet, közben kihasználva a tudatlan/szegény/hülye embereket. Az államnak be kellett volna avatkoznia.

Ritkán nézek tv-t, de legutóbb hallottam hogy "sok deviza hitelesnek", az állam átváltaná forintba az adóságot, így megkímélve őket a további terhektől? Na de kérem, ki mondta hogy devizában vegyél fel hitelt? Amúgy a szakértő pedig azt mondta, hogy előtte több évig nyereséges volt hogy eur-ban vagy svájci frankban vette fel a hitelt, tehát kevesebb részletet kellett fizetnie..szóval annyira nem kell sírni. Persze, a riporter kérdezte, na de ki fizeti ki az átváltásból eredő kárt, hát nem nagyon tudott mit mondani...talán az adófizetők pénzéből? :W

Na, de kérem, én nem vettem fel hitelt, nehogy már én fizessem ki a Ti hülyeségetek!

Persze, nekem is jó lenne saját lakás, meg BMW, de nem fogok felelőtlenül hitelt felvenni, főleg ha a kettőnek a havi részlete annyi lenne mint a fizetésem..!!

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.