2023. február 8., szerda

Gyorskeresés

Vodafone akció ismét!

Írta: | Kulcsszavak: vodafone lehúzás mobilweb mobilnet

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Valahogy nagyon nem vagyok kibékülve a mobilszolgáltatókkal.

Kezdem ott, hogy nem is én vagyok az álmaik ügyfele, nekem sokszor egy 3000-es feltöltés eltart negyed évig mert inkább a cégből telefonálok, mobilomról nagyon ritkán, arra jó, hogy elérjen aki akar.

Nem is várok érte sokat nekem szimplán elég lenne ha békén hagynának és nem próbálnának havonta lehúzni valami "különleges" akcióval. Meg rábeszélni havidíjra váltásra amikor a legolcsóbb havidíj is bőven több mint amennyit én telefonálok havonta.
De próbálkoznak...

Most éppen jött a jól hangzó SMS, hogy meg akarják hálálni nekem, hogy régóta Vodafone-os vagyok és regisztráljak a köszönet programjukba. Rendben, nézzük.

Bejelentkeztem az oldalra a telefonszámommal és az ügyfélbiztonsági kódommal. Azt mondja a reklám regisztráljak a köszönet programra. Nosza!
Beírom ide is a telefonszámot és a jelszót, kiírja, hogy: A szolgáltatás igénybe vételéhez bejelentkezés szükséges. A rendszer automatikusan átirányít a bejelentkező oldalra.

Majd visszadob ugyanoda. Nézem ez valami My Vodafone szolgáltatás regisztrációt kér. Hát azon ne múljon. Regisztrálok. Már annak is nagyon szoktam örülni amikor kiírja egy oldal, hogy a jelszavamnak kis és nagybetűt meg még számot is tartalmaznia kell, itt nem vacakoltak, kiírták, hogy adjak meg egy 8 jegyből álló kódot. Remek. Ki nem találnátok mit adtam meg, hogy legközelebb is emlékezzek rá. Ugorjunk...

Vissza ugyanoda a bejelentkezős reklámra, hogy én ugyan akkor most már regisztrálok a köszönet programba. Nem is lepődtem meg annyira amikor ismét kiírta, hogy "A szolgálatás igénybe vételéhez bejelentkezés szükséges. A rendszer automatikusan átirányít a bejelentkező oldalra. "
Megpróbáltam még 2x hátha én vagyok a hülye, de nem...

Jött az isteni szikra, hátha nem szereti a Firefoxot. És tényleg. IE alatt simán ment.
Na nézzük akkor. Klasszik szintben vagyok ami a legalja, nem is számítottam másra, ahány évet eltöltöttem a Vodafone-nál annyiszor 500Ft készülékvásárláskor.
HTC-m van most is nézzük a kínálatot. Kőkemény 1 fajta HTC Desire Z. Feltöltőkártyásoknak mindössze 118 990 Ft-ért. Nem tudom, hogy ebben benne van-e az a 7x500Ft ahány éve náluk vagyok, de az a mínusz 3500 nem sokat javít azon a képen, hogy ugyanezt függetlenül, vadi újan megkapom 105 ezerért máshol, szintén 24 hónap garanciával.

De mivel nem is vártam mást nem is csalódtam akkorát, de én marha ahelyett, hogy bezártam volna az irritáló oldalukat, visszamentem még a személyes oldalamra és megnéztem a "személyre szabott ajánlat"-aimat. Volt 3 féle választási lehetőség, valami SMS csomag meg 2 fajta mobilweb csomag.
Ebből a mobilweb Hobby-t ismertem.
Ugye kétféle mobilweb csomagjuk van, a Hobby-ban 50mb adatforgalom van 1000Ft-ért, a Profi-ban (ha így hívják egyáltalán) akkor régen talán 2000Ftért volt 150mb, ahelyett hogy csökkentették volna az árakat, felemelték 250 megára, de a hobby maradt 50.

A 3 féle választási lehetőség mellett volt három nagy szürke +, semmi más infó. Na mondom nézzük a hobby csomagot hátha olcsóbban adják és akkor még be is nevezek rá. Kattintás, várok, várok, majd a pofámba dob egy ablakot, hogy sikeresen megrendeltem a szolgáltatást amit 24 órán belül aktiválnak?
Mi van??? Anyádat!!
Néztem a telefonom, vártam az SMS-t meg utána mindenhol rányomtam a "Köszönöm, nem kérem!" opcióra a weblapon ahol lehetett. Már azt hittem megúsztam, mikor ma reggel ránézek a telefonomra és látom, hogy aktív az adatkapcsolat (fel szokott menni az időjárási adatokat frissíteni, de csak akkor ha van rajt mobilnet) itt már tudtam, hogy buktam...
Majd egy telefonálás után jött is az egyenlegértesítő, már le is vonták az 1000Ft-ot.

A vicc az egészben, hogy nem jött róla semmilyen sms, ha véletlenül nem mászik fel a telefon adatokat frissíteni akkor csak az tűnt volna fel, amikor egy hónap múlva automatikusan levonja az újabb 1000-est a mobilnetért...
Nem mintha földhöz vágna az az 1000Ft, csak szeretek valamire akkor előfizetni amikor használom is. Most az elkövetkező 1 hónapban nem nagyon fogom kihasználni.

Szóval összegezve:
- Tolják az arcunkba a csodálatos SMS játékaikat, válaszolj kérdésekre 400Ft/sms áráért.
- Csodálatos készülékajánlatokkal halmoznak el, aminél olcsóbban bármelyik sarki GSM boltban megveheted ugyanazt a készüléket újonnan függetlenül és olcsóbban.
- A mindenki számára elérhető (amúgy szerintem elég drága) mobilweb opciójukat tolják az arcomba, mint személyes opciót.

Szóval köszönöm nektek, lehúzás művészei. Vodafone, én így szeretlek...

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.