2023. február 4., szombat

Gyorskeresés

Accountlopás kontra EA support

Írta: | Kulcsszavak: Origin . EA . ElectronicArts . Hack . Lopás

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Szerk: 2012.08.22. - Azóta többen írtatok, hogy hasonló gondotok van és nem találjátok a telefonszámot, sajnos pár hónapja én sem. Úgy tűnik ez megint egy olyan jó és pozitív dolog volt ami nem volt hosszú életű. Biztos úgy gondolták nem kell a magyaroknak külön supportot fenntartani. Esetleg ha valaki mégis ki tudja deríteni a telefonszámot írjon és kiírom ide a cikkbe.

Szerk: 2012.08.28. - Info Antikomcsi kollégától:
"+36 150 595 50
A vonalak heti 5 napon délelőtt 9-től este 6-ig elérhetők.
A szokásos telefondíjak érvényesek, részletekért, kérjük, hívd helyi telekommunikációs szolgáltatódat."
Lehet próbálkozni.

Ma olyan dolog történt velem, ami eddig még soha. Sőt elképzelni sem tudtam, hogy velemi is megtörténhet. Ellopták az EA/Origin accountom...

Persze sok ilyenről hallottam más játékokban, de szinte mindig kiderült, hogy vagy a játékos volt lúzer, mert olyan helyre/honlapra írta be a kódját ahova nem szabadott volna, vagy valami nem megbízható egyén, akinek megadta a kódját, úgy döntötte hogy megtartja.

Az esetemben furcsa módon egyikről sem beszélhetünk. Ezért is néztem nagyon furán, mikor ma 14:35 perckor a következő levelet kaptam az EA-tól:

Dear EA gamer,

Your email address has been changed successfully.

EA™ ID: BaLee82
Console ID:
Old Email Address: balee@enternet.hu
New Email Address: fbelovmd@sharklasers.com

To customize your profile, click here.

Egyszerre sejtettem, hogy mi történt, de néztem nagyon bután mert senkinek nem adtam meg a jelszavam. Ami igaz, hogy nem volt túl bonyolult, de azért nem egy 1234 szintű számsor volt.

Kapásból agyalni kezdtem, hogy ez most hogy történhetett, biztos heteket fogok levelezgetni a supporttal mire visszakapom, ha visszakapom egyáltalán. Nem volt rajt sok játék, mindössze a Battlefield 3, ami mondjuk kemény 10k-ba került.

Sűrű fejvakargatás után nekiálltam keresni az EA support oldalát, vagy valami online chatet. Meglepetésemre a magyar nyelvű EA oldalon rábukkantam egy magyar telefonszámra.

Mit veszthetek? Megpróbálom.

De előbb még ránéztem az EA accountomra amibe ugye nem tudtam belépni, viszont ott volt a "Facebook connect" gomb amit kipróbáltam és beengedett. Így láttam az új e-mail címet és az új EA profil nevet amire megváltoztatták az enyémet. A country pedig USA lett szóval ez valami amerikai hacker lehetett.

Kis csengetés és egy egyszerű menüválasztás után elég hamar felvette egy fiatal srác, akit ráadásul szintén Balázsnak hívnak és megkérdezte miben segíthet.
Ecseteltem röviden a problémámat, már felkészültem lélekben, hogy elmondja hogy ide vagy oda írjak egy levelet, vagy ezt vagy azt keressek, esetleg továbbkapcsol valakihez aki majd nem veszi fel a telefont, de nem ez történt.
Lehet túlzottan pesszimista vagyok, de nem vagyok hozzászokva, hogy valahol elsőre tudnak segíteni a problémáim megoldásában.

Elkérte az EA account nevet, amit nem talált meg, mivel átnevezte a tolvaj. Az emailben kapott új email címet sem találta már meg, mivel a hacker ügyesen megváltoztatta egy újabbra. Ekkor el akarta kérni a BF3 kulcsomat, de mondtam neki hogy Facebook connectel beengedett az accountomra és ott láttam az új email címet, bár (jelszó hiányában) megváltoztatni ugye nem tudtam.
Ezt már megtalálta, sőt a profil történetben megtalálta a változtatásokat is, azért még a biztonság kedvéért elkérte a BF3 kulcsom utolsó 8 számjegyét, majd nyomott egy password resetet és visszaállította az e-mail címemet.

Én csak pislogtam, hogy ez így is működhet? :Y

Megköszöntem a segítségét. Megfogadtam a tanácsát, hogy a következő kódom bonyolultabb lesz, megjött az e-mail, átírtam a kódot és pár perc múlva újra enyém volt az account. :))

Ja azt még el is felejtettem írni, hogy kicsit később még egy kuponkódot tartalmazó e-mailt is kaptam, amit felhasználva az EA storeból kedvezménnyel tudok vásárolni. :Y

Pontos mértéke nincs kiírva, de egy 19.99€-ba kerülő játékból 3€-t vont le mikor megnéztem mennyit ad.

Így jobban belegondolva, vigyázzatok a használt játék vásárlásától, mert ugyanezt a módszert bármikor eljátszhatja a tulaj, az sehol nem fogja érdekelni az EA supportot, hogy te fizettél azért az accountért. Meg nem is lesz róla bizonyíték.

Hozzászólások

(#1) Nordic


Nordic
Közösségépítő

Perfect! Valahogy így kell egy jó supportnak működni. :K

Am ma én is kaptam egy e-mailt, hogy az általam eltulajdonított Origin accountnak megváltozott az e-mail címe ;] ...megyek felhívom a supportost, hátha nekem is segít:DDD

[ Szerkesztve ]

(#2) Воланд


Воланд
titán

kupont nem kaptal?

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#3) Kassadin válasza Воланд (#2) üzenetére


Kassadin
addikt

És cukorkát?

(#4) TazLeacher válasza Kassadin (#3) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

És hasmenést?

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#5) BaLee válasza Воланд (#2) üzenetére


BaLee
addikt

De kaptam kupont is, azt ki is felejtettem. Beleírom a cikkbe.

(#6) kmisi99


kmisi99
addikt

Nekem is elég egyszerű volt az origin jelszó meg is változtattam most.

(#7) BaLee válasza kmisi99 (#6) üzenetére


BaLee
addikt

Visszagondolva én szerintem abba a hibába futottam bele, hogy sok oldalra azonos felhasználónév/jelszó párossal regisztráltam. Ezek között lehetett olyan oldal is ami nem volt annyira megbízható és esetleg valaki találomra kipróbálta ezt a jelszó párost az Origin oldalon, hátha...

(#8) Zhuma


Zhuma
csendes tag

Sziasztok!
Remek ez a bejegyzés, én ugyan ebben a cipőben járok, én is valahogy be tudtam lépni a facebook connector segítségével, bár nem értem hogyan...viszon support telefonszámot nem találok, tudnál, vagy tudna ebben valaki segíteni? Lehet vak vagyok, de egyetlen elérhetőséget találtam, a privacy-hungary@ea.com e-mailt, ahol lehet tudnának segíteni, de nagyon megköszönném ha egy telefonszámot kaphatnék.
Köszönöm!

(#9) insane021


insane021
újonc

megtudnád adni azt a telefonszámot mert velemi is ez történik. :((

(#10) BaLee


BaLee
addikt

Azóta a telefonszám eltűnt a honlapról sajnos, már én sem találtam meg.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.