2023. február 1., szerda

Gyorskeresés

Vodafone - A legek hálózata...

Írta: | Kulcsszavak: vodafone bónusz mobilnet átverés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Leszögezem nem rajongok egyik mobilszolgáltatóért sem, meg valószínűleg ők sem értem, mivel nincs zsíros előfizetésem, nem fizetek havi 10e+ telefonszámlát és az sem zavar, hogy a kártyás csomagommal 40-50ft közti percdíjam van, mivel alig használom.
Sok alternatíva van napjainkban, ismerősökkel is inkább chaten tartom a kapcsolatot.

Anno Westelesként (akkor még az volt...) szimpatikusnak tűnt a Vodafone, mint cég. Mókás, vicces reklámjaik voltak, percdíjaik is versenyképesnek bizonyultak és akkoriban nyomatták ezt a "hozd a számod a Vodafone-hoz" akciót amivel ha jól emlékszem 5 vagy 10 ezer forintos jóváírást kaptam a számhordozás után és még a számom is megmaradt. Ezért váltottam. Talán több is, mint 10 éve.

Számtalanszor próbáltak már felhívni és átcsábítani havidíjas csomagba, de egyszerűen nem éri meg. Ami régen nagy előnye volt ezeknek a csomagoknak az a mp alapú számlázás, már jó ideje nincs ilyen csak a drágább havidíjas csomagokban, az internet sem olcsóbb így nem váltottam, maradtam kártyás.
Azt is megszoktam, hogy ha telefont kell vennem akkor jobban járok, ha megveszem függetlenül a készüléket valami mobilboltban, mert a kártyás csomagokban rendre drágábbak az új telefonok amik ráadásul nem is függetlenek (eladáskor számít...).

Hosszú évek alatt az első akció ami nagyon tetszett az a feltöltéskor kapott internet bónusz. Mivel már évek óta okostelefont használok a net az amire folyamatosan elő vagyok fizetve valamilyen formában, rendkívül örültem neki, hogy feltöltésenként kaptam 100mb bónusz netet, melyet 1 hónapig használhattam, így (az amúgy szerintem elég drága) megspóroltam feltöltésenként 1000Ft-ot a 100 megás net csomagra.
Na de mivel Magyarországon vagyunk és szegény szolgáltatók is sanyargatva vannak az állambácsi által (amit úgyis mi fizetünk meg de nincs jelentősége...) minden jónak vége szakad egyszer.

A Vodafone bevezetett új csomagokat, amiben már nem 100mb net járt a 3000-es feltöltéshez csak 50mb, gondoltam engem nem érdekel, maradok a régi csomagban, de mikor tölteni akartam az egyenlegemet láttam, hogy már nem írja ki a bónuszt, így átváltottam az új csomagra.
Itt követtem el egy nagy hibát, mivel az ajándék net továbbra is járt csak épp (gondolom direkt) levették az oldalról, hogy aki erre alapoz az váltson csomagot, ami után a régire már nem tud visszaváltani. Van pár ismerősöm aki hasonló "régi jó" csomagban marad és havonta hívogatják, hogy váltson már át egy újabba mert az neki jobb lesz (természetesen eszében sincsen). És erről a dologról én is azt vallom, ha át akarnak csábítani egy másik csomagba akkor ezt ne átveréssel tegyék, hanem kínáljanak valóban jobb alternatívát. Természetesen ez eszükben sincs.

Na ennyit az előzményekről, pár hete (vagy hónapja?) többször láttam a reklámot a tv-ben, hogy a "legek hálózata" 1GB bónuszinternetet ad a feltöltések mellé. Természetesen már nem vagyok naiv, tisztában vagyok vele, hogy ezt azért találták ki, hogy pár balek az apróbetűk elolvasása nélkül váltson át ebbe a csomagba a régi 100mb-os bónusszal járó csomagból, de mivel én már ezt megtettem szépen megnéztem az oldalukat, hogy mi is ez az 1GB ajándék internet.

Bárki elolvashatja az oldalukon, hogy 2013 december 31-ig elérhető az 1GB bónusz, utána visszaáll 50mb-ra (3000Ft-os feltöltés esetén). Én meg sem lepődtem ezen, előre sejtettem, hogy erről van szó, de mivel én már korábban váltottam gondoltam kipróbálom. Ha csak 2x vagy 3. töltök fel ebben az évben akkor is lesz 2 vagy 3gb netem és végre nem kell azzal foglalkoznom, hogy épp mit nézek meg, hogy ne fogyjon a 100mb.

Fel is töltöttem, meg is kaptam az 1gb netet majd jött egy másik sms is, kapásból utána:

Magyarul a legek hálózatának az is nehezére esik, hogy december 31-ig adja a feltöltésenként 1gb-ot, a durva, hogy erről az oldalukon sem tájékoztatnak. Nem is leplezik, hogy ez csak beetetés és elég hamar rájön aki esetleg emiatt váltott csomagot és nem olvasott utána, az koppanni fog.

Szerintem ezt simán hívhatjuk beetetésnek és/vagy átverésnek is, a legek hálózatától.
Vodafone én így szeretlek...

Ja még annyi, hogy tisztában vagyok vele, hogy 5000Ft-os feltöltésnél 100mb bónusz van, de mellé 90 nap egyenleg rendelkezésre állást adnak és amennyit én telefonálok egyszerűen ennyi nem fogy el, így csak halmozódna a pénz a kártyán.

Ezt a kis blogbejegyzést meg azért írtam, hogy mindenki legyen kellően körültekintő mielőtt átvált egy új csomagba vagy bedől a telefonon történő megkeresésnek.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.