Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#149681) snyper990 válasza MrCsiT (#149675) üzenetére


snyper990
őstag

Kezdjük azzal, hogy egy egyszerű, unmanaged switch eleve nem kap IP-t. Az ahhoz csatlakozó eszközöket azon a porton látja a router (az első esetben a HGW), amin keresztül a switch csatlakozik, de csak az eszközöket „látja”, magát a switchet nem. Ha managed switchet szereztél be, ott simán félremehet a konfiguráció, amiről szerintem - objektívan nézve a dolgokat - szintén nem a szolgáltató tehet.
Mivel nem írtad, hogy próbáltad-e a boxot közvetlenül a HGW-hez csatlakoztatni, illetve próbáltad-e egy biztosan jó kábellel, feltételezem, hogy mindkettőre „nem” a válasz. Tehát - feltételezésem szerint - kipróbálad egyetlen darab (és ez magában foglalja azt is, hogy egyetlen fajta) switch-csel, meg egyetlen darab kábellel. Így nem tudom, mi alapján állapítottad meg, hogy egyértelműen a HGW a hibás.
Erre egy lehetséges megoldás: próba egy IGMP snoopingot tudó, egyszerű unmanaged switch-csel és biztosan jó kábellel. Ha beválik, jó, ha nem, lehet tovább keresni a hiba forrását.
Itt általánosan az a jellemző, hogy 2 PPPoE session megy az efiknek. Akadtak olyanok is, akiknél csak 1 akart menni, de olyan kis számban, hogy ott sem tudom kizárni, hogy a saját router konfigjával van valami gubanc. Persze ettől még előfordulhat, és ha így van, akkor az elég szívás, és nem nagyon lehet vele mit kezdeni.
Viszont a box lassúsága szerintem visszavezethető arra, hogy a saját routeren keresztül jön az adás. Az IGMP beállításokkal lehet, hogy érdemes lenne játszani, hátha javul valamelyest. Az tény, hogy nem egy erőgép a box, a telekomos app pedig határozottan nem egy jól sikerült valami, de azért elég sokan használják kvázi problémamentesen (többek közt mi is).
Még nem hallottam mástól, hogy a box menüje átrendeződött volna, továbbá nem tudom, miket állítottál rajta, ha egyáltalán valamit. Ilyen kevés információ alapján szerintem a user errort sem lehet kizárni. De simán lehet mögötte kommunikációs probléma is, amit akár az is okozhat, hogy a saját routereden jön az adás. Mindenesetre a távirányítón a vissza nyíl a menüből rögtön az élő adásra vált, így nem kell scrollozgatni semerre. Egy megoldásnak szerintem ez is elmegy.
A NAS-os megjegyzésed alapján fogalmad sincs, hogy mi a különbség egy LAN unicast és egy WAN multicast között, de azért abból, hogy az előbbi megy a routereden keresztül, valahogy azt a következtetést vontad le, hogy a saját routerben (vagy legalábbis a konfigurációjában) nem lehet hiba. A kettő közt alapvető különbségek vannak, nincs közöttük kapcsolat, így messzemenő következtetéseket sem lehet levonni belőlük.
De gyanítom, hogy hiába írok bármit is, úgyis eldöntötted, hogy neked van igazad, és különben is köcsögszolgáltató-szarszolgáltatóieszközök. Értem én, hogy a szerelő meg az ügyfélszolgálatos is mondott valamit, de ha kicsit visszaolvasol, lehet látni, mekkora szórás van a T-nél is a szakik közt.
Persze azt sem tudom kizárni, hogy én tévedek. De azért jó pár példa volt már itt hasonlóan kiépített helyi hálózatra, ahol minden rendben megy.
Azt bevallom, hogy nem tudom, a Formula 1 jelenleg rögzíthető/visszanézhető-e. Ha nem, arról viszont a Liberty Media tehet, nem a Telekom. Sajnos vagy nem, IPTV-n szigorúbban szabályozhatók az engedélyek, és ezzel élnek is a tartalmak tulajdonosai. Ez van.
Egyébként lehetőséged talán lenne felvenni, elvileg egy capture card meg egy gép kell hozzá (ha a HDCP engedi), de tényleg macerásabb, mint kábeltévével.
Fizetős megoldásnak tudnám javasolni, hogy fizess elő magánál a Formula 1-nél az F1 TV-re, így rengeteg plusz tartalomhoz is hozzáférhetsz (bár nem magyarul - ami egyébként akár előny is lehet, mert a magyar kommentátorok elég sokszor vakon vannak, a kommentáros hangsáv keverése meg sokszor csapnivaló...). Vagy ha ennyire nem tetszik a szolgáltatás, vissza kell menni a Digihez. Nem fizetősként meg ott a torrent.

#149676: Már leírtam :( Ezeken felül meg nincs miről beszélnünk szerintem

#149678 Essejó: Nem a Telekom gyártja az eszközöket... És az, hogy volt már itt szó róla, nem jelenti azt, hogy hivatalos forrásból származik és hiteles az adott információ...

#149680 boborján2: Egyrészt nem csak nálam működnek jól az eszközök, de ez is számtalanszor le lett már itt írva. Másrészt akkor miért van az, hogy nálam általában jól működik minden? Biztos szerencsés vagyok... (Ja, meg utánaolvasok a dolgoknak és megoldom a problémáimat ahelyett, hogy egy fórumon panaszkodnék... :U)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.