Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Steam topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:08:43

LOGOUT.hu

NEM TUDOD, HOGY MI EZ A KÁRTYÁS DOLOG? OLVASD EL EZT!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#109150) ollie


ollie
MODERÁTOR

(rögzített hsz)

Vigyázzatok, megint scam/phising oldalakkal próbálkoznak! Ha valaki megkeres, hogy szavazz valamire, ne tedd! Akkor sem, ha régi ismerős keres meg, mert valszeg feltörték a fiókját. Ne is nyisd meg az oldalt, amit belinkel neked!

***

Hozzászólások

(#80551) SpongyaBob


SpongyaBob
veterán

Sziasztok!

Újra fogom telepíteni az OS-t, nagyobb SSD-re cuccolok át, mert a jelenlegi már nagyon kicsi. A steam természetesen a "C"-re van telepítve, a játékok egy külön meghajtón a "D"-n foglalnak helyet.

Mit kell tennem, hogy minden ugyanúgy maradjon mint régen? Csak feltelepítem a steam-et belépek és minden mentés, játékállás megmarad vagy valamit le kell mentenem a C-ről?

i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7

(#80552) Vertigo18 válasza SpongyaBob (#80551) üzenetére


Vertigo18
addikt

Szerintem lassan eljön az ideje beírni a téma összefoglalóba, hogy mi a teendő win újratelepítésnél...

Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!

(#80553) genndy válasza SpongyaBob (#80551) üzenetére


genndy
addikt

"természetesen a "C"-re van telepítve" - ha hagytad alapbeállításon, akkor persze odapakolja magát, de sokszor volt itt is ajánlva hogy érdemes magát a Steamet is odatenni ahol aztán a játékok is lesznek (pl. akkor még külön könyvtárak beállítgatásával sem kell vacakolni).
Nincs amúgy sok dolgod, a jelenlegi Steam mappádat a C:-ről tedd biztonságba, Win újratelepítés után meg tedd vissza, indítsd el és kész. Kicsit tovább tart majd az első indítás, meg a játékok első indítása is (amíg rendbeteszi a hiányzó segédprogikat meg registry bejegyzéseket), de ennyi.
FIGYELEM! A Steam lementése nem azonos a mentett állásaid mentésével! Ha azokat is meg akarod tartani akkor vagy nézz utána hogy mi hová pakol, vagy használj valami savegame-mentő cuccot. Én egyébként újratelepítés előtt a komplett C:-met lementem (sok játék az Users/AppData-ba is pakol mentését) és akkor megvan minden.

Vertigo18: sajnos ez a különböző telepítések, könyvtárak használata miatt nem is olyan egyszerű. Bár valóban van olyan rész ami beleírható lenne. Hajrá, írd meg :K

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#80554) SpongyaBob válasza genndy (#80553) üzenetére


SpongyaBob
veterán

Köszi! :R

i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7

(#80555) 1 among many válasza bul07 (#80550) üzenetére


1 among many
tag

Ha Steam Workshop-ból kerül a gépre bármi kártékony, azért egyértelműen a Valve felelős (első körben, a felhasználó felől nézve, aztán hogy ők a feltöltővel szemben mit tudnak tenni, az már az ő dolguk), akkor is, ha ezt esetleg nem akarják elismerni. 3. féltől származó kiegészítések, modok esetén a játék fejlesztői a felelősek, ha sérülékenységet hagytak a programjukban. Ha előre elhárítják a felelősséget, és kijelentik, hogy a 3. féltől származó tartalmak használata nem tekinthető rendeltetésszerű használatnak, akkor persze nem. De nagyon sok játék eleve ezekkel a tartalmakkal adja el magát. Én anno még a HL1-et is csak azért vettem meg, mert a modjaival akartam multizni. Így nem biztos, hogy célszerű üzleti stratégia mostantól beleírni minden eula-ba a fenti kitételt. Az eddig eladott programoknál pedig felmerül a visszatérítés jogos igénye, ha visszavonják a 3. féltől származó tartalmak támogatását. Úgyhogy ezt a kérdést mihamarabb tisztázni kell.

Egyébként már jó ideje leírtam több helyen, hogy olyan méretűvé és összetettségűvé vált ez az ipar, hogy a játékosoknak dedikált érdekvédelmi szervezetre van szükségük.
A sokszor tetemes összegeket mozgató mikrotranzakciók miatt pedig különösen égetővé kezd válni a kérdés. Ha egy banki szoftver hibájából anyagi kár ér valakit, nem kérdéses, hogy azért ki felel. Egy hasonlóan pénzbeli értékeket kezelő cég viszont röhöghet a képébe bárkinek, csupán mert anno tyufftyuff-csimmbumm játékokkal kezdte a működését??

Gondolkozom rajta, hogy talán valamelyik kompetens EU-s szervezetnél érdemes lenne hivatalosan panaszt tenni ez ügyben.

(#80556) kenand


kenand
veterán

Korábban már írtam, hogy ellopták a steam fiókomat.... nem tudom vallaki itt járt már-e így...
Ha igen a Steam mennyi idővel segített, miután megírta a szükséges dolgokat?
sajna összességében már 2 hete húzódik nekem, írtam paypal adatokat Humble Bundle vásárálsról, direkt Steam vásárlásról és küldtem dobozos termék kódost is úgy ahogy kérték..... de még válaszra sem méltatta a steam support....

Valakinel tapasztalata? vagy mit lehet ilyenkor még tenni?

(#80557) Vertigo18 válasza kenand (#80556) üzenetére


Vertigo18
addikt

Sajnos a steam support gyorsaságban nem az igazi, és rengeteg összehasonlítás történt már e téren a többi kliens supportjával... :W

A végeredményről viszont mindenképpen számolj majd be itt, kérlek! Másnak is hasznos lehetne olyankor, amikor beüt a crack!

Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!

(#80558) eami válasza kenand (#80556) üzenetére


eami
Topikgazda

nekem az utóbbi fél évben mindig 1 napon belül válaszoltak. Amire érdemes viszont odafigyelni, hogy annak ellenére hogy világosan kiválasztod hogy mi a problémád, majd le is írod, képesek egy automatikus üzenetben ajánlani pár megoldást amire ha nem válaszolsz külön akkor nem is fog vele foglalkozni senki sem.

pl még refund újítás előtt írtam nekik GTA V preorder kapcsán és nem vettem észre hogy a ticketben megjelent tőlük automatikusan ez:
"Based on the category you have chosen, it appears that you are requesting assistance with a pre-order.

Did you know that you can instantly refund your own pre-order purchases made on Steam? For instructions on how to refund your pre-order purchase to your Steam Wallet, please see the below FAQ:

https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=6345-QIDX-7244

If your issue has not been resolved or you are unable to refund your pre-order, please let us know and we will assist you as soon as possible. Otherwise your ticket will be automatically closed. "

Miután észre vettem és írtam erre nekik, 15 órán belül válaszoltak is.

(#80559) Assimilator válasza Vertigo18 (#80557) üzenetére


Assimilator
őstag

"amikor beüt a crack"

Gyakran ut be a crack? :DDD

Az "krach" akart lenni szerintem.
Nem piszkalni akarlak, de hirtelen olvasasban jot nevettem. :) (a mondaton, nem rajtad)

(#80560) Vertigo18 válasza Assimilator (#80559) üzenetére


Vertigo18
addikt

nah, most lebuktam, hogy warezolok! :D

Bekaphatod! :D

Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!

(#80561) Assimilator válasza Vertigo18 (#80560) üzenetére


Assimilator
őstag

En egy harmadik dologra gondoltam, de ez igy egyre jobb. :DDD

(#80562) Vertigo18 válasza Assimilator (#80561) üzenetére


Vertigo18
addikt

Nah, akkor majd szívni fogok emiatt... egy "utcát" feltolok... :D

Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!

(#80563) Zolás válasza Vertigo18 (#80562) üzenetére


Zolás
addikt

Lenn az utszán nincsen kegyelem 😃😈
Aki nem tudja miről van szó írja be jutyúkon a lenn az utszán szavakat. De csak óvatosan. 😃

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve

(#80564) 1 among many válasza Zolás (#80563) üzenetére


1 among many
tag

Szeretnélek feljelenteni emberiesség elleni bűntett elkövetése miatt ezzel az ork utszaivadékkal együtt, de nem vagyok olyan állapotban, hogy meg tudjam fogalmazni a dolgot.

Pedig a kb. 30 mp.-s első sokk után rábasztam ököllel a tápkapcsoló gombra.

(#80565) Vertigo18 válasza Zolás (#80563) üzenetére


Vertigo18
addikt

De legalább a hangja jó, hamár a zene ilyen f.s! :D

[ Szerkesztve ]

Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!

(#80566) Lackki


Lackki
senior tag

hasznos kis progi lehet ez sokaknak!
Steam Library Manager

Privátot hamarabb észreveszem

(#80567) csaba951


csaba951
veterán

Napiban
Panzer Corps;-50 %; 9,99 €
A Panzer General modern változata, ami minden gond/állítgatás nélkül elindul a mai gépeken. Kiemelkedő összetettségű, WW II-s, körökre osztott stratégiai játék. Az egyik barátom kedvenc játéka! Idén tavasztól vásárolható meg Steam-en. Ez az első komolyabb, és eddigi legnagyobb leárazása.

Akik a korábbi terjesztési rendszerben vették meg, (ingyen) kérhetnek a kiadótól Steam-es kulcsokat. Így legalább nem kell szenvedi a patchakkel (mert azért volt már jópár!)! ;)

Erősen ajánlott hozzá!:
Panzer Corps: Complete Grand Campaign 1939-1945

[ Szerkesztve ]

(#80568) Csapoati válasza csaba951 (#80567) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Volt ez már többször is leárazva, karácsonykor pedig valamiféle extra akcióban 6,79€ is volt. :) De valóban ajánlott.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#80569) csaba951


csaba951
veterán


Még Summer Sale előtt dobta a gép, amikor az Ittle Dew játék kártyáit craftoltam. Ma végre elvitte valaki, aki képes volt ezért 1,74 €-t fizetni! Őrület! :))

(#80570) albert8


albert8
addikt

Újraraktam a rendszert win7-8ra majd azt az üzenetet kapom, hogy hálózati hiba miatt nem lép be. A steam a másik meghajtón volt nem azon amin a rendszer. Ezért nem akar belépni? próbáltam a clientregistryt törölni.

Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/

(#80571) Edem05 válasza albert8 (#80570) üzenetére


Edem05
őstag

Routerben kapcsold ki a DMZ-t, vagy Steam telepítővel rakd fel újra a Steam-et. Nekem ez megoldotta, ugyan ezt csinálta laptopon.

(#80572) cskamacska válasza csaba951 (#80567) üzenetére


cskamacska
addikt

Na jól le lettem ninjulva. :B És ki az a barát? Az országban lehet vagy 20 ember aki játszik ezzel. :DDD

kötelező képspam :)

Ami inkább érdekes, hogy a kiegészítők és DLC-k is megkapták a felezést, mert eddig csak -10-33%-on bohóckodtak velük, rendesebb leárazást eddig még soha nem kaptak.

De túlárazott Omaha-Kursk-El Alamein töltelék helyett van jobb ingyé. :R

Royal Hungarian Army - Turan Campaign v1.1

Tubi: intró, játékmenet bemutató

Royal Hungarian Army - Zrínyi Campaign v0.9

:D

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#80573) whitezo88


whitezo88
nagyúr

üdv, a következő történt:

barátnőm címére jött egy levél, miszerint történt steam pénzen egy vásárlás:

Your recent Community Market purchase from CS:GO Lottery | Bot #92 has been processed and 4.16 EUR has been debited from your Steam Wallet.

csakhogy nem ő volt, 2 napja be se logolt. Steambe be tud lépni, írja hogy 0.01 pénze maradt. Ez jelent meg a libraryban:

BattleBlock Theater®
FBI Agent 1

ez mi a szent szar? írtam neki h mindenhol változtasson jelszót meg toljon egy víruskeresést hátha talál valami malwaret, de nemrég csináltuk éppen és alig gépezik, gyanús oldalakra meg nem látogat, nem szed le semmi kisegítő szirszart.

a levél: [link]

[ Szerkesztve ]

(#80574) NyMRooD válasza whitezo88 (#80573) üzenetére


NyMRooD
őstag

Ránézésre, valaki belépet barátnőd accountjára és vitték a pénzét, mert az FBI Agent 1-et 0.1$ vesztegetik a piacon. A jelszó módosítás mellet ajánlott bekapcsolni a steam guard-ot, illetve a mail és steam jelszó ne ugyan az legyen. Ha lehet (gondolom lehet, csak nem tudom hogyan kell) jelentsétek az eladót, mert ő lehetett a ludas (bár az egy bot).

Szerk: A pénzt szerintem nem fogjátok visszakapni, mert most szigorított a Valve, de az lehet erre az esetre nem érvényes, majd egy okosabb leírja.

[ Szerkesztve ]

PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ

(#80575) csaba951 válasza whitezo88 (#80573) üzenetére


csaba951
veterán

semmi csak 4,16 €-ért vett egy amúgy 0,1 €-ba kerülő kártyát a Market-en. Ha nem ő vette, akkor valaki ismeri a Steam ÉS az e-mail felhasználónevét/jelszavát is.

Kártérítésre ne nagyon számítson! A Steam szempontából rendben van a dolog. Az összes jóváhagyást megcsinálta valaki. Vagy kikapcsolta a megerősítéseket, és ekkor hivatalosan nem foglalkozik vele a Steam.

Minden ilyen helyre külön-külön jelszót kell használni!

(#80576) whitezo88 válasza NyMRooD (#80574) üzenetére


whitezo88
nagyúr

de az egész gyanús dolog, kinek állhat ez így érdekében, valami kártyás baromság jár érte? Ezt át lehet adni? Nyomon lehet-e követni? Nem kéne jeleznie a Steamnek hogy gyanús belépés történt? Miért nem változtattak jelszót? csak ennyi kellett?

csaba951 - de ennek mi volt az értelme, hogy vesz az accján egy ilyen szart? nem is értem mondjuk az egész kártyás cuccot. Valakitől konkrétan vett, aki a csaló?

[ Szerkesztve ]

(#80577) eami válasza whitezo88 (#80576) üzenetére


eami
Topikgazda

nyilván az jól járt akitől vette.

(#80578) Franklin válasza whitezo88 (#80576) üzenetére


Franklin
addikt

Azonnal változtassatok jelszót, Steam-en is, emailen is. Lehetőleg ne legyen ugyanaz.

Steam Guard-ot kapcsoljátok be (ha még nem volt).

Viszonylag olcsó tanulópénz volt, lehetett volna 300 EUR is a walleten...

(#80579) Vertigo18 válasza NyMRooD (#80574) üzenetére


Vertigo18
addikt

Tipikus account lopásos pénzmentés...

Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!

(#80580) whitezo88 válasza Franklin (#80578) üzenetére


whitezo88
nagyúr

Guard be volt kapcsolva, egyedi jelszó volt Steamen és email-en is, ahogy írtam rendszeres rendszer- és vírusellenőrzés is van és hülyeségeket se tölt le, eddig is paranoiás volt. Ezért érthetetlen hogy tudta egy bot megcsinálni.

(#80581) Franklin válasza whitezo88 (#80580) üzenetére


Franklin
addikt

Milyen email címe van? Gmail, freemail, citromail?

(#80582) whitezo88 válasza Franklin (#80581) üzenetére


whitezo88
nagyúr

hotmail.

(#80583) csaba951 válasza whitezo88 (#80576) üzenetére


csaba951
veterán

Az ajánlatokat (vétel/eladás) a Steam rendezi össze. Enyhén szólva furcsa, hogy sikerült egy kártyát drágán megvennie, amikor előtte ott van az olcsó kártyák garmada. Vajon milyen trükkel tudta átugorni a sort?

(#80584) whitezo88


whitezo88
nagyúr

ideértem barátnőm gépéhez, megnéztem az usert, mert historyba írja az eladót, célzott csalás történt bár nem csak ezzel az accal, ahogy a hsz-ek tükrözik... [link] jelentés megvolt, várjuk a semmit...

(#80585) wjbhbdux válasza whitezo88 (#80582) üzenetére


wjbhbdux
veterán

Itt meg tudod nézni, hogy honnan léptek be az email fiókjába: https://account.live.com/Activity

meg ugyanitt be lehet kapcsolni pár biztonsági szintet, hogy ne engedjen csak a jelszó tudtában be bárkit egy eddig nem használt gépen.

[ Szerkesztve ]

/s

(#80586) wwenigma válasza whitezo88 (#80584) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Hotmail-re is van kétlépcsős azonositas. Kapcsold be.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#80587) whitezo88 válasza wjbhbdux (#80585) üzenetére


whitezo88
nagyúr

megnéztük, a hotmailra senki se lépett be.

(#80588) kaszaking


kaszaking
tag

Tudnátok izgalmas vagy érdekes játékot ajánlani lehetőleg nagyon alacsony árfekvésben? (Max 1000 Magyar Birodalmi koronáért)

(#80589) Assimilator válasza kaszaking (#80588) üzenetére


Assimilator
őstag

TESSEK, indulj el lefele.

(#80590) leviske


leviske
veterán

Megtudom valahogy győzni arról a klienst, hogy ne nyúlkáljon olyasmikhez, mint a DirectX meg egyebek a telepítések során? Csak mert rendre mikor ilyet tesz, valahogy elkrja a gépet és csak visszaállítás segít.

(#80591) ollie válasza leviske (#80590) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Azokat a játékok telepítik, nem a Steam, vagyis a Steamnek semmi hatása nincs arra.

***

(#80592) genndy válasza leviske (#80590) üzenetére


genndy
addikt

Igen, ha a registryben a megfelelő helyen (HKLM/Software/Valve/<játékID> vagy valami ilyesmi) ezeknek a segédprogramoknak 1-re állítod azt az értékét, hogy telepítve van-e. Akkor már nem akarja föltenni.
Viszont amiatt érdemes, mert ekkor biztos a játéknak megfelelő Dx, VC, ... kerül föl és legalább amiatt nem fog rinyálni/fagyni.

Most melóhelyről vagyok, délután otthonról nézhetek példát ha addig nem írja valaki meg.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#80593) leviske válasza genndy (#80592) üzenetére


leviske
veterán

Köszi. Hozzáértés hiányában a registry-t igyekszem elkerülni, bár kellően szájbarágós példákkal még van is esély rá, hogy felfogok a dolgokból valamit. :DDD

(#80591) ollie: Originről telepítve még sose volt ilyen gondom, ezért tippeltem, hogy valamit kizárólag a kliensnek köszönhetek.

[ Szerkesztve ]

(#80594) genndy válasza leviske (#80590) üzenetére


genndy
addikt

Na akkor már leírom, ha megnéztem ne sikkadjon el :D :
DirectX, VC, .NET, stb. keretprogramok telepítésének megúszása első indításkor:
Vegyük példának a Borderlands 2-t (az jó játék meg volt már bundliban is, úgyhogy val. sokaknak megvan):
1. Ki kell keresni a játék ID-jét (az Áruházi oldalból kiírható). Border2-nél ez a 49520
2. Steam\SteamApps\common\Borderlands 2\installscript.vdf - itt vannak olyan bejegyzések egymás alatt hogy "vcredist2005", "vcredist2005atl", stb.
3. Registryben meg kell keresni: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Valve\Steam\Apps\49520 - ha nem létezik ilyen kulcs (key) akkor létre kell hozni.
4. Ezen belül meg kell csinálni duplaszó (dword) -ként az előző értékeket ("vcredist2005", "vcredist2005atl", stb., csak idézőjelek nélkül) és az értéküket "1"-re állítani.
Ha minden igaz akkor ezután már úgy veszi hogy ezek telepítettek és nem fog nekiállni még egyszer (de élesben nem próbáltam ki). Kicsit macerás, meg a registry-bizgera miatt nem biztos hogy mindenki neki mer állni.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#80595) mark!


mark!
őstag

Attól hogy nincs meg egy játék, a piacon tudok venni itemeket ahhoz a bizonyos játékhoz?

>

(#80596) 1 among many válasza mark! (#80595) üzenetére


1 among many
tag

Igen.

(#80597) mark! válasza 1 among many (#80596) üzenetére


mark!
őstag

köszi szépen! :)

>

(#80598) 1 among many válasza mark! (#80597) üzenetére


1 among many
tag

Szívesen! :)

(#80599) wjbhbdux


wjbhbdux
veterán

Deadpool visszatért http://store.steampowered.com/app/224060/

/s

(#80600) marcusa válasza wjbhbdux (#80599) üzenetére


marcusa
addikt

Juhúúúúúú :C

:-)

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Steam topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.