Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Star Citizen

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-07-21 15:06:57

LOGOUT.hu

Az OFF-topic használata kötelező! F.A.Q. új játékosoknak!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16751) Menthirist válasza Malibutomi (#16750) üzenetére


Menthirist
veterán

Sosem volt palám, mindig mage-em vagy DK-m volt :) Nekem dolgozni kellett a lóért, és nem voltam boldog tőle...

Taxizni is jó ha lehet, de ez elvileg még mindig nem egy mmorpg, ahol szinteket kell lépned, farmolnod kell nyersanyagot hogy craftolj, és gyakran olyat is kelljen csinálni, amihez nincs sok kedved. Ez elvileg még mindig egy mmo bdsse. Oda meg nem árt ha van hajó, még ha annyira is kell, hogy fps-pontokról fps-pontokra utazgatsz vele. Nem azt mondom hogy mindenkire erőltetve legyen hogy repülnie, kereskednie, stb... kell, hanem hogy attól hogy van egy Aurora-ja, még nincs ráerőltetve semmi :) Ha akar, akkor csak fps-ezik, vagy csak ül a főtéren és nézi a sok npc-t :) Ha mégis kedve lenne, akkor viszont még mindig mehet csak örömrepülésekre, amit mondjuk úgy nem feltétlen tenne meg, ha 90%-csak fps-el, és a maradék 10%-ra inkább nem hajóra hanem még fegyóra vagy páncélra gyűjt.

Lényeg a lényeg, szerintem egy Aurora a kezdetekben nem luxus senkinek, még úgy sem hogy egyikünknek sem lesz ilyen problémája.

Repülni meg amúgy ígyis-úgyis kell, elvégre a PU-hoz tudtommal végig kell vinni majd az SQ42-őt. Abban meg lesz minden, űrharc, manuális leszállás, fps, stb...

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#16752) TESCO-Zsömle válasza Menthirist (#16745) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Végtelenül nem értek egyet veled. Attól, hogy nem te leszel a főnök, a melót még te választod! Az meg egyenesen nonszensz, hogy mezítlábas noob-ként belecsöppenve egy ekkora univerzumba pont az első 20-40 óra legyen unalmas amíg nincs hajód. Ez alatt az idő alatt a saját hajó kötöttségei nélkül lehetsz rakodó egy dokkban, fél óra múlva meg már lövész egy Cutlass-en. Végigjárhatsz több hajót zsoldosként, lövészként, pilótaként és megkeresheted a saját utadat anélkül, hogy előre elköteleznéd magad, vagy akár túl nagy kockázatot vállalnál.

A kulcs a változatosság és a szabadság.

Szerintem az ember akkor a legszabadabb, amikor nincsen semmije, mert akkor bármit megtehet. Minél több a veszítenivalód, minél több hajóról kell gondoskodnod, a fenntartásukról, az ahhoz szükséges haszon megtermeléséről, annál kevésbé teheted azt, amit akarsz.

A kalózokat is csak annyi fogja elválasztani bármely más vállalkozótól, hogy ők a törvény másik oldalán állnak. A régi kalóz szellem, a függetlenség, a szabadság elvész, ahogy az ember majd beépül egy akármilyen szervezetbe.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#16753) Menthirist válasza TESCO-Zsömle (#16752) üzenetére


Menthirist
veterán

Jogodban áll "végtelenül nem érteni" velem egyet, de az állításaim tartom. Kell az az első hajó egy bdsse-be induláskor, és még mindig lehetsz dokkmunkás ha akarsz, vagy lövész valaki keze alatt. Ha akarsz.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#16754) TESCO-Zsömle válasza Menthirist (#16753) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Nos, arra lesz a Squadron42, hogy az első hajóra való zsoldot és az állampolgárságot megszerezd. Ott meg úgyis alád tolják a szükséges vasakat.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#16755) mrfire


mrfire
őstag

Kicsit keresgéltem a neten is a témában, mások mit mondanak erről:

"Pledge ships will replace a player's starting ship." - SC wiki

"they never said or confirmed anything about you starting with an aurora. you do sort of get a free ship when you finish the SQ42 and move onto PU"

"For all we know we do not even get a ship at all when/if we finish the campaign. We might just get enough money to buy a cheap ship instead."

(#16756) TESCO-Zsömle válasza mrfire (#16755) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Én is az utóbbit látom valószínűnek. De mivel ugye a SQ42-ben nem lesz kötelezően happy end, biztos lesz akinek nem futja majd hajóra. Esetleg egy használt, lestrapált Aurorára.

Azokról nem is beszélve, akik ugye ki akarják hagyni a SQ42-t, mert mondjuk a legolcsóbb csomagban csak a PU hozzáférés lesz.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#16757) FRIZ 22


FRIZ 22
senior tag

Mintha a Blue egy kicsit pufibb lenne:

(#16758) mrfire válasza FRIZ 22 (#16757) üzenetére


mrfire
őstag

A fekete óvszer is slankít :D
(De amúgy tényleg egy kicsit megívelték az oldalát a szürkének.)

Tegnap este bemerészkedtem az első Vanduul swarmomra. Eldöntöttem, hogy felveszem az egészet, hogy évek múlva is meglegyen, hogyan bénáztam a játék első perceiben. :DDD Egy 40 perces videó lett belőle, eljutottam a 10. hullámig, de pl. mindjárt azzal nyitottam, hogy kirepültem a pályáról az első fél percben. :D
A legmákosabb pillanat az volt, mikor (25%-ban azért mert szét volt lőve a hajó 75%-ban mert fogalmam sem volt mit csinálok) hátramenetben bekeveredtem egy sűrűbb aszteroida halmazba, és megúsztam ütközés nélkül.

(#16759) mrfire


mrfire
őstag

Tervezte valaki, hogy nekiáll a Ten for the chairman fordításának? Ha nem, akkor délután hozzáfognék ez elejétől kezdve, aztán meglátom, hogy tudok haladni vele.

Arra gondoltam menet közben meg tömören is összeszedném a lényeget, így a végén lenne egy kivonat is, rövid kérdések, rövid válaszok formájában.

[ Szerkesztve ]

(#16760) Szőrös  válasza FRIZ 22 (#16757) üzenetére


Szőrös 
veterán

Csak az első szárny mögötti résznél szélesebb egy kicsit a 2 oldalsó nagy thruster nem moccan a helyéről szóval nem vészes. Egyébként klassz összehasonlítás.
Red van valakinek ? Milyen torony van azon ?

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#16761) Drenadar válasza Menthirist (#16753) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

Én is úgy tudom, ahogy Zsömle.

Ha már kijött a játék... és valaki megveszi a játékot, akkor az csak a játékot vette meg (s42+SC) akkor az szépen elkezdhet játszani. Vagy valakihez becsatlakozik a hajóra zsoldért, vegy végig játsza a s42-őt és akkor kap ezt azt amiből talán vehet egy starter hajót, vagy megkapja a starter hajók egyikét?)

(#16762) TESCO-Zsömle válasza mrfire (#16759) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Ha tényleg neki akarsz állni, akkor itt az első 26 rész átirata. ;)

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#16763) mrfire válasza TESCO-Zsömle (#16762) üzenetére


mrfire
őstag

Köszi, ezt találtam meg nemrég, ezért is jutott eszembe, hogy érdemes lenne. Sajnos nem teljes, így nem biztos, hogy fogom tudni folytatni. :( Lenne hozzá segítségem is, így lehet hogy a későbbi részekre is születni fog valami a videó alapján, de majd kiderül.
Eddig egyszer csináltam hasonlót, 5-10 perces videókat fordítgattam, de órákig tartott mire végeztem egy-egy résszel. Sz'al egyelőre örülök, ha az írott szöveg alapján elérek valamit.

[ Szerkesztve ]

(#16764) Szőrös  válasza Drenadar (#16761) üzenetére


Szőrös 
veterán

Mondjuk még midig kérdés hogy lesz a hajó bérlés. Nagyon remélem hogy igen .

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#16765) KaiotEch válasza Szőrös  (#16764) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Rent-a-Ship? :P

És ha a parkolóba rád nyitják az ajtót, hogy adod be, hogy az nem Te voltál? :D

[ Szerkesztve ]

(#16766) Malibutomi válasza KaiotEch (#16765) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Hátha lesz benne mobilos fotózás mint a gta 5-ben, azt akkor körbe lehet fotózni a verdát mikor átveszed mint a való életben :)

(#16767) mrfire válasza Malibutomi (#16766) üzenetére


mrfire
őstag

Nehogy aztán észrevétlen maradjon ha valaki megkarcolja a hajót mi? :)

(#16768) Szőrös  válasza mrfire (#16767) üzenetére


Szőrös 
veterán

Ez a film annyira szar hogy már jó . :DDD

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#16769) mrfire válasza Szőrös  (#16764) üzenetére


mrfire
őstag

Van egy olyan érzésem, hogy mint az egyetlen felmerülő offline keresési forrás, az lesz a vége, hogy nagyon olcsó lesz már hajót bérelni, mert mindenki kitalálja, hogy használat helyett vesz inkább hajókat, amit kölcsönbe ad. Az is ott van, ha eleve több hajója van valakinek és tudja, hogy egy ideig nem fog kelleni egy-kettő akkor azokat adja kölcsönbe, vagy ha elmegy nyaralni, vagy akár csak egy napra, ha nem ér rá játszani.

(#16770) Volfram42 válasza mrfire (#16769) üzenetére


Volfram42
senior tag

Nem is rossz gondolat. Meglehet, hogy elterjed ez a dolog is.
A céghangárban is biztosan lesz egy adag közös cucc amivel lehet menni röppenésekre. Így nem hiszem, hogy hajó nélkül marad az aki társaságban van.

Say NO to Vertical Videos: https://www.youtube.com/watch?v=Bt9zSfinwFA&index=8&list=FLEm9KqcrDBe77hxufpcW_EA

(#16771) Volfram42


Volfram42
senior tag

Ismerős küldött egy linket. Gondolom Redditről csemegéztek, de az nem volt erőm végignyálazni így jól jött ez is.

Edit: Ma nem volt nagy aktivitás. Lehet meg se jelenik és csak lufi? :)

[ Szerkesztve ]

Say NO to Vertical Videos: https://www.youtube.com/watch?v=Bt9zSfinwFA&index=8&list=FLEm9KqcrDBe77hxufpcW_EA

(#16772) mrfire válasza Volfram42 (#16771) üzenetére


mrfire
őstag

Sz'al ha megsérül a kezed nem tudod használni, pl. gránát dobásra. De ha túlélsz egy harcot és van egy ilyen sérülésed, aztán ezért nem tudsz elrepülni a helyről, mert nem bírod megfogni a kormányt az sem kellemes.
Remélhetőleg lesz valami alap elsősegélycsomag, érzéstelenítés stb., hogy a harc után összeszedhesd magad ott helyben. De még így is, ha az egész kezedet ellövik, és már csak pótlással lehet segíteni rajta, akkor az is hiába van a fedélzeten. Vajon egy kézzel is el lehet majd vezetni egy hajót, és veszik a fáradtságot, hogy megcsinálják ennek külön a animációkat?

(#16773) mrfire


mrfire
őstag

Itt van egy videó is a témában, illetve egy másikban az élet/elsősegély is szóba kerül.

Más téma:
Itt meg itt azt prezentálják, hogy hamarosan lehet változás áll be a freelancer/constellation raktárkapacitásában, mert úgy néz ki a conniek papíron sokkal többet bírnak, mint a "valóságban".

[ Szerkesztve ]

(#16774) PenguinTea válasza mrfire (#16772) üzenetére


PenguinTea
csendes tag

Kiküldessz egy vészjelzést az űrbe :D és reméled hogy nem kalózok jönnek xD

(#16775) mrfire válasza PenguinTea (#16774) üzenetére


mrfire
őstag

Itt jönnek képbe akkor inkább azok a módszerek, amik szétzúzzák a játékmenetet. Lehet az lesz ilyenkor, hogy kilogolás, TS-en beszólni, hogy mi van és megvárni míg érted jönnek.

(#16776) TESCO-Zsömle válasza mrfire (#16773) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Mond érdekes dolgokat, amit lövésem sincs, hogy fognak megoldani PvP-nél.

Pl ott a lopakodás és a csendes gyilkolás. Ha egy csapat átszáll a hajómra és vannak olyan hülyék, hogy szétváljanak engem keresni. Tegyük fel, hogy én odalopózok az egyik háta mögé és full stealth megölöm.

Mi fogja megakadályozni eme frissen elpatkolt személyt, hogy 40GHz-en sikítson bele a mikrofonba TS-en keresztül nyakamra hívva a haverjait, akik legjobb esetben is csak szépen felkeltik és újra teljes a létszám, legrosszabb esetben meg úgy közelítenek meg, hogy esélyem sincs elkerülni a találkozást és az azzal járó halált...

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#16777) mrfire válasza TESCO-Zsömle (#16776) üzenetére


mrfire
őstag

Hát igen, ezt valamikor mondta CR is, hogy nem tudnak mit kezdeni a TS dologgal és semmi hasonlóval. PVE küldetésekbe mindenesetre betehetik.

Az a baj, hogy az átlag párszemélyes hajók eleve nem akkorák, hogy nagyon bujkálni lehessen bennük, nem lesznek olyan folyosóhálózatok, hogy az egyszerű lövöldözés mellett komolyabb taktikákat lehessen bevetni. Több tíz fős klános méretű hajók megszállása meg nem hiszem, hogy olyan nagy gyakorisággal fog történni.

Illetve lesznek aknák meg belső védelmi rendszer, hologramok de ezekkel még mindig a kis hajóknál az első meglepetés le is zárja a "csatát". Szóval furcsán rövidek lesznek ezek a kis megszállások.

[ Szerkesztve ]

(#16778) TESCO-Zsömle válasza mrfire (#16777) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Mondjuk eszembe jutott a megoldás: Booby trap. ;]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#16779) Diopapa válasza mrfire (#16777) üzenetére


Diopapa
addikt

" Több tíz fős klános méretű hajók megszállása meg nem hiszem, hogy olyan nagy gyakorisággal fog történni."

Nem tetszett EVE-ezni ezek szerint.. ;] Nagyobb célpont = étvágygerjesztőbb célpont.

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#16780) Menthirist


Menthirist
veterán

Közben ma meglesz az 59 millió is, 4500 dolcsi van még hátra.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#16781) mrfire válasza Diopapa (#16779) üzenetére


mrfire
őstag

Na igen, de EVE-ben egy ember vitt bármekkora hajót akár, nem (attól eltekintve, hogy egyedül érdemes-e ekkora értékű hajóval utazni)? Itt meg egy nagy hajót eleve csapatmunkában kell működtetni majd, úgy képzelem mindenképp kevesebb lesz az ilyen megütközésének száma.

[ Szerkesztve ]

(#16782) Drenadar válasza mrfire (#16781) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

"kell működtetni"

Nem! csak akkor lesz a leghatékonyabb a hajó, ha a maxcrew ki van használva...

(#16783) mrfire válasza Drenadar (#16782) üzenetére


mrfire
őstag

Alsó határa nem lesz a legénységnek? :F

(#16784) Drenadar válasza mrfire (#16783) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

nem tudom... de lényegében nincs sok lényege, hisz ha egyedül akarsz menni egy nagy hajóval pl a taurussal akkor veszel bele NPC-t...

(#16785) Diopapa válasza mrfire (#16781) üzenetére


Diopapa
addikt

Jah, főleg amikor capital osztálynál egyedül már mozogni sem tud egy hajó... Titánhoz meg eleve komolyabb corp / alliance kellett. Hagyjuk ezt. fogsz elég nagyobb fightot látni itt is.

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#16786) mrfire válasza Diopapa (#16785) üzenetére


mrfire
őstag

Jó, biztos lesz itt is hasonló méretű harc.
De valójában az FPS téma kapcsán azért hoztam fel a nagyobb hajók csatáját, mert ezeknek a fedélzetén tudnám elképzelni a komolyabb taktikázást játékosok között. Ha ezeket a hajókat jobban megéri megtömni botokkal, akkor 1v1 + 10v10 bot lesz belőle. (Amúgy itt nyerhet értelmet a stealth kill is.)
A játékosok között 10-20 fős kiegyenlített harcok hajómegszálláskor azt hiszem még mindig ritkák lesznek.

(#16787) Szőrös  válasza mrfire (#16786) üzenetére


Szőrös 
veterán

"fedélzetén tudnám elképzelni"

Nana azért lesz itten bolygófelszín is ahol mehet majd a csihipuhi , ha van egy csöpp eszük akkor azt is teleszórják finom nyersanyagokkal amit mindenki -de legalább is jól szervezett org.-ok - meg akar majd szerezni. ;)

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#16788) PenguinTea


PenguinTea
csendes tag

Hogy lehet stealthbe menni ha eleve a hajóig sem tudsz elérni úgy hogy ne fedezzenek fel :D

(#16789) PenguinTea válasza Szőrös  (#16787) üzenetére


PenguinTea
csendes tag

Meg lesznek corp gyárak amiket lehet gondolom szabotálni is :D

(#16790) mrfire válasza Szőrös  (#16787) üzenetére


mrfire
őstag

Most így hirtelen csak a hajókra gondoltam, de igen, ez mindjárt jobban hangzik, valami jó kis bányarendszerben pl. irtani a másik oldalt.
Vajon milyen lehetőségeik lesznek azoknak, akik csak FPS-ezni szeretnének, illetve hasonló helyzetben vannak azok akik csak dogfightozni, és számukra az lenne az ideális, ha egyik harcból a másikba csöppennek, a világ eseményeitől függetlenül. Valahogy úgy, mint a Dust 514-ben.

[ Szerkesztve ]

(#16791) TESCO-Zsömle válasza mrfire (#16783) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

De lesz. Minden hajóra kell legalább 1 emberi játékos.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#16792) Raulblanco válasza mrfire (#16769) üzenetére


Raulblanco
aktív tag

bérelt hajó bérelt biztosítással. keressünk egy szép nagy aszteroidát, menjünk oda egy roncsbegyűjtővel, és béreljünk ki pár száz hajót :)

(#16793) Szőrös 


Szőrös 
veterán

DING 59 !

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#16794) TESCO-Zsömle válasza Szőrös  (#16793) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Ding bizony. :K

Jöhet a nehéz-vadász. :))

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#16795) PenguinTea válasza Raulblanco (#16792) üzenetére


PenguinTea
csendes tag

Engem se hagyjatok ki a mókából xD

(#16796) mrfire válasza PenguinTea (#16795) üzenetére


mrfire
őstag

Csak ne felejtsetek el üzemanyagot is kölcsönözni annak a dögnek. :P

(#16797) vaakuum


vaakuum
addikt

[Nem tudom, volt-e már?]

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#16798) mrfire válasza vaakuum (#16797) üzenetére


mrfire
őstag

Nem rémlik bár én láttam már tőlük. Most itt egy egész új hangulatos kis videójuk a mentésről.

(#16799) FRIZ 22 válasza mrfire (#16798) üzenetére


FRIZ 22
senior tag

Zsilipelés nélkül, elég fura.
Közben meg egy beteg fekszik a raktérben.

[ Szerkesztve ]

(#16800) Drenadar válasza FRIZ 22 (#16799) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

és ha valamiféle erőtér alapú "zsilip" van? :)

tudom hogy ilyen nem lesz, de nah... ha mégis? :D

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Star Citizen
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.