Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Spotify

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-12-25 18:18:56

LOGOUT.hu

Spotify

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4428) Mr K


Mr K
senior tag

A spotify-nál a felhasználónevet a rendszer adja: ez az a hosszú, betűkből számokból és egyéb karakterekből álló, megjegyezhetetlen "krix-krax", ami időnként a spotify alkalmazásban feltűnik. A felhasználónév egyedi: ez azonosítja a fiókunkat, ehhez vannak hozzárendelve a lejátszási listáink, stb. A felhasználónevet a fiókadatok között lehet megtalálni (web-es felületen Fiókáttekintés / Profil .)

A bejelentkezési adataink (az email cím és a jelszó, amit regisztrációkor adtunk meg, vagy a facebook profil) a felhasználónévhez vannak rendelve, de ezek csak arra szolgálnak, hogy a hozzáférjünk a fiókunkhoz. Ezek elvileg változtathatók (pl. utólagosan is hozzá lehet rendelni facebookos account-ot a fiókunkhoz), de általában ehhez a support segítségét kell kérni. (Ezt (gondolom) részben biztonsági megfontolások indokolják.)

A publikus nevünknek, amit regisztrációkor a "hogyan szólíthatunk" mezőben lehet megadni, csak annyi a szerepe, hogy különféle helyeken megjelenik: elsősorban az alkalmazásokban a saját profilunk mellett, másodsorban azoknál, akik bennünket vagy az általunk létrehozott lejátszási listákat követik. Ezt a nevet jelenleg nem lehet megváltoztatni (ha jól tudom, akkor a supporton keresztül sem), azaz ha nem tetszik a név, akkor új fiókot kell gyártani. A név változtatási tilalom mögött nyilván nem technikai problémák állnak (a név nem egyedi, és bármi lehet), hanem egyéb megfontolások: talán a "közösségépítést" zavarná, ha minden felhasználó ötletszerűen változtatná a nevét. Ha a support segítségével facebook-os kapcsolat törlésre kerül sor (visszaállás az email-es loginra), akkor nem lesz nevünk (a facebook-os már nem él, újat meg a tilalom értelmében nem lehet adni.)

A spotify saját keresőjében felhasználókra is lehet keresni: a felhasználónévre és a publikus névre is. (Az eredmények a "profiles" (fiókok? profilok?) szekcióban jelennek meg. Ennek segítségével lehet facebook profil(ok) nélkül is követni az ismerősök spotify-os tevékenységét (már aki hagyja...)

A felületről eltünedező publikus név kapcsán nekem az a tapasztalatom, hogy időszakos: azaz (nálam) általában megjelenik, de néha nem. Ilyenkor gyakran egy ki- és bejelentkezés segít, ha valakit ez nagyon zavarna.

Ha a publikus név miatt új fiókba költözünk, akkor a lejátszási listákat a support segítsége nélkül is meg lehet menteni: a régi fiókban publikussá kell tenni és akkor az új fiókban át lehet őket másolni. A kedvelt dalok(?) is megmenthetők, ehhez a régi fiókban át kell másolni egy közönséges lejátszási listába. (Sajnos az új fiókban csak egyenként lehet újra kedvencelni őket - legalábbis én nem találtam rá egyszerűbb módszert.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Spotify
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.