Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Spotify

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-12-25 18:18:56

LOGOUT.hu

Spotify

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4401) mobilizmo válasza Maxximus (#4400) üzenetére


mobilizmo
addikt

Miért csesznék szét a családi csomagodat?

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#4402) mukibuci válasza mobilizmo (#4401) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

mert nem család?

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#4403) MADcat válasza mukibuci (#4402) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

:DDD

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#4404) mobilizmo válasza mukibuci (#4402) üzenetére


mobilizmo
addikt

A kérdésem provokáló jellegű volt.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#4405) Rimuru válasza mobilizmo (#4404) üzenetére


Rimuru
veterán

Amugy a spotify csaladmodellje minden csak nem csalad. :DDD

Vigyázat, csalok!

(#4406) mobilizmo válasza Rimuru (#4405) üzenetére


mobilizmo
addikt

Szerintem igen, szűkebb család értelmezés. A gyereked ha elköltözik otthonról, akkor valószínűleg lesz neki vagy alapít egy új családot. Nálunk is a nagylánynak már férje van és két gyereke, az már az ő családjuk.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#4407) rasotamas válasza mukibuci (#4402) üzenetére


rasotamas
veterán

A Spotify mint önálló entitás személyesen odamegy, magáévá teszi és elszereti a feleségét, hogy elváljanak és ezentúl 7€ helyett 2x5€-t fizessenek.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#4408) rasotamas válasza mobilizmo (#4406) üzenetére


rasotamas
veterán

Egyébként nem úgy van, hogy ugyanazon az ip-n kell keresztül lennünk néha? MErt azért egy héten 1-2-3 alkalommal átjönnek a lányomék, a fiamék meg velünk laknak, tehát belefér.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#4410) Akelaus


Akelaus
senior tag

Halihó!

Láttam a Spotify súgójában, hogy a felhasználónevet, vagyis azt a nevet amit mutat másoknak nem lehet megváltoztatni. Volt valakinek esetleg ilyen dolga és a support segített ebben?
Anno az Fb-vel regisztráltam oda, és szeretném a "netes" nevemet használni ott is.
Létezik bármilyen megoldás azon kívül, hogy lemondom a mostani előfizetést, bukom az összerakott listákat, követéseket? :R

(#4411) kmarci25 válasza Akelaus (#4410) üzenetére


kmarci25
veterán

Én írtam nekik. Nekem az volt a bajom, hogy a facebook-kal regisztráltam anno, és ezt akartam törölni. Ebben segítettek, most van egy jó hosszú számsorom, az a felhasználónevem, és mellé jelszó. Próbáld meg, hátha a Te ügyedben is segítenek.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#4412) Akelaus válasza kmarci25 (#4411) üzenetére


Akelaus
senior tag

Köszi! Írtam nekik, talán lesz eredménye is.

(#4413) kmarci25


kmarci25
veterán

Egy kis off, kipróbáltam a Tidal-t, kértem a próbahónapot hifi minőségben. Hozzátartozik, hogy a legtöbbet autóban hallgatok zenét, kevesebbet munkahelyen és nem vagyok audiofil. :N Tegnap egy hosszabb úton, autópályán, egyedül hallgattam a Tidalt, tehát elég hangosan szólt. És tény, hogy szép hangja van, hallatszik a spotihoz képest a különbség. Persze azt is le kell írni, hogy ez alatt a 1,5 óra alatt majdnem 600 MB adatot fogyasztott. Az előfizetés 3000 Ft, a Spoti családi csomagban 3 főre 7,99 euró (~2600 Ft). Az alkalmazást nem sokat használtam, nincs sok különbség a spotihoz képest, de nyilván ez még nem tanulta meg, hogy miket hallgatok, így az ajánlatok nem igazán stimmelnek. A web playert használom napközben.
Előfizetni biztosan nem fogok, mert ennyit nem ér nekem, annak ellenére, hogy valóban jobb a minősége. Egy próbát viszont megér.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#4414) Akelaus válasza kmarci25 (#4411) üzenetére


Akelaus
senior tag

Kaptam választ. Részben van megoldás, de ehhez le kell mondani a mostani előfizetésemet, ami a jövő héten amúgy is lejárna, illetve kell csinálni egy új regisztrációt. Ha megcsináltam, ott akkor megadhatok másik nevet, és valami linket várnak tőlem ha jól értettem az angolul megírt üzenetet, segítenek átvinni a kedveléseimet, illetve a mentéseimet. Azt viszont nem tudom, a telefonra letöltött dalokkal, albumokkal ezután mi lesz.
Kicsit egyszerűbbnek gondoltam, de írták mi ott csak számsorok vagyunk. Igaz azt egyszer valamiért láttam is, hogy én melyik számsor vagyok. Szerintem ezzel tudnának azonosítani, vagy beletehetnének egy olyat magába a profilba, hogy becenév.

[ Szerkesztve ]

(#4415) unravel


unravel
őstag

Valaki csinaljon TIDAL topikot :))

¯\_(ツ)_/¯

(#4416) mobilizmo válasza unravel (#4415) üzenetére


mobilizmo
addikt

Szerintem nem éri meg. Év elején próbáltam 3 hónapot (akkor ilyen akciójuk volt), tény hogy streamhez képest nagyon jól szól, de elég szegényes volt a felhozatal Spotyhoz képest is. Ha nem javult drasztikusan, akkor nem igen éri meg. Arról nem is beszélve, hogy telefonon, vagy autóban hallgatva tök felesleges ez a minőség.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#4417) kmarci25 válasza mobilizmo (#4416) üzenetére


kmarci25
veterán

Egyetértek. :K

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#4418) unravel válasza mobilizmo (#4416) üzenetére


unravel
őstag

A felhozatal teljesen jó. Tegnap felkerült megjelenés napján az egyik kedvenc együttesem új dala. :)

Akkor még nem hallottál DACal szerelt LG-t. :)

¯\_(ツ)_/¯

(#4419) Maxximus válasza unravel (#4418) üzenetére


Maxximus
őstag

Van aki igen.. ;)

Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE**i12 Pro Max+watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e

(#4421) -FLY->


-FLY->
őstag

Tegnap regisztráltam, megadtam a megjelenítendő nevemet, de mikor beléptem egy hosszú számokból és betűkből álló krix-krax-ot jelenített meg a profilnév helyén. Jól kezdődik, ilyenkor mi van? :W

[ Szerkesztve ]

(#4423) I02S3F válasza #20749568 (#4422) üzenetére


I02S3F
őstag

"De semmi jelentősége nincs, hogy mi áll ott." - Nekem jobb, ha az a számsor látható. De ahogy láttam, a nevemre rákeresve sem dob ki semmi Spotify-vel kapcsolatosat a Google.

(#4424) -FLY-> válasza #20749568 (#4422) üzenetére


-FLY->
őstag

Köszi. Elő is fizettem, egész nagyot ugrott a minőség, miután mindenestől letöröltem és újra felraktam (mondjuk az az értelmezhetetlen krix-krax maradt, de így már nem érdekel :DDD ).

(#4425) Lali-213


Lali-213
senior tag

Sziasztok,

Már közel egy éve vagyok prémium előfizető, amit pár hónapja családi csomagra váltottam. A kérdésem a következő lenne. A Spotify ellenőrzi, hogy valóban a megadott címen lakunk? IP/helyadatok alapján azért ki lehet deríteni valamit.

Köszi.

(#4426) Rimuru válasza Lali-213 (#4425) üzenetére


Rimuru
veterán

Igen, ellenorizheti.

Vigyázat, csalok!

(#4428) Mr K


Mr K
senior tag

A spotify-nál a felhasználónevet a rendszer adja: ez az a hosszú, betűkből számokból és egyéb karakterekből álló, megjegyezhetetlen "krix-krax", ami időnként a spotify alkalmazásban feltűnik. A felhasználónév egyedi: ez azonosítja a fiókunkat, ehhez vannak hozzárendelve a lejátszási listáink, stb. A felhasználónevet a fiókadatok között lehet megtalálni (web-es felületen Fiókáttekintés / Profil .)

A bejelentkezési adataink (az email cím és a jelszó, amit regisztrációkor adtunk meg, vagy a facebook profil) a felhasználónévhez vannak rendelve, de ezek csak arra szolgálnak, hogy a hozzáférjünk a fiókunkhoz. Ezek elvileg változtathatók (pl. utólagosan is hozzá lehet rendelni facebookos account-ot a fiókunkhoz), de általában ehhez a support segítségét kell kérni. (Ezt (gondolom) részben biztonsági megfontolások indokolják.)

A publikus nevünknek, amit regisztrációkor a "hogyan szólíthatunk" mezőben lehet megadni, csak annyi a szerepe, hogy különféle helyeken megjelenik: elsősorban az alkalmazásokban a saját profilunk mellett, másodsorban azoknál, akik bennünket vagy az általunk létrehozott lejátszási listákat követik. Ezt a nevet jelenleg nem lehet megváltoztatni (ha jól tudom, akkor a supporton keresztül sem), azaz ha nem tetszik a név, akkor új fiókot kell gyártani. A név változtatási tilalom mögött nyilván nem technikai problémák állnak (a név nem egyedi, és bármi lehet), hanem egyéb megfontolások: talán a "közösségépítést" zavarná, ha minden felhasználó ötletszerűen változtatná a nevét. Ha a support segítségével facebook-os kapcsolat törlésre kerül sor (visszaállás az email-es loginra), akkor nem lesz nevünk (a facebook-os már nem él, újat meg a tilalom értelmében nem lehet adni.)

A spotify saját keresőjében felhasználókra is lehet keresni: a felhasználónévre és a publikus névre is. (Az eredmények a "profiles" (fiókok? profilok?) szekcióban jelennek meg. Ennek segítségével lehet facebook profil(ok) nélkül is követni az ismerősök spotify-os tevékenységét (már aki hagyja...)

A felületről eltünedező publikus név kapcsán nekem az a tapasztalatom, hogy időszakos: azaz (nálam) általában megjelenik, de néha nem. Ilyenkor gyakran egy ki- és bejelentkezés segít, ha valakit ez nagyon zavarna.

Ha a publikus név miatt új fiókba költözünk, akkor a lejátszási listákat a support segítsége nélkül is meg lehet menteni: a régi fiókban publikussá kell tenni és akkor az új fiókban át lehet őket másolni. A kedvelt dalok(?) is megmenthetők, ehhez a régi fiókban át kell másolni egy közönséges lejátszási listába. (Sajnos az új fiókban csak egyenként lehet újra kedvencelni őket - legalábbis én nem találtam rá egyszerűbb módszert.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#4429) WhiteWalker


WhiteWalker
nagyúr

Észre vettem egy ideje , pár hete hogy a hallgatott zene mintha nem ugyanabból a listából jönne ,mintha másikból is lenne. Total random szerűen játszana le.

Aztán már reggel , teljesen véletlenül nézem a beállításokat , mikor ráakadtam az "automix" beállítási opcióra. Ahol "zavartalan átmenetet biztosít a műsorlisták dalai között"
Természetesen alapértelmezetten be van kapcsolva...
Aha , szóval akkor ezért volt az amivel kezdtem az elején :((

Miért nem jelez az app egy felugró ablakban , hogg "te user ez meg az frissült" , miért utólag derül ki , mert épp arra jártam . Agyrém komolyan :W

[ Szerkesztve ]

(#4430) Mr K válasza WhiteWalker (#4429) üzenetére


Mr K
senior tag

Amennyire tudom, az automix csak a két egymás utáni szám közötti átmenetbe piszkál bele. Olyasmi, mint a crossfade, csak gazdagabb eszközkészlettel dolgozik (hangerőt variál, levág, loopol, stb.) Elvileg csak bizonyos lejátszási listáknál aktív: ez a cikk például ezt a lejátszási listát javasolja tesztelésre.

Ha egy lejátszási listában tényleg ismeretlen számok jelennek meg lejátszáskor, annak az automix-hez feltehetően nincs köze. (Ilyen tudtommal előfordulhat akkor, ha az ingyenes Spotify-jal túl rövid listát hallgatunk, illetve akkor, ha engedélyeztük az opciók között az autoplay-t (azaz ha elfogynak a számok a listáról, akkor elkezd hasonló stílusúakat játszani a végtelenségig.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#4431) WhiteWalker válasza Mr K (#4430) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Amit írsz az utolsó bekezdésben azt tudom melyik , amikor vége a listának/zenének és hasonlóval folytatja...

Prémium előfizető vagyok kb a kezdetektől fogva... Ezt kihagytam előbb ...
Amiről írok , az az hogy van két lejátszási lista , a példa kedvéért legyen 40-40 zenével és ezekből játszik le randomszerűen....
Nem is ez idegesített fel , hanem van egy új funkció ami bekerül , erről nagy néma csend van , aztán lehet keresni , hogy mi nem stimmel , vagy véletlen bele akadni ha épp úgy van... Jah és persze alapértelmezetten be van kapcsolva ...

Legalább egy tetves felugró ablak lenne vagy valami... :((

[ Szerkesztve ]

(#4432) Mr K válasza WhiteWalker (#4431) üzenetére


Mr K
senior tag

Szerintem nincs olyan feature jelenleg, hogy random lejátszás két listáról, hacsak nem kerültél bele egy béta programba. :) (Lehet ugyan több lejátszási listát tartalmazó folder-t lejátszani, de nálam (PC-n) ilyenkor szigorúan sorban megy végig rajtuk. Viszont fórum bejegyzések szerint régebben ilyen módon lehetett random is lejátszani egyszerre több listát, és az is lehet, hogy mondjuk Mac-en vagy web-es felületen máig van ilyen lehetőség.)

Hasonló jelenség viszont felléphet akkor, ha az éppen lejátszott lista változik. Én pl. regisztráció után sokáig hetente két-két Discover Weekly és Release Radar listát kaptam: a második példány mindig egy-két nap múlva jött, és tartalmilag kb. 50%-os átfedésben volt az elsővel. Így mikor pl. kedden továbbindítottam a hétfőn érkezett Discover Weekly-t, azt tapasztaltam, hogy (a) a játszott számok egy része nem is szerepel a listán, (b) ha szerepel is, a listán nem az volt játszottként megjelölve. Éjszaka ugyanis megérkezett az újabb lista, ami felülírta a régit, de a lejátszási lista (a queue) nem frissült, azaz az előző nap "előkészített" számokat játszotta tovább. (Ez mostanában nálam már nem így van: az előző nap félbehagyott számot még végigjátssza, de utána újrakezdi a(z új) listát az elejétől.)

A gyakori dokumentálatlan program módosítások engem is irritálnak, és vagyunk még egypáran, lásd pl. itt. Még szavazni is lehet. (Ez a spotify standard eljárása, ahogy néztem. Jön az kuncsaft, felvet valami ordítóan triviális dolgot, pl. "lehessen kopipésztelni a számok címét", vagy "mobilon is lehessen egyszerre több számot is áttenni egyik lejátszási listáról a másikra", erre aztán jön a válasz, hogy "ó, milyen remek ötlet, és bár pillanatnyilag nem szándékozzuk megcsinálni, de itt egy másik topic-ban a szavazás róla, tessék csatlakozni". Az egész persze úgy van kitalálva, hogy ne nagyon jöjjön össze érdemleges mennyiségű szavazat. És, persze, ha összejönne sem lenne semmi.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#4433) kory24 válasza Mr K (#4432) üzenetére


kory24
őstag

Pcn ha mappába van több lista és mappát jatszom le és be van kapcsolva a random mód akkor vegyesen jatsza össze vissza több listáról.

(#4434) Mr K válasza kory24 (#4433) üzenetére


Mr K
senior tag

Ó. És valóban. Pedig kerestem is egy darabig, de nagy zöld shuffle play gomb rémlett és olyant nem találtam. :B (Olyan csak a mobilon van. Amúgy ez is remek húzás a Spotify-tól: van (legalább) három platformjuk (PC, mobil, web), és mindháromnak eltérő interfésze van és eltérően viselkedik...)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#4435) kory24 válasza Mr K (#4434) üzenetére


kory24
őstag

Én mobilra várom régóta ezt a funkciót, nem is értem ott miért nincs...

Illetve jó volna egy képernyő bekapcsolva tart kapcsoló is... :)

[ Szerkesztve ]

(#4436) Akelaus válasza Mr K (#4432) üzenetére


Akelaus
senior tag

(Sajnos) Van. Ma reggel frissített az androidos app és ott van a beállításokban,a szünetmentes kapcsoló alatt, aktívra kapcsolva. Csak lestem mikor jöttem melóba, hogy miért össze vissza játssza le a zenéimet. Két listáról csemegézett.

[ Szerkesztve ]

(#4437) kory24 válasza Akelaus (#4436) üzenetére


kory24
őstag

Én örülnék, ha nálam is kevernéa különböző listáim, de sajnos nem teszi :(

Pedig be van kapcsolva ez az automix funkció

(#4438) Akelaus válasza kory24 (#4437) üzenetére


Akelaus
senior tag

Érdekesen működik akkor ez Spotify is. :(((
Lehet egy app újrarakás megoldja.

Közben változott a webes oldal is, eddig a keresésénél vettem észre változást.

(#4439) MATEO6600


MATEO6600
őstag

Minek van jobb minősége?
Premium Spoty előfizetéssel asztali appról zenét hallgatni (asszem OGG 320kb/s)
vs
Youtubera előadó által feltöltött zenék? (friss feltöltés, 1080p a videó)

(#4440) Rimuru válasza MATEO6600 (#4439) üzenetére


Rimuru
veterán

A youtubeos audio minosege nem lesz jobb spotifynal (bizonyos szint felett nem is szamit a video minosege, pl 720p es a 4k alatt ugyan az a hang van).

Vigyázat, csalok!

(#4441) MATEO6600 válasza Rimuru (#4440) üzenetére


MATEO6600
őstag

Igen most olvastam is róla egy cikket, hogy a YT max 256 kbit/s-et támogat, míg a Spoty 320 kbit/s-t.
Habár más tömörítés, mert AAC vs OGG-ről beszélünk.

(#4442) Burt1793 válasza MATEO6600 (#4441) üzenetére


Burt1793
veterán

Ott van a másik oldal is, lehet, hogy nem ugyanaz a stúdiófelvétel van a yt videó alatt, mint a spotify-ban. Persze ettől a mai számok talán kivételek.

(#4443) Mr K válasza Akelaus (#4436) üzenetére


Mr K
senior tag

Nálam is szigorúan csak azt a listát játssza, amit elindítottam, függetlenül, hogy be van-e kapcsolva az automix, vagy nincs. Akinél az automix bekapcsolása után két listáról jönnek keverten a számok, az talált valami összefüggést a két lista között?

Próbáltam keresgélni a neten is automix ügyben, de meglepően kevés találat van, és ami van, az is leginkább a másfél évvel ezelőtti teszt időszak körül keletkezett. Nálam egyébként a leírt módon működik, azaz egyfajta feltuningolt crossfade. Elég nehéz teszt anyagot találni, mert csak a Spotify által összeállított lejátszási listákra működik, és ott se mindre. (Már felvették, hogy ugyan miért nem az összesre, de szokás szerint nincs válasz, csak szavazás... ;] )

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#4444) Akelaus válasza Mr K (#4443) üzenetére


Akelaus
senior tag

Semmi összefüggést nem találtam, illetve logikát. Kezdtem egy Metal core dallal, majd benyomott utána egy Rob Zombie dalt. :F
Én utána ki is kapcsoltam, ahogy beértem a melóhelyre, azóta nem nézegettem. Most kilöttem a folyamatokból és újra visszakapcsoltam ezt a beállítást. Semmi, simán játssza a listát ahogy eddig.
Totál nem értem, akkor tegnap reggel miért is működött. :D

[ Szerkesztve ]

(#4445) -FLY-> válasza Akelaus (#4444) üzenetére


-FLY->
őstag

Fura mondjuk a Slayer, Hendrix, Opeth, Doors egymás után, de idáig csak olyanokat válogatott össze, amiket szeretek is. Majd, ha az Anthrax után Madonnát dob be, tuti kikapcsolom. :DDD

(#4446) Akelaus válasza -FLY-> (#4445) üzenetére


Akelaus
senior tag

Madonnát elvben akkor kever oda, ha szerepel a listádon. ;]
Bár nekem azóta sem működik, nem is hiányzik annyira.
Mondjuk az ízlésed oké, Slayer!, Opeth!, Doors is rendben van!

[ Szerkesztve ]

(#4450) Braavos


Braavos
tag

Hol tudom megnézni, hogy egy Spotify fiókhoz milyen bankkártya lett hozzá rendelve a prémium aktiválása során?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Spotify
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.