Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:00:57

LOGOUT.hu

LG G4 téma-összefoglaló
[ Gyakran Ismételt Kérdések, Tippek, ROM-ok, Letöltések ]
Hivatalos OFF-topik: G4-csúcstalálkozó

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33901) Vikooo válasza TeeJay (#33895) üzenetére


Vikooo
addikt

http://forums.macrumors.com/threads/visible-digitizer-grid.1683911/

Erre gondolok. Eros, direkt fenynel latszik. LG Display eseten nem (ez ugyan iPhone pelda de ott is JDI, LG es Sharp kijelzok kerulnek bele).

Mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#33902) kromatika válasza magus217 (#33801) üzenetére


kromatika
veterán

Sziasztok gyári legfrisebb sort mi a telora?nekem még v10 van rajta és wifin nem akar frissulni.Hogyan tudom pc suite val vagy ha avval sem megy akkor más progival megtenni ezt és melyik verziót valaszsam.köszi előre is.

(#33903) Aryon87 válasza kromatika (#33902) üzenetére


Aryon87
félisten

Elsőként is, mielőtt beküldenéd a szöveget, át kellene olvasnod amit írsz, mert én pl a felét nem értettem hogy mit is szeretnél tudni, így csak sejtés alapon válaszolok.

Gondolom frissíteni szeretnéd a telódat. Kellene tudni hogy miféle régiós, ezt a dobozodon lévő 3 nagybetűs kód alapján tudjuk megmondani. Miféle telefonod van, azaz az általános modell a H815, vagy esetleg a dual sim verzió ami H818 egyik variánsa. Mert az sem mindegy.

Ha OTA-n nem megy mint írtad (azért próbáld meg egy újraindítás után, volt akinek ez volt a gond), akkor töltsd le és telepítsd innen ami kell neked: [link] (a mobile drivers menüben a drivert letölt majd telepít, valamint az LG Bridge programra van szükséged, amire katt, majd a windows pc-re katt és letöltesz, telepítesz).

Miután megvannak, teló rádug gépre, majd a Bridge progiban a szoftverfrissítés procedúráját végignyomod.

Valószínűleg jobb esetben a program fog találni neked újabb szoftververziót. De mint írtam, akkor leszünk okosabbak, ha az elején leírtakat megosztod.

Ha sikeres a frissítés, ajánlott a gyári beállítások visszaállítását megcsinálni, mert adódhatnak fennakadások az előző rendszer miatt.

[ Szerkesztve ]

Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP

(#33904) kromatika válasza Aryon87 (#33903) üzenetére


kromatika
veterán

Bocsánat telóról írtam,és az a fránya szöveg ellenőrzés.Köszönöm a választ.Az a gond hogy a telót doboz nélkül vettem.Máshonnan nem lehet megtudni milyen régiós.?

[ Szerkesztve ]

(#33905) kromatika


kromatika
veterán

lejárt az időmár nem tudtam szerkeszteni.Megtaláltam a hardver adatoknál a telóban.LG-H815

(#33906) FerNandor


FerNandor
őstag

Sziasztok.
Képernyő beégésre is van 2 év szavatosság, mint a bootloopra? Elvégre ez is gyári hiba... Alaplapot már cseréltek nekem, garanciám már lejárt, viszont a kijelző elég feltűnően és durván elkezdett beégni.

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#33907) Aryon87 válasza kromatika (#33905) üzenetére


Aryon87
félisten

Sebaj, ez is már egy jobb pont. Függő vagy független a telód?

Van KDz-s telepítési lehetőség is, ami nem igényel semmi mókolást, LG-s témakör, frissítéseket is kapsz továbbra is és nem jár garivesztéssel. Azt az összefoglalóban megtalálod, bár gondolom a mobilnézet miatt azt most nem látod.
Egyelőre próbáld meg a Bridge-val keresni újabb szoftvert, ha azzal se jön össze akkor max ott a KDZ-s megoldás, ami cakkumpakk 20 perces folyamat.

Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP

(#33908) kromatika válasza Aryon87 (#33907) üzenetére


kromatika
veterán

Köszi már pc vagyok.Sajnos sem a pc suite sem a lg SUPPORT TOOL sem megy mert a telón nem lehet állítani a csatlakozási módot,nincs olyan hogy pc,vagy pc suite csak a többi lehetőség.Hiába telepítettem az usb drivert is az lg hon lapján leirtak szerint.KDZ lesz és amúgy független a teló.G2 ről jöttem és üdv a klubban.

(#33909) kromatika


kromatika
veterán

Még egsyzer köszi a Bridge megoldotta.G20 -at gond nélkül felrakta.Gondolom érdemes ilyenkor frrisítés után is csinálni egy gyári vissza állítást.Még annyit szeretnék kérdezni hogy tervezek a telehoz holnap venni 32 Gb mem karit.van e tapasztalat esetleg márka vagy típus szerint hogy miket kezel a legjobban. Ill valami jól védő sima tehát nem flippes tok ajánlást ,és üveg fólia ajánlást is szívesen meghallgatok. :R

(#33910) Aryon87 válasza kromatika (#33908) üzenetére


Aryon87
félisten

Szerk: látom sikerült megoldani :K
Ajánlott a FR, mivel főverzió ugrás volt.

Én Samsung EVO+ 32Gb-os memkarit használok, kínából rendelve. Lassan fél éve megy hibátlanul (elötte is volt egy sima EVO-s, amit ismi hozott németből, na az bedöglött 1000+ képpel.. Sok olyan is volt rajta ami örök kárba veszett)

Tok az egyéni, ízlés alapján, szintén kínából rendeltem + üvegfóliákat is. (1-1 még van a fiók mélyén porosodni, mert már nincs G4-em, hanem az utódja van)

[ Szerkesztve ]

Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP

(#33911) kromatika válasza Aryon87 (#33910) üzenetére


kromatika
veterán

:R

(#33912) kelly416 válasza Quqesz (#33894) üzenetére


kelly416
veterán

Oké, asszem a közeljövőben megejtem a cserét. Még az AIDA64-et sem mutatja meg. :(

(#33913) morneo.it válasza Aryon87 (#33910) üzenetére


morneo.it
senior tag

Nekem is 32GB EVO van, vettem magamtól (informatikai szaküzletben dolgozok), 5 év garival. Szóval ha bedöglik, cserélem egy újra. Más. Képeket a Google Fotókkal szinkronizálom, ingyenes tárhelyre. Továbbá a OneDrive-ra is, eredeti felbontásba (WIFI-n persze). Így nincs adatvesztés :)

“The only way to do great work is to love what you do.” /Steve Jobs/

(#33914) ToniSoprano válasza kelly416 (#33912) üzenetére


ToniSoprano
addikt

De aida64 CPU-Z is megmutatja a display nél vagy LGD vagy JDI megnevezés van valahol ott.

FerNandor: jogilag 2 év szavatosság a kijelzőre is vonatkozik, mert az EU által előírt 2 év kötelező szavatosság pont a rejtett gyártási hibákra vonatkozik, amiről a vásárló a megvásárlás pillanatában nem tudhatott. Nyilván ez az jog EU og az EU-ban fogalmombahelyezett, EU készüléktípusokra vonatkozik.

[ Szerkesztve ]

(#33915) Quqesz válasza ToniSoprano (#33914) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Nem a kijelző érdekli, hanem hogy cseréltek-e biztos benne alaplapot. Ezt szeretné leellenőrizni egy SN számmal, csak nem tudjuk hol keressük a rendszerben(és nem a dobozon mond, mert elvileg kicserélték neki).

Kelly
Max egy jutott eszembe, hívd fel a szervizet és sztem imei alapján meg tudják mondani(v hogy hol keresd). Néztem a hidden menüt is, de ott sem találtam.

[ Szerkesztve ]

Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro

(#33916) Balzak83 válasza Quqesz (#33915) üzenetére


Balzak83
senior tag

Ezek szerint az akksi alatt is marad a régi matrica? Nem ragasztják át? Szervizlapon sincs semmi?

(#33917) Busterftw válasza ToniSoprano (#33898) üzenetére


Busterftw
veterán

Nekem ilyen van és működik a teloval.
A hangszóró nem Bose de legalább van.
Viselni kényelmes . Csak arra figyelj ha videót vagy filmet töltesz le, hogy cardboardhoz legyen.

(#33918) ToniSoprano válasza Busterftw (#33917) üzenetére


ToniSoprano
addikt

Köszi én is rendelek egyet távirányítót érdemes rendelni, van olyan program ami használja vannak értelmesek is? Nekem pl. a Samun a hulámvasutas eléggé bejött olyan van itt is?
Kb mennyi alkalmazás van ami van hozzá, telón a VR normálisan fut vagy szaggat?

[ Szerkesztve ]

(#33919) mikesa


mikesa
tag

Újabb bootloop. 507. Előjelek: könnyen melegedett, néha Chrome használata közben újraindult. Kijelző annyira beégett, hogy már a vízszintes oldalain is látszott egy-egy sárgás csík. 5.1volt rajta. A 15 gigányi adataimat úgy tudtam Levente i, hogy a telót alá raktam zselés jégakut, így a CPU kőmérséklete, nem ment 10 fok fölé...

(#33920) Balzak83 válasza mikesa (#33919) üzenetére


Balzak83
senior tag

Erre a módszerre sajnos még szükség lehet. Köszi a tippet! Egyébként neked is az LGD kijelző égett be?

(#33921) lukacsik válasza mikesa (#33919) üzenetére


lukacsik
tag

Nekem is 507es a telefon a napokban jártam egy szervizben más miatt és mondta a srác ha jó ha nem ki kell cserélnem az alaplapot. Mindenképpen vigyem be. De most olyan jól működik minden... Nehezen szánom rá magam. Persze az pozitív hogy nem cicóznak hanem cserélik kérdés nélkül!

(#33922) akos727 válasza lukacsik (#33921) üzenetére


akos727
senior tag

Ez lehet azt mutatja, hogy óriási számban jönnek vissza a telefonok, és így inkább kicserélik a lapot, amint kontaktba kerül a telefon a szervízzel, ezzel időt spórolva mindenkinek.

(#33923) Quqesz válasza Balzak83 (#33916) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Sztem nem ragasztják át, a szervízlapon tüntetik fel. Viszont nem kelly cseréltette az alaplapot,ezért van itt a keresés....

Lukacsik
Ez melyik szervíz volt?szintén 507 és hibátlan,nem melegszik rendellenesen.

Más

Akku. Érdekesen szoktam nézni ezt a gyorstöltő opciót, amikor írják telefonoknál a qc3 meg 2 töltési idejét. Nos tudom, hogy a miénk is tudja a qc2-t, csak a töltő nem, mégis a töltési ideje megegyezik v gyorsabb is, mint a mostani qc3-as telefonoké.

[ Szerkesztve ]

Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro

(#33924) Balzak83 válasza lukacsik (#33921) üzenetére


Balzak83
senior tag

Ezt én is meg tudom erősíteni, most kérdeztem az ügyfélszolgálatot, ahol azt mondták, hogy ha melegedést tapasztalunk, és ez zavarja a készülék rendeltetésszerű használatát, akkor nem szabad megvárni a hiba jelentkezését, hanem be kell adni javításra. Szóval, ha úgy érzed, hogy melegszik, és zavar, ne várd meg az adatvesztést.
És még annyi, hogy aki nem a Váci úton adja le annak mindenképp a budaörsi telemax javitja, mindenhonnan oda küldik fel. Bár szerintem ez eddig is egyértelmű volt.

[ Szerkesztve ]

(#33925) kelly416 válasza Quqesz (#33923) üzenetére


kelly416
veterán

Igen, ez így van, elméletileg cserélt alaplapos telót vettem, de majd rákérdezek a volt tulajra még egyszer, vagy utána IMEI alapján a szervizre.

(#33926) ToniSoprano válasza lukacsik (#33921) üzenetére


ToniSoprano
addikt

Ez szerintem korrekt hozzáállás, nem váratlanul ér betervezed és elviszed amikor kevésbé fontos. Érdeme bevinni, mert 2015-ös gyártásúakat tényleg előbb utóbb útóléri a bootlop és nincs nagyon előzménye a dolognak.

(#33927) morneo.it


morneo.it
senior tag

A mall.hu oldalon az LG CFR-100 fehér TOK most akciós.

[ Szerkesztve ]

“The only way to do great work is to love what you do.” /Steve Jobs/

(#33928) #86973952 válasza ToniSoprano (#33926) üzenetére


#86973952
törölt tag

Én is így tettem. Kijelző és alaplap cserével másfél hét volt a Váci úton.

(#33929) kocsij válasza morneo.it (#33927) üzenetére


kocsij
tag

Nem rossz, de ennyit sosem fizetnék egy tokért, max. 3 ezerért megvenném.

Galaxy S23 Ultra

(#33930) gipsztigris válasza morneo.it (#33927) üzenetére


gipsztigris
addikt

Az EMAG.hu-n pedig 5000 forint a fekete bőr hátlap és a QuickCircle tok is. :)

[ Szerkesztve ]

"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-

(#33931) mokus1


mokus1
addikt

Melyik a jobb panel? Az Lgd vagy a jdi?

(#33932) #86973952 válasza mokus1 (#33931) üzenetére


#86973952
törölt tag

LG panelnek nekem jobban tetszett a megjelenítése.

Állítólag (LG szerviz szerint) nem hajlamosabb a beégésre, a hibás alaplapok idézik elő a problémát. Viszont cserénél már JDI -t kapsz. Illetve a 2016 -os modellek között még nem nagyon láttam LG panelest. Bár megcáfolni ér.

Szerintem a saját panel sem százas, de az tény, hogy amíg nem forrt szét az alaplap, addig nem égett be.

[ Szerkesztve ]

(#33933) Roland861010


Roland861010
addikt

Frissítésről valami hír?

(#33934) lukacsik válasza Quqesz (#33923) üzenetére


lukacsik
tag

Győrben voltam egy hivatalos lg szervizben. Nem töltött rendesen a telefon kiderült a kábelem rossz.

(#33935) ToniSoprano válasza #86973952 (#33932) üzenetére


ToniSoprano
addikt

Szerintem is nagyon jó az LGD panel, egy bajom volt vele: bekapcsoltam a Játékoptimalizációt és így főleg a kisebb betűk mosottakká váltak és fárasztotta a szemem. Szerintem átvált ilyenkor Full hD felbontásba, mert pl. az RR3 is elég rossz vele mosott lesz az egész. A játékoptimalizáció nélkül tényleg tűéles a kép és a játék is baromi jó és éles. Üzemidőben annyira nem érezni a különbséget talán 4-5% lehet.

Inkább a procit vennék vissza, mert alapdolgokhoz böngészés, whatsapp, gmail felelsleges pörögnie annyir an incs különbség. Pl. az Iphone 7 és a 6S között szintetikus tesztek 40% különbséget mértek, de a valóságban minimális a különbség és egy csomó minden 6S-en nyílik meg gyorsabban. Igazán csak a játékoknál/ videószerkesztés érezhető, jön ki az Iphone 7 gyorsasága. [link] [link]

[ Szerkesztve ]

(#33936) Balzak83 válasza ToniSoprano (#33935) üzenetére


Balzak83
senior tag

Böngészőben is látsz különbséget? Most én is kikapcsoltam, de nem tudom, mit keressek. Mondjuk játszani még nem próbáltam ezen a telefonon

(#33937) ToniSoprano válasza Balzak83 (#33936) üzenetére


ToniSoprano
addikt

Én mindehol látok pl. a főképernyőn is az ikonok nevének betűjénél is látszik mosottabb a betű, legalábbis nem olyan éles egyértelmű a kontúr. Annyira nem látványos de ha ki van kapcsolva akkor tűéles a betű, ha be van kapcsolva a játékoptimalizáció nem olyan élesek a kontúrok és ez hosszú távon fárasztó a szemnek.

(#33938) Quqesz válasza #86973952 (#33932) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Ha ez így van, akkor megkockáztatok egy összeesküvés elméletet. Szóval v20a és b alatt még nem kezdtek el kipotyogni az alaplapok hibával, v nagyon ritka volt és a kijelzők sem égtek be. Mikor felraktuk a v20d-t sokan észrevettük, hogy forróbb lett a telefon használat közben. Mióta fent van a v20g megint csak langyosabb a telefon használat közben. Szóval lehet a v20d volt a ludas igazából, mert alatta jobban melegedett a hw?!?

[ Szerkesztve ]

Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro

(#33939) Balzak83 válasza Quqesz (#33938) üzenetére


Balzak83
senior tag

@Toni: köszi, egyelőre hagyom kikapcsolva, mert igy nagyon bejön amit látok :U

@Quqesz: Mi lett volna ezzel az alaplappal, ha a 810-et kapta volna meg? :Y

(#33940) Aryon87 válasza Quqesz (#33938) üzenetére


Aryon87
félisten

Nekem a 20D-vel voltak forrosodasi gondjaim, meg talan a B es C-vel is.

G5 eseteben ugyanez van, a C ami nem forrosodik, de az utana levo ket verzional mar forrosodik mint allat (emiatt is van bent szervizben)

[ Szerkesztve ]

Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP

(#33941) dkovizoli válasza Balzak83 (#33939) üzenetére


dkovizoli
addikt

Ez lett volna az lg note 7.

(#33942) ToniSoprano válasza Quqesz (#33938) üzenetére


ToniSoprano
addikt

Ja nekem is volt egy ilyen elméletem. Én is azért rakattam vissza az 5.1-et mert sima chrome/ gyár bögészés után is tűzforró volt a telefon. Még sokszor zenehallgatás közben. Az 5.1-en alig melegszik, max langyos, RR3-nál a kijelző elől melegszik, hátulja alig, nagyon minimálisan. Lehet V20g/h már jobbak ezen a téren dual simre nem tudom vannak-e de 5.1-en semmi bajom. De olvastam olyat is akinek 5.1-el alaplaphibás lett, és az LG is elismerte, hogy valami forrasztás elenged: biztos van valami konstukciós hiba:
After a prolonged investigation, LG has identified the source of the problem as a “loose contact between components” and vowed to repair it" [link]
Szóval inkább az lehet igaz, hogy a v20d az extrém melegedésével felgyorsította a tervezési hibát, ami annyiból nem biztos hogy baj hogy még gariban kijött.

(#33943) #86973952 válasza Quqesz (#33938) üzenetére


#86973952
törölt tag

Mert a v20g már takarékosabban bánik az órajelekkel. Üresjáratban és kevésbé izmos alkalmazásoknál. Így a hardvert alapesetben kevésbé terheli.

Önmagában az alaplapi hiba miatt jellemzőbb a forrósodás. Ma vettem át a G4 -et, közelében nincs a mostani izzadás a régi laphoz képest.

Másszóval a hibás alaplap jobban melegszik, nagyobb terhelésnél meg még jobban. Meg az LG panelnek szerintem nagyobb a fényereje, de lehet csak szért tűnik úgy, mert mások a színei, kicsit túlszaturáltabb.

(#33944) #86973952 válasza #86973952 (#33943) üzenetére


#86973952
törölt tag

Egyébként van egy jópofa dolog. Kijelző és alaplap cserénél az egy dolog, hogy a 2 legdrágább elem, de konkrétan olyan, mintha új telefont kapnál. Minden függö alkatrészt cserélnek vele, tehát az új lapon van a kamera és a hátlapi gombok is. Nem csak csupasz lap.

Plusz a kijelző együtt van a kerettel, ami jelen esetben a teljes előlapot és a telefon összes oldalát érinti. Így ami marad a régi telefonból, az a levehető hátlap (amit cserélnek, ha kopott a bőr), az akksi és egy műanyag lapka, ami az alaplapot fedi.

(#33945) ToniSoprano válasza #86973952 (#33944) üzenetére


ToniSoprano
addikt

Ezt szerintem rosszul tudod, legalábbis a videó szerint az alaplap eléggé külön van a többi egységtől pl. kamera ha ez a videó igaz és miért ne lenne az: [link]
2:13-tól érdemes nézni, akkor teszi be az új alaplapot. az viszont igaz hogy nem olcsó, mert az alaplapon van a proci is, ebayen jó drégén mérik: [link] de lehet a hiány miatt van, mert a G3-ét 20 körül is lhet kapni.

(#33946) #86973952 válasza ToniSoprano (#33945) üzenetére


#86973952
törölt tag

Nem azt írtam, hogy nem lehet külön cserélni, hanem azt, hogy szerintem egy külön csomag érkezik nekik.

Korábban írtam, hogy a kamerán lett egy hajszálkarc, ami most már nincs. Illetve volt egy leejtésem, amin egy nagyon minimális, alig észrevehető sérülés volt a hátsó gombnál.

Az előlapon, pontosabban az elején alul és az alsó kereten csúnyább ütődés volt, ami a kijelző-keret kombinációval szintén cserélődött. De ezt mondták is a szervizben, hogy egyben van.

Szerk.:
Amúgy azt mondta a szervizes, hogy az elválasztó lapka a régi, de simán el tudom képzelni, hogy tévedett. A szokásos matrica félig volt csak rátapadva, és alatta természetesen nem volt ott a régi, viszint elég tiszta volt.

[ Szerkesztve ]

(#33947) ToniSoprano válasza #86973952 (#33946) üzenetére


ToniSoprano
addikt

Hát akkor tényleg az egész készüléket cserélik, lehet ha a kijelző is beég egyszerűbb és olcsóbb így mint buharálni, csak az aksi marad kb. Monjduk így elég nagy veszteség, de mindig olcsóbb mint 140-200 ezret kifizetni, mert csak önköltségi ár.

(#33948) Quqesz válasza ToniSoprano (#33947) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Azért sejted, nem olyan drága az lg-nek egy egy alkatrész, mintha csereutalványt ad. Ha azt veszed a hardver kb 60-80e forintba kerül, nem biztos, hogy akkora költség(tippem szerint a note7-et is szétkapják,akkut cserélnek, majd újra összerakva eladják).
Kíváncsi keszek, higy pl az enyémet tönkreteszi-e a hiba, de eddig kopp kopp....

[ Szerkesztve ]

Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro

(#33949) Vikooo válasza ToniSoprano (#33937) üzenetére


Vikooo
addikt

Azt hittem, hogy a jatekoptimalizacio csak jatekok alatt veszi le FHD-ra a felbontast, mashol nem tunt fel nekem, hogy csokkentene. Na majd megnezem alaposabban.

[ Szerkesztve ]

(#33950) karcsi3 válasza #86973952 (#33944) üzenetére


karcsi3
tag

Én ma vettem át a telefont úgy hogy tegnap adtam le ugyh szerencsém volt :)
A fényes keretet tényleg cserélték nekem a kamera és a gombok maradtak meg sajnos a fekete bőr hátlap is hiába írattam rá h kopott :S de legalább megint kéznél van a kicsike és gyorsan dolgoztak :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.