Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#15601) axioma válasza petir (#15599) üzenetére


axioma
veterán

me'g olyan ertelembeen sincs autotipus h elektromosnal ne akarjon benzinarakat figyeltetni - atallitottam gazosra, az nem tudom mennyivel surubb wazer-ek kozott, de tankolasi helyuk szerencsere ritkan van

(#15602) Winner_hun válasza axioma (#15601) üzenetére


Winner_hun
félisten

Ha töltőállomásra keresel rá akkor az LPG árakat írja ki, nem a benzint, az arra jó.
Ha kúton vagy ahhoz nagyon közel állsz meg akkor kérdi hogy szeretnéd-e az üzemanyagárakat frissíteni - nem kötelező, csupán másoknak segítség, akik ez alapján választanak kutat - én szoktam nézni ha tudom hogy több kút is útba esik.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#15603) axioma válasza Winner_hun (#15602) üzenetére


axioma
veterán

Hat ertem en hogy masnak segit, de engem irritalt. Es mostanaban nem jott fel, pontosabban amikor atallitottam volt olyan erzesem h kevesebb - lehet placebo-hatas ;). Tegnap pedig az uticelom is egy benzinkut 100m-es korzeteben volt es nem remlik [vagy csak nem neztem oda]. Legkozelebb direkte nezni fogom, bar ingazas nelkul ez idoben soka is lehet.

(#15604) Goose-T válasza petir (#15597) üzenetére


Goose-T
veterán

Köszi a tippet, megpróbálom más hangra átállítani. Mondjuk nem rémlik, hogy utcákat is olvasna fel, alapbeállításon volt, friss telepítés az új telón.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#15605) viktorhu válasza axioma (#15603) üzenetére


viktorhu
veterán

Mindenesetre nincs köze ahhoz, hogy milyen autód van, mert másnak segítesz a használatával, nem magadnak. Mondjuk nekem eddig mindig rosszkor jött fel, amikor nem volt lehetőségem árakat megadni. Egyedül Boszniában volt egyszer, hogy akkora dugóban álltam, hogy volt időm javítani.

(#15606) axioma válasza viktorhu (#15605) üzenetére


axioma
veterán

OK, pontositok. Nekem mindig olyankor jott fel, amikor a mellette uton piros lampanal vagy mas miatt torlodva alltam. A cel gondolom az lenne, hogy aki bemegy a toltoallomasra, az frissitse az arakat, ha mar ugyis nezi. Meg akkro mar ki is allt a forgalombol, sot velhetoen az oszlopon is latja az arakat. En a pirosnal allva nem latom (legtobbszor azt sem ami a becsalogato lenne), tehat hiaba dobja fel, ha akarnam is az esetek legnagyobb reszeben nem tudnam frissiteni.
Szoval ha tudna hogy elektromossal nem fogok bemenni akkor logikus nem is kerni az arfrissitest.

(#15607) kmarci25 válasza axioma (#15606) üzenetére


kmarci25
veterán

"A cel gondolom az lenne, hogy aki bemegy a toltoallomasra, az frissitse az arakat, ha mar ugyis nezi."
Nem csak akkor, ha bemegy, hanem állsz a pirosnál és (jó esetben) látod az árakat és beírod, ha már úgyis állsz, és nincs jobb dolgod. Tehát teljesen mindegy, hogy elektromos autó, vagy biodízel. :DDD

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#15608) fant0mi válasza axioma (#15606) üzenetére


fant0mi
addikt

Regen ez a funkcio kikapcsolhato volt.

(#15609) Faby válasza Winner_hun (#15602) üzenetére


Faby
senior tag

És mindenki másnak:
Soha az életben nem jutott eszembe ár alapján benzinkutat keresni, sem a Waze-ben, sem máshol.
1. eset: tudom, hogy hamarosan tankolnom kell, de nem égető, elmegyek a kedvenc, bejáratott kútra.
2. eset: Hosszabb úton vagyok, tankolnom kell, bemegyek az első útbaeső kútra, és tankolok. Nem érdekel, hogy 2 km-rel arrébb 2 Ft-tal olcsóbb, az teli tanknál is (50 l, max 70) 100-150 Ft. Magasról lesz@rom, nemhogy még menet közben böngészgessek, meg keressek árakat.
Ez megint olyan fícsör, mint a matricás szarakodósdi, nekem nem hoz semmi előrelépést, fejlődést, sőt, a régi módszer nekem sokkal jobb volt. Mármint fizetős autópályára értem.
Nagy kár, hogy nem lehet kikapcsolni, én is idegbajt kapok, amikor feldobja, hogy frissítsem az árakat.
Szerencsére reklámok mostanában nincsenek.
Tudom, antiszociális vagyok, vállalom, nekem ez így jó.

A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!

(#15610) Jabby válasza Faby (#15609) üzenetére


Jabby
őstag

"Nem érdekel, hogy 2 km-rel arrébb 2 Ft-tal olcsóbb..."

Autópályán (főleg Nyugat-Európában) már érdemesebb lemenni 2-3 km-t, mert ott már 30-60 forintnyi különbség is lehet literenként.

(#15611) axioma válasza Jabby (#15610) üzenetére


axioma
veterán

Jaja, anno mikor me'g vadasztunk erre, az M0 melletti Cora-nal, ma Auchan (Torokbalint) volt kb. a legolcsobb, a kornyek minden mas kutja meg palyas aron...

(#15612) viktorhu válasza Faby (#15609) üzenetére


viktorhu
veterán

Autópályán drágák a kutak, és amikor kiadja a listát, segítség lehet, hogy ami úgyis útba esik, abból melyiket válaszd. Azért egy literenkénti mondjuk 50-60 forintért, ha úgysem kell miatta többet kerülni, érdemes átböngészni azt a listát.

(#15613) #04331520


#04331520
törölt tag

Szerk.: Utólag megtaláltam a Vignett HU opciót.

Ma vettem 10 napos autópálya "matricát". A fizetőkapus utak elkerülése sem volt bekapcsolva és az autópályák elkerülése sem. Beírtam a célállomást majd kérdezte, hogy hozzáadok e megye matricát. Két megye matrica kellett volna az úthoz de csak egyet kérdezett és nem azt amelyikkel kezdődött volna az út, így nem adtam hozzá külön. Fél órával hosszabb utat kalkulált. Goggle Maps-re váltottam és tökéletesen tervezte meg az utat. A matricák között teljes Magyarországot nem találtam. Mi lett a Wazeval?

[ Szerkesztve ]

(#15614) fant0mi válasza #04331520 (#15613) üzenetére


fant0mi
addikt

Semmi baj vele, user error.
A fizetokapus itthon irrelevans.
Pedig ott van az orszagos matrica a listaban (vignette hu e matrica orszagos). Elobb add azt hozza a beallitasokban, utana tervezz!
(A fel oras kulonbseg azert volt, mert csak 1 megyeit adtal hozza, a masik megyeben kozuton vitt.)

[ Szerkesztve ]

(#15615) Faby válasza viktorhu (#15612) üzenetére


Faby
senior tag

Tudom, hogy drágább autópályán, de nem érdekel. Annyira legalábbis nem, hogy ezzel töltsek időt, esetleg vezetés közben tapicskoljak, meg bámuljam a kijelzőt.
Itthon autópályán 30-40 km-enként vannak kutak, jellemzően azonos áron. Tankolok az első útbaesőnél, még társaság preferenciám sincs, mind ugyanazt árulják. Lemenni meg nem fogok, pont azért megyek a pályán, hogy haladjak. Bele van kalkulálva, hogy pályán drágább, ennyi.
De nem akarom nagyon szétoffolni a topikot, nem vagyunk egyformák, nekem ez megint olyan fícsör, ami ha nem lenne se okozna gondot, sőt, inkább zavaró.

A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!

(#15616) viktorhu válasza Faby (#15615) üzenetére


viktorhu
veterán

Csak Hatvanból Budapest felé is kiad egy csomó kutat, nem 30 kilométerenkéntit. Azt is megmutatja, hogy melyik hány perc kerülő, így az alapján is választhatok, meg az ár alapján is. Én így fedeztem fel magamnak egy láncot, ami lényegesen olcsóbb a többinél, és ebbe a büfé árai és beleértendőek. És finom a hot dog :) Most már eleve azt keresem, hogy van-e útközben, amihez megint kell a benzinkutas funkció.

(#15617) fant0mi válasza viktorhu (#15616) üzenetére


fant0mi
addikt

Hol finom a hotdog?

(#15618) geleati


geleati
tag

Sziasztok, beírtam egy józsefvárosi címet és kidobta, hogy Budapest szmogriadó pass-om van-e, de semmi cikket, tájékoztatást nem találtam ezzel kapcsolatban. Behajthatok ma oda a belvárosba?

Soha ne dobj vízbe alkálifémet!

(#15619) veressjanos válasza fant0mi (#15617) üzenetére


veressjanos
aktív tag

Ez engem is érdekelne 😎

(#15620) marsu. válasza geleati (#15618) üzenetére


marsu.
senior tag

Be.
Nemrég volt róla szó itt a topikban, másnak is feldobta valamiért.

(#15621) fant0mi válasza geleati (#15618) üzenetére


fant0mi
addikt

Tedd bele a beallitasokban a szmogriados matricat, aztan nem sikit tobbet.

(#15622) geleati válasza fant0mi (#15621) üzenetére


geleati
tag

Köszi szépen, neked is marsu, azt hittem van valami korlátozás, és bocsi hogy nem olvastam vissza, csak siettem. :R

Soha ne dobj vízbe alkálifémet!

(#15623) fant0mi válasza geleati (#15622) üzenetére


fant0mi
addikt

MEG nincs korlatozas. Csak be lettek allitva azok az utak, melyek a kornyezetvedelmi zonan belul lesznek. Igaz, nem lattam ezt lekommunikalva, ez nem jelenti, hogy ne lett volna.

(#15624) Avicularia válasza Jabby (#15610) üzenetére


Avicularia
veterán

Az semmi, múltkor németben pályán begurultam aral kútra és 1.5 volt a 95-ös. Mondom ez kicsit sok és elmentem 3 km-re lévő autohofba ahol 1.22 volt ugyanaz. Ez kb. 100 ft eltérés literenként.

(#15625) Jabby válasza Avicularia (#15624) üzenetére


Jabby
őstag

Gázolajnál még nagyobb különbségek lehetnek.

[ Szerkesztve ]

(#15626) Szevam


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

Sziasztok!

Hiányzott Csilla, így letoltotem. Megjelent a hangutasitasok listájának tetején, viszont kiválasztani nem tudom. Rányomok és nem zöldül be, viszont ha a beállításokból kilepek, megjelenik, hogy Csilla van beallítva. Amikor megszólal akkor az angol Ben hangján teszi. Újra belépve a beállításokba az látszik, hogy Ben van kivalasztva. Újra telepítés és adattörles és megtörtent, de a hiba jelenség ugyanaz. Van valakinek ötlete, hogy mitől lehet? A segítséget előre is köszönöm

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#15627) PpenoO


PpenoO
őstag

Szeretném visszakapni a régi mikrofont ami simán felismerte a magyar nyelvű utca címeket amiket bediktáltam neki. Most a google assistant mikrofonját tudom csak használni és nem érti amit mondok neki. Mit kell tennem, hogy a régi módszerrel tudjak címeket bediktálni?

[ Szerkesztve ]

(#15628) fant0mi válasza PpenoO (#15627) üzenetére


fant0mi
addikt

Angolul hasznalod a wazet?

(#15629) Guba4


Guba4
tag

Készült egy új változat Macrodroidos megoldásból a Waze automatikus előtérbe váltásához. [link]

(#15630) PpenoO válasza fant0mi (#15628) üzenetére


PpenoO
őstag

Mindegy milyen nyelven használom, a google assistant angolt szeretne hallani, semmit nem ért magyarul.

(#15631) lacentos válasza Szevam (#15626) üzenetére


lacentos
aktív tag

Ha így néz ki nálad is akkor működnie kellene rendesen.

(#15632) fant0mi válasza PpenoO (#15630) üzenetére


fant0mi
addikt

A google assiistant valoban angolt akar hallani.
De. Ha angolul hasznalom az appot, akkor az assistant van, ha magyarul hasznalom az appot, akkor a regi piros mikrofon van, az magyarul ert.

(#15633) PpenoO válasza fant0mi (#15632) üzenetére


PpenoO
őstag

Köszi szépen, ez a megoldás.

Idáig működött a magyar hangfelismerés angol nyelvre állított Wazen. Gondolom ez egy újabb remek "újítás" amit nem fognak orvosolni és amennyiben használni akarom a magyar hangfelismerést kénytelen leszek magyar nyelvre állítani az appot, amit rühellek. Mindig az angol nyelvet preferálom egy programban/rendszerben.

(#15634) junkpod


junkpod
nagyúr

Ma jöttem fel Pestre M5 pályán, Észak Pest felé és eléggé vicces volt ahogy legalább 10x felolvasta a teljes M0 tábla kiírást: Győrtől Ukrajnáig... Szerintem ez nem biztos, hogy jó így. Egyrészt a sok beszéd miatt eléggé elkesik és a legfontosabb elágazásnál, az M0 balra-jobbra a felüljáró tetején, ahol a jobbra ág úgy lett tervezve, hogy rutin nélkül simán elmész Győr felé, szóval itt már akkor mondta, hogy jobbra (megint regény ...) mikor már benne voltam.

Box's don't touch!

(#15635) hrabanc válasza fant0mi (#15632) üzenetére


hrabanc
tag

Viszont, ha Android Auto-ban használom a Waze-t, ott sajnos szintén nem érti a magyart! És nem is találtam lehetőséget az átállításra!

(#15636) fatal` válasza hrabanc (#15635) üzenetére


fatal`
titán

Érdekes, 9-es droid volt a telefonomon, utólag telepített Android Autoval (apkmirror) és nekem is elszaródott a diktálás 1-2 hónappal ezelőtt, szerintem valami probléma lehet a google servicesszel vagy az asszisztensen változtattak valamit.

Frissítettem 10-es droidra, illetve a gappsba beletettem az Android Autot (system app lett), hogy a playről frissüljön és most működik a diktálás magyarul.

[ Szerkesztve ]

(#15637) hrabanc válasza fatal` (#15636) üzenetére


hrabanc
tag

9-es androiddal nekem is értett magyarul. Amióta a telefonom (Galaxy A70) 10-esre frissült, onnantól "nembeszélnimagyar".
Viszont 10-es alatt az android auto alap lett, elindítani csak akkor tudom, ha az autómmal kapcsolódik, automatikus frissül a play store-ból.
Addig én is apkmirror-ról telepítgettem.
Lehet, újra kipróbálom...

(#15638) fatal` válasza hrabanc (#15637) üzenetére


fatal`
titán

Én pont azt írtam, hogy nekem fordítva történt, 10-esre frissítéssel "gyógyult meg". De én tiszta telepítést csináltam és custom romot használok.

Ha telefon képernyőn is szeretnéd használni, akkor telepíteni kell az Android Auto for Phone Screenst, szintén apkmirrorról lehet megtenni. Én csak az autó képernyőjén használom.

(#15639) Tesztelo.hu válasza junkpod (#15634) üzenetére


Tesztelo.hu
senior tag

Igen, ez én is akartam írni. Egyes lehajtóknál olyan sokáig beszél a TTS, hogy kezd már zavaróvá válni. Aztán pár száz méter után újra megismétli... Nem lehet mellette beszélgetni, zenét hallgatni. Hasznosabb lenne, ha ilyen hosszú tábláknál csak a tábla elejét, 1-2 kiírást olvasna csak fel, de talán az út neve/száma is bőven elegendő lenne, így is tudná a vezető, hogy merre kell menni.

(#15640) apaszka válasza Tesztelo.hu (#15639) üzenetére


apaszka
veterán

Igen így van! Van olyan hely hogy egy verset mond el teljesen feleslegesen:W

https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html

(#15641) baloo79 válasza apaszka (#15640) üzenetére


baloo79
tag

Akkor ez az újkori "Vers mindegy, kinek" :DD (a régi tévéműsor analógiájára)

(#15642) viktorhu válasza Tesztelo.hu (#15639) üzenetére


viktorhu
veterán

Nekem a régi nem TTS-es is sok volt, most csak a figyelmeztetéseket mondatom el vele.

(#15643) ACE- válasza viktorhu (#15642) üzenetére


ACE-
addikt

De akkor meg könnyen elvéthetsz egy lehajtót...

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#15644) viktorhu válasza ACE- (#15643) üzenetére


viktorhu
veterán

Emiatt még nem fordult velem elő, már évek óta így használom, sokkal barátságosabb hang nélkül. Úgyis rápillantasz, hogy milyen messzire mész az adott úton, ha közeledik, megint ránézel, látod, hogy a következő az, ahol meg bonyolult a lehajtó / több a lehajtó, ott meg úgysem elég a hang, hogy eligazodj rajta.

(#15645) Csabex válasza viktorhu (#15644) üzenetére


Csabex
őstag

Én is ugyanígy használom 9 éve lassan... Egyszer sem tévedtem el, pedig még Németországban meg Bécsben is járkáltam nem egy vagy két sávos autóutakon, pályákon... Annak idején az IGO-n is kilőttem a hangot.

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#15646) dionaea válasza viktorhu (#15644) üzenetére


dionaea
őstag

Szintén igy használom. Ne beszéljen bele senki. A figyelmeztetések elegendok navigációval nem nagyon lehet eltévedni max kalandosabban megérkezni. Bár biztos van akinek sikerül

(#15647) leslieke


leslieke
Jómunkásember

Én is hang nélkül használom, még sosem volt gondom
emiatt.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#15648) Chris0321


Chris0321
addikt

Hello.
Engem zavarna hang nélkül, általában az is elég amit bemond de van amikor rá kell nézzek a kijelzőre mit is szeretne közölni.

(#15649) st6969 válasza lacentos (#15631) üzenetére


st6969
őstag

Nálam így néz ki, és nem működik.
Pont az történik, mint amit Szevam itt leír.
Megszólal Csilla kiválasztás után, de ahogy a navigáció elindul, angol férfihang lesz.
Mitől lehet ez?

(#15650) ElektrikusDE válasza st6969 (#15649) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Szia!

Magyarországon vagy?

Nekem Ausztriában csinálta ugyanezt. (anno)

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.