Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1901) imiadmin válasza cappa72 (#1899) üzenetére


imiadmin
őstag

persze... persze... te, én és akik a telókról olvasgatnak azok ismerik.. de pl. egy "normál" felhasznló inkább vesz samót, mert azt a nevet ismeri a reklámokból... így értettem...

(#1902) mikrofon válasza cappa72 (#1899) üzenetére


mikrofon
veterán

Ez sem dual active?

(#1903) imiadmin válasza #16695808 (#1900) üzenetére


imiadmin
őstag

mintha erről már tárgyaltunk volna valamikor... ha jól emlékszem valami app csinálta aktív net kapcsolatkor...
Kapcsoljátok ki a net-et és nézzétek meg, hogy nem fogja csinálni
Persze meg kell keresni, hogy melyik app csinálja... (főleg azt kell keresni amelyik tele van reklámmal)

(#1904) #16695808 válasza imiadmin (#1903) üzenetére


#16695808
törölt tag

nincs netkapcsolat (semmi! nem is lehet! tiltva van!)
egy gyanusat már letöröltem róla de át kell bogarászni mert van néhány játék még rajta.

lehet elmulasztott értesítés? bal fölső sarokban ki is jelzi, és ha lehúzod akkor lehet kiszedni.
zenét hallgat rajta a nem megfelelően bezárt zenelejátszó lehet?
az Asszony nem nagyon törődik apróságokkal, sorozatban nem zárja le , így össze- vissza nyomkomkolódik a nyakába :) ...mindegy Ő akart tapimobilt :)

[ Szerkesztve ]

(#1905) modeart válasza #16695808 (#1904) üzenetére


modeart
tag

Igen, már beszéltünk róla és van is rá megoldás... csak már nem emlékszem az app nevére...utána kéne keresni itt a fórumban.

Ezt a villogást több androidos teló is csinálja, a hiba oka valamelyik ingyenes alkalmazás a telón (pontosabban annak beépített reklámja).
Hogy ez melyik, azt megint egy kis appal lehet kikeresni a telóban, na ez az aminek a nevét valaki megírta, de sajna már én sem emlékszem rá. Az szépen kijelzi melyik app szórakozik veled, leszeded és nem csinálja többet.

[ Szerkesztve ]

(#1906) modeart válasza #16695808 (#1904) üzenetére


modeart
tag

Ááá meg is van itt

(#1907) #16695808 válasza modeart (#1906) üzenetére


#16695808
törölt tag

1000 köszönet, kipróbálom.

(#1908) cappa72 válasza mikrofon (#1902) üzenetére


cappa72
nagyúr

Nem, ez is dual standby.

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#1909) #16695808


#16695808
törölt tag

[link]

ezt próbálta már valaki?

(#1910) fornettisuti


fornettisuti
veterán

Én írtam, erről a multkorában, hogy fel-feléled/villan magától a lezárt kijelző.
Airpush detector lett ajánlva ellen, nemtudom hogy megoldja-e a problémát, mert addigra már Factory resetet hajtottam végre, ami tuti, hogy megszünteti a jelenséget. (azóta sem jött elő a villódás)

iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod

(#1911) modeart válasza fornettisuti (#1910) üzenetére


modeart
tag

Amikor itt a fórumban beszéltünk erről, rá pár napra a párom telója is elkezdte ezt, így én is keresgéltem itt a fórumban, hogy ne kelljen factory resetet csinálni.

Telepítettem az airpush detectort, ami annyit csinált, hogy megjelenítette, melyik alkalmazás(ok) a ludas(ak) a dologban.
És tényleg: a kijelzett hülye kis app (amúgy teljesen haszontalan baromság volt) eltávolításával a probléma azonnal megoldódott, :C úgyhogy én most megjegyzem/elmentem az airpush detectort mint nagyon hasznos alkalmazást, mert sok fórumon írogatnak androidosok, én úgy látom elég sok mindenki problémája ez...

(#1912) Sayuri


Sayuri
csendes tag

sziasztok!
néhány napja van egy ugyanilyen telefonom és van egy apró szépséghibája (legalábbis remélem, hogy csak az) : a képernyő bal alsó sarka és bal szélének alsó része (csak a széle, a fekete rész, és annak is csak a legszéle, nem az érintős rész) nagyon kicsit, éppen hogy észrevehetően fel van emelkedve, nem vészes és a képernyő működését nem is befolyásolja, meg ha óvatosan lenyomom akkor rendesen lent marad, ahogy kellene neki, de egy kis idő után újra feljön, és engem kicsit zavar, és néha ha csak picit megnyomom ott, hallani ahogy leragad és újra feljön, és ez a hang zavar. és érdekelne, hogy ez gond lehet majd esetleg a későbbiekben, és inkább még most cseréltessem ki másikra, vagy ez nem is gond? mert ha nem gond, csak szépséghiba, akkor nem cseréltetem ki fölöslegesen, mert így is várni kellett a telefonra, mert az üzletben nem volt és rendelni kellett, és nem akarok megint várni. :D és az is érdekelne, hogy ha nem baj ez, akkor inkább hagyjam békén és ne piszkáljam egyáltalán, vagy ha kicsit zavar akkor lenyomjam-e hogy ideiglenesen lent maradjon, vagy inkább ne, mert nem tesz jót neki?
előre is köszi a választ! :)

(#1913) imiadmin válasza Sayuri (#1912) üzenetére


imiadmin
őstag

nekem nincs ilyen "felemelkedés", úgyhogy szerintem vidd vissza....

(#1914) Sayuri válasza imiadmin (#1913) üzenetére


Sayuri
csendes tag

köszi a választ :) még várok majd többet is, mielőtt eldöntöm mi lesz vele ;) mondjuk már egyre kevésbe zavar a dolog, és tényleg nem vészes, szóval amúgy ha az ember nem nézegeti nagyon aprólékosan (ahogy én szoktam a telefonokat nézegetni, és mindenféle "hibát" találni :D ) akkor nem is észrevehető, de még meglátom mi lesz vele.... remélem nem kell visszavinni :/

(#1915) imiadmin válasza Sayuri (#1914) üzenetére


imiadmin
őstag

A 918D egy tökéletesen összerakott telefon! Nem szabad sem recsegésnek, sem kiálló darabnak rajta lennie!.

Azt javaslom, hogy amíg 3 napon belül vagy, addig vidd vissza, mert akkor még kicserélik.. mert azután javításra fogják elküldeni !!!

(#1916) Sayuri válasza imiadmin (#1915) üzenetére


Sayuri
csendes tag

hát a 3 napból már kifutottam (csütörtökön kaptam és legközelebb hétfőn tudok kezdeni vele valamit). és amúgy semmi sem tökéletes, szóval a telefon sem :D oldalt a cserélhető előlap a töltő helye mellett nagyon minimálisan benyomható, bár az kit érdekel meg hát a rövid használati útmutatóban benne is van pl hogy előlap egy rugalmas alkatrész (vagy valami ilyesmi) az meg nem tud tökéletesen illeszkedni, de mind1, az nem tud zavarni :D meg mondjuk én minden apró hülyeséget észreveszek ami más szerint nincs is ott, de én napokon keresztül tudom nézegetni hogy az jó-e.

(#1917) Sayuri válasza imiadmin (#1915) üzenetére


Sayuri
csendes tag

most megnéztem a tesztben levő telefon képeit nagyítva és rájöttem hogy nincs semmi baja a telefonomnak :D vagyis azon is láttam hogy ugyanolyan mint nekem, szóval nincs semmi gond :D huh most megnyugodtam hogy a tesztkészüléken is találtam ugyanazt mint az enyémen, szóval nincs baj :) http://mobilarena.hu/dl/cnt/2012-02/82420/alcatel_ot918d_4n.jpg itt egy kép pl, amin látszik. a telefon képernyőjének legszélső csíkját nézd, és ott hasonlítsd össze a felső sarkot és a lejjebb levő részt, szóval fent szépen "beül" a keretébe (a fekete csík körbe amin alul a gomb van) és lejjebb meg kicsit feljebb van a széle. tudom hogy nagyon miniatűr és egyáltalán nem fontos dolog, de én az ilyen kis dolgokat figyelem mindig és azonnal kiszúrom őket, és gondoltam, hogy lehet hogy ez lesz, szóval hogy nem is baj, de ettől függetlenül szerettem volna biztosra menni, hogy később ne legyen gond. :) és még egyszer köszi a választ :)

(#1918) qltsar válasza Sayuri (#1917) üzenetére


qltsar
addikt

Itt tartom a kezemben azt készüléket, ami a tesztfotókon is van, de esküszöm nem látom a különbséget :/.

[ Szerkesztve ]

(#1919) Sayuri válasza qltsar (#1918) üzenetére


Sayuri
csendes tag

hát mindegy, akkor ezek szerint csak én vagyok ennyire szőrszálhasogató, hogy ilyen apróságokkal foglalkozom, meg hogy észreveszem ezeket :D de próbáld meg hogy ott a bal szélén óvatosan végignyomkodod de tényleg nagyon óvatosan, és lehet hogy hallani lehet majd azt a hangot amikor letapad meg feljön ott a széle, de nem biztos. meg nézd meg hogy amikor lenyomod, akkor látni hogy ott egy picit lehet le lehet nyomni, szóval észrevehetően, de tényleg csak picit, szerintem egy mm-nél is kevesebbet talán, de mozog. meg az egyik képen láttam hogy elöl fent a hangszóró mellett a két kis sarka is úgy tűnt nekem hogy ugyanígy picit feljebb van mint a mellette levő rész. oldalról látszik jól, szinte vízszintesen, szóval amikor látni az eltéréseket.

[ Szerkesztve ]

(#1920) imiadmin válasza Sayuri (#1919) üzenetére


imiadmin
őstag

amit leírsz, az a design része.. fent beül a kijelző, alul pedig síkban van...

a recsegős dolog viszont nem OK! én akármennyire nyomogatom, nem recseg semmi.... :Y

ja, és a 3 nap az 3 munkanap, úgyhogy hétfőn -ha gondolod- vidd vissza... :K

[ Szerkesztve ]

(#1921) Sayuri válasza imiadmin (#1920) üzenetére


Sayuri
csendes tag

holnap mindenképpen beviszem az üzletbe, aztán majd meglátom mit mondanak rá. mondjuk mivel 3 napon belül van még (amit kiderült :) ) mindenképp vissza kell venniük, és ezek után inkább várok még pár napot mire meglesz az új, minthogy kicsivel később ez meg elromoljon, amikor már csak szervizbe viszik... persze remélem most már lesz ilyen telefon az üzletben és akkor nem kéne várnom, de hát pár napot túlélek :D

(#1922) vigyed válasza Sayuri (#1921) üzenetére


vigyed
tag

Vidd visza,mert ha eláll vagy nem passzentos,tele megy mocsokkal és akkor fog csak igazán zavarni! Az enyémen nem találok semmit!

Goodbye everybody......

(#1923) solarix45


solarix45
senior tag

Nekem is fel-fel villan az utóbbi időkben a telefon kijelzője, de az airpush detector nem talált semmi :(

(#1924) #16695808 válasza solarix45 (#1923) üzenetére


#16695808
törölt tag

nálam sem, de ujraindítás megoldás a problémára

(#1925) fornettisuti válasza solarix45 (#1923) üzenetére


fornettisuti
veterán

ha újraindítás után is előjön, akkor jöhet a factory reset.

iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod

(#1926) Tézé81


Tézé81
tag

Sziasztok!

Csak a fórum elejébe olvastam bele, de nincs időm visszaolvasni végig...

Vettem egy ilyen telót, most 2.3.6 van rajta. Van olyan root megoldás, ami nem jár factory resettel? SoC-ot-ot próbáltam, de nem ment. Jó lenne, ha nem kéne belakni újra a rendszert :(

Köszi a segítséget!

(#1927) cappa72 válasza Tézé81 (#1926) üzenetére


cappa72
nagyúr

642. Hozzaszolas

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#1928) Tézé81 válasza cappa72 (#1927) üzenetére


Tézé81
tag

Köszönöm! :R

(#1929) orimate86


orimate86
tag

Hello!

Írták a tesztben, hogy ha egyik kártyára hívás érkezik akkor a másik standby-ba kerül.
Én úgy szeretném, használni, hogy az egyik kártya csak egy mobilinternetes stick-ből kiszedett SIM lenne. Wi-fi hotspotnak akarom használni nap közben. A másik kártya pedig egy céges telefonszám lenne. A kérdés az, hogy ha megy az egyiken az adat kapcsolat és érkezik a cégesre beérkezik a hívás akkor mi történik? Mert ha kidobja a céges a hívást akkor bukó. Az lenne a jó ha a netet dobná el a hívás idejére. Vagy lehet priorizálni a dolgot azzal, hogy van elsődleges és másodlagos hely, aztán mit hova teszek?
A normál mobilomnál azt vettem észre ha van 3g vagyis HSDPA akkor simán lehet vele netezni és osztani a netet telefonálást közben, mivel különböző frekvencia sávon történik a dolog. Ha vissza lép EDGE-re vagy GPRS-re akkor bontja a netet a hívás idejére. Valaki tud ehhez hozzá szólni? Az is jó nekem ha valaki normál kártyát használ mobilnetettel és a másikon hívják akkor megmondja, hogy mi történik. Előre is köszönöm.

(#1930) vigyed válasza orimate86 (#1929) üzenetére


vigyed
tag

Kipróbáltam neked.

Az 1-es foglalatban a saját kártyámon bekapcsoltam a netet és a 2-es foglalatban levő cégesem simán fogadta a hívást.

Goodbye everybody......

(#1931) modeart válasza orimate86 (#1929) üzenetére


modeart
tag

Én pont úgy használom ahogy te: az első foglalatban mobilnetes sim, a másikban céges teló....
és sajnos azt kell hogy mondjam, mígy a netet használod (aktívan!) akkor a másik simre nem fut be a hívás,"nem elérhető". :(

Az egy dolog, hogy a két kártya amúgy működik egymás mellett, de ha épp nem használja a netet az első sim csak standby-ban van, akkor persze fogadja a második a hívást, de ha épp aktív a neted (oldalt töltessz be, frissül a neten valamelyik app, vagy webrádiózol stb.) akkor bizony épp nem vagy elérhető. De ha mondjuk betöltött egy oldalt a böngésződ és épp olvasod (tehát nincs netes adatforgalom) akkor viszont tudod fogadni a hívást. Ez néha néhány másodperc.

vigyed szerintem épp úgy próbálta ki, hogy nem volt épp abban a pillanatban netes forgalma.

Sajnos a dolog lényege nem abban van hogy a sim milyen frekvenciát használ, hanem hogy HASZNÁL, vagyis a másik akkor épp nem aktív.
Egy kártya esetén természetes a bejövő hívás priorálása...

(#1932) orimate86 válasza modeart (#1931) üzenetére


orimate86
tag

Köszönöm, hogy megnéztétek.

Hát most elkented a számat. Így nem buli, mert úgy terveztem, hogy reggel beérek, ráverem a töltőre és hagy menjen egész nap. Ha közbe meg ki kell ugrani terepre és hívnak akkor meg tudjak beszélni.
És mi lenne ha megcserélnéd a két SIM-et? Lehet, hogy akkor elsőbbséget adna a céges kártyának. Ez, így logikátlan. Nekem egész nap megy a net. Most ha valakinek van két normál száma amivel egész nap a neten van és pont frissít a play store-ból vmit a teló akkor eldobja a másikról a hívást. Ennek így nem sok értelme van. Átb@aszás.
Megnéznéd nekem ha megcseréled akkor mit csinál? Köszi

(#1933) #16695808 válasza orimate86 (#1932) üzenetére


#16695808
törölt tag

sztem az se jó mert akkor a 2. csak gprs. bár ha ez a tempó megfelel akkor talán így működhet.

(#1934) orimate86 válasza #16695808 (#1933) üzenetére


orimate86
tag

Igazad van erre, nem is gondoltam. De kíváncsi vagyok modeart mit alkot.

(#1935) mikrofon válasza #16695808 (#1933) üzenetére


mikrofon
veterán

én arra tippelek, hogy így sem lesz jó! Feltehetően az egy rádió modul és antenna miatt nem lehet. Ha az egyik kártya folyamatosan használja az eszközt, akkor a másik nem tud rájelentkezni a hálózatra ezért nem elérhető. Pont ez van hívás és adatforgalomkor is. Normál használatkor azért tud mindkét kártya hálózaton lenni, mert valójában nem folyamatosan van fent, hanem nagyfrekvenciával váltva egymást. Hiszen aSIM kártyák nem kommunikálnak folyamatosan a hálózattal. Ezek a dual standby telefonok tulajdonságai.

Amit orimate86 szeretné az a dual active kategória. Állítólag ilyen a ZTE U960 telefon. Ezekben két rádiómodul és két antenna is van!

Az kérdés, hogy orimate86 fórumtársnak valóban szüksége van-e erre?!

Ha valamit rosszul gondolok kérem javítsatok!

(#1936) vigyed válasza modeart (#1931) üzenetére


vigyed
tag

Kipróbáltam amit írtál és nekem mindig fogadja a hívást,folyamatosan töltöttem be egy oldalt az operán!

Goodbye everybody......

(#1937) mikrofon válasza vigyed (#1936) üzenetére


mikrofon
veterán

indíts el egy nagyobb fájlletöltést és próbáld meg úgy. Ha okosan találták ki a szoftverét, akkor azt sem folyamatosan tölti le, így ha érzékeli a bejövő hívást, akkor dobja a netet....

[ Szerkesztve ]

(#1938) vigyed


vigyed
tag

Az lehet huncutság a dologban szerintetek, hogy mind a két kártya 20-as?

Goodbye everybody......

(#1939) vigyed válasza mikrofon (#1937) üzenetére


vigyed
tag

Ugye a kezdő kérdés az volt,hogy a cégesen bejön e a hívás. Én a hívásra koncentráltam, mert a kollégának az a fontosabb, ezért nem is írtam hogy közben a netet dobja, aztán visszaáll.

Goodbye everybody......

(#1940) #16695808 válasza mikrofon (#1935) üzenetére


#16695808
törölt tag

én nem vennék ezért 70eft-os telót ... 28eft oszt jónapot, és ha addig eldobja a netet?!... nabumm, akkor úgyis beszélek :)
ja és kinek kell hogy 2 antenna csinájjja neki a fejrákot :)

[ Szerkesztve ]

(#1941) vigyed válasza #16695808 (#1940) üzenetére


vigyed
tag

Egyetértek!

Goodbye everybody......

(#1942) modeart válasza vigyed (#1936) üzenetére


modeart
tag

Na akkor egyrészt:
1. Amin te itt próbálkozol én is már a legelején, a telefon első napján kipróbáltam, mert nekem is ez volt a problémám. Szóval kipróbáltam én már mindenhogy, nem most teszteltem én ezt le.
2. A 918D-ben csak az első sim 3G-s. A másodikba sose raktam, de van értelme egyáltalán ennek a próbának? Gondolom nem akarsz gprs-es sebességért mobilnetre előfizetni?
3. Ha te hívsz bármelyik kártyával, értelemszerűen dobja a netet, ez természetes.
4. Ha téged hívnak és ÉPPEN ABBAN A MÁSODPERCBEN van netes adatforgalmad, akkor hidd el, nem vagy elérhető. De 1-2 mp és visszaáll.
Olyan velem is gyakran előfordul hogy netezek (pl. épp ezt a fórumot olvasom :D ) és közben hívnak és tudom is fogadni. De ez azért van, mert olyankor épp nincs hálózati forgalmam.
Az hogy te sem tudtad elsőre elkapni azt a pillanatot hogy épp forgalmad legyen és úgy hívjanak - azt mutatja hogy annyira azért tragikus a helyzet. Egyébként az opera is tömörítve húzza le egy pillanat alatt a weboldalt és gondolj bele, hogy ha böngészel, akkor az idő kb. 95-98%-át olvasással töltöd, amíg értelemszerűen nincs is hálózati forgalom.
Persze ha folyamatosan töltessz valamit a netről, vagy streamelsz, akkor bizony esélye sincs a 2. simnek a hívásfogadásra...ugyanez a helyzet, ha hotspotot csinálsz a telóból és netezik rajta vagy 2-3 gép.

(#1943) modeart válasza vigyed (#1939) üzenetére


modeart
tag

affene, ezt elírtam. helyesen az előző hozzászólásomban:
"annyira azért NEM tragikus a helyzet".

(#1944) orimate86


orimate86
tag

Köszönöm, mindenkinek, hogy megosztotta velem a tapasztalatát. "Asszem" ennek még érnie kell. Áldozni többet nem akarok, viszont 28k-ért félszar megoldást venni meg sok.

(#1945) imiadmin válasza orimate86 (#1944) üzenetére


imiadmin
őstag

tulajdonképpen ezt a telót nem arra találták ki, hogy az 1-es SIM adat a 2-es SIM meg duma.
Arra elég lenne egy sima 1 SIM-es teló amire előfizetsz a netre is. Amennyiben már van plusz 1 netes SIM-ed, úgy inkább vegyél egy mobil hotspot-ot és netezzél rajta keresztül wifin...

Ez a teló 2 db "dumálásra" való SIM kezelésére való. És tökéletesen működik úgy, ha átirányítgatod a SIM-eket egymásra (aszem a z ACER liqid-ben már külön menüpont is van rá), akkor ha megy aktívan a net az 1-esen és jön hívás a 2-esre (ami ekkor nem aktív), simán beesik az 1-esre mint átirányított... és ha épp szélessávon nyomod, még a letöltés sem áll meg...

(#1946) #16695808 válasza imiadmin (#1945) üzenetére


#16695808
törölt tag

mobil hotspot
azthiszem ez a megoldás a kérdező kollégának

(#1947) orimate86 válasza #16695808 (#1946) üzenetére


orimate86
tag

Nézegettem azokat is már, de egy olan amibe van beépített SIM foglalat és akkumulátor 15-20k. A céges mobil meg elég szarok nálunk. Ezért tekingettem a dupla SIM-es megoldások felé. Másrészről a telefonon is lehetett volna netezni. Céges naptárt és e-mail-eket nézni. Szóval a router nem játszik, mert annyiért telefon is van. És még ha csak egy kártyás is,de már annyival is előrébb vagyok.

(#1948) vigyed válasza orimate86 (#1947) üzenetére


vigyed
tag

Szerintem nyugodtan vedd meg ezt a telefont, mert az 1. magán simről megosztottam wifin a netet a laptopomra (Facebookoztam a gépen) és simán jött a hívás a 2. céges kártyámra!
Mondjuk nem tudom számít e hogy mind a két kártyám 20-as hívószámú.

Goodbye everybody......

(#1949) Lilith977


Lilith977
csendes tag

'Reggelt!
Ébresztős mizéria reloaded... Javaslatotokra - amit ezúton köszönök - leszedtem a feltelepített ébresztő progit, és az alapból benne lévőt kezdtem nyúzni. Nem is volt baja, egészen ma reggelig, amikor megint elfelejtett a teló ébreszteni. Szerencsémre már előbb felkeltem... A gombokat nyomogatva láttam, hogy megint be volt fagyva az óra, hajnali 1:34-en állt, és csak screen unlock után kezdett el magához térni (és ébreszteni jóval a megadott idő után).
Az akksi 70%-on, semmi újat nem tettem fel azóta se, szóval mostmár nagyon nem tudom, mi lehet a baja, ellenben kezdem nagyon unni :((( ...
Nem tudom, mennyit számít, hogy a teló sosincs kikapcsolva, mert éjszaka is elérhető kell, hogy legyek a cégesen. Ez, mármint a nem kikapcsolás, eddig semelyik telefonomon nem okozott problémát. :(

(#1950) imiadmin válasza Lilith977 (#1949) üzenetére


imiadmin
őstag

jóreggelt..

factory reset-et próbáltál már?

persze senki sem akarja elbukni a jól belakott telóját, de a Super Backup : SMS & Contacts progival mindent lementhetsz ami fontos (contacts, sms, call logs, apps), majd visszarakhatod factory reset után... :))

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.